Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2020.10.28 12:09
Főoldal  » Társas körutak  » Amerika  » USA keleti part - Kanada körutazás

USA keleti part - Kanada körutazás

Keleti parti körút
Utazási időpontok:
  • 2021. május 12 - május 24

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

1. nap: Budapest – Boston (USA)

Elrepülés Budapestről egy európai átszállással Bostonba. Érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás Boston körzetében.

 

2. nap: Boston

Reggeli, majd délelőtt városnézés Bostonban, az USA egyik legidősebb városában, mely már a Függetlenségi Háború során is fontos helyszín volt. A „Szabadság Bölcsőjének” is nevezett város központjában megtekintjük a Freedom Trail (Szabadság Ösvénye) fontosabb állomásait: Boston Common, a belvárosi Park, Old State House, ahol először olvasták fel a Függetlenségi Nyilatkozatot és amely mellett a hírhedt bostoni mészárlás is történt 1770. március 5-én, Quincy Market, Faneuil Hall. Délután szabad program az idegenvezető segítségével. Szállás Boston körzetében.

 

3. nap: Boston - Québec (Kanada)

Reggeli után észak felé vesszük az irányt és New Hampshire, valamint Vermont államok meseszép erdős vidékein haladunk a kanadai határ felé. Utunk keresztül visz a White Mountain-on is, mely az Appalache-hegység része – a leglátványosabb szakasz a White Mountain Nemzeti Erdő. Délután érkezés Ville de Québec-be, a kanadai Québec tartomány fővárosába. Szállás Québecben.

 

4. nap: Québec – Montreal

Reggeli, majd délelőtt felfedezzük az egyetlen fallal övezett kanadai várost, Québec-et, ahol szűk, kanyargós utcáinak köszönhetően szinte Európában érezhetjük magunkat. Városnézésünk során meglátogatjuk többek között az óvárost és az új városrészt, a Királyi teret, mely sokáig a kereskedelem központjának számított és nemrég nyerte vissza régi pompáját. Megcsodáljuk az erődöt és a csillag alakú citadellát, a Parlamentet, majd folytatjuk utunkat a régi kikötőig és megnézzük a Notre Dame des Victories templomot. Délután továbbutazás délnyugat felé a Szent Lőrinc folyó mentén Kanada második legnagyobb városába, Montrealba. Szállás Montrealban.

 

5. nap: Montreal

Reggeli, majd délelőtt városnézés a világ második legnagyobb francia nyelvű városában, amelyet az első európai gyarmatosítók „Ville-Marie”-ként is emlegettek. Montreal a kontrasztok városa: a történelmi Vieux kikötője a múltat idézi, míg a város központjában egy másik, új város vár ránk, modern épületekkel, kávézók, éttermek, mozik egész sorával, nagyszerű földalatti hálózattal. Felmegyünk a Mount Royal-ra, ahonnan gyönyörködünk a kilátásban, megtekintjük a híres párizsi stílusú kerületet, a régi Montrealt (Vieux-Montréal) és megállunk fényképezni a Notre Dame Katedrálisnál. Délután szabad program, vásárlási lehetőség. Szállás Montrealban.

 

6. nap: Montreal – Ottawa – Toronto

Reggeli, majd továbbutazás Kanada fővárosába, Ottawába, mely az azonos nevű folyó partján terül el. A város számtalan parkja mellett méltán híres a Parlament nagyszerű épületéről is. Városnézésünk során megtekintjük többek között a Parlament Domb díszes neogótikus épületét, a Kanadai Pénzverdét (Royal Canadian Mint), a hatszögletű Nemzeti Művészeti Központot. Délután folytatjuk utunkat Torontóba, az Ontario-tó partján fekvő, legnagyobb kanadai városba. Szállás Torontóban.

 

7. nap: Toronto – Niagara-vízesés

Reggeli, majd délelőtt városnézés Torontóban, mely során megtekintjük a város történelmi és modern közigazgatási épületeit, a Parlamentet és a színes Chinatown-t. Rövid megállót teszünk a híres Eaton Centernél, amely mintegy 350 üzletével várja a látogatókat. Ezt követően továbbutazunk déli irányba a bájos Niagara-On-The-Lake falucskán keresztül, mely a nagy kiterjedésű Niagara bortermelővidék szívében helyezkedik el. Délután érkezés a Niagara-vízeséshez. Áthajózunk a folyón és részt veszünk egy hajókiránduláson, ahonnan látjuk a félelmetes robajjal lezúduló vízesést, amely a világ egyik leglátogatottabb természeti szépsége. Évenként százezrek jönnek gyönyörködni az 52 méter magas „lópatkó zuhatagban” és a 11 km hosszú, 100 méter mély hasadékban, melyben a Niagara folyó sisteregve tova iramlik. Szállás a Niagara-vízesésnél.

 

8. nap: Niagara-vízesés – Lancaster (USA)

Reggeli, majd továbbutazás déli irányba, a Pennsylvania államban található Lancasterbe. Lancaster megyében található a legrégebbi amis település, ahol ma is emberek ezrei élik a több száz évvel ezelőtti „egyszerű” életet. Életmódjuk egyik meghatározó eleme, hogy nem használnak elektromos eszközöket és autót. A vidéken járva úgy érezzük, mintha visszamentünk volna az időben néhány száz évet. Érkezés Lancasterbe a délutáni órákban. Szállás Lancasterben.

 

9. nap: Lancester – Washington, D.C.

Reggeli, majd meglátogatunk egy amis farmházat, ahol megismerkedhetünk az ott élő emberek különös életmódjával. Folytatjuk utunkat Washington, D.C.-be. Az Amerikai Egyesült Államok fővárosában kívülről megtekintjük a város nevezetességeit, az USA legismertebb épületeit: a Fehér Házat, a Legfelsőbb Bíróság, a Parlament és a Kongresszus épületeit, a vietnámi és koreai háborús emlékművet, a Washington-, a Jefferson-, a Lincoln-, a Franklin D. Roosevelt emlékművet, stb. Délután lehetőségünk nyílik ingyenes múzeumlátogatásra, felkereshetjük többek között a Természettudományi Múzeumot, a Nemzeti Galériát és a világhírű Nemzeti Légi- és Űrhajózási Múzeumot. Szállás Washington körzetében.

 

10. nap: Washington, D.C. – Philadelphia – New Jersey

Reggeli, majd utazás Philadelphia-ba, az „Új Nemzet szülővárosába”, ahol megtekintjük az amerikai történelem egyik legfontosabb épületét, a Függetlenség Csarnokát. Az Egyesült Államok Függetlenségi Nyilatkozatát és alkotmányát ebben a vörös téglás házban írták alá 1776-ban (a 2016/2017 katalógusunkban hibásan szerepel). Megnézzük a pavilont, ahová az ország egyik legjelentősebb szimbólumát, a Szabadság Harangját helyezték el. Délután folytatjuk utunkat New York felé. Szállás New York elővárosában, New Jersey körzetében.

 

11. nap: New Jersey - New York – New Jersey

Reggeli. A mai napon tömegközlekedéssel és gyalogosan fedezzük fel a világ egyik legnagyobb metropoliszát, a „Nagy Alma”-ként is emlegetett New York City legfontosabb látnivalóit: a Times Square-t, az új World Trade Center-t és a 9/11 Emlékművet, az ENSZ Palotát, a Rockefeller Centert, séta a Broadway-n, majd China town (kínai negyed) és Greenwich village felfedezése. Látogatás a New York "tüdejének" is nevezett Central Parkban. Idő függvényében áthajózás Libery Island-re (Szabadság-sziget), ahol a Szabadság-szobor áll. A rézből készült szobrot Franciaország adományozta az Amerikai Egyesült Államok függetlenségének százéves évfordulója alkalmával. (A tömegközlekedési jegyek és a belépők a helyszínen fizetendők!) Visszautazás a szállodába, szállás az előző napi szállodában.

 

12. nap: New Jersey …

Reggeli. Délelőtt külön busszal transzfer a repülőtérre és hazautazás egy európai átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

 

13. nap: … Budapest

Megérkezés Budapestre menetrendtől függően.

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Függetlenség Csarnoka

-          Szabadság-szobor

-          Québec történelmi negyede

-          Rideau CanalSzolgáltatások:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

-  repülőjegy

 -  BBP biztosítás

 -  közlekedés külön autóbusszal, hajóval

 -  elhelyezés: középkategóriájú (kb. 3*-nak megfelelő) szállodákban, kétágyas fürdőszobás/zuhanyzós szobákban reggelikkel

 -  magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőRészvételi költség:
  • Részvételi díj repülőjeggyel: 598.000 Ft

  • Reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 139.000 Ft (változhat)

  • Sztornó biztosítás: 10.320 Ft (a részvételi díjra és a reptéri illetékekre)

  • Egyágyas felár: 275.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)

  • ESTA engedély*: 6.500 Ft

  • 25-34 fő közötti felár: 25.000 Ft


A vacsorázás egyénileg történik, ebben a csoportkísérő idegenvezető segítséget nyújt ( vacsoránként kb. 20-25 USD-al lehet számolni).

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

*A biometrikus (bordó) útlevéllel rendelkezőknek nem szükséges vízum az USA-ba, csak egy elektronikus utazási engedély (regisztráció), amelyet a https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s1 oldalon lehet megkérni. Amennyiben ezt elutasítják, vízumot kell igényelni. A kék útlevéllel rendelkezőknek továbbra is vízum szükséges. A regisztrációt az utas maga végezheti, amennyiben erre irodánkat kéri fel, ennek költsége: 6.500 Ft.

Azoknak, akik 2011 óta  Irakban, Iránban, Szudánban, Szíriában Líbiában,Szomáliában vagy Jemenben jártak. Számukra jelenleg vízum szükséges az USA-ba történő beutazáshoz, melynek költségét és ügyintézését az Utasoknak kell vállalniuk.

Kanadai vízum magyar állampolgároknak 6 hónapnál rövidebb kint tartózkodás esetén nem szükséges.

 

Minimum létszáma: 35 fő

- 25-34 fő közötti felár: 25.000 Ft

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

 

Váci út, Tel.: (1) 465-3800

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számítva legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 300 Ft és 1 EUR= 330 HUF árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más áron és más szolgáltatásokkal.

 

Időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:
Amerikai Egyesült Államok:


Kanada:

 

Utasaink írták vendégkönyvünkbe:

 

"Önökön keresztül szeretnénk köszönetet mondani Ferencz Mártonnak, aki 2014. szeptember 19.-október 1.-ig idegenvezetőnk volt az USA keleti part és Kanada utazásunkon.

Marci sokkal többet teljesített, mint ahogy egy idegenvezetőtől elvárható lenne!

Mi az a plusz?

1. Tökéletes empátia! A 26 fős csoport minden tagjára figyelt. A fizikai képességeiknek, szükségleteiknek, lelki beállítottságuknak megfelelően kezelte az utitársakat.

2. Sokkal többet adott, mint az írott program. Belelkesítette az embereket az igen izgalmas (kedvenc szavajárása) következő látnivalóra. Szinte 100%-os részvételi eredménnyel az összes fakultatív programra! Kiváló ráadás-programokkal is meglepett bennünket.

3. Utazásunk során nem volt holtidő! Mindent előre megszervezett! Azután a borravalót is előre fizette helyettünk. No, ilyent sem tapasztaltam még. Marci, itt még fejlődnöd kellene, a saját érdekeidet is vedd figyelembe!

4. Ferencz Márton idegenvezetőnek született! Kívánunk Önöknek még több ilyen munkatársat és főként azt, hogy Marcit tartsák meg, mert szeretnénk még vele utazni !!"

 

"Szívesen hozzáadnánk még egy (szinte 100%-ig pozitív) kritikát is

az USA keleti part és Kanada 2014.09.19. - 10.1. utazásról.1. Utazási költségek: megérte a pénzét! (Privát szervezéssel sokkal többe

került volna.)

2. Az iroda előre küldött tájékoztatói minden tekintetben korrektek voltak.

3. Az idegenvezetésről különösen pozitív a véleményünk. Magának minimális szünetet sem hagyva, minden idejét és fogyhatatlan energiáját ébresztéstől a nyugovóra térésig- nekünk áldozta.

4. Az útközi mosdók, toalettek az európai átlag színvonalnál jobbak.

5. Hálóhelyeink, szállodáink kiérdemelték csillagaikat.

6. Hiányosság: egyes helyeken az ágyneműk tisztasága hagyott kívánnivalót.

7. Nagy könnyebbség volt és időbeosztásunkat is sokkal jobbá tette, hogy minden szálláshelyen sikerült reggeliről is gondoskodni! Bőséges is volt, talán ha lehetne kicsit változatosabb.

8. Légkondicionált autóbuszunk már másnaptól kicsit piszkos volt. Nemigen takarított a buszvezetőnk. Az üvegeken sem lehetett rendesen átlátni. Vezetőnk szólt, de ez nem segített.


Férjemmel az 50. házassági évfordulónk alkalmával utaztunk. Volt élsportolóként, majd kapitányként ill. főiskolai tanárként sokat utaztam. Élményekben, történelmi, építészeti látnivalókban egyik legszebb és szervezettebb útjaim közé sorolom. Aki csak látni akarja az USA keleti partját és Kanada nevezetességeit, annak szívből ajánlom!"

 

 


„Felejthetetlen élmény volt. Minden elismerésem az Önöké, mert kiválóan volt megszervezve az út, nagyszerű szállodákban laktunk, gyönyörű helyeken jártunk, az idegenvezető pedig emberileg és szakmailag is a legmagasabb fokú elismerést érdemli. Dr. Nagy Balázs kiválóan képzett, rendkívül széles látókörű, nagy tudással rendelkező ember, aki rengeteg ismeretet adott át nekünk és emellett rendkívül segítőkész, kedves, közvetlen fiatalember. A munkájukhoz mégegyszer gratulálok és további sikereket kívánok!”


Ország bemutatása:
USA - Kapitólium, Washington, D.C.
USA - Függetlenség Csarnoka, Philadelphia
USA - Szabadságszobor, New York City
USA - Manhattan, New York City
USA, Boston
Kanada, Quebec
Kanada, Montreal
Kanada, Ottawa
Kanada, Torontó
Kanada
USA - Fehér Ház, Washington, D.C.
USA - Brooklyn híd, Nem York City
USA - Central Park, New York
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!

VIDEÓ AZ ÚTRÓL