Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2024.06.21 15:57
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » Tajvan – Laosz – Vietnám – Thaiföld Óriáskörút

Tajvan – Laosz – Vietnám – Thaiföld Óriáskörút

Körutazás Ázsia országaiban
Utazási időpontok:
  • 2024. november 01 - november 18

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

1-2. nap: Budapest … Taipei (Tajvan)

Elutazás Budapestről, átszállással Taipeibe, Tajvan fővárosába. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén. Megérkezés másnap várhatóan a déli órákban. Tajvan szigete napos tengerpartokat, erdőkben gazdag hegyeket, valamint csendes vidékeket kínál. A kínai és japán örökségből származó műemlékek és templomok keverednek a felhőkarcolókkal. Fővárosa a Taiwan szigetének északi részén elterülő Taipei medencében fekszik, melyet hegyek vesznek körül. A legmagasabbak a várostól északkeletre elterülő Tatun-hegy és a Csisin-hegy, mindkettő 1000 méternél magasabb. Transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Szabadidő, pihenés. Vacsora. Szállás Taipeiben.

 

3. nap: Taipei – Taroko-szurdok – Hualien

Reggeli, majd ellátogatunk a Taroko-szurdokba, mely Tajvan egyik legszebb nemzeti parkjában található. A park büszkesége a Liwu-folyóból meredeken kiemelkedő, már-már függőleges márványfalú szurdok, melynek 3000 méter magas hegyormait pengeéles sziklák és őserdők tagolják. A nemzeti park különleges élővilága világhírű. Érkezés Hualienbe, a kb. 110 000 lakosú megyeszékhelyre, mely sokak szerint a legkellemesebb klímájú város Taiwan szigetén. A város mellett található a Taroko szurdok, egy lenyűgöző 19 km hosszú kanyon, melyet a Liwu-folyó vájt ki a környéket felépítő átalakult metamorf kőzetekből. A taroko szó a környéken élő truku bennszülöttek nyelvén azt jelenti, a "csodálatos és nagyszerű". A területen értékes márvány és jáde bányák találhatók. Vacsora. Szállás Hualienben

 

4. nap: Hualien – Chiufen falu – Yehliu park – Taipei

Reggeli után utazás az északi partra. Ellátogatunk Chiufen faluba, mely egykor a taiwani aranykitermelés központja volt. Megtekintjük a Yehliu parkot, melynek közel 2 kilométeres tengerpartja rendkívül különleges látványt nyújt. A Pitou-foki erózió formálta bizarr homokkő képződményekhez hasonlóan az itteni sziklaalakzatok és formációk az egyes üledékrétegekben jelen lévő eltérő ásványi anyagoknak köszönhetően szokatlan színekben és formákban pompáznak, melyek közül az egyik egy óriás teknősbékát ábrázol. Ezt követően visszautazás Taipeibe. Vacsora, szállás Taipeiben.

 

5. nap: Taipei

Tajpejnek (2021-es becslés szerint) kb. 2,6 milliós a lakossága, azonban az agglomerációval együtt legalább 7 milliós. A tajvani főváros a sziget északi részén fekszik, két hegyvonulattal szegélyezve. Taipeit kellemessé, levegőssé teszi a sok zöldterület. Reggeli után városnézés. Látogatás többek közt a Taipei 101 nevű felhőkarcolónál, ami a város jelképévé vált és 2009-ig a világ legmagasabb, befejezett felhőkarcolója volt a maga 101 emeletével. Felmenetel a 89. emeleten található csillagvizsgálóhoz. Vacsora, szállás Taipeiben.

 

6. nap Taipei – Hanoi (Vietnám)

Kora reggel elrepülés Hanoiba. Érkezést követően autóbuszunkkal megkezdjük utunkat a Hanoitól 200 kilométerre nyugatra fekvő, festői szépségű hegyvidéki régióba (kb. 4 óra), amely híres teaültetvényeiről, vízeséseiről, denevérbarlangjáról és hegylakó népcsoportjairól. A Hang Doi barlang meglátogatása. Vacsora. Szállás a hegyvidéken.

 

7. nap: Bach Long üveghíd – Hanoi

Reggeli követően napunk fénypontja, a 2022. áprilisában átadott látványos üveghíd, a Bach Long Glass bridge megtekintése következik. A 632 méter hosszú üveghíd Vietnámban, Son La tartományban található. A Bach Long (Fehér Sárkány) függőhíd, amely a Moc Chau régió legújabb turistalátványossága, két hegyet köt össze egy 150 méter mély völgy fölött. A helyi idegenforgalmi hivatal kezdeményezte, hogy a Guinness Világrekordok könyve hivatalosan is ismerje el a világ leghosszabbjaként a függőhidat, amely azóta meg is történt. Visszautazás Hanoiba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Hanoiban.

 

8. nap: Halong-öböl

Reggeli után utazás (kb. 3 óra) az UNESCO Világörökségek részét képező, fenségesen szép Halong-öbölbe. Hajókra szállunk és elfoglaljuk kabinjainkat. Ezután kezdetét veszi az életre szóló élményt nyújtó kirándulásunk, mely során megtekintjük a lélegzetelállító kis szigeteket és a lenyűgöző sziklaformációkat az öbölben. Hajózásunk során kisebb-nagyobb barlangokat és lagúnákat láthatunk. Ebéd és vacsora a hajó fedélzetén. Szállás a hajón.

 

9 nap: Halong-öböl – Hanoi

Reggeli a hajón, majd folytatjuk utunkat a Halong-öböl kis szigetei között. Korai ebéd, majd visszaérkezünk a kikötőbe, és visszautazás Hanoiba. Informális autóbuszos városnézés. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Hanoiban.

 

10. nap: Hanoi – Luang Prabang (Laosz)

Reggeli, majd elrepülés Luang Prabangba. A város Laosz északi részén, 425 km-re fekszik Vientianétől. Kb. 22.000 lakója van, így az ország negyedik legnagyobb városa. Az 1995-ben az UNESCO Világörökségek részévé nyilvánított város többször volt Laosz fővárosa. 1975-ig itt lakott a királyi család, és volt a kormányülések székhelye is. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Luang Prabangban.

 

11. nap: Luang Prabang – Mekong-folyó – Xang Hai – Ban Xang Khong

Reggeli, majd megtekintjük Wat Sen szentélyt, az egykori Királyi Palotát (ma Nemzeti Múzeum), a főtemplomot (Wat Xieng Thong, a világ egyik legszebb építészeti remeke). Ezt követően csónakkirándulás a Mekong-folyón. A Mekong hat országot szel át, a Tibeti-fennsíkról indul, határfolyó Burma, Laosz és Thaiföld között, majd laoszi „kitérő” után a thai-laoszi határt jelzi, végül Kambodzsán és Vietnámon keresztül vezet az útja és beleömlik a Kínai-tengerbe. Útközben megtekintjük a folyó partján található varázslatos, különböző méretű Buddha szobrokat rejtő Pak Ou-t, majd Ban Xang Hai faluban megkóstolhatjuk a lao laot, a helyiek rizsborát. Ezt követően ellátogatunk Ban Xang Khongba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Luang Prabangban.

 

12. nap: Luang Prabang – Vientiane

Reggeli. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Vientianeba, Laosz fővárosába. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Vientianeban.

 

13. nap: Vientiane

Reggeli után megtekintjük Wat Simuangot, a szent városrészt, a Wat Sisaket szentélyt, ahol fából, bronzból, kőből kifaragott Buddha szobrok ezrei láthatók. Meglátogatjuk a Pra Keo templomot, a Smaragd Buddha szobor – amely most Bangkokban található – eredeti lakóhelyét, a That Luang arany sztúpát és a Patuxai Győzelem Kaput. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Vientianeban.

 

14. nap: Vientiane – Udon Thani (Thaiföld)

Reggeli után buszra szállunk és határátlépés Thaiföldre. Érkezés a délutáni órákban Udon Thaniba, mely a laoszi határtól 50 km-re helyezkedik el. Legnagyobb kereskedelmét Laosszal folytatja. Vacsora, szállás Udon Thaniban.

 

15. nap Udon Thani

Reggelit követően a város felfedezése, majd a „Historical Park” vagy a vörös Lótusz tavának megtekintése. Vacsora, szállás Udon Thaniban.

 

16. nap: Udon Thani – Bangkok

Reggeli. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Bangkokba, Thaiföld fővárosába. Kora délutáni érkezést követően szállás Bangkok közelében, vízparti hotelben. Vacsora, szállás.

 

17-18. nap: Bangkok … Budapest

Reggeli, délelőtt szabadprogram, fürdés, pihenés. Délután transzfer a repülőtérre és este elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén. Hazaérkezés másnap Budapestrevárhatóan a reggeli órákban.

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Halong-öböl

- Luang Prabang

 

A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:


Részvételi költség:

Az árak kialakítás alatt!

Amennyiben érdekli a program, kérjük jelezze irodánknak, és elküldjük a részleteket, amint foglalható lesz az út!További tudnivalók:

Ország bemutatása:
Taiwan, people
Vietnám - Halong
Laosz - Luang Prabang
Laosz - szerzetesek
Laosz - Vientián, Patuxai Győzelmi Kapu
Thaiföld - Red Lotus Lake
Thaiföld - Red Lotus Lake
Vietnám - Halong
Taiwan-101 Taipei felhőkarcoló
Taiwan, Yehliu geopark
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!