Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2024.05.17 15:19
Főoldal  » Társas körutak  » Európa  » Máltai nyaralás csillagtúrákkal

Máltai nyaralás csillagtúrákkal

Málta, az élő történelem
Utazási időpontok:
  • 2024. június 14 - június 21

Az utazás bemutatása:

Málta a Földközi-tenger medencéjének középső részén elhelyezkedő, látnivalókban igen gazdag sziget. Nehéz még egy olyan helyet találni a világon, ahol oly nagy számban fellelhetőek a történelmi emlékek, mint itt.

 

Jelenleg érvényben lévő beutazási szabályok magyar állampolgárok részére (2023.08.01.):

Málta 2022. nyarán visszavonta a COVID következtében bevezetett utazási szigorításokat, a beutazás korlátozásmentes.

 

Tervezett program:

1. nap: Budapest – Valletta

Elrepülés Málta fővárosába. Érkezés, transzfer a sziget egyik leghangulatosabb tengerparti üdülővároskájába, Buggiba-Qawra körzetébe. Vacsora. Szállás Buggiba-Qawra körzetében, a Bella Vista Hotelben vagy hasonlóban.

 

2. nap: Szigettúra – Mosta – Mdina – Valletta

Reggeli, majd egész napos autóbuszos szigettúra helyi idegenvezetővel: felkeressük a máltai lovagrend által alapított, középkori hangulatot árasztó fővárost, Vallettát. Séta a szűk utcácskákban. Ellátogatunk a Felső Barakka kertekhez, ahonnan lenyűgöző látványként tárul a szemünk elé, a Földközi-tenger legnagyobb természetes kikötője. Ezt követően megcsodáljuk a Szent-János (társ)Katedrálist, melynek belső díszítése és padlózata rendre kivívja a látogatók csodálatát. Szabadidő Vallettában, majd továbbindulunk a régi fővárosba, Mdinába, ahol egy szintén rendkívül hangulatos, ám Vallettától teljesen eltérő városképpel találkozunk. A városban olyan szuperprodukciókat forgattak, mint a Monte Christo grófja, vagy a Trónok harca. Meglátogatjuk a Szent Pál (társ)Katedrálist, majd elsétálunk a városfalhoz, ahonnan tiszta időben a sziget nagy részét beláthatjuk. Végezetül a Mosta városában található dómot keressük fel. Vacsora. Szállás az előző napi szállodában.

 

3. nap: Tengerpart

Reggeli, szabad program, fürdés, pihenés. Vacsora. Szállás az előző napi szálláshelyen.

 

4. nap: Öblök és szigetek

Reggeli után transzfer a Sliema-i kikötőbe és hajókázás a Nagy Kikötő zegzugos öblei és három „kisvárosa” mentén (Vittoriosa, Senglea, Manoel sziget, Lazzaretto, Felső Barakka kertek, kórház, hajóépítő dokkok, stb.). Délután szabad program. Vacsora. Szállás az előző napi szállodában.

 

5. nap: Hajózás a Kék Lagúnához és séta Cominón

Reggeli után szabad program, fürdés, pihenés vagy fakultatív programlehetőség: elhajózunk az északi part mentén az egykor kalózoknak menedéket nyújtó, híres Kék lagúnához, mely Comino és Cominetto szigetek között található. Néhány órán át élvezhetjük a kristálytiszta vizet a lagúnában, megmártózhatunk az öbölben. Séta Málta harmadik legnagyobb szigetén, Cominón, mely szinte lakatlan, csak pár bejelentett lakossal rendelkező sznorkel- és búvárparadicsom. A Gozo és Málta között található sziget természetvédelmi terület és madárrezervátum. Szt. Pál Kr.u. 60-ban itt szenvedett hajótörést. (A program ára: 9.800 Ft.) Vacsora. Szállás az előző napi szállodában.

 

6. nap: Gozo szigete

Reggeli, szabad program, vagy fakultatív programlehetőség: egész napos kirándulás Gozo szigetén. Komppal átkelés Gozora és a sziget történelmi, építészeti és természeti nevezetességeit keressük fel. Először a sziget fővárosába, Rabatba látogatunk el, melyet az angol királynő tiszteletére 1897-ben Victoriára változtattak, ma is ez a hivatalos neve, de a helyiek ma már egyre többen használják a város régi nevét. Felsétálunk a citadellához, a városfalról lenyűgöző a kilátás. Felkeressük a Ta’ Pinui szűz kisbazilikáját, amihez számos csodatétel kötődik és egy ilyen csoda kapcsán a bazilikában II. János Pál pápa is celebrált szentmisét. Felkeressük a sziget nyugati partján található Dwejrát, ahol a sziget páratlan természeti adottságait csodálhatjuk meg. Itt állt egykor a híres gózói Azúr-ablak, mely a természet erejének esett áldozatul. Ha szeles időben érkezünk, magunk is láthatjuk a hatalmas erejű hullámokat, amelyek a szikláknak csapódva alakítják, formálják a sziget partvidékét. Érdemes egy pillantást vetnünk a tengerben álló Generális-sziklára, mely 1992 óta védett terület. Lesétálunk a beltengerhez, amely egy kb. 400 méter átmérőjű mélyedésben kialakult öböl, ami egy 60 méter hosszú alagúton át van összeköttetésben a nyílt tengerrel. Fontanaban felkeresünk egy üzletet, ahol helyi készítésű finomságokat kóstolhatunk, és ha szeretnénk hazavinni belőlük, meg is vásárolhatjuk őket. Késő délután visszautazás Máltára. (A program ára: 15.500 Ft.) Vacsora. Szállás az előző napi szállodában.

 

7. nap: Palazzo Parisio – Marsaxlokk

Reggeli, majd Nixxarban megtekintekintjük a Parisio Palotát. Ezt a nemesi építményt három évszázadon keresztül bárók, márkik, jezsuita papok, francia komisszárok és brit tisztek uralták. Ma pompás, szicíliai barokk stílusban kialakított szalonok várják a látogatókat az eredeti bútorokkal és dekorációval. A palota körül gyönyörű olasz kert található. A palotalátogatás után átkelünk a szigeten és Dél-Málta legrégebbi és leghíresebb halászfaluja vár ránk. A több mint két évezredes múltra visszatekintő Marsaxlokk különleges hangulatú: a kikötőben színes, érdekes díszítésű „luzzu” hajókat láthatunk. Vacsora. Szállás az előző napi szállodában.

 

8. nap: Valletta – Budapest

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-            Valletta városa

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-          repülőjegyek illetékkel

-          BBP biztosítás (EUB Air & Cruise TOP : 5.920 Ft)

-          közlekedés busszal a program szerint, hajóval, komppal

-          elhelyezés: középkategóriájú (hivatalosan 4*-os, viszont a magyar értékrendnek megfelelően 3-3+*) szállodában, kétágyas szobákban büfé reggelikkel

 -         magyar nyelvű idegenvezetőRészvételi költség:
  • Bruttó alapár: 435.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj 298.000 Ft + repülőjegy illetékekkel kb. 137.000 Ft)

  • Sztornó biztosítás: 6.090 Ft (a bruttó alapárra)

  • Az 5. napi fakultatív program: 9.800 Ft (Hajózás a Kék Lagúnához és Comino)

  • A 6. napi fakultatív program: 15.500 Ft (Gozo szigete)

  • Egyágyas felár: 119.800 Ft (mentességről érdeklödjőn irodánknál!)


Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszínen fizetendő belépők és a program szerinti étkezések: 175 EUR

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 175 EUR (a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő)

 Ajánlott borravaló: 4 EUR/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 22 fő

15-21 fő közötti létszámfelár: 29.000 Ft

Fakultatív programok: minimum 10 főtől

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

Váci út, Tel.: (1) 465-3800

 

Fontos! Az útlevélnek, vagy plasztik személyi igazolványnak a visszaérkezésig érvényesnek kell lenni.

A valuta árfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 355 Ft árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más áron és más szolgáltatásokkal.

 

Időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:

 

Utasaink írták vendégkönyvünkbe:

 

"Most már negyedik alkalommal utaztam az iroda szervezésében,most Máltára.Az ázsiai és amerikai utak után ahol kiváló idegenvezetőkkel találkoztam /Vince.Marci/
Molnár Bettyvel már az irodából ismertük egymást,de mint a csoport idegenvezetőjével elöször.Betty szakmai felkészültségével és nagyon emberi hozzáállásával felejthetetlenné tette ezt az utat. Egy jó baráttal lehettem gazdagabb.Köszönöm Nektek.Várom a következő lehetőséget,hogy az iroda szervezésével utazhassak."


„A szervezés mind a repülő út és a transzerfer a szállodába majd haza kifogástalanul perce pontosan volt leszervezve.
Mindenkinek csak ajánlani tudjuk ezt a meseszép helyet , ami ráadásul mégcsak sziget létére nem drága! teljesen olyan árak vannak mint itthon bárhol sőt...nagyon kedvesek és barátsogosak itt az emberek.
Irodájukat pedig szivesen fogom ajánlani ezentúl mindenkinek!”

 

„Köszönjük szépen az utazást, minden a lehető legnagyobb rendben volt. A szálloda, a kirándulás, az idegenvezetők és az időjárás is.”


Ország bemutatása:
Malta, Popeye village
Malta, Barakka gardens
Malta
Malta, Marsaxlokk
Malta, Mdina
Malta, Valetta
Malta, Vilagito torony
Malta, erkélyek
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!