Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2024.07.17 16:46
Főoldal  » Társas körutak  » Európa  » Kelet-Törökország alig ismert csodavilága

Kelet-Törökország alig ismert csodavilága

Kappadókia, Noé és Ábrahám-emlékhelyek, Nemrut- és Ararát-hegy
Utazási időpontok:
  • 2024. szeptember 21 - október 03

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest – Nevsehir (Kappadókia)

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal, isztambuli átszállással Nevsehirbe. Érkezést követően transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Kappadókiában.

 

2. nap: Kappadókia – Zelve

Reggeli után utazás Kappadókia mesevilágába. Egésznapos kirándulás a legszebb tufakúpok és barlanglakások közt. Zelve tündérkéményei, a Devrent-völgy és Üchisar szürreális természeti formái és sziklaerődje, mesebeli tufacsipkék, gombák és képződmények közt. Föld alatti városok, UNESCO Világörökség templom együttes és barlanglakások, Cavusin ősi település emlékei, Ortahisar tufába vájt, látványos “kastélya”, majd egy különleges görög falu szerepel a programunkban. Délután ellátogatunk a környék egyik legnagyobb szőnyegszövő műhelyébe. Vacsora. Szállás Kappadókiában.

 

3. nap: Kappadókia – Göreme

Hajnalban fakultatív programlehetőség: hőlégballonos panoráma-túra Kappadókia lélegzetelállító tájai felett. (A program időjárásfüggő, ára kb. 300 EUR/fő, a helyszínen fizetendő.) Reggeli, majd egész napos kirándulás Kappadókia ismert és rejtve őrzött látnivalóihoz. Derinkuyu földalatti város meglátogatása után fakultatív program keretében a világ egyik legnagyobb kanyonjaként számon tartott Ihlara völgybe túrázunk a szabadtéri múzeumban a történelmi értékek és természeti szépségek között. Feltételezések szerint a 4. századtól kezdődően laktak itt, kezdetben remeték és papok, majd a keresztény hitre áttért emberek is, akik az őket üldöző rómaiak elől menekültek ide. Virágkorában 80 000 ember lakott a völgyben, nyomaikat hatalmas méretű barlanglakások, freskókkal díszített templomok őrzik. Vacsora. Szállás Kappadókiában.

 

4.nap: Kappdókia – Gaziantep

Reggeli után utazás Gaziantep felé, ahol meglátogatjuk a Zeugma-Gaziantep Régészeti Múzeumot, ahol a világ egyik legnagyobb mozaik kiállítása található, majd séta az óvárosban. Vacsora. Szállás Gaziantepnél.

 

5.nap: Sanli Urfa – Harran

Reggeli, majd utazás Sanli Urfa felé. Érkezés után Göbekli Tepe régészeti lelőhelyéhez utazunk, mely kevesek által ismert, mégis hatalmas jelentőségű: itt található az első, ember által létrehozott vallásos építmény, mely korban megelőzi Stonehenge köveit és az egyiptomi piramisokat is. A délután folyamán felfedezzük Harrant, mely a mezopotámiai időkből ismert, ősi hely, méhkaptárra emlékeztető vályogkúpjait ma is lakják. Ábrahám próféta családja élt itt, majd a világ első iszlám egyetemének adott otthont.  Vacsora. Szállás Sanli Urfában.

 

6.nap: Sanli Urfa – Nemrút-hegy

Reggeli, majd megkezdjük Sanli Urfa felfedezését. Sanli Urfa különleges hangulatú városában felkeressük a bibliai helyeket, a Szent Halastavat, a Citadellát (kivülről), majd idő függvényében barangolás Urfa ősi bazárjában. A szűk kis utcákban sétálva bármit meg lehet vásárolni a dohánytól elkezdve a gyönyörűbbnél gyönyörűbb kézműves termékekig. Érdemes megkóstolni Urfa különleges ételeit, csemegéit és italait is. Tovább indulunk a Nemrút-hegy felé,mely Törökország egyik legkülönlegesebb helye, aki ide ellátogat, életre szóló látványban, élményben lesz része. I. Antiochus király az I. században görög és perzsa istenek szobrait emeltette a 2000 méter magas hegyen, melyek maradványai a mai napig is megtekinthetőek. Útközben megállunk a monumentális Atatürk-gátnál, a Tigris és Eufrátesz medencéjében, az egykori Felső-Mezopotámia területén. Naplemente a hegyen, a misztikus, hatalmas istenszobrok közt. Vacsora. Szállás Adiyaman környékén.

 

7.nap: Adiyaman – Diyarbakir – Mardin

Reggeli, majd indulás az Eufrátesz felett utazás a fekete bazaltból épült, 5000 éves történelmű Diyarbakirba, mely a világ egyik legősibb városa. Séta az erődített városban a Ulu Mecsethez, megtekintjük a fekete kettős falrendszert, majd látogatás a bazárban. A bazárlátogatás után indulás Mardin városa felé. Vacsora. Szállás Mardinban.

 

8.nap: Mardin

Reggeli, majd Mardin városának felfedezése, mely a legszebb ezüstmunkákról híres. Megtekintjük a Sáfrány Monostort, a szír ortodox pátriárka ma is működő központját, mely az egyik legősibb keresztény kolostor és zarándokhely, valamint a Szent (Mor) Gábriel kolostort (A kolostor nyitvatartása rendezvények függvényében változhat). Ezt követően ellátogatunk az Isa Szultán által építtetett Zinciriye medreszhez. Tovább utazás Midyat városa felé. Vacsora. Szállás Midyatban.

 

9.nap: Midyat – Van

Reggeli, majd utazás a krátertavak és 3000 m magas, egykori vulkán uralta vidéken át, nomád pásztorok lakhelyéül szolgáló, festői tájon Vanba. A középkorban a város melletti tavat Örményország tengerének hívták, ma a Van-tó Törökország legnagyobb tava. Felszínét számos sziget képe töri meg, melyeken örmény templomokat, monostorokat alapítottak. Látogatás a legjobb állapotban megmaradt, csodásan díszített, ősi Szent Kereszt templomban, melyet a X. században az örmény király építtetett. Vacsora. Szállás Vanban.

 

10. nap: Dogubeyazit – Isha Pasa Palota – Muradiye-vízesés – Kars

Reggeli után kirándulás az Ararát-hegy vidékén. Útban Dogubeyazit felé az Ararát fenséges, hósapkás látványában gyönyörködhetünk. A Biblia szerint Noé bárkája az Ararát-hegyen kötött ki. Fotószünet a Muradiye-vízesésnél, majd a lélegzetelállító Isha Pasa Palotát nézzük meg. Törökország egyik legszebb palotáját a XVII. században építették, gyönyörűen harmonizálnak benne a szeldzsuk, grúz, török, perzsa és örmény elemek, így teremtve meg az igazi ezeregy éjszaka-hangulatot. Az Ararát-hegy szikláin ülő palotából elénk tárul az egész zöldellő Anatóliai-fennsík. Délután utazás Karsba. Vacsora. Szállás Karsban.

 

11. nap: Kars – Erzulum

Reggeli, majd indulás Erzurum felé.  Első állomásunk Çifte Minare medresze. Az épület a késő szeldzsuk korszak építészeti emléke. Nevét a két hornyolt minaretről kapta. A bejárat mindkét oldalán egy-egy kép található. A jobb oldalon egy kétfejű sas található, a bal oldali motívum még befejezetlen. Tovább indulás az Erzurm-i Nagymecset másnéven Uludzsámi. Az épületet idő számításunk előtt 1179-ben építették, a mecset befogadó képessége akár 10.000 fő is lehet. A mecset meglátogatása után szabad program, illetve a 3 kümbet megtekintése. Vacsora. Szállás Erzulumban.

 

12. nap: Erzulum – Trabzon

Reggeli, majd kirándulás a Trabzontól nem messze, egy hegyoldalba épült Sümela kolostorhoz. A mára már elnéptelenedett kolostor barlangtemplomát az V. században alapították. A templom falán pompázó lélegzetelállító freskók megérik a lépcsők kicsit fárasztó megmászását. Délután visszautazás Trabzonban, ahol megtekintjük a Hagia Szofia bizánci templomot. Vacsora. Szállás Trabzonban.

 

13. nap: Trabzon – Isztambul – Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre, elrepülés átszállással Budapestre. Érkezés a menetrendtől függően.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Göreme Nemzeti Park

-          Nemrút-hegy monumentális szobrai

 

A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-         repülőjegy illetékkel

-         BBP biztosítás (Union Biztosító)

-         közlekedés külön busszal

-         elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

-         magyar nyelvű idegenvezető

 Részvételi költség:
  • Bruttó alapár: 664.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj 515.000 Ft + repülőjegyek illetékekkel kb. 149.000 Ft)

  • Sztornó biztosítás: 9.295 Ft (a bruttó alapárra)

  • Egyágyas felár: 289.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 250 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 250 EUR/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 22 fő

-15-21 fő közötti felár: 29.000 Ft

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie.

Az utazás egyes látnivalói érinthetnek olyan területeket, melyek megtalálhatóak a Külgazdasági- és Külügyminisztérium I-es, illetve II-es besorolású listáján.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 380 HUF árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

 

 

Időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:

 

Utasaink írták Vendégkönyvünkben:

 

Tisztelt Iroda!

Eddig senki nem írt a jól sikerült Kelet-Törökország útról, most én megteszem.

Köszönet a szervezésért és a kis létszámú csoport indításáért.

Ferenc Marci és Ahmed szakszerű vezetésével nem csak az igen gazdagon összeállított programot vettük sorban, de ráadásként az útba eső rejtett kincsek megnézésére is volt alkalom.

Meg kell említeni a biztos kezű autóbusz vezetőjét, akire a 3.500 km-es távon lehetett számítani.

A szállodák és az ellátás jó volt, a török emberek barátságosak.

Aki eddig csak gondolkodott ezen a számára ismeretlen útvonalon, jó szívvel tudom ajánlani.

Köszönettel: MRózsa


Ország bemutatása:
Sümela kolostor
Göreme
Göreme 2
Harran
Isha Pasha Palota
Kappadókia
Kappadókia 2
Mardin
Nemrút-hegy
Sümela kolostor 2
Zelve
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!