Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


Körutazásos katalógus II.
Körutazásos katalógus II.


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2022.08.16 15:56
Főoldal  » Társas körutak  » Afrika  » Marokkó

Marokkó

Királyi Városok Körutazás
Utazási időpontok:
 • 2022. október 19 - október 26
 • 2022. november 16 - november 23

Az utazás bemutatása:

 

Jelenlegi beutazási feltételek (2022.04.06.):

- covid-19 elleni teljes oltottság igazolása

- ezen felül 18 év felett szükséges továbbá egy 48 óránál nem régebbi PCR teszt

(6 és 18 év között oltás igazolás NEM szükséges, azonban a PCR teszt igen, 6 év alatt oltás és PCR teszt sem szükséges)

 

Ízlelje meg Marokkó ősi világát, fedezze fel egyetlen varázslatos körutazás alkalmával az ország legfontosabb látnivalóit!

 

Várható program:

1. nap: Budapest – Marrakesh
Elutazás Budapestről menetrend szerint közlekedő repülőjárattal Marrakeshbe átszállással a Budavár Tours által bérelt helyeken. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás és vacsora Marrakeshben a választott kategória szerinti szállodában. (Diwane Hotel 4* / Gomassine Hotel 3* vagy kategóriában hasonló)

 

2. nap: Marrakesh
Reggeli után, Marrakesh, a "Dél gyöngyének" megtekintése, a vörös várost a XI. században alapították az Almoravidák. Ez a dinasztia csodálatos palotákat és kerteket hagyott Marrakeshre. Programunk a Szadida sírok, a Bahia palota és a Menara kert megtekintéséből áll (a Koutoubia mecsetet kívülről csodálhatjuk meg). A nap további részében megismerkedünk a szukok varázslatos keleti világával, valamint látogatást teszünk a Berber patikában is. A programunk zárásaként a híres Jemma El Fna téren, a mesemondók, kígyóbűvölők, tűznyelők, akrobaták és utcai pecsenyesütők forgatagának, és a tér Ezeregyéjszaka meséibe illő nyüzsgésének felfedezésére nyílik lehetőség. Szállás és vacsora Marrakeshben a választott kategória szerinti szállodában.

 

3. nap: Marrakesh – Beni Mellal – Fes (kb.450 km)
Reggeli a szállodában. Elutazás Fesbe. Az út kies, vörös vidéken vezet keresztül, amely gyönyörűen harmonizál az ég tiszta kékjével és a pálmaligetek örökzöldjével. Beni Mellalon keresztül utazunk tovább, majd egy festői út során áthaladunk Ifranon, a Közép-Atlasz cédruserdejében elterülő üdülő- és síparadicsomon. Rövid pihenő, majd érkezés, szállás és vacsora Fezben a választott kategória szerinti szállodában. (Tghat Hotel 4* / Mounia Hotel 3* vagy kategóriában hasonló)

 

4. nap: Fes
Reggeli a szállodában. Egész napos szabadprogram Fesben.
Fakultatív programlehetőség: Egész napos városnézés magyar nyelvű idegenvezetéssel, az egyik legősibb királyi városban, Marokkó vallási és kulturális központjában. A program a IX–XIV. században épült Medina, a benne található Bou Inania Medersa (Korán-iskola), emellett a világhírű Karaouine mecset környékének, Nejjarine szökőkútnak, II. Idriss, a város alapítójának mauzóleumának, valamint a bőrcserzők, szőnyegszövők, ötvös- és szövőműhely negyedének megtekintését foglalja magába. Látogatást teszünk továbbá a XIV. századi, jelenleg is működő, különlegesen cizellált főbejáratú királyi palotához, majd a mellette elterülő Mellah zsidó negyed megtekintése következik, ezután ismerkedés a város szélén lévő fazekas negyed mestereinek munkáival. A városnézés után visszatérés a szállodába. Vacsora, szállás Fesben a választott kategória szerinti szállodában.

 

5. nap: Fes – Volubilis – Meknes – Rabat – Casablanca (kb.250 km)
Ezen a napon Marokkó új arcát ismerhetjük meg. Reggeli után látogatást teszünk az elbűvölő, római alapítású Volubilisbe. Miközben a római építészet remekeiben, és az egykori villák szép fényű mozaikjaiban gyönyörködünk, a távolban láthatjuk a pihenő tevéhez hasonlító festői elhelyezkedésű szent várost, az iszlám atyja, az I. Idriss által alapított Moulay Idrisst (a városalapító tiszteletére itt felépített mauzóleumhoz évente több tízezer hívő zarándokol el). Továbbutazás Meknesbe, ahol a "marokkói Versailles"-t tekinthetjük meg rövid sétával. A várost Moulay Ismail, XIV. Lajos kortársa alapította a XVII. század végén. Meknest negyven kilométer hosszú, háromszoros városfal öleli körül, aminek egyik oldalán a Medina (óváros) és a Bab El Mansour (Marokkó legszebb kapuja), a másik oldalán pedig a modern városrész található. A monumentális kapuk és a piacok még emlékeztetnek a város fénykorára. A letűnt szultáni palota romjai azonban az idő múlására figyelmeztetnek, mely lassan elmosta Meknes jelentőségét és Rabatot részesítette előnyben. A városalapító mauzóleumának megtekintése után továbbutazás Rabatba. Délutánra megérkezünk a Királyság elegáns fővárosába, Rabatba. E virágzó és rendezett város látnivalói között szerepel az Oudayas-i Kasbah, a Hassan torony háttérben a hihetetlen kék óceánnal, továbbá az V. Mohamed mauzóleum, a királyi palota és az azt körülvevő tér, a Mechouar. Továbbutazás Casablancába, érkezés esti órákban. Szállás és vacsora Casablancában a választott kategória szerinti szállodában. (Oum Palace Hotel 4* / Anfa Port Hotel 3* vagy kategóriában hasonló)

 

6. nap: Casablanca – El Jadida – Essaouira (kb.320 km)
Reggeli a szállodában. Délelőtt, Casablanca városnézés. A filmek világából ismert, különleges atmoszférájú városban megtekintjük: az Anfa villanegyedet az Atlanti-óceán partján, a II. Hassan mecsetet kívülről, mely a világ harmadik legnagyobb mecsete (ha lehetőség engedi, fakultatív látogatási lehetőség belülről). Városnézésünk során eljutunk a királyi palota körzetébe, érintjük az Arab Liga parkját, valamint az V. Mohamed teret és az Egyesült Nemzetek terét, ahol a névadó "Fehér Házat", az egykori kormányzósági épületeket láthatjuk. Koradélután továbbutazunk El Jadida, a világörökség részét képező egykor portugál Mazagan felé, amely az óceánparti területekre jellemző erődrendszerével, a XVI. századi reneszánsz katonai építészetről mesél. Délutáni órákban a legendás Mogador (Essaouira) felé vesszük az irányt. Szállás és vacsora Essaouiraban a választott kategória szerinti szállodában. (Les Iles Hotel 4* / Perle De Mogador Hotel 3* vagy kategóriában hasonló)

 

7. nap: Essaouira – Marrakesh (kb.160 km)
Reggeli után látogatást teszünk Essaouirában, amely nem csupán nyüzsgő kikötőjéről, de épen maradt romantikus portugál erődjéről és a protektorátus óta idetelepedett európai és amerikai művészeiről vált nevezetessé. Hófehér utcácskáinak rengetegében tujafa művesek, szőnyegszövők, portréfestők galériáiban gyönyörködhetünk. Nem véletlen, hogy a különleges atmoszférájú Essaouirát a filmesek világa is korán felfedezte. A város a hatvanas években egyéni utat kereső lázadó művészek otthona volt. Délután továbbutazás Marrakesbe. Szállás és vacsora Marrakeshben a választott kategória szerinti szállodában. (Diwane Hotel 4* / Gomassine Hotel 3* vagy kategóriában hasonló)

 

8. nap: Marrakesh – Budapest
Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre menetrend szerinti repülőjárattal átszállással (érkezés a menetrend függvényében).

 

A program megváltoztatásának jogát irodánk a járatok menetrendjének módosulása miatt fenntartja.

 

Társiroda: Budavár Tours

Engedélyszám: R-0362/1992/1999Szolgáltatások:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

-         középszínvonalú, helyi besorolásnak megfelelő 3 vagy 4*-os szállodákban, választás szerint

-         félpanziós ellátás, a programban feltüntetettek szerint

-         utazás menetrend szerinti járatokon átszállással; ideális menetrenddel; nagyvonalú csomagszállítási tartalommal

-         transzferek, városnézés: légkondicionált autóbusszal, magyar nyelvű idegenvezetővel


 Részvételi költség:
 • Részvételi díj 3*: 269.990 Ft

 • Egyágyas felár 3*: 40.000 Ft

 • Részvételi díj 4*: 289.990 Ft

 • Egyágyas felár 4*: 50.000 Ft

 • Reptéri illeték: 69.500 Ft (változhat)

 • Repülőjegy felár: 35.000 Ft

 • Idegenforgalmi adó: 4.000 Ft

 • Foglalási díj: 500 Ft

 • BBP biztosítás: 4.560 Ft (Colonnade Classic)

 • BBP biztosítás: 5.920 Ft (Colonnade Premium)

 • BBP biztosítás: 7.600 Ft (Colonnade Privileg)

 • Repülőtéri parkolás (Budapest): 12.500 Ft (foglalás)

 • Fes városnézés: 10.000 Ft (4. nap)


Helyszínen fizetendő:

Belépődíjak és egyéb költségek: 45 EUR/fő

Kötelezően fizetendő borravaló: 30 EUR/fő/hét

 

Sztornó biztosítás: 2% a teljes összegre (kivéve a foglalási díj, a sztornó- és BBP biztosítás összege)

 További tudnivalók:

FONTOS INFORMÁCIÓ: lemondás esetén a repülőjegy 119 000 Ft / fő ára (amely tartalmazza a repülőtéri illetéket és a légiközlekedési pótdíjat is) nem visszatéríthető!

Minimum létszám: 20 fő

 

Vízumkötelezettség: Marokkóba magyar állampolgároknak nincs, az országba történő belépéskor regisztrációs nyomtatványkitöltése kötelező (útlevéladatok).

 

Csomagszállítás (minden -2 éves kor feletti- utasunk számára a következő poggyász szállítását biztosítjuk):

- Egy darab fedélzeti kézipoggyász, melynek mérete nem nagyobb, mint 55x35x25cm (max.8 kg/db)

- Egy darab feladott poggyász, melyek súlya nem lehet több mint 23 kg.

- Olyan árucikkek, amelyeket a repülőtéri ajándékboltban a biztonsági ellenőrzést követően vásárolt. - Két éves kor alatti gyermekek részére a babakocsi ingyenesen szállítható.

 

A körút tartalma (iránya) a repülőjáratok menetrendje miatt egyes dátumokon módosulhat, változhat.

A repülőtéri illeték összege és a pótdíjak mértéke a deviza forint árfolyamának (EUR/USD) és az olaj világpiaci árának időközi módosulása miatt változhat.                                                                  


Ország bemutatása:
Marokkó 1
Mrokkó 3
Marokkó 2
Marokkó 4
Marokkó 5
Mrokkó 6
Marokkó 7
Marokkó8
Marokkó9
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!