Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


Körutazásos katalógus II.
Körutazásos katalógus II.


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2022.08.16 15:56
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » Burma Nagykörút

Burma Nagykörút

Az arany Buddha birodalma
Utazási időpontok:
  • 2022. november 21 - december 03

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről átszállásokkal Rangonba, Burmába. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: … Rangon

Érkezés Rangonba, Burma volt fővárosába. Transzfer a hotelbe. Megkezdjük városnézésünket: megtekintjük a Botathaung Pagodát, egy helyi tea boltot, majd a 2.500 éves Sule pagodát; a nyolcszögletű aranypagoda a legenda szerint egy szent ereklyét őriz (Buddha egy hajszálát). Látogatás a hatalmas Chaukhtatgyi fekvő Buddha-szobornál. Naplementét követően egy gyönyörű színekben pompázó kínai templomot tekintünk meg. Vacsora. Szállás Rangonban.

 

3. nap: Rangon – Kyaikhtiyo – Arany Szikla

Reggeli, majd utazás Kyaikhtiyoba, a hegycsúcson imbolygó arany sziklatömbhöz és az ott található pagodához. Látványa feledhetetlen, életre szóló élmény és minden fáradságot megér. Először Kin Punba utazunk, majd onnan helyi nyitott teherautókon folytatjuk utunkat. A legfelső részt elérve azonban még vár ránk egy kb. 4 km-es gyalogút, melynek végén ott találjuk az Arany Sziklát. Természetesen van egy könnyebb módja is a feljutásnak: egy kényelmes hordszéken ülve, amelyet 4 hordár visz a vállán (ára kb. 20 USD/fő, helyszínen fizetendő). Vacsora. Szállás az Arany Szikla közelében.

 

4. nap: Bago – Rangon

Reggeli, majd utazás Bagoba, a XIV-XVI. századi II. Burmai Királyság fővárosába. Megnézzük az 55 méter hosszúságú Fekvő Buddhát (Shwethalyaung) és a mon stílusban épült Shwemawdaw Pagodát, amely (nem hivatalosan) a rangoni Shwedagon Pagodánál is magasabb. Napunk során egy helyi nyüzsgő piacot is megtekintünk. Visszatérés Rangonba. Vacsora. Szállás Rangonban.

 

5. nap: Rangon – Mandalay – Amarapura

Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Mandalaybe. Érkezést követően városnézés: megtekintjük a Mahamuni pagodát egy Buddhát ábrázoló aranylemezekkel borított képpel. A Kuthodaw pagodában található a „világ legnagyobb könyve”, amely 729 márványlapból áll, és a Tipitaka (buddhista szentírás) teljes szövegét tartalmazza.  Folytatjuk látogatásunkat a Kyauktawgyi Pagodával és a Shwenandaw kolostorral, mely gyönyörű fafaragásairól ismert. Délután utazás Amarapurába, a XVIII-XIX. századi királyi fővárosba. Útközben megálló egy selyemszövő műhelyben, majd a 200 éves U Bein fahíd megtekintése. Vacsora. Szállás Mandalayben.

 

6. nap: Mandalay – Mingun – Sagaing

Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: hajóba szállunk és Mingunba hajózunk az Ayeyarwaddy folyón. Már messziről feltűnik egy hatalmas piramis, a befejezetlen pagoda (Mingun Paya). Ugyancsak itt láthatjuk a világ legnagyobb, még működő harangját is. Ezután átkelünk az 1 km hosszú hídon Sagaingba, egy újabb régi, XIV. századi fővárosba, majd folytatjuk utunkat Ava (régi főváros) kis kikötőjébe, ahol csónakokba szállunk, hogy átjussunk a folyón. Ezután lovaskocsival jutunk el a Bagaya és a Maha Aungmye Bonzan Menu kolostorokhoz, végül utunkat egy kilátótoronyban fejezzük be. Visszatérés Mandalaybe. (A program ára: 26.500 Ft.) Vacsora. Szállás Mandalayben.

 

7. nap: Mandalay – Irrawaddy-folyó – Shwe Pyi Thar – Bagan

Reggeli, majd sétálunk az Irrawaddy-folyó (burmai nyelven Ayeyarwaddy folyó) partján. Útközben meglátogatunk egy helyi piacot, ahol egzotikus gyümölcsök és zöldségek számos fajtáját megtalálhatjuk. Elutazunk Shwe Pyi Thar falucskába. Délután utazás autóbusszal Baganba, melynek romvárosa a XI-XIII. századi I. Burmai Királyság fővárosa volt. Vacsora. Szállás Baganban.

 

8. nap: Bagan

Reggelit követően városnézésünket az Ananda templom megtekintésével kezdjük, majd az egyedülálló freskókkal rendelkező Kubyaukgyi, valamint a Manuha és Nan Paya templomok következnek. Később egy kézműves műhelybe látogatunk, ahol híres bagani termékeket csodálhatunk meg. Naplementekor lovaskocsin utazás a Thatpyinnyu templomhoz (a legmagasabb Baganban), az óriási Dhammayangyi szentélyhez, majd a Sulamani templomhoz. Vacsora. Szállás Baganban.

 

9. nap: Bagan – Heho – Inle-tó

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Hehoba. Érkezés után továbbutazunk az Inle-tóhoz. A tavon és környékén az Intha nép él, akik főként arról ismeretesek, hogy a csónakban állva a lábukkal eveznek, miközben a kezükkel a hatalmas halászhálót kezelik. A halászaton kívül zöldség- és gyümölcstermesztéssel is foglalkoznak, ehhez „lebegő kerteket” alakítottak ki a víz felszínén. Megtekintjük a Phaung Daw Oo pagodát, és végül felkeresünk egy burmai szivarsodró műhelyt. Vacsora. Szállás az Inle-tónál.

 

10. nap: Inle-tó – Gyűrűsnyakúak

Reggeli után betekintést nyerhetünk a helyiek mindennapjaiba, amire a legalkalmasabb hely az úszópiac, ahol a helyiek csónakjaikból kínálják megvételre portékáikat. Ezután utunk egyik 5*-os eseményeként találkozhatunk a gyűrűsnyakú nőkkel. Az asszonyok, lányok sárgaréz gyűrűket viselnek nyakukban már kislány koruk óta, egyre többet és többet (így következtethetünk társadalmi helyzetükre és korukra). Ha megfosztanánk őket a gyűrűiktől, az egyenlő lenne a halálukkal. Vizi utunkat folytatva, szűk csatornán keresztül az őslakosok által lakott festői környezetben megbúvó Pa-Oh falucskába érkezünk. Megtekintjük az Indein Pagoda komplexumot, mely az Inle-tó partjának az egyik legkülönlegesebb látnivalója. Idő függvényében meglátogatjuk a helyiek történelmét és kultúráját bemutató Inthar Emlékházat. Visszacsónakázás a szállodába. Vacsora. Szállás az Inle-tónál.

 

11. nap: Inle-tó – Heho – Rangon

Reggeli, majd transzfer Hehoba, ahonnan visszarepülés Rangonba. Folytatjuk városnézésünket az ország legfontosabb kereskedelmi városában: a Kyaukhtatgyi Pagoda, a Karaweik Hall (Királyi Bárka), amely egy gyönyörű tó közepén fekszik, majd a burmaiak legszentebb Buddha pagodájának, a Shwedagon Pagodának a megtekintése, melynek majdnem 100 méter magas kupoláját 60 tonna arannyal vonták be, és ezt fokozva a legfelső részét gyémánt- és rubinkövekkel rakták ki, a legtetejét pedig egy 76 karátos gyémánt díszíti. Vacsora. Szállás Rangonban.

 

12. nap: Rangon …

Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgépen.

 

13. nap: … Budapest

Megérkezés Budapestre.

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-        repülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékekkel

-        BBP biztosítás

-        közlekedés külön busszal, csónakkal, belső repülőjárattal

-        elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, az Arany Szikla közelében lodge-ban

-        magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

 

 

Az árak az év során rajtunk kívülálló okok miatt változhatnak!Részvételi költség:
  • Bruttó alapár: 727.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj 498.000 Ft + repülőjegyek illetékekkel kb. 229.000 Ft)

  • Vízumdíj és előkészítés: 19.500 Ft

  • Sztornó biztosítás: 10.180 Ft (a bruttó alapárra)

  • A 6. napi fakultatív program: 26.500 Ft (Mingun, Sagaing)

  • Egyágyas felár: 158.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


Helyszínen fizetendő költségek:

Belépők és a programban feltüntetett étkezések: 240 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 240 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Helyszíni ki- és belépési illetékek: (esetenként előfordulhatnak – helyszínen USD-ben fizetendő)

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/fő/napTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 16 fő

- 11-15 fő közötti felár: 28.000 Ft

 

Fakultatív program: minimum 10 főtől

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

 

Az utazás egyes látnivalói érinthetnek olyan területeket, melyek megtalálhatóak a Külgazdasági- és Külügyminisztérium I-es, illetve II-es besorolású listáján.

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 300 HUF, 1 EUR = 355 HUF árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal. 

 

Időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:

http://www.weather-and-climate.com/average-monthly-Rainfall-Temperature-Sunshine-in-Myanmar-Burma

 

Utasaink írták vendégkönyvünkben:


„Nagyon gondosan és odafigyeléssel összeállított program,ami az utasok szeretetéről és tiszteletéről árulkodik.
Mindent megmutat,amit Burmában feltétlen látni kell.
Külön öröm,hogy az Arany Sziklához(ami maga a csoda) is elviszik az utasokat,érintve Bagot is,ahol szintén fantasztikus látnivalók vannak.A Mount Popa megtekintése szintén telitalálat.
Csak az elismerés hangján tudok szólni az Iroda nagyszerű törekvése előtt,hogy mindent az utazóért.Az ajánlatuk olyannyira tökéletes,hogy már csak apró,nüansznyi dolgokkal
lehetne jobbá tenni.Tudom miről beszélek.Én magam négyszer voltam Burmában,bejárva mindent amit csak lehet,és én írtam
Prakheo néven az Utazás Fórum honlapjára a Burma az aranyország című utazási beszámolókat.Így meg tudom állapítani,hogy az Önöké a legtökéletesebb program ami ma az országban létezik.Kívánom Önöknek,hogy sok utazó élvezhesse
az Iroda méltán híres szolgáltatásait,és részesűljön Önök által,
a varázslatban,ami úgy hívnak: BURMA !”

 

„ Ezúton szeretném megköszönni az iroda és a burmai partneriroda valamennyi dolgozójának és külön Poprócsi Árpád idegenvezetőnek a Burmában eltöltött csodálatos két hetet. Mély benyomást tettek rám az egyszerű, derűs, mélyen vallásos emberek, a felejthetetlen építészeti emlékek, a természet szépsége. Mindenkinek szívből ajánlom az utat, aki már gondolt arra, hogy elutazik Burmába, aki pedig eddig még nem tervezte, menjen, nem fog csalódni!
Nem először utaztam Önökkel és terveim szerint jövőre is az AB Agro egyik útját fogom választani. További munkájukhoz sok sikert kívánok!”

 

„Egy varázslatos országot és embereket ismertünk meg. Lenyűgöző pagodák, templomok, természeti szépségek kápráztattak el bennünket. Az út szervezése kifogástalan volt, Poprócsi Árpád idegenvezetése magas szinvonalú,
tartalmas, emberséges volt. Megszerettem az ott élő nehéz sorsú, mégis vidám embereket.”

 

„Most jöttünk vissza az Iroda által szervezett burmai utazásról.
Az ország csodálatos, az emberek hihetetlenül segítőkészek.
Az idegenvezetés - a látnivalókon kívül- Poprócsi Árpi rendkívüli tudásán és magyarázatain nyugodott ( a technikai teendőket is tökéletesen látta el), ebben helyi segítőtársa Tint volt.
Minden elképzelés pazarul túlteljesült, egyedül az Inle-tó látogatása alakult másképp (az időjárás előre megjósolhatatlan, vsz. a Japánban történt katasztrófa miatt megváltozása miatt). Az így kialakult helyzetet azonban Árpi és Tint egy kalandtúra- átkapcsolással oldotta meg- kiválóan.
Nekik és az Iroda munkatársainak is meg szeretnénk köszönni immár 4., AB- Agroval tett utunkat.”

 


Ország bemutatása:
Burma - Mandalay
Burma - Aranyszikla
Burma - Began
Burma - Began
Burma
Burma
Burma - Inle-tó
Burma - Mingun
Burma - Schwedagon pagoda
Burma - Shwethalyaung
Burma - U Bein híd
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!