Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2024.04.12 15:09
Főoldal  » Társas körutak  » Európa  » Skócia - Észak-Írország - Írország

Skócia - Észak-Írország - Írország

A kelták misztikus földjén
Utazási időpontok:
  • 2024. május 13 - május 22

Az utazás bemutatása:

Jelenlegi beutazási szabályok magyar állampolgárok részére (2023.02.08.):

Skóciába és Írországba covid-19 elleni védőoltás és teszt nélkül is be lehet utazni.

 

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest – Dublin (Írország)

Elrepülés menetrend szerinti járattal Dublinba (a repülőgépen fedélzeti ellátás nincs). Érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás Dublin körzetében

 

2. nap: Dublin – Glendalough – Powerscourt Estate – Dublin

Reggelit követően félnapos túrát teszünk a Wicklow hegységben és Glengalough felé indulunk, ami Írország legvarázslatosabb helyeinek egyike. Látogatottságát nemcsak természeti szépségének köszönheti, hanem a középkori kolostoregyüttes megmaradt romjainak is. A Szent Kevin kolostort Írország egyik leghangulatosabb kolostoraként tartják számon. A kolostort a világi életet elutasító Szent Kevin alapította a 6. században, miután remeteként ide vonult vissza. Délután továbbutazás Powerscourt vidéki birtoka felé, ahol megcsodálhatjuk a 19 hektáron elterülő házat parkosított kertjével és vízesésével. Fakultatív programlehetőség: kelta folklór show-val egybekötött vacsora. (A program ára: 17.900 Ft) Szállás Dublin körzetében.

 

3. nap: Dublin – Tara Hill – Belfast (Észak-Írország)

Reggeli után panorámás városnézés az ír fővárosban. Fotóstop a város büszkeségénél, a Szent Patrik Székesegyháznál, mely a legenda szerint ott épült, ahol Szt. Patrik a Poddle-patak partján megkeresztelte a dubliniakat. Utunk során elhaladunk a város fő nevezetességei mellett: dublini vár, Christ Church Cathedral, a Guinness Storehouse sörfőzde épülete, Glasnevin Temető és a híres Jameson Distillery Bow St, ami a Jameson ír whisky gyártásának eredeti helyszíne volt 1971-ig. Ezt követően utazás a Tara-hegy felé. A Tara-hegy egy régészeti lelőhely Navan és Dunshaughlin között, Meath megyében. Számos ókori műemléket tartalmazott. A megyében található Tara-hegy leginkább Írország főkirályainak székhelyeként ismert, de egy késő kőkorszaki átjárósír felfedezése óta fontos helyszín. A hegy megtekintése után folytatjuk utunkat Belfast felé. A város a Titanic szülőhelyeként is ismert. Elhaladunk a város fő nevezetességei mellett. Láthatjuk a Parlament épületét, a városházát, a Szent György piacot és Titanic Központot, melynek épületét a Titanic inspirálta, a magassága pedig megegyezik a tengerjáróéval. Vacsora és szállás Belfast körzetében.

 

4. nap: Belfast – Carrick-a-Rede – Óriások Útja – Bushmills – Portrush – Belfast

Reggeli után utazás a Carrick-a-Rede kötélhídhoz ahol egy fotó erejéig fogunk megállni. A kötélhíd a mélység fölött átívelve köti össze az óceán által elválasztott szárazföldet egy apró szigettel. Majd folytatjuk utunkat Az Óriások Útjához, mely egy vulkáni tevékenység eredményeként létrejött és körülbelül 40 000 bazaltoszlopból áll. 1986-ben az UNESCO a világörökség részének nyilvánította. Egy fotó erejéig megtekintjük a 17. században, a Bush folyóra épített vízmalmot, majd Portrush városában tett városnézés után visszaindulunk Belfastba. Vacsora és szállás Belfast körzetében.

 

5. nap: Belfast – Glasgow (Skócia)

Reggeli után a kikötőbe indulunk és komppal elhajózunk Skócia felé (kb. 2 óra). Glasgow Skócia legnagyobb városa, egyben az Egyesült Királyság harmadik legnépesebb városa. Nevének jelentése gael nyelven: „zöld hely”. Glasgowba való érkezést követően panorámás városnézést teszünk a városban, mely során láthatjuk a Glasgow-i Székesegyházat, a Sóhajok hídját, a nekropoliszt, a Provand Uradalmat, amely a legrégebbi középkori ház a városban. Séta a György téren, Glasgow szívében. Vacsora és szállás Glasgow körzetében.

 

6. nap: Glasgow – Glencoe – Fort William – Inverness 

Reggeli után Inverness felé indulunk. Rövid sétát teszünk Fort William városában, majd egy fotó erejére megcsodáljuk Nagy-Britannia legmagasabb hegységét, a Ben Navis-t (1343 méter). Megtekintjük a Glencoe-völgyet, ami a rezidens, MacDonald klán mészárlásáról híres. A hiedelem szerint még most is hallani az áldozatok kiáltásait. Érkezés Invernessbe. Vacsora és szállás Inverness körzetében.

 

7. nap: Inverness – Urquhart Castle - Inverness

Reggeli után városnézés Invernessben, amely a Ness-folyó torkolatánál fekszik. A város elhelyezkedésénél fogva számos közlekedési útvonal természetes csomópontja. A hegytetőn álló Inverness-i kastély udvarából tökéletes látképet kapunk a városról. A kastély épületében jelenleg a bíróság működik. Folytatjuk utunkat a híres Loch Ness-i tó felé, mely 38 kilométeres hosszával és 121 méteres mélységével több édesvíz mennyiséget ölel fel, mint Anglia és Wales tavai együtt. Meglátogatjuk az Urquhart kastélyt, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a tóra. Vacsora és szállás Inverness körzetében.

 

8. nap: Inverness – Loch Morlich – Blair kastély – Pitlochry – Edinburgh

Reggelit követően utazás Edinburgh felé. Útközben egy fotó erejéig megállunk a Cairngorms Nemzeti Parkban területén található Loch Morlich tónál, amit az ország legszebb tavaként tartanak számon. Majd a Blair kastélyba látogatunk el, melynek épülete az ország egyik leglátogatottabb emlékműve és állítólag Skócia legismertebb szellemének, a Szürkeruhás Hölgy lakhelye is egyben. Ezt követően séta a festői Pitlochry városában, majd továbbutazás Edinburgh irányába. Szállás és vacsora Edinburgh körzetében.

 

9. nap: Edinburgh – Melrose Apátság – Rosslyn kápolna – Edinburgh

Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: meglátogatjuk a Melrose Apátságot, melynek gótikus romjait Skócia egyik legszebb épületeként tartják számon. A legendák szerint a gyönyörű épület maradványai Robert Bruce, skót király bebalzsamozott szívét rejtik. Út közben megismerkedünk a whisky készítés fortélyaival, meg is kóstolhatjuk ezt a helyiek körében (is) rendkívül közkedvelt italt. Majd folytatjuk utunkat a Rosslyn kápolna felé, mely a Da Vinci-kód című történetből lehet ismerős. A kápolnát a XV. század közepén Sir William St Clair alapította. Halálával együtt az építkezések is leálltak, így a tervezett nagytemplom soha nem készült el. (A program ára: 28.400 Ft.) Vacsora és szállás Edinburgh körzetében.

 

10. nap: Edinburgh …

Reggeli után városnézés a skót fővárosban. Elhaladunk a Holyroodhouse Palota mellett, mely a brit uralkodók hivatalos skóciai rezidenciája, majd megtekintjük a vulkáni eredetű sziklacsúcson magasodó edinburgh-i várat, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik az egész városra. A vár Skócia leghíresebb pontja és egész Britannia egyik leglátogatottabb turista látványossága. Szabadidő keretében a vár egyénileg meglátogatható, belépő a helyszínen váltható. Vacsora, majd estre transzfer a repülőtérre és elrepülés menetrend szerinti járattal Budapestre (a repülőgépen fedélzeti ellátás nincs). Érkezés Budapestre menetrend szerint.

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-        Óriások útja (Giant´s Causeway) és a hozzá tartozó tengerpart

-        Edinburgh ó- és újvárosa

 

Várható szállodák (vagy hasonlók):

Dublin: Aspect Hotel vagy Tallaght Hotel

Belfast: Corrs Corner Hotel vagy Holiday Inn Express Antrim

Glasgow: Crowwood Hotel vagy Muthu Glasgow River Hotel

Inverness: Starthpeffer Hotel vagy Stratspey Hotel

Edinburgh: Mercure Livingston Hotel vagy Premier Inn Hotel

 Szolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek reptéri illetékekkel

- BBP biztosítás (EUB Air&Cruise TOP: 8.140 Ft)

- közlekedés légkondicionált, kényelmes külön busszal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban reggelikkel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőRészvételi költség:
  • Bruttó alapár: 799.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj: 694.000 Ft + repülőjegyek illetékkel kb. 105.000 Ft)

  • Sztornó biztosítás: 11.185 Ft (a bruttó alapárra)

  • A 2. napi fakultatív program: 17.900 Ft (Folklór show)

  • A 9. napi fakultatív program: 34.500 Ft (Edinburgh környéke) (2024 május)

  • Egyágyas felár: 189.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszínen fizetendő belépők és a program szerinti étkezések: 255 EUR/fő (helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak, + helyi idegenforgalmi adók) 

A  255 EUR/fő  a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 20 fő

- 15-19 fő közötti felár: 39.000 Ft

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezésig érvényesnek kell lennie.

 

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más árakkal és más szolgáltatásokkal.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 380 HUF és 1 USD = 355 HUF árfolyamig érvényesek


Ország bemutatása:
Skócia - Edinburgh-i vár
Skócia - Urquhart Castle
Skócia - Edinburgh
Skócia
Észak-Írország - Carrick-a-Rede
Észka-Írország - Titanic Belfast
Észak-Írország - Óriások útja
Skócia
Észak-Írország - Óriások útja
Skócia
Skócia
Skócia
Skócia
Skócia - Melrose Abbey
Skócia - Loch Ness
Skócia - Inverness
Skócia
Írország
Írország
Skócia - Glasgow
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!