Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


Körutazásos katalógus II.
Körutazásos katalógus II.


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2023.09.29 14:53
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » Nagykörút Dél-Kínában - Jangce hajóúttal „kis Tibet” meglátogatásával

Nagykörút Dél-Kínában - Jangce hajóúttal „kis Tibet” meglátogatásával

Chongqing – Jangce – Yichang – Kunming – Lijiang – Shangri-La
Utazási időpontok:
  • 2024. július 03 - július 15
  • 2024. szeptember 11 - szeptember 23

Az utazás bemutatása:

 

Kína nem egyszerűen egy ország, sokkalta inkább nevezhető egy különleges világnak. Az egzotikumok, az ősi kultúra, az évezredes hagyományok és a XXI. század legújabb vívmányainak egyedülálló kavalkádja. A természeti látnivalók, a modern és az ősi építészet mind egy út keretében.

 

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről Chongqingba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: Chonqing – Ci Qi Kou falu – Eling Park

Érkezés a kora reggeli órákban, transzfer a szállodába. Reggeli. Chongquing a Jangce folyó partján található város. Lakosainak számát 2030-ra több mint 17 millióra becsülik. Városnézésünk keretében látogatás a több mint 1700 éves Ci Qi Kou faluban (Chongqing óvárosa), amely jelentéséhez híven olyan, mint egy hatalmas porcelánfalu. Az utcákon kézművesek és fűszerkereskedők árulják portékáikat, mintha megállt volna az idő a városnak eme részén. Ezt követően séta a 100 éves Eling Parkban. Vacsora egy városi étteremben, szállás Chongqingban.

 

3. nap: Chongqing – Dazu sziklatemplom – Jangce hajótúra kezdete

Reggeli a szállodában. Ezt követően kirándulás a Dazu sziklatemplomhoz. A X-XIII. századi több ezer faragott szobrot a kínai sziklaszobrászat csúcsának tartják, így méltán érdemelte ki az UNESCO Világörökség címet. Vacsora egy városi étteremben. Transzfer a kikötőbe, beszállás a hajóba. Szállás a hajó fedélzetén.

 

A KÖVETKEZŐ 3 NAP LÁTNIVALÓI KIS MÉRTÉKBEN VÁLTOZHATNAK, ATTÓL FÜGGŐEN, HOGY A CSOPORT PONTOSAN MELYIK HAJÓN UTAZIK.

 

4. nap: Jangce hajótúra – Fengdu

Reggeli a hajón, majd életre szóló élményt nyújtó hajókirándulás veszi kezdetét a Jangce folyón, amely Kína legnagyobb, valamint a világ 3. leghosszabb folyója. Látogatás Fengdu „szellemvárosában”. Ebéd, vacsora és szállás a hajó fedélzetén.

 

5. nap: Qutang-szurdok – Wu-szurdok

Reggeli a hajón, majd a hajóút folytatása a lenyűgöző hegyek között megbúvó falvak és szentélyek mentén: Qutang-szurdok, Wu-szurdok. Ebéd és vacsora a hajón. Szállás a hajón.

 

A hajóút során minden nap 1-2 fakultatív program közül is választhatunk, melyekre a helyszínen lehet jelentkezni (a programok ára a helyszínen fizetendő: kb. 20 USD/fő/program).

 

6. nap: Három Szurdok Gát – Yichang

Reggeli a hajón. A hajóút során végighaladunk a Három Szurdok Gáton, amely a világ legnagyobb mesterséges gátja. Hamarosan kikötés és a hajó elhagyása. Transzfer Yichangba. Szállás Yichangban.

 

7. nap: Yichang – Kunming

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Kunmingba. A terület a Sani nép otthona. Délután látogatás Kína legnagyobb réztemplomában, az Aranytemplomban. Építését a Ming-dinasztiából származó Wan Li uralkodásának 30. évfordulójára időzítették. A legenda szerint ez a templom álmában jelent meg a császárnak, majd úgy döntött, hogy a valóságban újrateremti. Egy idő után a templom részben elpusztult, majd a 18. században a hatóságok úgy döntöttek, hogy helyreállítják. Végül a helyreállítás több mint kétszáz tonna sárga bronzba került. Tetőket, istenszobrokat, ajtó- és ablaknyílásokat, tartóoszlopokat készítettek belőle újra. Vacsora egy városi étteremben, szállás Kunmingban.

 

8. nap: Kunming – Yunnan Kőerdő

Reggelit követően kirándulás a Kőerdőbe, ahol a dél-kínai karszt több ezer érdekes és lenyűgöző sziklaformációit láthatjuk (állatok, növények, emberfigurák). A Kőerdő a kínai Yunnan tartományban, Shilin közelében, a tartományi fővárostól, Kunmingtól mintegy 120 kilométerre található mészkőformációk figyelemre méltó csoportja. Ezen az egyedülálló helyen magas sziklákat láthatunk, amelyek látszólag cseppkövek módjára emelkednek ki a földből, ezzel egy kőből készült erdő illúzióját keltve. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Kunmingban.

 

9. nap: Kunming – Lijiang – Fekete Sárkány-tó

Reggeli, majd transzfer a vasútállomásra és utazás gyorsvonattal Lijiangba. Lijiang Kína délnyugati részén található Yunnan tartományban. A ’90-es évek végéig erről a festői kisvárosról mit sem tudtunk, azonban óvárosa 1997-ben felkerül az UNESCO Világörökségi Listájára, mint kulturális örökség. Lijiang város lakossága ugyanis a naxi nemzetiséghez tartozik, akik Kínán belül külön nyelvvel, külön írással és többezer éves történelemmel rendelkeznek. Látogatás a Teaút mellett fekvő Fekete Sárkány-tónál. A Teaúton közlekedő kereskedőkaravánok egykor a tó mellett álltak meg pihenni. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Lijiangban.

 

10. nap: Lijiang – Shangri-La – Zhiyun templom – Hutiao Xia

Reggeli, majd utazás Shangri-Lába, a Tibeti fennsík szélére. A 3200 méter magasságban fekvő település a tibetiek ősi halhatatlan városáról kapta nevét. Útközben látogatás a 200 éves fákkal övezett Zhiyun templomban, mely a környék öt fő lámakolostora közül az első, valamint a Hutiao szorosnál, mely a Jangce folyó első kanyarulata. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shangri-Lában.

 

11. nap: Shangri-La – óváros – Songzanlin kolostor – Napa-tó

Reggeli, majd következő állomásunk a Songzanlin lámakolostor, melyet 1674-ben az 5. dalai láma alapított. Fénykorában 1400 szerzetesnek adott otthont. Ezután felkeressük a Napa-tavat és az óvárost, ahol tipikus tibeti házakat és egy 23 méter magas imamalmot is megtekinthetünk. Utóbbi megmozdításához legalább tíz ember szükséges. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shangri-Lában.

 

12. nap: Shangri-La – Lijiang – óváros – Peking …

Reggeli a szállodában. Visszautazás Lijiangba. Útközben látogatás a kődobnál. Érkezést követően megtekintjük Lijiang óvárosát, ahol gyönyörű régi építésű házakban gyönyörködhetünk. A város a mai napig megőrizte hiteles történelmi városképét, ezért válhatott a világörökség részévé. Építészete még napjainkban is figyelemre méltó, hiszen a helyi mesteremberek még most, a 21. században is tervrajz nélkül készítik a tradicionális kézműves épületeket, melyek az óváros legfőbb látnivalói. Az épületek falait kézzel festik, ezeket általában madarak vagy virágok díszítik. Korai vacsorát követően transzfer a repülőtérre. Este elrepülés Pekingi átszállással Budapestre.

 

13. nap: ... Budapest

Hazaérkezés Budapestre menetrendtől függően.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Dazu sziklaszobrai

-          Három szurdok hasadék

-          Dél-Kínai karszt

-          Lijiang óvárosa

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

 Szolgáltatások:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékekkel

- BBP biztosítás ( EUB Air&Cruise TOP: 9.620 Ft)

- közlekedés külön busszal, hajóval, gyorsvonattal, belső repülőjárattal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3*+-4*-os) szállodákban, kétágyas szobákban, reggelivel, 4*-os hajón 3 éjszaka kétágyas kabinokban teljes ellátással

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

 Részvételi költség:
  • Bruttó alapár: 1.190.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj: 795.000 Ft + repülőjegyek illetékkel kb. 395.000 Ft)

  • Vízum: 34.000 Ft *

  • Sztornó biztosítás: 23.800 Ft (a bruttó alapárra 2% - covidfedezettel)

  • Egyágyas felár: 235.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


 

Helyszínen fizetendő költségek:

 

Helyszíni belépők és a program szerinti főétkezések  205 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 205 USD/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket  (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

 Kötelező borravaló a hajón: kb. 40 USD

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 16 fő

- 12-15 fő közötti létszámfelár: 50.000 Ft

Fakultatív program: minimum 10 főtől

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

 

COVID ELŐÍRÁS:

Beutazást megelőzően továbbra is szükséges egy a Kínába tartó gép indulása előtt 48 órával korábban elvégzett PCR teszteredmény, melyet papíralapon kérnek a légitársaságok bemutatni (az oltás nem jelent mentességet).

Ezzel együtt előzetes egészségügyi nyilatkozat (regisztráció) kitöltése továbbra is szükséges, mely során az utazónak nyilatkoznia kell a PCR teszteredményéről.

 

VÍZUMOZTATÁS:

Fontos! A vízumot Budapesten csak magyar útlevéllel vagy magyarországi lakcímmel rendelkezőknek készítik el! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 9 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

Minden utasnak személyesen kell megjelennie a Kínai Követségen ujjlenyomat vétel miatt (irodánk ezt előzetesen leegyezteti és segít a papírkitöltésekben). A kb. 2 hét alatt elkészülő, útlevélbe került vízumokért már irodánk megy vissza a Követségre és az utasok induláskor a repülőtéren kapják vissza az útlevelüket.

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 355 HUF, 1 EUR = 380 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

 

Időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:

http://www.weather-and-climate.com/average-monthly-Rainfall-Temperature-Sunshine-in-China


Ország bemutatása:
Kína, Három szurdok
Kina, Jangce
Kína, Kunming
Kína, Shangri-La
Kína, Shangri-La sárkány
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!