Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


Körutazásos katalógus II.
Körutazásos katalógus II.


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2023.06.09 16:17
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » Óriás kínai körút I. (16 napos)

Óriás kínai körút I. (16 napos)

Shanghai – Suzhou – Xian – Luoyang – Peking – Guilin – Kanton – Hong Kong
Utazási időpontok:
  • 2023. augusztus 02 - augusztus 17

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről átszállással Shanghaiba. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

 

2. nap: … Shanghai

Érkezés délután Shanghaiba, áthaladunk a Bundon, amely a Huangpu folyó nyugati partján található, történelmi épületek sokaságával. Séta a híres Nanjing Roadon, Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

 

3. nap:  Shanghai  Luzhi – Suzhou – Shanghai

Reggeli, majd utazás Suzhouba, útközben látogatást teszünk Luzhi vízivárosban. Érkezés Suzhouba, amely egy a Jangce folyó deltájában épült város, területének majdnem felét víz borítja; hatalmas csatornahálózata miatt méltán nevezik „Kelet Velencéjének”. 2500 éves történelme során több mandarinkert is épült a városban, az egyiket mi is meglátogatjuk. Idő függvényében ellátogatunk egy selyemgyárba, ahol megismerkedünk a híres kínai hernyóselyem készítésével. Visszautazás Shanghaiba. Vacsora egy városi étteremben. Este egy lélegzetelállító akrobata show-n veszünk részt. Szállás Shanghaiban

 

4. nap: Óváros – Örömök kertje – Jade Buddha templom

Reggeli, majd ezt követően városnézésünk keretében séta az Óvárosban. Shanghai Óvárosa egy nagyon régi üzleti negyed, amelyben a turisztikai látványosságok, ajándéküzletek, éttermek, valamint a legöregebb bank, ékszerüzlet, teaház, és a híres cikk-cakk híd egyaránt fellelhető. Az Örömök kertje is itt található, amelyet a XVI. században egy kínai kormányhivatalnok – mandarin – építtetett, azonban az ópiumháború idején teljesen elpusztult, és csak az 1950-es években építették újjá. Ez a lenyűgöző mandarinkert teljesen elfeledteti velünk, hogy egy 20 milliós város vesz körül bennünket. Látogatás a Jade Buddha templomban, amely két nagyon értékes jáde Buddha-szobornak ad otthont, amelyeket még Burmából hozott egy szerzetes. Habár maga a templom csupán 1928-ban épült, a régi klasszikus stílus egyedülállóvá teszi ebben a hatalmas modern metropoliszban. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

 

5. nap: Shanghai Peking szuperexpresszel Olimpiai helyszínek

Reggelit követően indulunk a pályaudvarra, elutazás Pekingbe a 2011 júniusában átadott szuperexpresszel, amely 300 kilométeres óránkénti sebességével kb. 4 óra alatt teszi meg a Peking - Shanghai közötti 1318 kilométeres távolságot. Érkezést követően fotóstop a 2008-as Nyári Olimpiai Játékok helyszíneinél. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben

 

6. nap: Tienanmen tér – Tiltott Város – Ég Temploma – Nyári Palota

Reggeli után a városnézés folytatása: Peking szívében található Kína legnagyobb tere, a Tienanmen tér, amelyet többek között a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek emelt emlékmű, és a Mao Ce-tung Mauzóleum vesznek körül. Miután végigsétálunk a hatalmas téren, elérkezünk a Tiltott Város déli bejáratához. A Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztiák császári palotája volt közel ötszáz éven keresztül; rengeteg kincs és ritkaság található a ma Palota Múzeumnak nevezett komplexumban. Látogatás az Ég templománál, ahová a Ming és a Qing császárok is gyalog jártak. Legnevezetesebb része, amelyet a fotókról is ismerhetünk, az Imádságok Csarnoka, melynek 4 főoszlopa a 4 évszakot reprezentálja. Itt láthatjuk még a kör alakú lépcsőzetes oltárt, ahol a kínaiak szerint a „Föld közepe” található. A Peking központjától 15 kilométerre nyugatra található Nyári Palota a legnagyobb császári park, amelynek háromnegyedét víz borítja (pl. a Kunmingban lévő tavat is idevarázsolták). A palota területén a kínai építészet jellegzetességei mind megtalálhatóak: pavilonok, kertek, tornyok és hidak. A tó partján sétálva a több mint 700 méter hosszú faragott és festett folyosón ezernyi miniatűr képecske látható a fejünk fölött, amelyek mindegyike egy-egy történetet mesél el a kínai mitológiából. A hosszú folyosót négy pavilon szakítja meg, amelyek a négy évszakot szimbolizálják. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

 

7. nap: Nagy Fal – Szellemek Útja – Ming sírok

Reggeli után meglátogatjuk a Kínai Nagy Fal egyik szakaszát. Úgy tartja a mondás, hogy a kínai embernek életében két helyre kell elzarándokolnia: a pekingi Tiltott Városba és a Nagy Falhoz. Ezután teszünk egy sétát a Szellemek Útján, majd meglátogatunk egyet a Ming császári sírok közül. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

 

8. nap: Luoyang  Sárkánykapu sziklakolostorok

Reggeli követően transzfer a vasútállomásra. Gyorsvonatra szállunk, utazás Luoyang felé. Érkezés után felkeressük az UNESCO Világörökség részét képező Sárkánykapu-hegy oldalában húzódó sziklatemplomokat. A 750 szentélyben 97.306 db szobor található. Visszautazás Luoyangba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Luoyangban.

 

9. nap: Dengfeng  Saolin templom Xian

Reggeli, majd továbbutazunk Dengfengbe, meglátogatjuk a világhíres Shaoshi-shani erdei templomot, a shaolin szerzetesek otthonát, ahol megismerkedünk történelmükkel és harcművészetükkel. Transzfer a vasútállomásra és utazás expresszvonattal Xianba. Érkezés után városnézés Xianban, amely több mint ezer éven keresztül a birodalom fővárosa volt: látogatás a muzulmán negyedben, a Nagy Mecset megtekintése, amelynek egyik érdekessége, hogy a tradicionális muszlin és kínai építészeti stílusokat ötvözi. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Xianban.

 

10. nap:  Xian – Terrakotta Hadsereg – Vadludak Nagy Pagodája

Reggeli, majd a napot Xian leghíresebb látnivalójának szenteljük. A Terrakotta Harcosok és Lovak a XX. század legjelentősebb régészeti lelete, melynek feltárása mind a mai napig tart. A mauzóleumot Kína első császára, Csin Si Huang építtette az i.e. III. században. Rendeltetése az volt, hogy az uralkodót halála után ide helyezzék örök nyugalomra tömérdek kincseivel együtt, az életnagyságú szobrok pedig a császárt voltak hivatottak őrizni a túlvilágon. Ez a hatalmas múzeum elénk tárja a 2300 évvel ezelőtti Kína hatalmasságát és gazdagságát; a több ezer restaurált szobor látványa lenyűgöző. Fotóstop a Vadludak Nagy Pagodájánál. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Xianban

 

11. nap: Xian Guilin Nádfuvola-cseppkőbarlang – Fubo-hegy

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Guilinba. Érkezés után látogatás a Nádfuvola-cseppkőbarlangban, amelyben a különböző színű megvilágításnak köszönhetően még lenyűgözőbbek a hatalmas nádsípra emlékeztető mészkőalakzatok. Ezt követően séta a Fubo-hegyre, amely félig a szárazföldön, félig vízben áll, és ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a Li folyóra. Vacsora és szállás Guilinban.

 

12 nap: Guilin – Yangshuo – hajókázás a Li folyón

Reggeli, majd szabad program, vagy fakultatív programlehetőség: utazás a Li folyóhoz, 5 órás hajókirándulás a varázslatos Tű-hegyek mentén. A lélegzetelállító karszt sziklaformációk, a teraszos rizsföldek övezte Li folyó egy életre szóló élmény. Érkezés Yangshuoba, majd szabad program, vásárlási lehetőség. Visszautazás Guilinba. (A program ára: 29.000 Ft.) Vacsora egy városi étteremben. Szállás Guilinban.

 

 

13. nap: Guilin – Kanton – Hong Kong

Reggeli, majd transzfer a vasútállomásra, és utazás expresszvonattal Kantonba. Városnézés: Chen Clan Akadémia, Liurong szentély, Qingping piac. Transzfer a kikötőbe és átkelés komppal Hong Kongba, érkezés után transzfer a hotelbe. Szállás Hong Kongban.

 

14. nap: Makaó

Reggeli, majd szabad program vagy egész napos fakultatív programlehetőség: hajókirándulás Makaóra, a kaszinók városába. Katamaránnal átmegyünk Makaóra és meglátogatjuk az A-Ma Szentélyt, amelyről Makaó a nevét kapta (A-Ma-Gao, vagyis A-Ma-öböl), majd megtekintjük a Szt. Pál templom romjait, amely a XIX. században égett le. Rövid séta és vásárlási lehetőség a Senado téren. Ezután transzfer a Casino Venetianhoz, és szabad program a hajó indulásáig. Estére visszaérkezés Hong Kongba. (A program ára: 49.500 Ft.) Szállás Hong Kongban.

 

15. nap: Hong Kong…

Reggeli, délelőtt szabad program, délután városnézés Hong Kongban: Viktória-csúcs, Aberdeen halászfalu, rövid látogatás az ékszergyárban. Ebéd egy helyi étteremben. Transzfer a repülőtérre és elrepülés menetrend szerinti járattal átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

 

16 nap: … Budapest

Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Tiltott Város

-          Nagy Fal

-          Terrakotta Hadsereg

-          Suzhou mandarinkertek

-          Ég temploma

-          Pekingi Nyári Palota

-          Ming királyi sírok

-          Sárkánykapu barlangok

-          Makaó belvárosa

 

 

A várható menetrend (Emirates Airlines): Augusztusban

EK 112                02 AUG          BUDAPEST- DUBAI           16:00 – 23:20

EK 302                03 AUG          DUBAI-SHANGHAI            02:50 – 15:30

EK 307                17 AUG          HONG KONG-DUBAI         00:35 – 04:20

EK 117                 17AUG          DUBAI – BUDAPEST           10:30 – 14:25

 

A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegy (nemzetközi és belső)

- szuperexpressz vonatjegyek

- BBP biztosítás (EUB Air&Cruise TOP)

- közlekedés külön busszal, vonattal, belső repülőjárattal, hajóval, komppal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-3*+-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban reggelivel

- magyar nyelvű csoportkisérő idegenvezető indulástól érkezésig

 Részvételi költség:
  • Bruttó alapár: 1.355.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj 899.000 Ft + repülőjegyek illetékekkel kb. 456.000 Ft)

  • Vízum: 34.000 Ft

  • Sztornó biztosítás: 27.100 Ft (a bruttó alapárra)

  • A 12. napi fakultatív program: 29.500 Ft (hajózás a Li folyón)

  • A 14. napi fakultatív program: 49.500 Ft (Makaó)

  • Egyágyas felár: 236.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


Helyszínen fizetendő költségek:
 
Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 295 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).
 
A 295 USD/fő a belépőket és a programokban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.
 
Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő


További tudnivalók:

További tudnivalók:

Minimum létszám: 18 fő

Fakultatív program: minimum 10 főtől

 

 

Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz.

Váci út, Tel.: (1) 465-3800

 

Beutazást megelőzően továbbra is szükséges egy a Kínába tartó gép indulása alőtt 48 órával korábban elvégzett PCR teszteredmény, melyet papíralapon kérnek a légitársasáok bemutatni (az oltás nem jelent mentességet).

Ezzel együtt előzetes egészségügyi nyilatkozat (regisztráció) kitöltése továbbra is szükséges, mely során az utazónak nyilatkoznia kell a PCR teszteredményéről.

 

Fontos! A vízumot Budapesten csak magyar útlevéllel vagy magyarországi lakcímmel rendelkezőknek készítik el! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 9 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!

 

Minden utasnak személyesen kell megjelennie a Kínai követségen ujjlenyomat vétel miatt (irodánk előzetesen leegyezteti és segít a papírkitöltésekben). A kb. 2 hét alatt elkészülő útlevélbe került vízumokért már irodánk megy érte, és az utasok a repülőtéren kapják vissza az útlevelüket.

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 350 HUF, 1 EUR = 380 HUF árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.


Ország bemutatása:
Kínai Nagy Fal II.
Kína - Ég Temploma - Peking
Kína - Jade Buddha templom
Kínai Nagy Fal
Kína - Nanjing Road
Kína - Nyári Palota
Kína - Peking - Tiltott város
Kína - Suzhou
Kína - Tienanmen tér
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!