Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2024.07.18 07:38
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » Óriás kínai körút III. (19 napos)

Óriás kínai körút III. (19 napos)

Peking – Chengde – Shanghai – Suzhou – Xian – Chengdu – Guilin – Kanton – Hong Kong – Makaó
Utazási időpontok:
  • 2024. július 29 - augusztus 16

Az utazás bemutatása:

Júliusi csoportunk BETELT!

További útjainkat Kínába az alábbi linken tekinthetik meg:

https://abagro.hu/hu/kereses/?keres_orszagok=58&keres_tol=&keres_ig=&keres_ar=&email=&ok=Keres%C3%A9s

 

 

Tervezett program:

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járatokkal Pekingbe. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: Peking – Ég temploma

Érkezést követően megkezdjük pekingi városnézésünket. A mai napon meglátogatjuk az Ég templomát, ahová a Ming és a Qing császárok is gyalog jártak. Legnevezetesebb része, amelyet a fotókról is ismerhetünk, az Imádságok Csarnoka, melynek 4 főoszlopa a 4 évszakot reprezentálja. Itt láthatjuk még a kör alakú lépcsőzetes oltárt, ahol a kínaiak szerint a „Föld közepe” található. Ezt követően séta és fotóstop a 2008-as Nyári Olimpiai Játékok helyszíneinél. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

 

3. nap: Nagy Fal – Szellemek Útja – Ming sírok

Reggeli után meglátogatjuk a Kínai Nagy Fal egyik szakaszát. Úgy tartja a mondás, hogy a kínai embernek életében két helyre kell elzarándokolnia: a pekingi Tiltott Városba és a Nagy Falhoz. Ezután teszünk egy sétát a Szellemek Útján, 16 Ming császár síremlék-együttese és a világhírű ”állatok útja” ahol a császári valóságos és mitológiai állatok és a Császári személyzet (tábornokok és mandarinok) életnagyságú kőből faragott szobrai ”kísérték” a császárokat utolsó útjukra. Majd meglátogatunk egyet a Ming császári sírok közül. Ezt követően a Láma Temploma: Csodálatos tibeti buddhista láma kolostor érdekes kulturális látnivalókkal. Az egyetlen olyan építmény, amely császári palotából vált láma kolostorrá. 1744-ig Yong Zhen Qing császár palotája volt, majd tibeti kolostorrá szentelték, és a mai képe megfelel a lhasszai Jokhang templomnak. Fénypontja: a világ második legnagyobb fából faragott 26 m magas Maitreya-Buddha szobra. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

 

4. nap: Tienanmen tér – Tiltott Város – Nyári Palota

Reggeli után a városnézés folytatása: Peking szívében található a Tienanmen tér: A város főtere a Tiananmen tér, Kína és a világ legnagyobb tere, területe 44.5 hektár. A tér egyik oldalán áll a Mennyei Béke kapubástyája, mely nemzeti szimbólum, Kína címerében is látható. A tér közepén magasodik egy 37.9 m magas obeliszk, a Népi Hősök emlékműve. A tér déli részén áll Mao Cetung mauzóleuma, keleti oldalán két múzeum (Kína Történeti Múzeuma és a Forradalom Múzeuma), nyugati oldalán pedig az Országos Népi Gyűlés épülete áll. Miután végigsétálunk a hatalmas téren, elérkezünk a Tiltott Város déli bejáratához.

A Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztiák császári palotája volt közel ötszáz éven keresztül; rengeteg kincs és ritkaság található a ma Palota Múzeumnak nevezett komplexumban. A világ legnagyobb épen maradt palotaegyüttese, területe 720 ezer méter, 800 épülete 9999 termet foglal magába. Az épületszerkezetek nagy része fából készült és hatalmas kőtömbön nyugszik. A Tiltott Várost vizesárok veszi körül. A Kínai Köztársaság 1911-ben alakult meg, az utolsó császár, Aisin-Giorro Puyi továbbra is itt lakott 1924-ig. Peking központjától 15 kilométerre nyugatra található Nyári Palota a legnagyobb császári park, amelynek háromnegyedét víz borítja. A palota területén a kínai építészet jellegzetességei mind megtalálhatóak: pavilonok, kertek, tornyok és hidak. A tó partján sétálva a több mint 700 méter hosszú faragott és festett folyosón ezernyi miniatűr képecske látható a fejünk fölött, amelyek mindegyike egy-egy történetet mesél el a kínai mitológiából. A hosszú folyosót négy pavilon szakítja meg, amelyek a négy évszakot szimbolizálják. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

 

5. nap: Peking – Chengde – PuNing templom

Reggeli, majd indulunk Chengdébe. A mandala stílusban épült PuNing templom együttes az egyik legszebb kínai kolostor-épület, amely még ma is működik. Itt található a világ legnagyobb fából faragott Buddha szobra, az ezerkarú, ezerszemű Avalokittesvara Boddhisattva szobra. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Chengdében.

 

6. nap: Chengde – Putuozongcheng – Nyári Palota – Peking

Reggeli, majd városnézés Chengdében: Putuozongcheng, a tibeti Potala palota kicsinyített másának megtekintése, majd a chengdei Nyári Palota meglátogatása, mely a mandzsu császárok uralkodói központja volt. A nemes egyszerűséggel faragott, festetlen palota-együttes ma palota múzeum. Hatalmas parkja, lótusszal fedett tavaival, hídjaival, zárt kis parkjaival, kilátóival, pavilonjaival kellemes kirándulóközpont. Kína legnagyobb palotakert-együttese az UNESCO Világörökség része. Visszautazás Pekingbe. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

 

7. nap: Peking – Shanghai – Örömök kertje

Hidegcsomagban kapjuk reggelinket és indulunk a vasútállomásra. Utazás vonattal Shanghaiba a 2011. júniusában átadott szuperexpresszel, amely 300 kilométeres óránkénti sebességével kb. 4-6 óra alatt (megállók számától függően) teszi meg a Peking – Shanghai közötti 1318 kilométeres távolságot. Ezt követően shanghai városnézésünk keretében séta az Óvárosban. Shanghai Óvárosa egy nagyon régi üzleti negyed, amelyben a turisztikai látványosságok, ajándéküzletek, éttermek, valamint a legöregebb bank, ékszerüzlet, teaház, és a híres cikk-cakk híd egyaránt fellelhető. Az Örömök kertje is itt található, amelyet a XVI. században egy kínai kormányhivatalnok – mandarin – építtetett, azonban az ópiumháború idején teljesen elpusztult, és csak az 1950-es években építették újjá. Ez a lenyűgöző mandarinkert teljesen elfeledteti velünk, hogy egy 20 milliós város vesz körül bennünket. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

 

8. nap: Shanghai – Suzhou – Shanghai

Reggeli, majd utazás Suzhouba, amely egy a Jangce folyó deltájában épült város, területének majdnem felét víz borítja; hatalmas csatornahálózata miatt méltán nevezik „Kelet Velencéjének”. 2500 éves történelme során több mandarinkert is épült a városban, az egyiket mi is meglátogatjuk. Idő függvényében ellátogatunk egy selyemgyárba, ahol megismerkedünk a híres kínai hernyóselyem készítésével. Visszautazás Shanghaiba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

 

9. nap: Shanghai – Jade Buddha templom – Huangpu

Reggelit követően áthaladunk a Bundon, amely a Huangpu folyó nyugati partján található, történelmi épületek sokaságával. Hajózás a Huangpu folyón a vízről is megtekintve a környező felhőkarcolókat. Séta a híres Nanjing Roadon. Látogatás a Jade Buddha templomban, amely két nagyon értékes jáde Buddha-szobornak ad otthont, amelyeket még Burmából hozott egy szerzetes. Habár maga a templom csupán 1928-ban épült, a régi klasszikus stílus egyedülállóvá teszi ebben a hatalmas modern metropoliszban. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

 

10. nap: Shanghai – Xian – Vadludak Nagy Pagodája

Reggelit követően transzfer a repülőtérre, elrepülés Xianba. Városnézés Xianban, amely több mint ezer éven keresztül a birodalom fővárosa volt: látogatás a muzulmán negyedben, a Nagy Mecset megtekintése kívülről, amelynek egyik érdekessége, hogy a tradicionális muszlin és kínai építészeti stílusokat ötvözi, majd fotóstop a Vadludak Nagy Pagodájánál. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Xianban.

 

11. nap: Xian – Terrakotta Hadsereg

Reggeli, majd a napot Xian leghíresebb látnivalójának szenteljük. A Terrakotta Harcosok és Lovak a XX. század legjelentősebb régészeti lelete, melynek feltárása mind a mai napig tart. A mauzóleumot Kína első császára, Csin Si Huang építtette az i.e. III. században. Rendeltetése az volt, hogy az uralkodót halála után ide helyezzék örök nyugalomra tömérdek kincseivel együtt, az életnagyságú szobrok pedig a császárt voltak hivatottak őrizni a túlvilágon. Ez a hatalmas múzeum elénk tárja a 2300 évvel ezelőtti Kína hatalmasságát és gazdagságát; a több ezer restaurált szobor látványa lenyűgöző. Később a Hua Qing melegvizű forrásokat tekintjük meg. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Xianban.

 

12. nap: Xian – Chengdu

Reggeli a szállodában, majd transzfer a pályaudvarra és utazás vonattal Chengduba. Chengdu Sichuan tartomány fővárosa. Háromszor nagyobb, mint Budapest. Óriási templomkertek találhatók a városban, viszont itt a legfőbb látnivaló a Pandarezervátum. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Chengduban.

 

13. nap: Chengdu Pandarezervátum – Guilin – Nádfuvola-cseppkőbarlang

Reggelit követően a Pandarezervátum felkeresése. A rezervátum a legjobb helyen helyezkedik el: 95 % feletti páratartalom, mindenütt bambusz, pandaetetés idején előjönnek a pandák alvó helyükről. Esznek 2-3 órát, azután felmásznak egy fára vagy kifekszenek a napra és alszanak másnapig! Délután transzfer a repülőtérre és elrepülés Guilinba. Érkezés után látogatás a Nádfuvola-cseppkőbarlangban, amelyben a különböző színű megvilágításnak köszönhetően még lenyűgözőbbek a hatalmas nádsípra emlékeztető mészkőalakzatok. Vacsora egy városi étteremben. A szálláshelyünk elfoglalása. Szállás Guilinban.

 

14. nap: Guilin – Yangshuo – hajókázás a Li folyón

Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: utazás a Li folyóhoz, 5 órás hajókirándulás a varázslatos Tű-hegyek mentén. A lélegzetelállító karszt sziklaformációk, a teraszos rizsföldek övezte Li folyó egy életre szóló élmény. Érkezés Yangshuoba, majd szabad program, vásárlási lehetőség. Visszautazás Guilinba autóbusszal. (A program ára: 29.500 Ft.) Vacsora egy városi étteremben. Szállás Guilinban.

 

15. nap: Guilin – Kanton

Reggeli, majd transzfer a vasútállomásra és utazás expresszvonattal Kantonba. Városnézés: Chen Clan Akadémia, Liurong szentély, Qingping piac. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Kantonban.

 

16. nap: Kanton – Hong Kong

Reggeli a szállodában, majd transzfer a kikötőbe és átkelés komppal Hong Kongba, Ebéd, majd délután városnézés Hong Kongban: Viktória-csúcs, Aberdeen halászfalu, rövid látogatás az ékszergyárban, transzfer a hotelbe. Szállás Hong Kongban.

 

17. nap: Makaó

Reggeli, majd egész nap szabadprogram vagy fakultatív program ebéddel: hajókirándulás Makaóra, a kaszinók városába. Katamaránnal átmegyünk Makaóra és meglátogatjuk az A-Ma Szentélyt, amelyről Makaó a nevét kapta (A-Ma-Gao, vagyis A-Ma-öböl), majd megtekintjük a Szt. Pál templom romjait, amely a XIX. században égett le. Rövid séta és vásárlási lehetőség a Senado téren. Napközben ebéd. Ezután transzfer a Casino Venetianhoz, és rövid szabad program a hajó indulásáig. Estére visszaérkezés Hong Kongba. (A program ára: 59.500 Ft.) Szállás Hong Kongban.

 

18. nap: Hong Kong …

Reggeli, délelőtt szabad program, majd ebéd. Transzfer a repülőtérre, és elrepülés menetrend szerinti járattal átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

19. nap: … Budapest

Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Tiltott Város

-          Nagy Fal

-          Terrakotta Hadsereg

-          Suzhou mandarinkertek

-          Ég temploma

-          Pekingi Nyári Palota

-          Ming királyi sírok

-          Chengde Nyári Palota

-          Chengdu pandarezervátum „2006”

-          Makaó belvárosa

 

A júliusi csoport várható menetrendje:

2024. július 29-30. CA 720 Budapest – Peking 12:20-04:10

 

2024. augusztus 15. CA 116 Hong Kong – Peking 20:15-23:40

2024. augusztus 16. CA719 Peking – Budapest 02:50-07:10  

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

 

A bruttó alapár az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

- repülőjegyek illetékekkel (nemzetközi és belső)

- BBP biztosítás (EUB Air & Cruise TOP: 14.060 Ft)

- szuperexpressz vonatjegyek, kompjegy

- közlekedés külön busszal, szuperexpressz vonattal, belső repülőjárattal, hajóval, komppal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-3*+-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésigRészvételi költség:
  • Bruttó alapár: 1.495.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj: 960.000 Ft + repülőjegyek illetékkel kb. 535.000 Ft)

  • Sztornó biztosítás: 31.680 Ft (bruttó alapárra és fakult. programokra 2%)

  • A 14. napi fakultatív program: 29.500 Ft (hajózás a Li folyón)

  • A 17. napi fakultatív program: 59.500 Ft (Makaó ebéddel)

  • Egyágyas felár: 325.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


2024. március 14-től 2025. december 31-ig a normál útlevéllel utazó magyar állampolgárok részére felfüggesztették a vízumigénylési kötelezettséget Kínába, maximum 15 napos utazásokra - melybe a Hong Kong-i tartózkodás nem számít bele - így jelen állás szerint nem szükséges ehhez az úthoz sem vízumot igényelni.

 

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti főétkezések: 395 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 395 USD/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 7 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 16 fő

Létszámfelár: -12-15 fő között: 95.000 Ft/fő

 

Fakultatív program: minimum 10 főtől

 

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

Az útlevélnek az indulástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 355 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.


Ország bemutatása:
Kína - Chengdu - panda
Kína - Ég Temploma - Peking
Kína - Terrakotta Hadsereg - Xian
Kína - Nyári Palota
Kína - Suzhou
Kína - Tienanmen tér
Kína - Nádfuvula cseppkőbarlang
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!