Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


Körutazásos katalógus II.
Körutazásos katalógus II.


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2021.08.03 15:26
Főoldal  » Társas körutak  » Európa  » Svájci körutazás

Svájci körutazás

Alpesi tájak, ódon kastélyok és nagyvilági üdülőhelyek nyomában
Utazási időpontok:
  • 2022. május 14 - május 19

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

1. nap: Budapest – Gmunden (Ausztria) - Innsbruck

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás technikai megállókkal a Salzkammerguti tóvidék északi peremvidékén, a Traunsee északi partján fekvő népszerű üdülővárosig, Gmundenig. Érkezést követően kellemes sétát teszünk a városban, melynek pillantást vethetünk az Orth-i tavi és parti kastélyra is. Miután kigyönyörködtük magunkat, folytatjuk utazásunkat az Innsbruck környéki tranzitszállásunkig.

 

2. nap: Innsbruck – Vaduz (Liechtenstein) – Luzern (Svájc)

Reggeli után folytatjuk utazásunkat, mai első megállónk Liechtenstein miniállam fővárosa Vaduz lesz. Sétálunk a város kicsiny főutcáján, s vetünk egy pillantást a hercegi család magánrezidenciájára, a Vaduzi Várkastélyra (belül nem látogatható). Rövid látogatásunk befejeztével megérkezünk Közép-Svájc gazdasági, társadalmi és kulturális központjába a festői szépségű Luzern városába. Közös gyalogos városnézésünk során érintjük a neogótikus, a jezsuita, valamint a Hofkirche templomokat (utóbbi Svájc legjelentősebb reneszánsz temploma), átsétálunk a város jelképének számító fahídon, a Kápolna-hídon, mely közepén nyolcszögletű alapra épült víztorony áll, megtekintjük az Oroszlán-emlékművet, a neoreneszánsz stílusú városházát kívülről, valamint látogatást teszünk a „Gleccser Múzeumban”. Közös programunk után szabadidő, lehetőség egyéni sétára, vásárlásra, esetleg további múzeumok megtekintésére. Az esti órákban utazás a szállodához, a szobák elfoglalása. Szállás Luzern környékén.

 

3. nap: Luzern – Interlaken – Lauterbrunnen – Genf – Yvoire (Franciaország)

Korán reggeli, majd indulás Francia-Svájc irányába. Útközben egy rövid fotószünetre, pihenésre megállunk Interlaken környékén, majd folytatva utazásunkat, a következő megállónk Lauterbrunnen lesz, ahol megtekintjük, s lefotózhatjuk a Staubbach vízesést. Tovább utazunk Genf városáig, ahol a tóparton hajóra szállunk, egyórás hajókiránduláson veszünk részt, ahonnan megismerkedhetünk a pompás, méregdrága villákkal; azok  valamikori, vagy jelenkori tulajdonosairól szóló történeteket, sztorikat is hallhatunk. A hajókázás után rövid városnézés keretében megtekintjük a város szállodasorát, természetesen a Hotel Beau Rivage szállodánál, az ellene elkövetett halálos merénylet színhelyén megemlékezünk Sissiről, majd ismerkedünk a diplomata negyeddel, látjuk a Katedrálist, a Reformáció Emlékművét. Utazás a szállodához. Szállás Yvoire közelében.

 

4. nap: Yvoire – Montreux (Svájc) - Lausanne

Reggeli után, ha már átjöttünk Franciaországba, rövid látogatást teszünk az alig pár kilométerre található középkori, ódon hangulatú, a Genfi-tó partján fekvő festői Yvoire kisvárosába. Visszatérünk Svájcba, s pillanatokon belül az ország egyik legérdekesebb történelmi várát, Chillon vízivárát tekintjük meg. Kb. egyórás programunk után visszaszállunk autóbuszunkba, majd a csupán pár kilométerre lévő, a „Svájc Monte-Carlója”-ként is ismert, Montreux városába érünk. Ebben a városban rendezik 1967 óta Európa talán legnagyobb jazzfesztiválját, valamint az itt megvásárolt stúdióban készítette a legendás Queen együttes is több albumát. Ennek helyén ma múzeum üzemel.  Sétálunk a parti sétányon, gyönyörködünk a kikötőben horgonyozó yachtok látványában, mindenképp érdemes innen is lefényképezni a nemrég meglátogatott várat is. A zene svájci fővárosa után tovább utazunk a sport egyik világfővárosába, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság székhelyének helyet adó Lausanne városába. Megtekintjük az Olimpiai Múzeumot, az Olimpiai Parkot, illetve sétálunk az óvárosban, s ahol megtekintjük a korai gótikus stílusú Notre-Dame katedrálist, melynek harangtornya megközelíti a 80 méter magasságot. A multikultikus városban szabadidőre, vásárlásra is lesz lehetőség, természetesen csokoládét is találhatunk itt bőségesen. Este a szobák elfoglalása. Szállás Lausanne-ban, vagy környékén.

 

5. nap: Lausanne – Bern – Innsbruck (Ausztria)

Reggeli után elindulunk a főváros Bern felé. Megérkezés után buszos, majd gyalogos városnézés az UNESCO világörökségi listán szereplő óvárosban. (Budesplatz, azaz a svájci parlament, óratorony, városháza, Münster Székesegyház stb.) Több kilátóponton is megállunk, s természetesen meglátogatjuk a város jelképállatainak, a medvéknek a „lakhelyét”. is. A svájci főváros megtekintése után hazafelé, utolsó éjszakai tranzitszállásunk irányába indulunk. Szállás Innsbruck környékén.

 

6. nap: Innsbruck – Wattens - Budapest

Reggeli után meglátogatjuk az Inn völgyében fekvő tiroli Wattens nevű települést, illetve az itt található világhírű Swarowski Múzeumot. A csodálatos, meseszerű kristályvilág megtekintése méltó befejezése lesz szép és gazdag programunknak.  Programunk végén vásárolhatunk is a kristályokból, majd buszra szállunk, s folyamatosan, természetesen technikai szünetek közbeiktatásával hazautazunk. Érkezés az esti órákban.

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-        Bern óvárosaSzolgáltatások:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- közlekedés külön autóbusszal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodában, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

- BBP biztosításRészvételi költség:
  • Bruttó alapár: 199.000 Ft

  • Sztornó biztosítás: 2.790 Ft (a bruttó alapárra)

  • Egyágyas felár: 78.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)

  • 15-20 fő közötti létszámfelár: 36.000 Ft


Helyszínen fizetendő költségek:

Belépők a helyszínen fizetendők: kb. 60 CHF és 17 EUR (nyugdíjas- vagy diákkedvezményre jogosító igazolvány szükséges lehet)

 

Fakultatív vacsora: 95 EUR (helyszínen fizetendő)További tudnivalók:

Minimum létszám: 20 fő

-15-20 fő közötti felár: 36.000 Ft

 

Az étkezés egyénileg történik.

 

Az autóbuszon való helyfoglalás a jelentkezés sorrendjében történik a helyszínen.

 

Az utazáshoz érvényes személyi igazolvány vagy útlevél szükséges.

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 300 HUF, 1 EUR = 355 HUF árfolyamig érvényesek.


Ország bemutatása:
Svájc
Svájc
Svájc
Svájc
Svájc
Svájc
Svájc
Svájc
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!