Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


Körutazásos katalógus II.
Körutazásos katalógus II.


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2022.08.16 15:56
Főoldal  » Társas körutak  » Afrika  » Etióp körút

Etióp körút

Körutazás Észak-Etiópia lenyűgöző tájain
Utazási időpontok:
  • 2022. október 14 - október 23

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

 

1. nap: Bécs – Addis Abeba (Etiópia)

Elrepülés Bécsből Addis Abebába az esti órákban. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

 

2. nap: Addis Abeba – Bahir Dar

Érkezés a reggeli órákban majd továbbrepülés Bahir Darba. Érkezés után indulás a Tana-tóhoz, Etiópia legnagyobb tavához, amely összeköttetésben áll a Kék-Nílussal. Hajókázás a tavon, ahol megtekintjük a tóba benyúló félszigeten fekvő Ura Kidane Mihret és Azwa Mariam kolostorokat, amelyek falait vallási témájú színes freskók díszítik. Itt található Etiópia legrégebbi nyelvén (geez) íródott Biblia. A tó kis szigetein több száz éves keresztény kolostorok magasodnak, az itt élő szerzetesek kávétermesztésből tartják fenn magukat. Délután indulás Bahir Dartól délnyugatra fekvő kis városba, Tiss Abay-ba, ahol egy 20 perces séta után elérjük a Kék-Nílus vízesést. A tóból kizúduló hatalmas víztömeg a világ leghosszabb folyójaként hatezer kilométert tesz meg a Földközi-tenger torkolatáig. Visszautazás Bahir Darba. Vacsora. Szállás Bahir Darban.

 

3. nap: Bahir Dar – Gondabar

Reggeli után utazás Gondarba, amely Etiópia fővárosa volt a XVII. és XVIII. században. A birodalom uralkodói több mint 200 év alatt tucatnyi palotát építettek a városban. A Királyi Negyedet ma is magas kőfal zárja körül. Látogatás a „királyi városban”: Fasilades király fürdője, Debre Berhan Sillassie temploma, amely Iyasu király idején épült, a belső falak textilre festett bibliai jelenetekkel vannak díszítve, a mennyezet pedig vastag gerendákból áll, amelyekről szárnyas angyalok lógnak le. Vacsora. Szállás Gondarban.

 

4. nap: Gondar – Simien Nemzeti Park – Gondar

Reggeli a szállodában, majd egésznapos kirándulás az UNESCO Világörökség részét képező Simien Mountains Nemzeti Parkba. Az Etióp-magasföldön, 220 km2-en elterülő nemzeti parkban található a 4620 méteres Ras Dashan hegy, amely az ország legmagasabb pontjának számít, a kontinensen pedig a negyedik. A park számos ritka fajnak ad otthont, ilyen az etióp farkas, más néven az abesszíniai róka, a dzseláda pávián, az abesszin kőszáli kecske, itt fészkel több mint 50 madárfaj, köztük a szakállas saskeselyű. A növényvilágnak is több ritka faja megtalálható a csenkeszek, a hangafélék, a liliomfélék és a lobéliák közül. A park elsősorban a mintegy ezer egyedből álló abesszíniai kőszáli kecske-állomány megőrzésére jött létre, ezek a vadkecskék ugyanis a világon sehol másutt nem találhatók meg. A nemzeti park lenyűgöző természeti látványosságai a vízfolyásokkal és szurdokokkal szabdalt hegyvonulatok, amelynek oldalai meredeken zuhannak alá a füves puszták és széles folyóvölgyek felé. Visszautazás Gondarba a késő délutáni órákban. Vacsora, szállás Gondarban.

 

5. nap: Gondar – Axum

Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Axumba, Etiópia ősi fővárosába. Meglátogatjuk a Régészeti Múzeumot, és a Sioni Mária katedrálist, amelyről úgy hiszik, hogy itt tartják az eredeti frigyládát. Délután meglátogatjuk a Sztélék mezejét, amely a IV. században keletkezett és az UNESCO Világörökség része, valamint Kaleb és Gebre Meskel királyok sírhelyeit és palotaromjait (V-VI. század). Ezenkívül megnézzük a legendás Sába királynő rezidenciáját (i. e. IX. század). Vacsora. Szállás Axumban.

 

6. nap: Axum – Lalibela

Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Lalibelába, melyet sokan „Afrika Petrájának” is neveznek. A történelmi, vallási és kulturális emlékekben gazdag település a XII. századi kézzel faragott föld alatti sziklatemplomairól nevezetes. Összesen 11 templomot vájtak a kőkemény gránitsziklába Lalibela király idején, akiről a város a nevét kapta. Érkezést követően a Jordán folyótól északkeletre fekvő ősi templomcsoport megtekintése, amely ma az UNESCO Világörökség részét képezi. Itt található a Bet Amanuel, ami az egykori főkápolna lehetett, a Bet Merkorios, mely korábban valószínűleg börtönként funkcionált, illetve a Bet Gabriel-Rufale, mely a régészek feltételezése szerint egykor az uralkodó palotája volt. Vacsora. Szállás Lalibelában.

 

7. nap: Lalibela

Reggeli után a Yemrehanna Kristos templomhoz utazunk, amelyhez az út kis falvakon keresztül vezet betekintést adva az etióp vidéki élet hétköznapjaiba is. A program végeztével további templomokat keresünk fel Lalibelában. Vacsora. Szállás Lalibelában.

 

8. nap: Lalibela – Addis Abeba
 
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Addis Abebaba, Etiópia fővárosába. Érkezés után városnézés: felkeressük a Néprajzi Múzeumot, ahol Etiópia kultúrájával és népeivel ismerkedhetünk meg, majd elmegyünk Afrika egyik legnagyobb szabadtéri piacára. Ezt követően megtekintjük a Szentháromság Katedrálist.Vacsora. Szállás Addis Abebaban.
 
9. nap: Addis Abeba…
 
Reggeli, majd a nap folyamán látogatást teszünk a Nemzeti Múzeumban, ahol láthatjuk a közel 3,5 millió éves „Lucy” maradványait, amely Etiópiában található. Este egy fantasztikus tradicionális etióp táncos-zenés előadás keretében fogyasztjuk el búcsúvacsoránkat. Ezt követően transzfer a repülőtérre és utazás Bécsbe közvetlen menetrend szerinti járattal, majd autóbusszal tovább utazás Budapestre.
 
10. nap:…Budapest
 
Érkezés a kora reggeli órákban.

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-      Simien Nemzeti Park

-      Lalibela sziklatemplomai

-      Királyi körzet, Gondar

-      AxumSzolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-      repülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékkel

-      BBP biztosítás

-      közlekedés külön busszal, belső repülőjárattal

-      elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel

-      magyar nyelvű idegenvezető az út során

 

 

Az árak az év során rajtunk kívülálló okok miatt változhatnak!Részvételi költség:
  • Bruttó alapár: 664.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj 352.000 Ft + repülőjegy illetékekkel kb. 312.000 Ft)

  • Sztornó biztosítás: 9.295 Ft (a bruttó alapárra)

  • Vízum: 27.000 Ft

  • Budapest-Bécs-Budapest autóbusz transzfer: 16.500 Ft (min. 10 fő esetén különbusszal, 10 fő alatt menetrend szerinti, Bp és Bécs között közlekedő direkt járattal)

  • Egyágyas felár: 109.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)

  • 12-17 fő közötti felár: 44.000 Ft


Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 185 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 185 USD/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 18 fő

- 12-17 fő közötti felár: 44.000 Ft

 

Egészségügyi előírás: A sárgaláz elleni védőoltás kötelező!

További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

  • Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100
  • Váci út, Tel.: (1) 465-3800

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 355 Ft, 1 USD = 300 Ft árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más árakon és más szolgáltatásokkal.

 

Időjárási adatokról itt tájékozódhat:
 
 

Utasaink írták vendégkönyvünkben:


”Nagyon jól megszervezett út volt. Külön köszönet illeti az etióp irodát és munkatársait /idegenvezető, gépkocsi-vezetők/. Nagyon előzékenyek, udvariasak voltak. Mindent előre leszerveztek. Csomagjainkkal semmi gondunk nem volt, mindent ők intéztek. Reggel, mire beültünk a kocsikba, mely mindig tiszta volt, már várt ránk a palackozott viz. Az ebédet érkezésünk előtt fél órával az idegenvezető megrendelte, igy nem kellett várakoznunk.
Köszönöm.

ETIÓPIA
Hát igen..... Tudjuk, hogy a világ egyik legszegényebb országa.
Mélyen megérintett. Még fel kell dolgoznom a sok-sok élményt.
Nagy valószinűséggel átértékelek magamban néhány dolgot. Pl.a szegénység, ahogyan eddig értelmeztem, nem is biztos, hogy az, a viz milyen nagy KINCS és még sorolhatnám.
És a gyerekek... Tágra nyilt szemükből mi mindent ki lehetett olvasni...

Őszinte szivvel ajánlom azoknak az utastársaknak, akik nyitottak az új, ismeretlen, különleges látványok, érzések befogadására, vegyenek részt ezen az utazáson.

Még egyszer köszönöm, hogy részese lehettem ennek a különleges élménynek.”


Ország bemutatása:
Etiópia
Etiópia
Etiópia - Lalibela
Etiópia - Axum
Etiópia
Etiópia
Etiópia - Gondar
Etiópia - Lalibela
Etiópia
Etiópia
Etiópia
Etiópia
Etiópia - Addis Abeba
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!

VIDEÓ AZ ÚTRÓL

VIDEÓ AZ ÚTRÓL

VIDEÓ AZ ÚTRÓL

VIDEÓ AZ ÚTRÓL

VIDEÓ AZ ÚTRÓL

VIDEÓ AZ ÚTRÓL

VIDEÓ AZ ÚTRÓL

VIDEÓ AZ ÚTRÓL

VIDEÓ AZ ÚTRÓL

VIDEÓ AZ ÚTRÓL