Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


Körutazásos katalógus II.
Körutazásos katalógus II.


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2023.03.31 18:20
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » Nepál - Bhután - Szikkim - Dardzsiling körutazás

Nepál - Bhután - Szikkim - Dardzsiling körutazás

Betekintés a Himalája elragadó országaiba
Utazási időpontok:
  • 2023. április 19 - május 01

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről átszállásokkal Delhibe. Étkezés és éjszakázás a repülőn.

 

2. nap: … Delhi – Bagdogra – Dardzsiling

Érkezés Delhibe, Indiába. Átszállás, tovább repülés Bagdogra felé, majd tovább utazás Dardzsiling felé. Vacsora. Szállás Dardzsilingben.

 

3.nap: Dardzsiling

A kora hajnali órákban kirándulás a Tigriscsúcsra, ahonnan gyönyörködhetünk a lélegzetelállító himalájai napfelkeltében. Reggeli után megtekintjük Kőrösi Csoma Sándor, híres magyar tibetológus nyelvtudós sírját. Ezt követően megnézünk egy teaültetvényt, ahol megismerkedhetünk a híres dardzsilingi teával, amit a helyi piacon meg is vásárolhatunk. Vacsora. Szállás Dardzsilingben.

 

4.nap: Dardzsiling – Gangtok (Szikkim - India)

Reggeli után folytatjuk utunkat Gangtokba, India szövetségi államának, Szikkimnek a fővárosába, mely egy kicsiny falucskából fejlődött Szikkim legnagyobb városává, amióta 1840-ben az Enchey buddhista kolostor egy zarándoklat központjává tette. Délután meglátogatjuk a tibeti buddhizmus XI. században kialakult, meditációra nagy hangsúlyt helyező Kagyü vonalának székhelyét, a Gangtok melletti Rumtek kolostort. A Kelet-Himalája legnagyobb kolostora hagyományos tibeti stílusban épült. Vacsora. Szállás Gangtokban.

 

5.nap: Gangtok

Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: városnézés Gangtokban. Majd utazás a Tsomgo-tóhoz, mely Gangtoktól 40 kilométerre, 3753 méter magasban fekszik.  A tó legendás szépségéről ismert, minden évszakban másképp néz ki. Télen teljesen befagyva, tavasszal virágokkal övezve várja a látogatókat. A helyiek szent helyként tartják számon a tavat, vizének gyógyító erőt tulajdonítanak. A délután folyamán a Ganesh Tok kilátóba érve madártávlatból csodálhatjuk meg a várost. Ezt követően megtekintünk egy kézműves műhelyt.(A program ára: 29.500 Ft.) Vacsora. Szállás Gangtokban.

 

6.nap: Gangtok – Jaldapara Nemzeti Park

Reggeli, majd utazás a Himalája keleti lábánál fekvő Jaldapara Nemzeti Parkba, mely a régió egyik legnagyobb nemzeti parkja, összesen 216 négyzetkilométeres területet ölel fel. A park területére főleg a magas elefántfűvel borított szavanna jellemző. A park fő vonzereje az indiai egyszarvú orrszarvú, mely jelenleg egy kihalás szélén álló állatfaj. Vacsora és szállás a nemzeti park területén, egyszerű bungalow-ban.

 

7.nap: Jaldapara Nemzeti Park – Phuntsholing (Bhután) – Thimpu

Kora reggeli szafari dzsippel a nemzeti park területén, majd a reggelit követően indulás Phunstholing határvárosba, Bhután kereskedelmi fővárosába. Az agrárország legfőbb kereskedelmi partnerei Nepál, Banglades és India. Út közben meglátogatjuk a Zangdopelri templomot. A Zangdopelri a Guru Rinpocse mennybéli lakhelye, ahol úgy tartják, hogy az újjászületésre készül fel. Továbbutazás Thimpuba, a Bhutáni Királyság fővárosába, mely a politikai és gazdasági központja is egyben az országnak. Vacsora és szállás Thimpuban.

 

8.nap: Thimpu

Reggeli után városnézés Thimpuban, mely során megtekintjük többek között a Changlimithang stadiont, ahol láthatjuk a fiatal bhutániakat, amint a nemzeti sportnak, az íjászatnak hódolnak. Délután meglátogatjuk a Chorten Emlékművet, ami Bhután harmadik királyának állít emléket, valamint egy apácakolostort. Vacsora. Szállás Thimpuban.

 

9.nap: Thimpu – Paro

Reggeli után utazás Paroba. Érkezést követően utunk egyik legérdekesebb és legnehezebb túráján veszünk részt a Tigris Fészke templomhoz. (A túra gyalogosan megerőltető lehet főleg felfelé, ezért a helyszínen van lehetőség ló, illetve öszvér bérlésére, ára kb. 20 USD. Lefelé gyalogosan jövünk.) Sétánk során gyönyörű fenyőerdőn haladunk át, ahol a fák többségét spanyol moha fedi, illetve lengedező imazászlókat is láthatunk. Délután ellátogatunk a Rimpung Dzong-hoz (kolostor), mely a Paro völgy 155 kolostorának egyike. A dzong épületei a mandalákkal és óriási Buddha-szobrokkal nagyon jól tükrözik a bhutáni vallási építészetet. Vacsora. Szállás Paroba

 

10.nap: Paro – Kathmandu – Patan – Kathmandu

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre, és elrepülés Kathmanduba. Érkezés után városnézés Nepál fővárosában, Kathmanduban. Meglátogatjuk az UNESCO Világörökségek részét képező Palota teret (Durbar Square) ősi fa- és téglatemplomaival, pagodáival, palotáival és felkeressük a templomot, ahol az ablakból ránk tekinthet az élő istennő, a kumari, aki egy nagy hatalommal bíró „vallási” vezető Nepálban. Felkeressük a Hanuman Dhoka-t, az egykori nepáli királyi palotát, majd a Swayambhunath-ot, a világ egyik legrégebbi sztúpáját nézzük meg, amit a majmok szentélyeként ismernek. A legenda szerint a „magát megteremtő” sztúpához köthető a Kathmandu-völgy születése. Innen gyönyörű panoráma nyílik a városra. Délután Patan-ba folytatjuk utunkat, mely város nagyon gazdag kulturális örökségéről híres. Vacsora és szállás Kathmanduban.

 

11.nap: Kathmandu – Nagarkot – Bhaktapur – Kathmandu

Reggeli után kirándulás a 2000 méter magasan fekvő Nagarkotba. Ha az időjárás engedi, lenyűgöző a kilátás a világ legmagasabb hegyláncára, a Himalájára. Megtekintjük az egyik ősi fővárost, Bhaktapurt, melynek építészeti emlékei az UNESCO Világörökségek részét képezik. Felkeressük a Durbar teret, ahol megcsodálhatjuk a Malla uralkodók palotáját, benne a Taleju szentéllyel, elsétálunk a Taumadhi, Datattraya és a fazekasok terére. Este vacsora egy speciális nepáli étteremben, ahol megismerjük a nepáli nép zenéjét és táncait is. Szállás Kathmanduban.

 

12.nap: Kathmandu

Reggeli, majd felkeressük Pashupatinath-ot, a hinduk legszentebb szentélyét, ahol a Himalájában lakó Shivát tisztelik. Megnézhetjük azt is, ahogy a Gangeszbe torkoló Bagmati folyó ghatján égetik a halottakat a hindu szokásoknak megfelelően. Majd megnézzük a világ legnagyobb sztúpáját, a Boudhanatot. Vacsora. Szállás Kathmanduban.

 

13. nap: Kathmandu (Nepál) … - Budapest

Transzfer a repülőtérre es elrepülés átszállásokkal Budapestre. Étkezések a repülőgép fedélzetén. Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

 

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Kathmandu-völgy

 

Várható szállodák (vagy hasonlók):

Kathmandu: Hotel Grand

Dardzsiling: RJ Resort

Gangtok: Udaan Woodberry

Jaldapara Nemzeti Park: Mystic Forest

Thimphu: Hotel Pedling/Namseling Resort

 

A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

 - repülőjegyek és reptéri illetékek

 - BBP biztosítás (EUB Air&Cruise TOP: 9.620 Ft)

 - közlekedés Kathmanduban autóbusszal, a továbbiakban kisbuszokkal

 - elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas szobákban, reggelikkel

 - magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésigRészvételi költség:
  • Bruttó alapár: 1.390.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj 895.000 Ft + repülőjegyek illetékekkel kb. 495.000 Ft)

  • Vízumok és engedélyek: 60.000 Ft (India és Bhután)

  • Bhutáni tax: 160.000 Ft

  • Sztornó biztosítás: 27.800 Ft (a bruttó alapárra)

  • A 8. napi fakultatív program: 29.500 Ft (Gangtok)

  • Egyágyas felár: 315.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)

  • 11-14 fő közötti felár: 56.000 Ft


Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 315 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 315 USD/fő a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Helyszíni vízum, kb. 30 USD (Nepál)

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 15 fő

- 11-14 fő közötti felár:   56.000 Ft

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2-2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD/EUR = 400 HUF árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

 

Az utazás egyes látnivalói érinthetnek olyan területeket, melyek megtalálhatóak a Külgazdasági- és Külügyminisztérium I-es, illetve II-es besorolású listáján.

 

Időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:
Bhután:


Nepál:


Szikkim (India):

 

Utasaink írták vendégkönyvünkbe:


"Visszaérkezve a május 2-16. közötti utazásról, jelezni kívánjuk megelégedésünket és elismerésünket. A meglehetősen bonyolult felépítésű program minden eleme remekül illeszkedett egymáshoz, nem volt "üresjárat!, minden lehetséges látnivalót valóban élvezni és értékelni lehetett. A helyi idegenvezetők - ha néha kissé gyakorlatlanul is - kedvesen, kellő empátiával látták el feladatukat. Külön hangsúlyoznunk kell a magyar kísérő, Homolya Orsolya kiemelkedően rutinos, hozzáértő, mindenkor együttműködésre kész és vidám légkört teremtő tevékenységét.Naponta megkérdezett minden útitársat közérzetéről, kívánságáról, elégedettségéről, avagy problémájáról. A nem könnyű feltételek mellett lelkesen, bőséges információt adva végezte felelősségteljes munkáját. Őt különös elismerés illeti.

Számunkra kiemelkedően szívhez-szóló gesztus volt, hogy egyikünk születésnapjára a Kathmandu-i búcsúvacsora keretében, éppen aktuális napon, kis ünnepséget szervezett. Köszönjük!

Reméljük, hogy a jövőben lesz még alkalmunk az Önök irodájának vendégszeretetét élvezni."


Ország bemutatása:
Bhután - Tigris Fészke
Nepál - Patan
Bhután
Nepál
Bhután
Nepál - Kathmandu
Bhután
Nepál - Kathmandu
Bhután
Nepál
Bhután
Bhután - Tigris Fészke
Bhután
Bhután
Bhután
Dardzsiling
Dardzsiling
Dardzsiling - tea
Dardzsiling - tea
Nepál - Kathmandu
Nepál - Phewa-tó
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!