Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2023.12.01 16:34
Főoldal  » Társas körutak  » Amerika  » Mexikó - Guatemala - Honduras körutazás

Mexikó - Guatemala - Honduras körutazás

Óriáskörút Közép-Amerikában
Utazási időpontok:
  • 2024. február 25 - március 11

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest – Mexikóváros

Elrepülés Budapestről átszállással Mexikóvárosba. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Mexikóvárosban.

 

2. nap: Mexikóváros – Teotihuacan – Mexikóváros

Reggeli után szabad program vagy fakultatív programlehetőség: városnézés Mexikóvárosban: Zocalo tér, mely a világ egyik legnagyobb tere, az ősi azték főváros Tenochtitlan romjai, Metropolitan székesegyház, Nemzeti Palota, Szépművészeti Palota, stb. Láthatjuk Diego Rivera falfestményeit, melyek az előkolumbiai indiánok történelmét mesélik el. Délután az Antropológiai Múzeum megtekintése, ahol a Kolumbusz előtti időkból származó tárgyakat láthatunk, és megismerkedhetünk az egymást követő különböző civilizációkkal, majd utazás Teotihuacanba. I.sz. 400-ban ez volt a világ hatodik legnagyobb városa, mely 300 évvel később elnéptelenedett, századokkal az azték megszállás előtt. Városnézés Teotihuacanban, az Istenek Városában, ahol többek közt megtekintjük a Nap és a Hold piramisát, a Jaguár Palotát, a Tollas Kagylóhéj templomot és a Holtak útját. A II. és V. század között virágzó romváros ma az UNESCO Világörökségek része. (A program ára: 32.000 Ft.) Vacsora. Szállás Mexikóvárosban.

 

3. nap: Mexikóváros – Puebla – Oaxaca

Reggeli, majd utazás Pueblába, az „Angyalok városába”, amely az első spanyol hódítók által épített város. A XIX. században Zaragoza tábornok székhelye volt, és miután sikeresen legyőzte a francia csapatokat, a város nevét átkeresztelték „Puebla de Zaragoza”-nak. Séta az UNESCO Világörökségek részét képező városközpontban, amelynek során megtekintjük többek között a Santo Domingo templomot és a Zocalot. Délután továbbutazás autóbusszal Oaxacába, a zapoték és miszték kultúrák fővárosába. Vacsora. Szállás Oaxacában.

 

4. nap: Oaxaca – Monte Alban – Tehuantepec

Reggeli után kirándulás Monte Albanba, a másik zapoték és miszték fővárosba, amely a tökéletes világegyetem földi megálmodása, Közép-Amerika legrégibb városa. Zapoték piramisok, paloták megtekintése. Délután városnézés Oaxacában, melynek során többek közt felkeressük a Santo Domingo kolostormúzeumot is. Továbbutazás Tehuantepecbe. A Tehuantepeci-földszoros a legrövidebb szárazföldi távolságot képviseli a Mexikói-öböl és az Északi Csendes-óceán között. Vacsora. Szállás Tehuantepecben.

 

5. nap: Tehuantepec – Sumidero Canyon – San Cristobal de las Casas

Reggeli, majd csónaktúra a káprázatos Sumidero Canyonban, Mexikó Grand Canyonjában. Délután továbbutazás San Cristobal de las Casasba, amely egyike Amerika legrégebbi városainak. Vacsora. Szállás San Cristobal de las Casasban.

 

6. nap: San Cristobal de las Casas – Atitlan (Guatemala)

Reggeli, majd utazás Guatemalába. Transzfer az Atitlan tóhoz, mely Latin-Amerika egyik legszebb fekvésű, szemet gyönyörködtető, vulkánokkal körülvett tava. A Tolimán, San Pedro és Atitlán tűzhányók közt elterülő Atitlan-tó maga is vulkanikus kráterben foglal helyet. Aldoux Huxley angol író guatemalai látogatása alkalmával úgy nyilatkozott, hogy ez a világ legszebb tava. Vacsora. Szállás Atitlanban.

 

7. nap: Atitlan – Antigua Guatemala

Reggeli, majd utazás Antigua Guatemalába. A világörökségi helyszín a XVI-XVIII. század között Guatemala fővárosa volt, azonban egy földrengés majdnem teljesen romba döntötte, és soha többé nem építették újjá. A főtér, az egyedülálló szökőkút, a katedrális és más jellegzetes látnivalók megtekintése. Vacsora. Szállás Antiguában.

 

8. nap: Antigua – Copan (Honduras)

Reggeli, majd utazás Hondurasba. Megtekintjük Copan városát, mely a régvolt maja civilizáció egyik fontos helyszíne, az idők során az egyik legerősebb várossá vált, közel a Guatemala határához. A várost 1570-ben fedezték fel, de csak 400 évvel később kezdődtek meg a régészeti feltárások, azóta azonban már az UNESCO Világörökségek része lett. Megtekintjük a Nagy Teret, amelyet sztélék és oltárok díszítenek. A város központja az Akropolisz, ahol a piramisok, templomok, terek és teraszok álltak. A korai Copan építészetére nagy befolyással volt Teotihuacan. A ritka plasztikákban tizenhat copani uralkodó arcábrázolásában gyönyörködhetünk. A főtér végén láthatunk VIII. századi hieroglifákat, amelyek Copan történelmét írják le. Vacsora. Szállás Copanban.

 

9. nap: Copan – Quirigua (Guatemala) – Flores

Reggeli, majd visszautazás Guatemalaba, és az ősi maja város, Quirigua megtekintése. A látványos és hatalmas sztéléiről híres város az UNESCO Világörökség része. Az itt talált „E” sztélé a legmagasabb, amit valaha találtak. Továbbutazás Floresbe. Szállás Floresben.

 

10. nap: Flores – Tikal – Flores

Reggeli után szabad program vagy fakultatív programlehetőség: megismerjük Tikalt, a maja birodalom fővárosát. Az I. és II. templomok, az Észak-Akropolisz, a Nagy Jaguár templom, és a sztélék és oltárok sokaságának megtekintése. A Tikal Nemzeti Park, mely az UNESCO Világörökség része, az El Peten trópusi dzsungelében található, több mint 500 négyzetkilométeren terül el, melyből a maja romváros kb. 4000 épülete 16 négyzetkilométert tesz ki. (A program ára: 34.000 Ft.) Szállás Floresben.

 

11. nap: Flores – Bonampak (Mexikó) – Palenque

Reggeli, majd visszautazás Mexikóba. Megtekintjük Bonampak ókori maja romváros jól ismert falfestményeit (Falfestmények Temploma). A város még a spanyol hódítók érkezése előtt elnéptelenedett és feledésbe merült, azonban a legszebb maja freskók kerültek itt napvilágra. A Bonampak nevet a festményeket feltáró régész, Sylvanus Morley kreálta maja szavakból, jelentése "festett fal". A helyet a falfreskók tették híressé, amelyekhez foghatót máig nem találtak egyetlen ókori maja városban sem. Érkezés Palenque-be. Vacsora. Szállás Palenque-ben.

 

12. nap: Palenque – Campeche

Reggeli után városnézés a maja romvárosban, Palenque-ben. A XIII. Piramis és a „Feliratok piramisa” Mexikó leghíresebb maja piramisai, amelyek ugyanúgy, mint egyiptomi társaik, az uralkodók sírhelyei voltak. Az UNESCO Világörökség részét képező város kiemelt szerepét az adja, hogy itt találtak rá a maja művészet eddig feltárt legjelentősebb alkotásaira, és a maja írásbeliség leghosszabb szövegemlékére. Megtekintjük a Halálfejes templomot, a Palotát, a Naptemplomot, a Keresztek templomát, stb. Utazás Campechebe: a város ott épült fel, ahol Cortez 1517-ben először lépett Mexikó területére. Vacsora. Szállás Campecheben.

 

13. nap: Campeche – Chichen Itza – Uxmal – Cancun 

Reggeli, utazás Chichen Itzába. Az 500 körül épült maja várost a X. században a toltékok elfoglalták, majd a harci szövetségre lépő két nép katonai vezetői a maja-tolték birodalom fővárosává tették. A toltékok honosították meg Kukulkán – a tollas kígyóisten – tiszteletét, harci szokásaikat és az emberáldozat rítusát, amelynek jeleit a város ma is magán viseli. Chitchen Itza a két nép kultúrájának és művészetének találkozási pontja. A város egyedülálló építészeti romegyüttese 1988 óta az UNESCO kulturális világörökség része, és 2007. július 7-től a világ hét új csodáinak egyike. Megtekintjük a Kukulkan piramist, a Jaguár trónt, a harcosok piramisát, az Ezer Oszlop Palotáját és a labdateret. Továbbutazás Cancunba Uxmal érintésével. Vacsora. Szállás Cancunban.

 

14. nap: Cancun

Reggeli, majd szabad program, pihenés, fürdés a tengerparton. Vacsora. Szállás Cancunban.

 

15. nap: Cancun …

Reggeli, majd rövid szabad program, pihenés a tengerparton. Transzfer a repülőtérre. Hazaindulás Cancunból átszállásokkal Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

16. nap: … Budapest

Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-      Tikal Nemzeti Park

-      Copan maja romjai

-      Quirigua romjai és régészeti parkja

-      Mexikóváros történelmi központja

-      Oaxaca történelmi központja és Monte Alban

-      Puebla történelmi központja

-      Teotihuacan pre-hispán városrésze

-      Palenque pre-hispán városrésze és Nemzeti Parkja

-      Chichen Itza pre-hispán városrésze

-      Uxmal pre-hispán városrésze

-      Campeche történelmi erődítmény-városrésze

-      Antigua Guatemala

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 Szolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegy illetékekkel

- BBP biztosítás (EUB Air&Cruise TOP: 11.840 Ft)

- közlekedés külön busszal, kisbuszokkal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-3*+-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésigRészvételi költség:
  • Bruttó alapár: 1.385.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj 990.000 Ft + repülőjegy illetékekkel kb. 395.000 Ft)

  • Sztornó biztosítás: 27.700 Ft (a bruttó alapárra - 2%)

  • A 2. napi fakultatív program: 32.000 Ft (Teotihuacan)

  • A 10. napi fakultatív program: 34.000 Ft (Tikal, a volt Maja birodalom fővárosa - UNESCO Világörökség)

  • Egyágyas felár: 265.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a programban feltüntetett étkezések: 325 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 325 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Helyszínen a határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek: kb. 65 USD

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 18 fő

Fakultatív program: minimum 10 főtől

 

Figyelem! Amennyiben a csoport amerikai (USA) átszállással jön haza Mexikóból, így az erre az egy esetre szükséges ESTA átutazási engedély költségét és elkészítését irodánk vállalja. Azonban, az új szabályozás értelmében, aki 2011. március 1-jén, vagy azt követően utazott vagy tartózkodott Irakban, Iránban, Szíriában, Szudánban, Líbiában, Szomáliában, Jemenben, Észak-Koreában vagy Kubában (2021-től), annak nem elég az online engedély, hanem vízumot kell az Amerikai Nagykövetségen igényelnie, melynek költségét és ügyintézését az Utasoknak kell vállalniuk.

 

Figyelemmel az amerikai hatóságok döntésére, azon ESTA kérelmezők esetében, akik Magyarország államhatárain kívül születtek, a rendszer a születési hely alapján automatikusan vízumkérelem benyújtására hívja fel az elektronikus beutazási engedélyét igénylő magyar állampolgárokat, így számukra is vízumot szükséges intézni, melynek költsége és intézése az Utasokat terheli.

Kérjük, érdeklődjön irodánknál, hogy az adott csoportnak át kell-e szállni az USA-ban!

 

Közép-Amerikában az autóbuszok mérete eltér az Európában megszokottaktól. Sokszor a buszban, illetve néhány esetben a tetőn elhelyezett csomagtartón szállítják az utasok bőröndjét.

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

 

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 355 HUF, 1 EUR = 380 HUF árfolyamig érvényesek.Időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:
Guatemala

Mexikó


Ország bemutatása:
Guetamala, Tikal
Mexikó, Cancún
Mexikó, maszkok
Mexikó , Ciudad de Mexico
Mexikó, Coyoacan templom
Mexikó, Teotihuacan
Mexikó, Palenque
Mexikó, Uxmal
Mexikó, Chitzen Itza
Mexikó, Puebla
Mexikó, Teotihuacan, A nap piramisa
Mexikó, táncosok
Mexikó, koponya
Guetamala, Atitlan tó
Guatemala, Atitlan tó
Guetamala, Antigua
Guatemala, Antigua
Guetamala-i hölgy
Guetamala, piac
Honduras, belváros
Honduras
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!