Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2023.12.01 16:34
Főoldal » Képgaléria » Egyesült Arab Emirátusok

Egyesült Arab Emirátusok

Egyesült Arab Emirátusok

Időzóna: GMT+4

 

Főváros: Abu-Dhabi

 

Terület: 82.880 km2

 

Népesség: 2.369.153 fő

 

Népsűrűség: 31 fő/km2

 

Népcsoportok: arab (61%), dél-ázsiai (22%), iráni (8%), egyéb (9%)

 

Közigazgatási beosztás: 7 emirátus

 

Államforma: emirátusok szövetsége

 

Fekvés: Közel-Kelet, a Perzsa- és az Omán-öböl, valamint Omán és Szaúd-Arábia határolja.

 

Országhívószám: 971

 

Autójelzés: UAE

 

Elektromosság: 220 V (240 V Abu Dhabiban), 50Hz

 

Hivatalos nyelv: arab

 

Beszélt idegen nyelvek: arab, perzsa, angol, hindi, urdu

 

Vallások: muszlim (96%), keresztény, hindu és egyéb (4%)

 

Hivatalos pénz: 1 dirham = 100 fil

 

Legfontosabb iparágak: kőolaj-finomítás, kézműipar, alumíniumkohászat

 

Vasúthálózat hossza: 0 km

 

Úthálózat hossza: 1.088 km

 

Bevezető:

 

Az arab emirátusok 1971-ben hét önálló emírség összeolvadásával jött létre. Hegyek, remek tengerpartok, sivatagok, oázisok teszik változatossá a tájat. A teveversenyek, a beduin piacok és Dubai duty free vásárlási lehetőségei pedig az iszlám életmódtól térnek el. Ha csak egyetlen országot akarunk felkeresni az Arab-öbölben, akkor válasszuk a legkönnyebb beutazást és a legfejlettebb turisztikai infrastruktúrát biztosító országot.

 

Környezet, éghajlat:

 

Az Egyesült Arab Emirátusoknak mindössze két szárazföldi szomszédja van, Szaúd-Arábia nyugatról és délről, Omán pedig keletről határolja. A 7 emírség közül Abu Dhabi a legnagyobb, Ajman pedig a legkisebb. Az ország területének nagy része sivatag, ide is átnyúlik a Föld legnagyobb homoksivatagja, a Rub" al-Khali. Az ország északi és keleti részei nyújtanak egy kis felüdülést, itt hegyek és termékeny síkságok találhatók. Májustól szeptemberig óriási pára és 40 fok körüli hőmérséklet uralkodik az ország nagy részén, csak a keleti parton és a hegyekben lehet ilyenkor elviselni az időjárást. Az év többi részén 25 fok körüli a hőmérséklet, ilyenkor azonban megerősödik a szél.

 

Látnivalók:

 

Dubai nem sok látnivalót kínál a turistáknak, de a térség leglüktetőbb, élettel teli városaként mégis évről évre több látogatót vonz. Dubai igazából két városból áll, Deirából és Dubaiból. A legjobb mód arra, hogy felfedezzük a várost, a motoros csónakbérlés, ezzel könnyedén körbehajózhatjuk a városrészeket. A legérdekesebb látnivaló a Dubai Múzeum, valamint a World Trade Center, melynek tetejéről lélegzetelállító kilátás nyílik a városra. Rengetegen keresik fel a deirai aranybazárt, amely a legnagyobb ilyen piac a Közel-Keleten. A rengeteg bevásárlóközpont kedvező árakkal várja a vásárolni is szerető turistákat.

 

Abu Dhabi szintén nem ódon épületeiről híres, az Al-Husn palota, vagy ahogyan a helyiek nevezik, az Öreg Erőd egyike a kevés 30 évesnél idősebb épületnek. A Női Kézművesek Központjában állandó kiállítás és vásár működik. A bazár nem vetekedhet a dubai bazárral, de azért érdemes felkeresni.

 

Sharjah az ország egyik legérdekesebb városa, mégis nagyon kevesen tudnak róla. Az Emirátusok legnagyobb mecsete, legérdekesebb régészeti múzeuma itt található, a gyerekeknek szórakoztató parkot építettek, a Természeti Múzeum a leglátványosabb az egész Öbölben, a bazár pedig méltó vetélytársa lehet a hasonló dubai intézménynek. Remek hely a város azok számára is, akik eredeti perzsaszőnyeget szeretnének vásárolni.

 

Ünnepek, rendezvények:

 

Az országban az iszlám vallás ünnepei a legnagyobb ünnepek. A ramadán ideje alatt napkeltétől napnyugtáig a hívők semmit sem érinthetnek a szájukhoz. Az egy hónapos böjtöt az Eid al-Fitr zárja. Ha a ramadán ideje alatt érkezünk az országba, legyünk nagyon figyelmesek, ne feledjük, hogy az emberek ilyenkor nagyon éhesek. A másik nagy ünnep, az Eid al-Adah, a mekkai zarándoklat idejét jelzi. A Próféta születésének napja és az iszlám újév szintén a nagy vallási ünnepek közé tartozik. A világi ünnepek közül az újév és a nemzeti nap (dec. 2.) emelkedik ki.

 

Magyarország helyi képviselete:

 

Abu Dhabi Nagykövetség
Cím: Monasir Area, 26th (Al Nahyan) Street No. 471. Abu Dhabi
POB 44450
Előhívó: (971)(2)
Telefon: 666-01-07
Ügyelet: 971-50- 4428 172
Fax: 666-78-77
E-mail: hungexad@emirates.net.ae

 

Forrás: Utazóna.hu

https://hu.wikipedia.org/wiki/Egyes%C3%BClt_Arab_Em%C3%ADrs%C3%A9gekDubai - Burj Khalifa Dubai Dubai Abu Dhabi Abu Dhabi Dubai Dubai Abu Dhabi Dubai - Burj Al Arab Dubai Dubai Marina Dubai Marina-éjszaka Burj Khalifa II. Burj Khalifa Dubai aquarium Dubai bazár Dubai Mall Jumeriah mecset Dubai