Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


Körutazásos katalógus II.
Körutazásos katalógus II.


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2022.05.24 16:26
Főoldal  » Társas körutak  » Európa  » Erdélyi kirándulás és a 455. Csíksomlyói Búcsú

Erdélyi kirándulás és a 455. Csíksomlyói Búcsú

Torda, Székelyudvarhely, Csíkszereda, Keleti-Kárpátok, gyimesi csángók földje, Segesvár
Utazási időpontok:
  • 2022. június 03 - június 06

Az utazás bemutatása:

A Csíksomlyói búcsú minden évben pünkösdkor kerül megrendezésre az erdélyi Csíksomlyó településen, mely napjainkban is a katolikus székelység hírneves búcsújáró helye. A búcsún több százezer magyar vesz részt évről évre. Csíksomlyó különleges jelkép a magyarság szemében. Az ideérkezők nemcsak hitük mellett állnak ki, hanem minden évben kifejezik ragaszkodásukat nemzetükhöz és anyanyelvükhöz is. Csíksomlyóra szervezett utunkat székelyföldi körutazással kötjük össze.

 

Tervezett program:

 

1. nap: Nyíregyháza – Debrecen – Ártánd – Körösfő – Torda – Székelyudvarhely
Indulás Nyíregyházáról, illetve Debrecenből a kora hajnali órákban. Határátkelés Ártándnál. Nagyvárad – Királyhágó (rövid pihenő) – Kalotaszeg – Bánffyhunyad – Körösfő útvonalon érkezünk Tordára. A sóbányászatáról híres város sok jeles történelmi esemény színhelye volt. A legfontosabb az 1568. évi országgyűlés, ahol – Európában elsőként – kimondták a vallásszabadságot. Erre a fontos eseményre emlékeztet a katolikus templom falán elhelyezett márványtábla. Látogatás a sóbányában,  amely a 17. századtól 1932-ig működött. Látogatóterének infrastruktúrája európai uniós támogatással újjászületett. Belső csónakázótó, panorámalift, óriáskerék, mini golfpálya és további kényelmi szolgáltatások is létesültek, melyek a látogatók rendelkezésére állnak. Ma már csak turisztikai látnivaló és gyógyhely. Nem messze a várostól található a Tordai-hasadék, melynek sziklafalai és környéke természeti csoda és több barlangot is rejt. Innen Balavásár, Szováta, Korond érintésével érkezünk Székelyudvarhelyre, a legmagyarabb székely városba. Szállás elfoglalása, vacsora. (3 éj).
 
2. nap: Máréfalva – Homoródfürdő – Csíkszereda – Csíksomlyói búcsú
Reggeli után Máréfalván (megnézzük a műemlék székelykapukat),  Homoródfürdőn (borvizet kóstolunk), majd Erdély legszebb, fenyveserdőkkel borított hegyvonulatán, a Hargita hegységen keresztül érkezünk Csíkszeredára, a megyeszékhelyre. 12.30 órától résztveszünk Csíksomlyón a Pünkösdi búcsún, melyet immár 452. alkalommal a Kis- és Nagy-Somlyó-hegy közötti nyeregben, a Makovecz Imre által tervezett hármas oltárnál celebrálnak. Szentmise után: szabadprogram (lehetőség van templomlátogatásra, és „búcsúfiát” vásárolni a kirakodóvásárban).
Estére érkezés vissza szálláshelyünkre Székelyudvarhelyre, vacsora.
 
3. nap: Keleti-Kárpátok - Gyimesi csángók földje (ezeréves határ) - Madéfalva
Ezen a napon két lehetőség van. Reggeli után egész nap Székelyudvarhelyen maradni, ismerkedni a város nevezetességeivel (vagy pihenni), vagy egy szép fakultatív, kirándulós programot választani.
Fakultatív program: Reggeli után a gyimesi csángók földjére (ezeréves határ, Rákóczi vár romjai) kirándulunk, ahol részesei lehetünk azoknak a történelmi pillanatoknak, amikor a gyimesbükki állomásra megérkezik a Budapestről induló magyar szerelvény több száz utassal. Délután részt veszünk az ezeréves határnál megrendezésre kerülő ünnepi programokon. Hazafelé jövet megállunk Fügés-tetőn (csodálatos, gyönyörű szép hely és panoráma a környező Csíki- és Gyergyói-havasokra). Szállás, vacsora.
Az egész napos fakultatív program ára:  6.900 Ft / fő
 
4. nap: Székelykeresztúr – Segesvár – Marosvásárhely – Debrecen – Nyíregyháza
Reggeli után Székelykeresztúrra megyünk (Petőfi emlékek, vén körtefa), majd Segesvárra, a szászok földjére érkezünk, ahol az Óvárosban visszacseppenünk a múltba és 13. századi hangulat varázsol el bennünket (Diáklépcső, Szász Evangélikus templom, Óratorony).  Marosvásárhelyen pedig megnézzük a főteret és a híres Vásárhelyi Promenádot (Teleki Téka, Bólyai Líceum, Ortodox templom, Kultúrpalota, stb.). Érkezés kis pihenőkkel Debrecenbe, majd Nyíregyházára az esti órákban.
 

Társiroda: Nyírség Utazási Iroda

Engedélyszám: U000404Szolgáltatások:
a részvételi díj 30 fő fizető utasra van kalkulálva
 
   A vacsora a panziós vendégeknek is szállodában van
 
-  belépők és járulékos költségek ára kb. 100 RON / fő
   (utazás előtt az utastájékoztatóban tudjuk leírni, hogy konkrétan mit tartalmaz)
 
 


Részvételi költség:
  • Részvételi díj: 64.900 Ft (egyszerű panzióban)

  • Részvételi díj: 77.900 Ft (3*-os szállodában)

  • Fakultatív félpanzió: 12.000 Ft (3 reggeli és 3 vacsora)

  • Egyágyas felár: 15.000 Ft


Részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 3 éj szállás (szállodában vagy panzióban)
-  idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA
 


További tudnivalók:

Útlemondási biztosítás (sztornó) és BBP biztosítás külön köthető!

 

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen, Berettyóújfalu

Ország bemutatása:
Erdély
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!