Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


Körutazásos katalógus II.
Körutazásos katalógus II.


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2022.06.27 10:13
Főoldal » Képgaléria » Chile

Chile

Chile

Időzóna: GMT-4

Főváros: Santiago

Terület: 756.950 km2

Népesség: 15.153.797 fő

Népsűrűség: 19,8 fő/km2

Népcsoportok: mesztic (60%), fehér (28%), indián (7%)

Államforma: köztársaság

Közigazgatási beosztás: 12 körzet és a fővárosi körzet

Fekvés: Dél-Amerika déli partvidékén fekszik, délről az Atlanti-, nyugatról a Csendes-óceán határolja.

Országhívószám: 56

Autójelzés: RCH

Elektromosság: 220 V, 50 Hz

Hivatalos nyelv: spanyol

Vallások: katolikus (89%), protestáns (11%)

Hivatalos pénz: 1 chilei peso = 100 centavo

Legfontosabb iparágak: vaskohászat, acélgyártás, rézkohászat, gépkocsi-összeszerelés, vasúti járműgyártás, híradástechnikai ipar, cementipar, vegyipar, fa- és papíripar, textilipar, bőr- és cipőipar, cukoripar, húsipar

Vasúthálózat hossza: 6.782 km

Úthálózat hossza: 79.800 km

 

Bevezető:

Turisták hada keresi fel évről-évre Chilét. A dél-amerikai ország bővelkedik látnivalókban. Csodálatos az ország Csendes-óceán felőli partszakasza és az Andok vonulata. Habár Dél-Amerikában itt él a legnagyobb európai közösség, ősi kultúrája túlélte ezt is és évszázadok idegen uralmát is, és Napjainkban az ország egyik legnagyobb vonzerejének tartják. A kalandvágyó turisták sem unatkozhatnak, az Andok és az óceán remek adottságokkal rendelkezik ahhoz, hogy a különleges sportokat kedvelő emberek hódolhassanak veszélyes szenvedélyeiknek. Aki az élővilágot akarja jobban megismerni, annak Dél-Amerika legszebb nemzeti parkjait kell felkeresni.

 

Környezet, éghajlat:

4300 kilométeren keresztül húzódik a keskeny ország Dél-Amerika nyugati felén, nyugatról a Csendes-óceán, keleten az Andok biztosít természetes határvonalat. Mindössze Argentínával, Peruval és Bolíviával határos. Szélessége csak 200 kilométer, de ezalatt a 200 kilométer alatt a tengerszintről 6000 méter magasságig lehet eljutni. Hihetetlen eltérések vannak a domborzatban és ezáltal az éghajlatban is. Patagónia szinte állandóan fagyos tundra, a tengerpartján fantasztikus strandok találhatók, a hegyek egész évben hóval borítottak, ugyanakkor van az országnak olyan része is, ahol még sohasem mértek csapadékot. Az ország középső területein mediterrán éghajlat uralkodik.

 

Látnivalók:

 

Santiago az ország fővárosa, egy kicsit koszos, de rengeteg látnivalóját érdemes megtekinteni. A várost hegyek veszik körül, a Cerro San Cristobal 860 méter magas csúcsáról néz le a városra Szűz Mária csodálatos szobra. A leghíresebb látnivalók a Mercado Central, a Plaza de Armas, a Paseo Ahumada sétálóutca és a Palacio de la Moneda. Szép múzeumai közül a legnevezetesebb a Museo de Santiago és a Palacio de Bellas Artes.

 

Valparaiso Chile legnagyobb kikötője és második legnagyobb városa. A város fekvése magában megér egy utazást, de emellett még számos érdekes múzeumot és egy rendkívül látványos piacot, a Muelle Prat-ot, is talál itt az utazó.

 

Vina del Mar csillogó tengerparti üdülőhely. Szubtrópusi növényei, lovasfogatai és a századfordulón épített kiskastélyai varázslatos hátteret nyújtanak a fehér homokos tengerparthoz. A városban található a chilei Nemzeti Botanikus Kert, amely 61 hektáros területen mutatja be az egzotikus növényeket.

 

La Serena a Kolumbusz utáni kor legrégebbi települése.

 

Gasztronómia:

 

Csakúgy, mint minden ebben a fantasztikus országban, a konyhaművészet is óriási eltéréseket mutat Chilében. A legfontosabb alapanyagok a tenger gyümölcsei, a marhahús, a friss gyümölcsök és a zöldségek. A leghíresebb étel a lomo a lo pobre, amely egy óriási marhaszelet két tojással és chipsel a tetején. A parillada sem könnyű étel, de hihetetlenül finom, grillezett belsőségekből és véres hurkából áll. A curanto a harmadik chilei híresség, halszeletekből, csirkéből, bárányból, sertésből, marhából és burgonyából készítik. A chilei borok fantasztikusak, de finom a pisco sour is, amely brandyből, citromléből, tojásfehérjéből és porcukorból készült koktél.

 

Ünnepek, rendezvények:

 

A Húsvét és a Karácsony a legnagyobb ünnep az országban, de azért még más látványos rendezvények is vannak, a legnagyobbak ezek közül a Fiesta Patrias, a Nemzeti Függetlenség Napja, a Fegyveres Erők Napja és a Fiesta de la Virgin del Rosario.

 

Magyarország helyi képviselete:

 

Santiago de Chile Nagykövetség
Cím: Los Leones 2279 Providencia Santiago de Chile
Előhívó: (56)(2)
Telefon: 274-22-10, 204-79-77, 204-93-68
Ügyelet: 204-93-68
Fax: 234-12-27
E-mail: huembstg@entelchile.net

 

Magyarországi képviselet:

 

Budapest Nagykövetség
Cím: 1023 Budapest, Vérhalom u. 12-16. III.35.
Telefon: 326-3054, 326-3055
Fax: 326-3056
E-mail: echilehu@pronet.hu
Honlap: www.chile.hu

 

Forrás: Utazóna.hu

http://hu.wikipedia.org/wiki/ChileChile, Torres del Paine Nemzeti Park Chile Chile Chile Chile Chile Chile tájkép lovakkal Chile Chile  Santiago de Chile városkép Chile, Atacama alpakák Chile, atacama sivatag látkép Chile, El Tatio gejzírmező Chile, Patagónia Chile, Santiago de Chile - La Moneda Chile, Santiago Chile, Valparaiso chile Chile Vina del mar Santiago de Chile