Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2019.08.16 16:09
Főoldal  »   »   » Thaiföld Óriáskörút

Thaiföld Óriáskörút

A Kwai folyóval
Utazási időpontok:
  • 2019. november 25 - december 08

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest ...

Elutazás Budapestről átszállással Bangkokba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: ... Bangkok

Érkezés Bangkokba, Thaiföld fővárosába. Megkezdjük városnézésünket: megnézzük Wat Traimit, az Arany Buddha templomát a 900 éves, 5,5 tonna súlyú, színarany Buddha szoborral. Szállás Bangkokban.

 

3. nap: Bangkok

Reggeli a szállodában, majd folytatjuk ismerkedésünket a várossal: meglátogatjuk a Wat Arun-t, vagy más néven a Hajnal templomát, végül a legnagyobb és legrégebbi Wat Po templomot. Ebéd. Délután a Nagy Királyi Palotát és a Smaragd Buddha templomot keressük fel. Szállás Bangkokban.

 

4. nap: Bangkok – Kwai folyó – Kanchanaburi

Reggeli, majd utazás Thaiföld legszínesebb piacához a Damnoesaduak-i úszópiachoz. Útközben az ország legnagyobb sóforrását látjuk. Az úszópiacon meglátogatjuk az ún. Kertész házat, ahol megfigyelhetjük, hogyan nyerik a cukrot a kókuszfából, majd csónakba szállunk és megnézzük a piac központi részét, ahol visszaköszön a régi idők életmódja. Egzotikus gyümölcsök, kézimunkák kaphatók itt. Ebéd, majd folytatjuk utunkat Kanchanaburi felé, ahol megtekintjük a Kwai folyó híressé vált hídját és a II. világháború emlékművét. Meglátogatjuk a Háború Múzeumát. Szállás Kanchanaburiban.

 

5. nap: Kanchanaburi – Ayutthaya

Reggeli, majd utazás Thaiföld ősi fővárosába, Ayutthaya-ba, ahol felkeressük a gyönyörű Nyári Palotát, a Bang Pa In-t. Továbbutazunk a Krung Si folyóhoz. Ebéd. Délután az ősi templomok romjainak felkeresése következik: Wat Phra Sri Sunpetch (az ősi Királyi templom), a Wat Yai Mongkol (az álló Buddha és a legnagyobb chedi-sztúpa), a Wat Mahathat, a Wat Rachabura, ahol a nemzeti kincseket őrizték. Transzfer a szállodába. Szabadidő, a környék egyéni felfedezése. Szállás Ayutthaya-ban.

 

6. nap: Ayutthaya – Kamphaengphet – Sukhothai

Reggeli, majd utazás Sukhothai-ba. Útközben meglátogatjuk Kamphaengphet történelmi parkját. Folytatjuk utunkat Sukhotai felé. Ebéd. Érkezés után felkeressük a helyi piacot. Szállás Sukhothai-ban.

 

7. nap: Sukhothai – Sri Satchanalai – Lampang

Reggeli, majd meglátogatjuk az UNESCO Világörökségek részét képező Sukhothai Parkot, ahol Thaiföld első fővárosát alapították. Ez a főváros a XIII. században élte aranykorát a Ramkhamhaeng királyság alatt. Ebéd. Délután a Sri Satchanalai Történelmi Park megtekintése következik, amely a Yom folyó partján a Tambon Muang Kao mellett fekszik. Ez az ősi város korábban Muang Chaliang néven volt ismert és több mint 320 hektáron terül el. Ezután folytatjuk utunkat Lampang felé. Szállás Lampangban.

 

8. nap: Lampang – Lamphun – Chiang Mai

Reggeli után indulás Lampang Elefánt Központjába, ahol közelebbről is megfigyelhetjük az elefántokat. Folytatjuk utunkat Chiang Mai-ba. Útközben felkeressük a Wat Phrathad Hariphunchai templomot és a Chammadhevi Sztúpát. Ebéd. Érkezés után a környék egyéni felfedezése. Szállás Chiang Mai-ban.

 

9. nap: Chiang Mai

Reggeli után szabad program vagy fakultatív programlehetőség: felkeressük a Meo hegyi törzset, akik eredetileg Dél-Kínából származnak és hagyományosan 8 fős nagycsaládokban élnek, mezőgazdasággal foglalkoznak, rizst, kukoricát, szójababot termesztenek. A Doi Suthep falucska kereskedelmi központ, mely ópiumtereléséről volt nevezetes. Fölfelé haladva lélegzetelállító kilátás nyílik a környékre. A San Kamphaeng kerület a selyem és a gyapot hazája. Tanúi lehetünk, hogyan készülnek ezek az anyagok. Folytatjuk utunkat Bor-Sang felé, ahol megtekintjük a hagyományos, papírból készült napernyők születését, kézi festését. Thai Celadonban felkeresünk egy kerámia, egy lakk-, és egy ezüsttárgyakat készítő műhelyt is. (A program ára: 12.800 Ft.) Szállás Chiang Mai-ban.

 

10. nap: Chiang Mai – Chiang Dao

Reggeli után utazás Chiang Dao-ba, ahol megfigyelhetjük az elefántokat munka, és reggeli fürdőzés közben. Elefántháton (kb. 1 óra) jutunk el a folyó mentén Lisu hegyi törzs falujába. Ebéd. Délután bambuszcsónakokba szállunk és kb. 1 órát utazunk a folyón lefelé, miközben gyönyörködhetünk a táj szépségében. Szállás Chiang Dao-ban.

 

11. nap: Chiang Dao – Baan Nai Soi – Mae Hong templom – Chiang Mai

Reggeli után megnézzük a színes helyi piacot, ahol a háztartási eszközöktől, az élelmiszereken át, különleges gyümölcsökig minden megtalálható. Felkeressük Baan Na Soi-nál a Karen törzsi falut, amely már a burmai határ közelében fekszik. Ezt a falut a hosszúnyakú nők törzsének is nevezik. Ebéd. Továbbutazás a burmai stílusú kb. 200 éves Wat Jong Kham és Wat Jong Klang templomokhoz. A Wat Jong Klag épületek több mint 100 éves üvegfestményekkel és burmai fafaragásokkal rendelkeznek, amelyek Buddha életéből vett jeleneteket ábrázolnak. Az út fölfelé vezet a Wat Phra Doi Kong Moo felé. Útközben gyönyörű a kilátás a környékre. Szállás Chiang Mai-ban.

 

12. nap: Chiang Mai – Aranyháromszög – Chiang Rai

Reggeli, majd megtekintjük a Tha Ton templomot, ahol a legnagyobb ülő Buddha szobrot láthatjuk a Tha Ton hegyen. Innen a Mae Sai határmenti piachoz látogatunk el, ahol Kínából és Burmából származó ékszereket, drágaköveket, ruhaneműt, elektronikai cikkeket, jade követ, gyümölcsöt árulnak, stb. Ebéd, majd délután folytatjuk utunkat az Aranyháromszögbe, az ópiumtermesztés ősi földjére. A kilátópontról gyönyörködhetünk a Mekong folyó látványában, láthatjuk a thai, burmai, laoszi határháromszöget. Szállás Chiang Rai-ban.

 

13. nap: Chiang Rai – Doi Tung – Bangkok …

Reggeli, majd meglátogatjuk Doi Tung-ot, amelyet Ázsia Svájcának is neveznek, ahol a 950 méterrel a tengerszint fölött fekvő Mae Fah Luang kertjét keressük fel, mely évszakonként más és más színben pompázik. Transzfer a Chiang Rai repülőtérre és elrepülés Bangkokba. Menetrendtől függően elrepülés átszállással Budapestre.

 

14. nap: … Budapest

Hazaérkezés Budapestre.

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Ayutthaya történelmi városa

- Sukhothai történelmi városa

 

A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

-         belső repülőjegy

-         BBP biztosítás

-         közlekedés külön busszal, csónakkal

-         elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőRészvételi költség:
  • Részvételi díj belső repülőjeggyel: 489.000 Ft

  • Nemzetközi repülőjegyek illetékekkel, üzemanyagfelárral: 165.000 Ft (változhat)

  • Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 255 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

  • Sztornó biztosítás : 9.155 Ft (a részvételi díjra, a repülőjegyekre és reptéri illetékekre)

  • A 9. napi fakultatív program: 12.800 Ft (Chiang Mai)

  • Egyágyas felár: 128.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


A 255 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 4 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 25 fő

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 290 HUF, 1 EUR = 315 HUF árfolyamig érvényesek!

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.


Ország bemutatása:
ayutthaya
elefántok
chiang rai
wat phra kaew
sukhothai
wat arun
damnoen saduak
bo sang
hill tribe
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!