Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


Körutazásos katalógus II.
Körutazásos katalógus II.


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2022.08.16 15:56
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » Üzbegisztáni körutazás

Üzbegisztáni körutazás

Közép-Ázsia misztikus szépségei
Utazási időpontok:
  • 2022. október 02 - október 10

Az utazás bemutatása:

 

Jelenlegi beutazási feltételek magyar állampolgárok részére (2022.07.14.):

- 2022. június 10-től a külföldi állampolgároknak nincs szükségük COVID oltási dokumentumra az Üzbegisztánba történő beutazáshoz, sőt PCR vagy antigén gyorsteszt negatív eredményére sem

 

 

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest …

Elutazás átszállással Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal Üzbegisztánba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: … Urgencs – Khiva – Ichan Kala

Reggel megérkezés Urgencsbe, érkezés után továbbutazás busszal Khivába. Városnézés Khivában, mely során megtekintjük a Világörökség részét képező Ichan Kalát, a fallal körülvett óvárost, melynek különlegessége, hogy a városfalon belül több mint 50 történelmi emlékmű és 250-nél is több régi lakóház található. A nap folyamán láthatjuk a Kunya Ark erődőt, az Abd Al Bobo komplexumot, az Islam Khodja minaretet, a Djami mecsetet és számos medreszét, melyek olyan mecsetek, ahol a vallással kapcsolatos emelt szintű oktatást végezték és végzik ma is. Vacsora. Szállás Khivában.

 

3. nap: Khiva – Bukhara

Reggeli, majd utazás Bukharába autóbusszal a világ egyik legnagyobb sivatagán, a Kizil-kum sivatagon keresztül. Az út első szakaszán többször lesz látható az Amudarya folyó, amely Közép-Ázsia legnagyobb folyója. Érkezés után a szálláshely elfoglalása, szabad program, a környék egyéni felfedezése. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Bukharában.

 

4. nap: Bukhara

Reggeli, majd egésznapos városnézés Bukhara ősi városában, amely a Selyemút karavánjainak egy fontos megállója volt, mivel ez volt az egyetlen oázis a környéken. A városnézés során megtekintjük többek között a IV. századból való Ark erődöt, a Bolo Khauz mecsetet, az Ismail Samani Mauzóleumot, a Poyi Kalon komplexumot a Miri Arab medreszével, a Kalon minarettel és mecsettel. Ezek után látogatás Coumpol bazárban, ahol egy igazi üzbég alkudozást követően helyi termékekkel gazdagodhatunk. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Bukharában.

 

5. nap: Bukhara – Shakhrisabz – Szamarkand

Reggeli után utazás Szamarkandba. Útközben megtekintjük a Rabak Malik város közelében fekvő Sitorai Mokhi Khosa utolsó emír nyári rezidenciáját. Folytatjuk utunkat Shakhrisabz felé, mely szintén az UNESCO Világörökségek részét képezi. Itt született Timur Lenk, a legendás uralkodó a XIV. században. Érkezés után meglátogatjuk az Ak Saray palotát, a Dorut-Tilovat komplexumot a Kok Gumbaz mecsettel, a Dorus-Saodat komplexumot a Djuma mecsettel. Továbbutazás Szamarkandba. Érkezés után elszállásolás, majd késő délután megnézzük a híres Registan teret, ahol három medresze található: Ulugbek, Sherdor és a Tillyakori medreszek. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Szamarkandban.

 

6. nap: Szamarkand

Reggeli, majd egésznapos városnézés a kultúrák keresztezési pontjának tartott Szamarkandban: megnézzük a Guri Emir Mauzóleumot (ide temették el Amir Temurt és családtagjait), a Bibi Khanum mecsetet, a Shakhi Zinda nekropoliszt, a XV. századi Ulugbek csillagvizsgálót, az Afrosiyab múzeumot stb. Délután szabad program, vásárlás a Siyob nemzeti bazárban, ahol szárított gyümölcsöket, édességeket, szuvenírt árusítanak. Vacsora. Szállás Szamarkandban.

 

7. nap: Szamarkand – Taskent

Reggeli, majd utazás vonattal Taskentbe. Útközben áthaladunk a Sirdarya folyón. Érkezés után vacsora egy helyi étteremben. Akinek kedve van, belevetheti magát Taskent éjszakai életébe, és megnézhet néhány modern bárt és szórakozóhelyet. Szállás Taskentben.

 

8. nap: Taskent – városnézés

Reggeli, majd a városnézés megkezdése: délelőtt megismerjük a régi városrészt. Első megállónk a Khazrati Imam Építészeti Komplexum, mely több lenyűgöző épületből áll (Koran Usman Múzeum - itt található a világ legrégebbi Koránja, a VII. századból, Barakkhan medresze, Tillya sejk mecset, Kaffal Shahsi Mauzóleum). Majd a városnézés folytatása Taskent új részében: Függetlenség tere, a II. Világháborús Emlékmű, az Amir Temur Múzeum és tér, az Alisher Navoi Színház tér. Délután ellátogatunk a bazárba és az Alay piacra, ahol szárított és friss gyümölcsök özöne tárul a szemünk elé. Vacsora. Szállás Taskentben (létszámtól függően 1-2 pihenő szoba a reptéri transzferig).

 

9. nap: Taskent – Budapest

Éjszaka transzfer a repülőtérre és elrepülés menetrend szerinti járattal Budapestre átszállással. Érkezés menetrendtől függően Budapestre.

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Khiva-i Ichan Kala

- Bukhara történelmi központja

- Shakhrisabz történelmi központja

- Szamarkand

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegy reptéri illetékekkel

- BBP biztosítás

- közlekedés külön busszal, vonattal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésigRészvételi költség:
  • Bruttó alapár: 548.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj 328.000 Ft + repülőjegy illetékekkel kb. 220.000 Ft)

  • Sztornó biztosítás: 7.670 Ft (a bruttó alapárra)

  • Egyágyas felár: 65.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 135 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 135 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

 További tudnivalók:

Minimum létszám: 18 fő

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 385 HUF, 1 EUR = 395 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

 

Az utazás egyes látnivalói érinthetnek olyan területeket, melyek megtalálhatóak a Külgazdasági- és Külügyminisztérium I-es, illetve II-es besorolású listáján.

 

Időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:

 

Utasaink írták vendégkönyvünkbe:

 

 "Ezúton szeretnénk Önöknek megköszönni a "Selyem út üzbég városai", utazást. Gondosan összeállított, kitűnő program.

Külön köszönet, Ferencz Márton alias Marci idegenvezetőnek, aki elhivatott ismerője és tisztelője az iszlám, s ezen túl Közép Ázsia történelmének, művészetének, és népeinek. E mellett lehetőségei maximális kihasználásával, a konkrét csoporthoz illesztette a történéseket.

A kellemes "kiscsoportos" utazási lehetőséget is köszönjük."

 

" Szeretnénk jelezni, hogy egy nagyon szép,maradandó élményeket adó üzbegisztáni utazáson vettünk részt.Ferencz Márton vezetőnk kedvessége,szakmai felkészültsége és mindenen átsütő lelkesedése,segítőkészsége, nagyszerű utazást biztosított
számunkra."

 

"Csodálatos dolgokat láttunk, pont e célból vettünk részt az úton, aki ide megy, az a kevés ember őszintén érdeklődik Közép-Ázsia építészete, múltja, hagyományai és a mai élete iránt. A műemlékek túlnyomó része jó állapotban van a felújítások miatt és nagyon szép, sokat megtudtunk a történelemről, az iszlámról, stb. Az idegenvezető Ferencz Márton volt, aki kedves, segítőkész, szimpatikus, nagy tudású fiatalember. A szállások mindig nagyon jó helyen voltak, az ellátás, az ételek jobbak voltak, mint amit vártam. Féltem, hogy sokszor birkahús lesz, de nem volt. ... jól éreztem magam és jövőre az Irán körutat tervezem. Köszönöm az irodának, hogy megszervezte az utat és felejthetetlen élményekkel gazdagodtam, amelyeknek most még erősen a hatásuk alatt állok."
 
 
"Az utazással kapcsolatosan véleményünk szerint semmilyen (szervezési, ellátási) változtatásra nincs szükség,
s az üzbég oldal is kifogástalan korrektséggel járt el.
Külön kiemelném az idegenvezető, számunkra csak Marci, velünk szemben tanusított türelmét, segítőkészségét,
kedvességét és magas szintű szakmai felkészültségét.
Számunkra ez az utazás maradandó és szép élményeket nyujtott, mindenféle "mellékzönge" nélkül."
 

„Üzbegisztánban jártunk a selyemút mentén található csodálatos városokban, Taskentben, Samarkandban, Bukharában és Khivában, Vámbéry Ármin nyomában. Gyönyörű mecseteket, medreszéket, minareteket, palotákat, nekropoliszokat, csillagvizsgálót láttunk, díszes csempékkel, majolikákkal, kék kupolákkal. Érdekes volt a régi képeket látni ezekről az épületekről, hogy az elmúlt századokban milyen rossz állapotba kerültek és ahhoz képest milyen szépen rendbe hozták őket. Az üzbég emberek nagyon kedvesek és tiszták. Nagyon jók voltak a szállodák, mindenhol az óváros szívében laktunk és kiváló volt az ellátás is.”

 

„Jó érzésekkel, élményekkel feltöltődve érkeztünk haza Üzbegisztánból. A látnivalók mellet nagyban hozzájárult ehhez az ottani emberek kedvessége, érdeklődése. Nagyon jó volt az ellátás, a szállodák színvonala, különösen Taskentben, ahol induláskor frissen készített kávét, teát és hozzávalókat kínáltak az éjszaka közepén. Sokat utazom, de nem emlékszem arra, hogy máshol lett volna lehetőség néhány órás alvásra az éjszakai hazautazás előtt. Ez a szervezést dicséri, miként az is, hogy nem voltak kora hajnali indulások, így kipihentebben kerülhetett sor a bőséges látnivalók megtekintésére. Öröm volt látni az itthon (is) méltatlanul kevéssé ismert Vámbéry Ármin emléktábláját Buharában. (Az ő kivételes képességei és elképesztő vállalkozása külön is inspirált erre az utazásra.) Kár, hogy a szöveg angolul nem olvasható. A személyes benyomást - legyen mégoly szubjektív és esetleges - semmi nem helyettesítheti, ezért máris izgatottan latolgatjuk egy elkövetkező utazás lehetőségeit.”

 

„Az üzbegisztáni út felejthetetlen volt. Csodálatos országot szemeltek ki úticélul és sikerült úgy összeállítaniuk a programot, hogy az egy életreszóló élményt jelentett mindannyiunknak.

Gratulálok a minőségi szervezésért! Nagyon jól összeállított túra volt. A kellemes családias légkört tovább emelte a két tulajdonos jelenléte és a helyi idegenvezetők kedvessége.

Bátorítani szeretnék minden utazót, hogy Üzbegisztánt feltétlenül keresse fel. Nyitott, végtelenül vendégszerető, az idegenekre kiváncsi emberek lakják az országot. A látnivalók lenyűgözőek.

Kell-e nagyobb dícséret egy utazási irodának annál, minthogy a következő utat (Jemen) is velük szeretnénk megtenni?! :)”

 

„Az üzbegisztáni körutazás fantasztikus volt.
Mind látnivalóit, mind hangulatát tekintve. Megjegyezném még a kinti partner maximális hozzá állását a feladatokhoz, és dr Varga Bálint idegenvezető tudását és humorát, ami nélkül nem lett volna ilyen szuper ez az út.
Sok sikert kívánok a továbbiakban és várjuk az újabb érdekes utakat!”


Ország bemutatása:
Üzbegisztán
Üzbegisztán
Üzbegisztán
Üzbegisztán
Üzbegisztán
Üzbegisztán
Üzbegisztán
Üzbegisztán
Üzbegisztán
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!