Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2019.08.16 16:09
Főoldal  » Társas körutak  » Afrika  » Marokkó

Marokkó

Királyi Városok Körutazás
Utazási időpontok:
 • 2019. szeptember 09 - szeptember 16
 • 2019. szeptember 30 - október 07
 • 2019. október 14 - október 21

Az utazás bemutatása:

Ízlelje meg Marokkó ősi világát, fedezze fel egyetlen varázslatos körutazás alkalmával az ország legfontosabb látnivalóit!

 

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest– Marrakesh

Találkozás Ferihegy 2/B terminálon. Elutazás Budapestről menetrendszerint közlekedő repülőjárattal Marrakeshbe a Budavár Tours által bérelt helyeken. Érkezés a koraesti órákban, transzfer a szállodába. Szállás és vacsora Marrakeshben a választott kategória szerinti szállodában. (Diwane Hotel 4* / Gomassine Hotel 3* vagy kategóriában hasonló)

 

2. nap: Marrakesh

Reggeli után, Marrakesh, a „Dél gyöngyének”megtekintése, a vörös várost a XI. században alapították az Almoravidák. Ez a dinasztia csodálatos palotákat és kerteket hagyott Marrakeshre. megtekintjük Programunk a Szadida sírok, a Bahia palota és a Menara kert megtekintéséből áll (a Koutoubia mecsetet kívülről csodálhatjuk meg). A nap további részében megismerkedünk a szukok varázslatos keleti világával valamint látogatást teszünk a Berber patikában is. A programunk zárásaként a híres Jemma El Fna téren, a mesemondók, kígyóbűvölők, tűznyelők, akrobaták és utcai pecsenyesütők forgatagának, és a tér Ezeregyéjszaka meséibe illő nyüzsgésének felfedezésére nyílik lehetőség. Szállás és vacsora Marrakeshben a választott kategória szerinti szállodában.

 

3. nap: Marrakesh–Beni Mellal–Fes (kb.450 km)

Reggeli a szállodában. Elutazás Fesbe. Az út kies, vörös vidéken vezet keresztül, amely gyönyörűen harmonizál az ég tiszta kékjével és a pálmaligetek örökzöldjével. Beni Mellalon keresztül utazunk tovább, majd egy festői út során áthaladunk Ifranon, a Közép-Atlasz cédruserdejében elterülő üdülő- és síparadicsomon. Rövid pihenő, majd érkezés, szállás és vacsora Fezben a választott kategória szerinti szállodában. (Tghat Hotel 4* / Mounia Hotel 3* vagy kategóriában hasonló)

 

4. nap: Fes

Reggeli a szállodában. Egész napos szabadprogram Fesben. Fakultatív programlehetőség: Egész napos városnézés magyar nyelvű idegenvezetéssel (díj: 10 000 Ft/fő), az egyik legősibb királyi városban, Marokkó vallási és kulturális központjában. A program a IX–XIV. században épült Medina, a benne található Bou Inania Medersa (Korán-iskola), emellett a világhírű Karaouine mecset környékének, Nejjarine szökőkútnak, II. Idriss, a város alapítójának mauzóleumának, valamint a bőrcserzők, szőnyegszövők, ötvös- és szövőműhely negyedének megtekintését foglalja magába. Látogatást teszünk továbbá a XIV. századi, jelenleg is működő, különlegesen cizellált főbejáratú királyi palotához, majd a mellette elterülő Mellah zsidó negyed megtekintése következik, ezután ismerkedés a város szélén lévő fazekas negyed mestereinek munkáival. A városnézés után visszatérés a szállodába. Vacsora, szállás Fesben a választott kategória szerinti szállodában.

 

5. nap: Fes- Volubilis–Meknes–Rabat–Casablanca (kb.250 km)

Ezen a napon Marokkó új arcát ismerhetjük meg. Reggeli után látogatást teszünk az elbűvölő, római alapítású Volubilisbe. Miközben a római építészet remekeiben, és az egykori villák szép fényű mozaikjaiban gyönyörködünk, a távolban láthatjuk a pihenő tevéhez hasonlító festői elhelyezkedésű szent várost, az iszlám atyja, az I. Idriss által alapított Moulay Idrisst (a városalapító tiszteletére itt felépített mauzóleumhoz évente több tízezer hívő zarándokol el). Továbbutazás Meknesbe, ahol a „marokkói Versailles”-t tekinthetjük meg rövid sétával. A várost Moulay Ismail, XIV. Lajos kortársa alapította a XVII. század végén. Meknest negyven kilométer hosszú, háromszoros városfal öleli körül, aminek egyik oldalán a Medina (óváros) és a Bab El Mansour (Marokkó legszebb kapuja), a másik oldalán pedig a modern városrész található. A monumentális kapuk és a piacok még emlékeztetnek a város fénykorára. A letűnt szultáni palota romjai azonban az idő múlására figyelmeztetnek, mely lassan elmosta Meknes jelentőségét és Rabatot részesítette előnyben. A városalapító mauzóleumának megtekintése után továbbutazás Rabatba. Délutánra megérkezünk a Királyság elegáns fővárosába, Rabatba. E virágzó és rendezett város látnivalói között szerepel az Oudayas-i Kasbah, a Hassan torony háttérben a hihetetlen kék óceánnal, továbbá az V. Mohamed mauzóleum, a királyi palota és az azt körülvevő tér, a Mechouar. Továbbutazás Casablancába, érkezés esti órákban. Szállás és vacsora Casablancában a választott kategória szerinti szállodában. (Le Littoral Hotel 4* / Anfa Port Hotel 3* vagy kategóriában hasonló)

 

6. nap: Casablanca–El Jadida–Essaouira (kb.320 km)

Reggeli a szállodában. Délelőtt, Casablanca városnézés. A filmek világából ismert, különleges atmoszférájú városban megtekintjük: az Anfa villanegyedet az Atlanti-óceán partján, a II. Hassan mecsetet kívülről, mely a világ harmadik legnagyobb mecsete (ha lehetőség engedi, fakultatív látogatási lehetőség belülről). Városnézésünk során eljutunk a királyi palota körzetébe, érintjük az Arab Liga parkját, valamint az V. Mohamed teret és az Egyesült Nemzetek terét, ahol a névadó „Fehér Házat”, az egykori kormányzósági épületeket láthatjuk.  Koradélután továbbutazunk El Jadida, a világörökség részét képező egykor portugál Mazagan felé, amely az óceánparti területekre jellemző erődrendszerével, a XVI. századi reneszánsz katonai építészetről mesél. Délutáni órákban a legendás Mogador (Essaouira) felé vesszük az irányt. Szállás és vacsora Essaouiraban a választott kategória szerinti szállodában. (Les Iles Hotel 4* / Perle De Mogador Hotel 3* vagy kategóriában hasonló)

 

7. nap: Essaouira–Marrakesh (kb.160 km)

Reggeli után látogatást teszünk Essaouirában, amely nem csupán nyüzsgő kikötőjéről, de épen maradt romantikus portugál erődjéről és a protektorátus óta idetelepedett európai és amerikai művészeiről vált nevezetessé. Hófehér utcácskáinak rengetegében tujafa művesek, szőnyegszövők, portréfestők galériáiban gyönyörködhetünk. Nem véletlen, hogy a különleges atmoszférájú Essaouirát a filmesek világa is korán felfedezte. A város a hatvanas években egyéni utat kereső lázadó művészek otthona volt. Délután továbbutazás Marrakesbe. Szállás és vacsora Marrakeshben a választott kategória szerinti szállodában. (Diwane Hotel 4* / Gomassine Hotel 3* vagy kategóriában hasonló)

 

8. nap: Marrakesh –Budapest

Reggeli után szabadprogram, a repülőtéri transzfer időpontjáig (délutáni órák). Fakultatív programlehetőség: Látogatás az „Ourika” völgyében (helyszínen fizetendő kb. 40 euró/fő). Az egyik legnépszerűbb marrakeshi program a közeli Ourika völgyet keresi fel a Magas-Atlasz ölelésében. A völgy egész évben különlegesen zöld színben pompázik, mert az Ourika folyó, a vidék folyóival ellentétben, sosem szárad ki. A „zsákutca völgy” egyre szűkülő, kanyargós ösvénye belevész a legmagasabb észak-afrikai hegycsúcs, a minket is megállító Toubkal árnyékába. A 4160 méter magas óriás csúcsa nyáron is hósipkát visel. A Kilimandzsáró kivételével ez az egyetlen ilyen szépséges kontrasztot árasztó tája az afrikai kontinensnek. Pálmafák és hó – egy képeslapban érezzük magunkat. Transzfer a marrakeshi repülőtérre, majd hazautazás Budapestre menetrendszerinti repülőjárattal (érkezés a menetrend függvényében).

 

A program megváltoztatásának jogát irodánk a járatok menetrendjének módosulása miatt fenntartja.  Szolgáltatások:

 

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

-         szállást helyi besorolású 3 vagy 4*-os szállodában (választás szerint)

-         félpanziós ellátás

-         utazást repülővel közvetlen járattal

-         Marokkón belül utazást modern légkondicionált buszokkal

-         tapasztalt, felkészült magyar idegenvezetést


 Részvételi költség:
 • Részvételi díj 3*: 189.990 Ft (ápr. 22, máj. 6 és 20.)

 • Részvételi díj 3*: 199.990 Ft (jún. 10,24, szept. 9,30 és okt. 14.)

 • Részvételi díj 3*: 209.990 Ft (júl. 15 és aug. 19.)

 • Repülőtéri illetékek+ légi biztonsági pótdíj: 59.500 Ft

 • 4* felár: 20.000 Ft

 • Foglalási díj: 500 Ft

 • Idegenforgalmi adó: 4.000 Ft

 • Egyágyas felár 3*: 35.000 Ft

 • Egyágyas felár 4*: 40.000 Ft

 • A 4. napi fakultatív program : 10.000 Ft (Fes)

 • Az 8. napi fakultatív program: 40 EUR (kb.,helyszínen fizetendő)


 

Helyszínen fizetendő:

Belépődíjak és egyéb költségek: 45 EUR/fő

Kötelezően fizetendő borravaló: 30 EUR/fő/hét

 

Sztornó biztosítás : 1% a teljes összegre

BBP biztosítás: igény esetén köthetőTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 30 fő

 

Vízumkötelezettség Marokkóba magyar állampolgároknak nincs, az országba történő belépéskor regisztrációs nyomtatványkitöltése kötelező (útlevéladatok).

 

Csomagszállítási tartalom a részvételi díjban:

Utasonként: 1 db poggyász max.10 kg/db (mérete max.55x40x20 cm) melyet a járatra történő bejelentkezéskor fel kell adni és 1 db fedélzetre vihető kézipoggyász (mérete max 40x20x25cm).

Felár ellenében foglalható:

-          Opcionális csomagbővítés: a max.10kg-os poggyász módosítása max. 20 kg/db-ra +15 000 Ft/db.

-          Elsőbbségi beszállás 10 000 Ft/fő. Tartalmazza: 1 db kisméretű fedélzetre felvihető kézipoggyászt (40 x 20 x 25 cm) és 1 db fedélzetre felvihető max. 10kg-os kézipoggyászt (55 x 40 x 20 cm), továbbá beszállást külön erre kijelölt sorban, az elsők között.

-          Ülőhelyfoglalás 8 000 Ft/fő (a prémium helyek – első sorok, vészkijárat – kivételével)

 

 

A körút tartalma (iránya) a repülőjáratok menetrendje miatt egyes dátumokon módosulhat,változhat.

A repülőtéri illeték összege és a pótdíjak mértéke a deviza forint árfolyamának (EUR/USD) és az olaj világpiaci árának időközi módosulása miatt változhat.

 

Partneriroda: Budavár Tours

Engedélyszám: R-0362/1992/1999


Ország bemutatása:
Marokkó Rabat
Marokkó 1
Marokkó 2
Mrokkó 3
Marokkó 4
Marokkó 5
Marokkó 7
Mrokkó 6
Marokkó8
Marokkó9
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!