Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


Körutazásos katalógus II.
Körutazásos katalógus II.


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2023.02.08 15:31
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » Grúzia - Örményország - Azerbajdzsán

Grúzia - Örményország - Azerbajdzsán

A Kaukázus múltat őrző világa
Utazási időpontok:
  • 2023. április 26 - május 09

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről. Éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: … Baku (Azerbajdzsán)

Érkezés Bakuba a hajnali órákban. Transzfer a szállodába, reggeli, pihenés. Megkezdjük városnézésünket. Megtekintjük a híres szőnyegmúzeumot, amely egy kigördített szőnyeget formáz. Napközben ebéd. Folytatjuk látogatásunkat a Heydar Aliyev Központnál, mely fontos szerepet játszik az ország kulturális életében és különleges formavilágának köszönhetően elkápráztatja az odalátogatókat. Szállás Bakuban.

 

3. nap: Baku – bakui-öböl

Reggeli után meglátogatjuk a Szökőkút teret, sétálunk a Nizami utcában, majd a Nemzeti Történeti Múzeumot, mely az ország legnagyobb múzeuma. Délután hajókázunk a Kaszpi-tengeren a bakui-öbölben (a hajókázás min. 70 főtől indul – nem privát hajók / a hajók indulása időjárásfüggő, erősebb szél esetén nem indulnak). Vacsora és szállás Bakuban.

 

4. nap: Baku – Absheron-félsziget

Reggeli, majd kelet egyik legősibb és legnagyobb városának folytatjuk felfedezését. A középkorban fallal körülvett óvárosban (Icheri Sheher) még ma is megtalálható a különböző kultúrák (perzsa, arab, török, orosz) keveredése. Kanyargós utcákon keresztül érjük el a Szűz-tornyot, melynek tetejéről az egész város és a kikötő is látható. Folytatjuk látogatásunkat a sirváni sahok palotakomplexumánál: az épületegyüttes részei a főpalota, a Divankhana nevű pavilon, a mauzóleum, a mecset, illetve a fürdő. A palota Azerbajdzsán építészetének gyöngyszeme. Láthatjuk a part menti Baku sugárutat, mely Európa második leghosszabb útja. Megismerjük az Absheron-félszigetnél található „tűz templomát” az Ateshgah-ot és Yanardagh-ot. A zoroaszter vallás alapítója egy Multan provinciából (India) ideérkező próféta és hitújító, Zarathusztra volt. Istentiszteletük legjellemzőbb vonása a tűztemplomokban a szent tűz őrzése, emiatt az iszlám tűzimádóknak tartja őket. A történészek szerint ezért kapta Azerbajdzsán a „Tűz Országa” címet. Vacsora. Szállás Bakuban.

 

5. nap: Baku – Gobustan

Reggeli után megtekintjük az UNESCO Világörökségek részét képző Gobustani sziklarajzokat. A kultúrtáj magában foglal ezernyi sziklarajzot, felső-paleolitikumi, bronzkori és középkori településmaradványokat és sírokat. A barlangok közelében közel hatezer különféle ábrázolás látható mintegy ezer mészkősziklán. Ezek nagy részén ember- és állatalakok szerepelnek: nyilakkal és íjjal felszerelt vadászok, harcosok, rituális táncot járó férfiak, kövér anyafigurák, szarvasmarha- és lófélék, bölények, szarvasok, kecskék, vaddisznók, oroszlánok, halak, hüllők és rovarok, égitestek, valamint számos csónak. A több mint 4000 éves ábrázolások élethűek, méreteiket tekintve azonban helyenként eltúlzottak. Kirándulás az egyedülálló iszap-fortyogókhoz. A térségben közel 300 különleges iszapvulkán található; akár meg is mászhatunk egyet és fotókat is készíthetünk a folyamatosan működő, fortyogó sárláváról. Vacsora, szállás Bakuban.

 

6. nap: Baku – Shamakhi – Kish – Sheki

Reggeli. Utazás a hegyek lábánál fekvő Shamakhiba, mely az azeri borvidék központja. Megtekintjük a Juma (Péntek) mecsetet. Utazás Kish faluba, ahol meglátogatjuk a III. századi ún. albán templomot. Továbbutazás Shekibe. Sheki a festői szépségű Kaukázus lábánál fekszik. A középkori építészet számos maradványát fellelhetjük itt: erődök, őrtorony, templomok és kolostorok romjai. A város a nagy Selyemút egyik állomása. Az első selyem-malmot, a világon a legnagyobbat itt építették. A Sheki selymet Londonban a XIX. századi nemzetközi kiállításon aranyéremmel tüntették ki. Vacsora. Szállás Shekiben.

 

7. nap: Sheki – Tbiliszi (Grúzia)

Reggeli, majd megtekintjük a középkori erődöt, a Sheki kánok palotáját, a helyi kézművesek portékáit, és a helyi bazárt. Továbbutazunk az azeri-grúz határhoz, Lagodekhibe, majd folytatjuk utunkat Tbiliszibe. Érkezést követően megnézzük Sighnaghi középkori erőd-várost, majd Kakhetiben a Bodbe apátságot. Sétát teszünk ebben a kellemes kisvárosban, melyet az ország szőlőskertjeként is szoktak nevezni. Vacsora. Szállás Tbilisziben.

 

8. nap: Tbiliszi – Mtskheta – Kazbegi csúcs – Tbiliszi

Reggelit követően szabad program vagy fakultatív programlehetőség: kirándulunk az UNESCO Világörökségi listán szereplő Mtskheta városába, amely Grúzia egykori székhelye volt. Mtskheta városában hagyományos házikók, templomok várják a látogatókat. Megtekintjük a VI. századi Jvari kolostort és a Svetitskhoveli katedrálist. Utazás a grúz hadiúton, a Kaukázus hegyvonulatai között fekvő Ananuri erődhöz. Továbbutazás Gudauri síparadicsomon és a hágón keresztül Stephantsmindába, ahonnan felsétálunk a Gergeti Szentháromság templomhoz. A hegy lábánál fekvő templomból fenséges kilátás nyílik a Kazbegi 5.047 méter magas hegycsúcsra. (A program ára: 19.500 Ft.) Vacsora. Szállás Tbilisziben.

 

9. nap: Tbiliszi

Reggeli, majd városnézés Grúzia fővárosában: ellátogatunk az óvárosba, séta Abanotubaniban, a fürdők kerületében, amely az iszlám építészet hatására a XVII-XVIII. században épült. Tbiliszi híres a kénes, gyógyhatású fürdőiről, a legenda szerint a város neve és alapítása is összefüggésben van a gyógyforrásokkal. A látnivalók többsége a város központjában található, a Kura folyó partján. A Narikala erőd falairól lélegzetelállító panoráma nyílik a környékre. Látogatást teszünk a Metekhi sziklán álló templomnál, ahonnan az óvárost csodálhatjuk meg. Sétálunk a Rustaveli sugárúton. Továbbutazás Goriba, ahol meglátogatjuk a Sztálin múzeumot és az Uplistsikhe barlangvárost, ahol a korai vaskortól a középkorig találunk különböző tárgyakat. Vacsora. Szállás Tbilisziben.

 

10. nap: Tbiliszi – Sanahin és Haghpat (Örményország) – Szeván-tó – Jereván

Reggeli után átszeljük az grúz-örmény határt a Sadakhlo/Bagratashen határátkelőhelyen, majd továbbutazás Örményországba. Meglátogatjuk az UNESCO Világörökségek részét képező Sanahin és a Haghpat kolostorokat, melyek a szellemi, egyházi, kulturális, és oktatási élet központjai voltak; a középkori örmény építészet kiemelkedő alkotásai. Megtekintjük a Haghartsin középkori kolostort. Továbbutazás Dilijanba, ahol megtekintjük az óvárost. Utazás a Szeván-tóhoz, mely a világ egyik legnagyobb hegyi tava, a tengerszint felett mintegy 1.900 méteren fekszik. Megtekintjük a Sevanavank kolostort, mely egy félszigeten található. Utazás Jerevánba. A főváros egyben kulturális központ, a tudomány fellegvára, a kaukázusi régió fontos ipari bázisa, és a világ egyik legrégebbi városa is, mely mintegy 3.000 éves múltra tekint vissza. Vacsora és szállás Jerevánban.

 

11. nap: Geghard – Garni – Jereván

Reggeli után megtekintjük Örményország legősibb pogány templomát Garniban, amelyet az ókori törzsek építettek. Ellátogatunk a Világörökség részét képező, sziklába vájt Geghard apátsághoz. Vacsora és szállás Jerevánban.

 

12. nap: Khor Virap – Ecsmiadzin – Jereván

Reggeli után utazás a Khor Virap kolostorhoz,  amely a legszentebb zarándokhely Örményországban. Gyönyörű kilátás nyílik innen a szent Ararát-hegyre. Az örmények nemzeti szimbóluma az Ararát-hegy a mai Örményországon kívül, Törökország területén emelkedik. A zsidó-keresztény hagyomány szerint Noé bárkája itt ért földet a vízözön levonulása után. Megtekintjük az UNESCO Világörökségek részét képező Örmény Apostoli Ortodox Egyház székhelyét, az Ecsmiadzint (kívülről), a Zvartnoszt székesegyházat, amely ugyancsak az UNESCO Világörökségek része. Megnézzük az örmény népirtás halottainak az emlékművét. Vacsora. Szállás Jerevánban.

 

13. nap: Jereván

Reggeli, majd városnézés Jerevánban: megtekintjük az „Örmények anyja” emlékművet, ahonnan lélegzetelállító kilátásban gyönyörködhetünk a bibliai Ararát-hegyre és Jereván központjára. Meglátogatjuk Matenadaránt, a Cascade komplexumot, az óriási lépcsősorral, az Északi sugárutat, valamint a Köztársaság teret. Napunk befejezéseként megismerkedünk a helyi brandy készítésének menetével. Vacsora. Szállás Jerevánban.

 

14. nap: Jereván – Bécs

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Bécsbe.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          A fallal körülvett Baku, a Shirvanshah Palota és a Szűz-torony

-          Gobustáni sziklarajzok

-          Mtskheta történelmi emlékművei

-          Haghpat és Sanahin kolostorok

-          Geghard kolostor

-          Ecsmiadzin katedrálisai és templomai

-          Zvartnost régészeti terület

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

 

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-         repülőjegy illetékekkel (utasonként 1 db kisméretű kézi-, valamint 1 db 20 kg-os feladható poggyásszal)

-         BBP biztosítás

-         közlekedés külön busszal, kisbuszokkal, helyi járművekkel

-         elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésigRészvételi költség:
  • Bruttó alapár: 655.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj 525.000 Ft + repülőjegy illetékekkel kb. 130.000 Ft)

  • Azerbajdzsáni vízumdíj és előkészítés: 12.000 Ft

  • Sztornó biztosítás: 9.170 Ft (a bruttó alapárra) (1,4%)

  • A 8. napi fakultatív program: 19.500 Ft (Mtskheta, Kazbegi csúcs)

  • Bécs - BP transzfer (min. 12 fő esetén): 11.900 Ft (várhatóan 2 megállóval: Bp belváros és Liszt Ferenc Repülőtér)

  • Egyágyas felár: 166.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


Helyszínen fizetendő költségek:

Belépők és a program szerinti étkezések: 290 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 290 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 18 fő

Fakultatív program: minimum 10 főtől

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 390 HUF, 1 EUR = 400 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

Az utazás egyes látnivalói érinthetnek olyan területeket, melyek megtalálhatóak a Külgazdasági- és Külügyminisztérium I-es, illetve II-es besorolású listáján.

 

 

Időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:

Grúzia:


Örményország:


Ország bemutatása:
Grúzia
Szeván-tó, Örményország
Azerbajdzsán
Azerbajdzsán
Azerbajdzsán
Azerbajdzsán
Örményország
Örményország
Grúzia
Grúzia
Örményország
Örményország
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!