Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


Körutazásos katalógus II.
Körutazásos katalógus II.


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2023.09.29 13:13
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » Óriás kínai körút I. (15 napos)

Óriás kínai körút I. (15 napos)

Peking – Shanghai – Suzhou – Xian – Chengdu – Guilin – Kanton – Hong Kong – Makaó
Utazási időpontok:
  • 2023. október 23 - november 06
  • 2024. április 01 - április 15

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről közvetlen járattal Pekingbe. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: … Peking – Ég temploma – Olimpiai játékok helyszíne

Megérkezés várhatóan 04:20-kor Pekingbe. Transzfer a szállodába. Rövid pihenést, reggelit követően megkezdjük pekingi városnézésünket. A mai napon meglátogatjuk az Ég templomát, ahová a Ming és a Qing császárok is gyalog jártak. Legnevezetesebb része, amelyet a fotókról is ismerhetünk, az Imádságok Csarnoka, melynek 4 főoszlopa a 4 évszakot reprezentálja. Itt láthatjuk még a kör alakú lépcsőzetes oltárt, ahol a kínaiak szerint a „Föld közepe” található. Ezt követően fotóstop a 2008-as Nyári Olimpiai Játékok helyszíneinél. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

 

3. nap: Nagy Fal – Szellemek Útja – Ming sírok – Láma Templom

Reggeli után meglátogatjuk a Kínai Nagy Fal egyik szakaszát. Úgy tartja a mondás, hogy a kínai embernek életében két helyre kell elzarándokolnia: a pekingi Tiltott Városba és a Nagy Falhoz. Ezután teszünk egy sétát a Szellemek Útján; 16 Ming Császársíremlék-együttese és a világhírű „állatok útja”, ahol a császári valóságos és mitológiai állatok és a Császári személyzet (tábornokok és mandarinok) életnagyságú kőből faragott szobrai „kísérték” a császárokat utolsó útjukra. Meglátogatunk egyet a Ming császári sírok közül. Ezt követően a Láma Templom: csodálatos tibeti buddhista láma kolostor érdekes kulturális látnivalókkal. Az egyetlen olyan építmény, amely császári palotából vált láma kolostorrá. 1744-ig Yong Zhen Qing császár palotája volt, majd tibeti kolostorrá szentelték és a mai képe megfelel a lhasszai Jokhang templomnak. Fénypontja: a világ második legnagyobb, fából faragott 26 méter magas Maitreya-Buddha szobra. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

 

4. nap: Tiananmen tér – Tiltott Város – Nyári Palota

Reggeli után a városnézés folytatása: a Peking szívében található Tiananmen téren. A város főtere Kína és a világ legnagyobb tere, területe 44.5 hektár. A tér egyik oldalán áll a Mennyei Béke kapubástyája, mely nemzeti szimbólum, Kína címerében is látható. A tér közepén magasodik egy 37.9 méter magas obeliszk, a Népi Hősök emlékműve. A tér déli részén áll Mao Cetung mauzóleuma; keleti oldalán két múzeum (Kína Történeti Múzeuma és a Forradalom Múzeuma), nyugati oldalán pedig az Országos Népi Gyűlés épülete áll. Miután végigsétálunk a hatalmas téren, elérkezünk a Tiltott Város déli bejáratához. A Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztiák császári palotája volt közel ötszáz éven keresztül; rengeteg kincs és ritkaság található a ma Palota Múzeumnak nevezett komplexumban. A világ legnagyobb épen maradt palotaegyüttese, területe 720 ezer méter, 800 épülete 9999 termet foglal magába. Az épületszerkezetek nagy része fából készült és hatalmas kőtömbön nyugszik. A Tiltott Várost vizesárok veszi körül. A Kínai Köztársaság 1911-ben alakult meg, az utolsó császár, Aisin-Giorro Puyi továbbra is itt lakott 1924-ig. Peking központjától 15 kilométerre nyugatra található Nyári Palota a legnagyobb császári park, amelynek háromnegyedét víz borítja (pl. a Kunmingban lévő tavat is idevarázsolták). A palota területén a kínai építészet jellegzetességei mind megtalálhatóak: pavilonok, kertek, tornyok és hidak. A tó partján sétálva a több mint 700 méter hosszú faragott és festett folyosón ezernyi miniatűr képecske látható a fejünk fölött, amelyek mindegyike egy-egy történetet mesél el a kínai mitológiából. A hosszú folyosót négy pavilon szakítja meg, amelyek a négy évszakot szimbolizálják. Vacsora egy városi étteremben. Este egy lélegzetelállító akrobata show-n veszünk részt. Szállás Pekingben.

 

5. nap: Peking – Shanghai – Óváros – Örömök kertje

Hidegcsomagban kapjuk reggelinket és indulunk a vasútállomásra. Utazás vonattal Shanghaiba: a 2011. júniusában átadott szuperexpresszel, amely 300 kilométeres óránkénti sebességével kb. 4,2 óra alatt teszi meg a Peking – Shanghai közötti 1318 kilométeres távolságot. Ezt követően shanghai városnézésünk keretében először séta az Óvárosban. Shanghai Óvárosa egy nagyon régi üzleti negyed, amelyben a turisztikai látványosságok, ajándéküzletek, éttermek, valamint a legöregebb bank, ékszerüzlet, teaház, és a híres cikk-cakk híd egyaránt fellelhető. Az Örömök kertje is itt található, amelyet a XVI. században egy kínai kormányhivatalnok – mandarin – építtetett, azonban az ópiumháború idején teljesen elpusztult és csak az 1950-es években építették újjá. Ez a lenyűgöző mandarinkert teljesen elfeledteti velünk, hogy egy 20 milliós város vesz körül bennünket. Vacsora egy városi étteremben. Séta a híres Nanjing Roadon. Lehetőség nyílik rá, hogy hajóról a Huangpu folyón, a víz felől tekintsük meg a környező felhőkarcolókat. Szállás Shanghaiban.

 

6. nap: Shanghai – Suzhou – Shanghai

Reggeli, majd utazás Suzhouba, amely egy a Jangce folyó deltájában épült város. Területének majdnem felét víz borítja, hatalmas csatornahálózata miatt méltán nevezik „Kelet Velencéjének”. 2500 éves történelme során több mandarinkert is épült a városban, az egyiket mi is meglátogatjuk. Idő függvényében ellátogatunk egy selyemgyárba, ahol megismerkedünk a híres kínai hernyóselyem készítésével. Visszautazás Shanghaiba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

 

7. nap: Shanghai – Xian

Reggelit követően transzfer a repülőtérre, elrepülés Xianba. Érkezést követően látogatás a muzulmán negyedben: a Nagy Mecset megtekintése kívülről, amelynek egyik érdekessége, hogy a tradicionális muszlim és kínai építészeti stílusokat ötvözi, majd látogatás a Vadludak Nagy Pagodájánál. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Xianban

 

8. nap: Xian – Terrakotta Hadsereg – Chengdu

Reggeli a szállodában, majd a napot Xian leghíresebb látnivalójának szenteljük. A Terrakotta Harcosok és Lovak a XX. század legjelentősebb régészeti lelete, melynek feltárása mind a mai napig tart. A mauzóleumot Kína első császára, Csin Si Huang építtette az i.e. III. században. Rendeltetése az volt, hogy az uralkodót halála után ide helyezzék örök nyugalomra tömérdek kincseivel együtt, az életnagyságú szobrok pedig a császárt voltak hivatottak őrizni a túlvilágon. Ez a hatalmas múzeum elénk tárja a 2300 évvel ezelőtti Kína hatalmasságát és gazdagságát; a több ezer restaurált szobor látványa lenyűgöző. Transzfer a pályaudvarra és utazás vonattal Chengduba. Chengdu Sichuan tartomány fővárosa. Háromszor nagyobb, mint Budapest. Óriási templomkertek találhatók a városban, viszont itt a legfőbb látnivaló a Pandarezervátum. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Chengduban.

 

9. nap: Chengdu Pandarezervátum – Guilin

Reggelit követően a Pandarezervátum felkeresése. A rezervátum a legjobb helyen helyezkedik el: 95% feletti páratartalom, mindenütt bambusz. Pandaetetés idején előjönnek a pandák alvó helyükről, esznek 2-3 órát, azután felmásznak egy fára vagy kifekszenek a napra és alszanak másnapig. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Guilinba. Érkezés után vacsora egy városi étteremben. Szállás Guilinban.

 

10. nap: Nádfuvola-cseppkőbarlang – Yangshuo – Li folyó – fényshow

Reggeli, majd szabad program vagy egész napos fakultatív programlehetőség: látogatás a Nádfuvola-cseppkőbarlangban, amelyben a különböző színű megvilágításnak köszönhetően még lenyűgözőbbek a hatalmas nádsípra emlékeztető mészkőalakzatok. Utazás a Li folyóhoz, ahol kb. 1 órás hajókázáson veszünk részt a varázslatos Tű-hegyek mentén. A lélegzetelállító karszt sziklaformációk, a teraszos rizsföldek övezte Li folyó nyújtotta látvány egy életre szóló élmény. Yangshuoban szabad program, vásárlási lehetőség. Este egy fényshow-n veszünk részt, melynek különlegessége, hogy a Li folyó vizét használják színpadként, a díszlet pedig a gyönyörű természet a karsztsziklákkal és a folyó menti növényzettel. Vacsora egy városi étteremben. Visszautazás Guilinba autóbusszal. (A program ára: 35.500 Ft.) Szállás Guilinban.

 

11. nap: Guilin – Kanton

Reggeli, majd transzfer a vasútállomásra és utazás expresszvonattal Kantonba. Érkezést követően a Chen Clan Akadémia megtekintése. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Kantonban.

 

12. nap: Kanton – Hong Kong

Reggeli a szállodában, majd transzfer a kikötőbe és átkelés komppal Hong Kongba. Ebéd, majd délután városnézés: Viktória-csúcs, Aberdeen halászfalu, majd rövid látogatás az ékszergyárban. Transzfer a hotelbe. Szállás Hong Kongban.

 

13. nap: Makaó

Reggeli, majd hajókirándulás Makaóra, a kaszinók városába. Katamaránnal átmegyünk Makaóra és meglátogatjuk az A-Ma Szentélyt, amelyről Makaó a nevét kapta (A-Ma-Gao, vagyis A-Ma-öböl), majd megtekintjük a Szt. Pál templom romjait, amely a XIX. században égett le. Rövid séta és vásárlási lehetőség a Senado téren. Napközben ebéd. Ezután transzfer a Casino Venetianhoz és rövid szabad program a hajó indulásáig. Estére visszaérkezés Hong Kongba. Szállás Hong Kongban.

 

14. nap: Hong Kong …

Reggeli, délelőtt szabad program. Ebéd, majd transzfer a repülőtérre, és elrepülés menetrend szerinti járattal, átszállással Budapestre várhatóan 17:30-kor. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

15. nap: … Budapest

Érkezés Budapestre várhatóan 06:50-kor.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Tiltott Város

-          Nagy Fal

-          Terrakotta Hadsereg

-          Suzhou mandarinkertek

-          Ég temploma

-          Pekingi Nyári Palota

-          Ming királyi sírok

-          Chengdu pandarezervátum „2006”

-          Makaó belvárosa

 

 

A várható menetrend októberben: (Air China)

CA 720    23 OCT           BUDAPEST – PEKING      12:20 – 04:20 /24 OCT/

 

CA 110    05 NOV          HONG KONG – PEKING    17:30 – 21:10

CA 719    06 NOV          PEKING – BUDAPEST       02:50 – 06:50

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

- repülőjegy (nemzetközi és belső repülőjegyek illetékekkel)

- BBP biztosítás (EUB Air & Cruise TOP: 11.100 Ft)

- közlekedés külön busszal, szuperexpressz vonattal, belső repülőjárattal, hajóval, komppal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-3*+-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésigRészvételi költség:
  • Bruttó alapár: 1.366.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj: 868.000 Ft + repülőjegyek illetékkel kb. 498.000 Ft)

  • Vízum: 34.000 Ft

  • Sztornó biztosítás: 27.320 Ft (2% - a bruttó alapárra)

  • A 10. napi fakultatív program: 35.500 Ft (Nádfuvola-cseppkőbarlang, Li folyó, fényshow)

  • Egyágyas felár: 255.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


Helyszínen fizetendő költségek:
 
Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 330 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).
 
A 330 USD/fő a belépőket és a programokban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.
 
 
Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő


További tudnivalók:

Minimum létszám: 18 fő

Fakultatív program: minimum 10 főtől

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

Beutazást megelőzően továbbra is szükséges egy a Kínába tartó gép indulása előtt 48 órával korábban elvégzett PCR teszteredmény, melyet papíralapon kérnek a légitársaságok bemutatni (az oltás nem jelent mentességet).

Ezzel együtt előzetes egészségügyi nyilatkozat (regisztráció) kitöltése továbbra is szükséges, mely során az utazónak nyilatkoznia kell a PCR teszteredményéről.

 

 

Fontos! A vízumot Budapesten csak magyar útlevéllel vagy magyarországi lakcímmel rendelkezőknek készítik el! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 9 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

 

Minden utasnak személyesen kell megjelennie a Kínai Követségen ujjlenyomat vétel miatt (irodánk ezt előzetesen leegyezteti és segít a papírkitöltésekben). A kb. 2 hét alatt elkészülő útlevélbe került vízumokért már irodánk megy vissza a Követségre és az utasok a repülőtéren kapják vissza az útlevelüket.

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 355 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.


Ország bemutatása:
Kína - Ég Temploma - Peking
Kína - Nádfuvula cseppkőbarlang
Kína - Tienanmen tér
Kína - Chengdu - panda
Kína - Nyári Palota
Kína - szuperexpressz
Hong Kong - Makaó-Szent Pál templom
Kínai Nagy Fal
Kína - Peking - Tiltott város
Kína - Terrakotta Hadsereg - Xian
Kína - Suzhou
Kína - Nanjing Road
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!