Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2018.12.12 12:45
Főoldal  » Társas körutak  » Afrika  » Namíbia - Botswana - Zimbabwe

Namíbia - Botswana - Zimbabwe

Busmanok földjén, Viktória vízesés, Okavango delta
Utazási időpontok:
  • 2019. február 15 - február 28

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről átszállással Windhoekba, Namíbia fővárosába. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: … Windhoek (Namíbia) – Namutoni – Etosha Nemzeti Park

Megérkezés a déli órákban Namíbiába, ahol Afrika legelképesztőbb tájegységeit láthatjuk. Az egykor Délnyugat-Afrika néven ismert ország 1990-től független köztársaság. Fővárosa, amely egyben az ország legnagyobb városa, Windhoek 1650 méter magasan fekszik egy hegyekkel körülzárt völgyben. Északról az Eros-hegység, délről pedig az Auas-hegység határolja. Érkezést követően utazás az Etosha Nemzeti Parkba, Namutoniba. Útközben láthatunk olyan jellegzetes helyi kisvárosokat, mint Okahandja és Otjiwarongo. Okahandja még napjainkban is a legfontosabb központ a Herero nép számára. Vacsora. Szállás Namutoniban, az Etosha Nemzeti Parkban.

 

3. nap: Namutoni – Okaukuejo - Etosha Nemzeti Park

Reggeli, majd meglátogatjuk a Namutoni Erődöt. Fort Namutonit 1903-ban építették a németek Sir Francis Galton és Charles Anderson afrika-kutatók 1851 évi táborhelyének romjain. Ezután délután transzfer a nemzeti park másik oldalára. Vacsora. Szállás Okaukuejo-ban, az Etosha Nemzeti Parkban.

 

4. nap: Etosha Nemzeti Park – Erongo – Swakopmund

Reggeli után az egyedülláló Etosha Nemzeti Park felfedezésével töltjük a délelőttöt. Hatalmas só-sivataggal, változatos növényzettel és gazdag vadvilággal rendelkezik. Ezt követően utazás az Erongo régión keresztül a terület székhelyébe, Swakopmundba, az Atlanti-óceán partjára. Útközben láthatjuk a 2350 méter magas gránit hatású Erongo-hegyet. Érkezés délután Swakopmundba. A város a német gyarmati időkben Namíbia legfontosabb kikötővárosa volt, valamint az építészetben is még mindig erős német hatás érezhető. Vacsora. Szállás Swakopmundban.

 

5. nap: Walvis-öböl – Swakopmund

Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: egy part közeli úton haladunk a Namíb-sivatag és az Atlanti-óceán közé ékelődött területen, a Walvis-öbölig. Érkezést követően katamáranba szállunk, majd az öbölben csónakázunk a Pelican Point-félsziget irányába. Utazásunk során bálna, delfin vagy fóka lesen vehetünk részt és különböző vizimadarakat csodálhatunk meg. Visszautazás Swakopmundba, majd a város felfedezése. (A program ára: 16.800 Ft.) Vacsora. Szállás Swakopmundban.

 

6. nap: Swakopmund – Sossusvlei – Solitaire

Reggeli után utazás Sossusvlei-be, mely a világ legrégebbi sivatagja, a Namíb-sivatag déli részén található, óriási vörös homokdűnés terület. A Sossusvlei nevet gyakran az egész területre használják, mely egyike Namíbia legfőbb látványosságainak. Az itt található dűnék a világ legmagasabbjai között vannak; legtöbbjük 200 méter feletti. A legmagasabb a 380 métert is eléri, így kapta a „Big Daddy” becenevet. Utazás Solitaire-be. Vacsora, Szállás Solitaire-ben.

 

7. nap: Solitaire – Windhoek

Reggeli, majd visszautazunk Windhoekba. Délután megkezdjük városnézésünket, mely során láthatjuk többek között Khomasdal külvárost, Katuturát és Ludwigsdorfot. Látogatásunk során német stílusú épületekkel szegélyezett utcákat láthatunk, melyek Namíbia gyarmati múltjára emlékeztetnek. Vacsora és szállás Windhoekban.

 

8. nap: Windhoek – Maun (Botswana)

Reggeli, majd utazás egész nap autóbusszal Botswanába, Maunba, mely az UNESCO Világörökség részét képező Okavango Természetvédelmi Terület fővárosa. Érkezés után a szállás elfoglalása. Vacsora. Szállás Maun-ban.

 

9. nap: Okavango Delta – Maun

Reggeli után egésznapos kirándulás kenuzással a világ legnagyobb szárazföldi deltájánál, az Okavango-nál. Az Okavango Delta a Kavango-folyóról kapta a nevét, amely 1200 kilométeren keresztül hömpölyög Angola és Namíbia között, aztán belép Botswanába, ahol eltűnik a Kalahári homoksivatagában. A környékén Afrika állatvilágának széles skálája él. Napközben ebéd. Szállás Maun-ban.

 

10. nap: Maun – Nata – Kasane

Reggeli, majd megkezdjük utazásunkat Nata felé. Változatos élőhelyek mentén, a végtelen, száraz homoksivatagtól a füves szavannáig. Továbbutazunk Zimbabwe határának mentén, és kb. még 4-5 óra utazás után elérjük új úticélunkat, Kasane-t, mely Botswana, Namíbia, Zimbabwe és Zambia négyes határának közelében fekszik. (Egész napos utazás) Vacsora. Szállás Kasane-ban.

 

11. nap: Chobe Nemzeti Park – Kasane

Reggeli után egésznapos kirándulás: a Chobe Nemzeti Park Afrika egyik legsűrűbb vadon élő állatállományának otthont adó park Botswana északi részén. Méretét tekintve az ország harmadik legnagyobb nemzeti parkja, állatvilágát tekintve pedig a legváltozatosabb. A park legjobban talán hatalmas elefántpopulációjáról ismert. A parkban a becslések szerint 50 000 elefánt él. Napközben szafarin veszünk részt a nemzeti parkban és rövid csónakázással zárjuk napunkat. Vacsora. Szállás Kasane-ban.

 

12. nap: Kasane – Viktória-vízesés (Zimbabwe) – Zambezi-folyó

Reggelit követően rövid utazás és határátkelés  után érkezünk meg Zimbabwe-be. Afrikai utazásunk egyik fénypontja, a Victoria Falls Nemzeti Park meglátogatása. Az  UNESCO Természeti Világörökség részét képező Viktória-vízesés a világ legszélesebb és egyik legszebb zuhataga. Helyi elnevezése a makololóktól származik: Mosi-oa-Tunya, melynek jelentése „mennydörgő gőzölgés” és „robajló füst”. A név onnan ered, hogy a víz száz méteres mélységbe alázúduló hangját háromszáz méteres párafüggöny egészíti ki.  Délután hajózunk a Zambézi-folyón. 1855-ben David Livingstone, a híres felfedező és misszionárius volt az első európai, aki megpillantotta a Zambézi-folyó nagy vízesését, melyet az akkori brit királynőről nevezett el Viktória-vízesésnek. Vacsora. Szállás a Viktória-vízesésnél.

 

13. nap: Viktória - vízesés

Reggeli, délelőtt transzfer a repülőtérre és 2 átszállással hazaindulás. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén..

 

14. nap: Hazaérkezés

Hazaérkezés Budapestre a déli órákban

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Dél-namíbi dűnetenger

-          Okawango Delta

-          Mosi-oa-Tunya / Viktória-vízesésSzolgáltatások:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

-         közlekedés helyben a létszámtól függő nagyságú klimatizált, bérelt minibusszal, terepjáróval, csónakkal, dzsipekkel

-         elhelyezés középkategóriájú (kb. 3+-4*-os) szállodákban, lodge-okban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig, idegenvezető

BBP utasbiztosításRészvételi költség:
  • Részvételi díj: 795.000 Ft

  • Nemzetközi és belső repülőjegyek, illetékek: 338.000 Ft (változhat)

  • Vízumköltségek: 46.000 Ft

  • Helyszínen a határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek: 25 USD

  • Belépők, nemzeti park belépők és a program szerinti étkezések: 280 USD (a helyszínen fizetendő)

  • Sztornó biztosítás : 15.860 Ft (a részvételi díjra, a repülőjegyekre és reptéri illetékekre)

  • Az 5. napi fakultatív program: 16.800 Ft (Walvis öböl)

  • Egyágyas felár: 144.000 Ft (mentességről ld.Akciók menüpont)


A 280 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Minimum létszám: 16 fő

- 12-15 fő közötti felár: 35.000 Ft

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Figyelem!  Ezen programunk lemondási feltételei az Általános Szerződési Feltételekben leírtaktól eltérnek.

 

Afrikában az autóbuszok mérete eltér az Európában megszokottaktól. Sokszor a buszban, illetve néhány esetben a tetőn elhelyezett csomagtartón szállítják az utasok bőröndjét.

 

Kötelező védőoltás nincs. Malária tabletta szedése javasolt. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál.

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 3x2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

 

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatással.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 275 HUF, 1 EUR = 310 HUF árfolyamig érvényesek.


Ország bemutatása:
 safari
 Safari
Namíbia
 safari
 Botswana
 Namíbia
 víziló
 Sivatag
 Viktória Vízesés
 Etosha
 Sivatag
 Namíbia
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!