Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Utolsó frissítés:
2018.01.19 13:15
Főoldal  » Társas körutak  » Afrika  » Algéria - Észak-Afrika ékköve

Algéria - Észak-Afrika ékköve

Körutazás a Mediterráneum történelmi emlékekben és természeti látnivalókban gazdag országában
Utazási időpontok:
  • 2018. június 24 - július 01

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

1. nap: Budapest – Algír

Elutazás Budapestről Algéria fővárosába, Algírba. Érkezést követően transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Algírban.

 

2. nap: Algír – Bou Saada

Reggeli a szállodában, majd rövid informális városnézés Algírban és látogatás az UNESCO Világörökség részét képező óvárosban (Kasbah). Ezt követően utazás Bou Saadába, a „boldogság városába”. Útközben lenyűgöző táj tárul a szemünk elé: sziklába vájt vízmosások, buja növényzet, gázlókba ömlő zuhatagok idilli környezetet teremtenek, miközben a hegyi vasút hol előbukkan, hogy eltűnik a sziklák között. Érkezést követően városnézés Bou Saadában: felkeressük a fűszerpiacot, a zarándokok által is sűrűn látogatott új mecsetet, a Ferrero malom romjait és a francia, orientalista festő, Etienne Dinet múzeumát. Vacsora, szállás Bou Saadaban.

 

3. nap: Bou Saada - Biskra

Reggeli után Biskra felé vesszük az irányt. Utunk során átszeljük a Chaiba-völgyet, majd a Tolga oázishoz érkezünk, ahol a híres Deglet Nour datolyát termesztik. Egy valódi édenkertet láthatunk a sivatag közepén. Folytatjuk utunkat Biskrába, érkezést követően a szobák elfoglalása. Délután kirándulás az elbűvölő El Kantara oázishoz, melyet az ősi időkben „Herkules cipője” néven emlegettek. Az oázist közrefogó hatalmas hegyvonulatok, az alattuk zöld szőnyegként elterülő pálmaliget és a mindezt középen kettészelő folyó együtt alakítják a táj szépségét. Láthatjuk a római kor számos hagyatékát és a római hidat, melybe III. Napóleon belevésette nevét és arcmását, ezzel állítva emléket az oázisban tett látogatásának. Vacsora, szállás Biskrában.

 

4. nap: Biskra - Batana

Reggeli a szállodában, majd utazás Batanaba. Útközben a Rhoufi kanyon lélegzetelállító szépsége tárul szemünk elé. A völgyből kicsiny falvak tűnnek ki, melyeket a környező hegyvonulatok masszív falai fognak közre. A természeti erők és az erózió egy mély folyóvölgyet alakított ki, de a folyó a száraz évszakban nem látható a felszínen. Azonban a felszín alatt található víznek köszönhetően egy gyönyörű pálmaliget töri meg a sziklák kopárságát. 1902-ben a Transatlantique szállodalánc egy a sziklafalba vájt, tizennégy szobás hotel emeltetett ide, melynek ma már csak a romjai láthatóak, egykor azonban virágzó szálloda volt, még a híres francia színész, Louis de Funes is megszállt itt. A környék lakossága egészen a közelmúltig szintén a kanyon falába vájt házakban lakott. Továbbutazás, vacsora, szállás Batanaban.

 

5. nap: Batana - Setif

Reggeli a szállodában, majd informális városnézés az Aurés hegység lábánál épült Batanaban. A városnézést követően utazás Setifbe. Délután szabadidő, séta, vásárlási lehetőség, a környék felfedezése, melynek során felkereshetjük a város szimbólumának tekintett Ain El Fouara szökőkutat. Vacsora, szállás Sefifben.

 

6. nap: Setif – Djemila - Setif

Reggeli a szállodában, majd kirándulás Djemilába, melynek római kori romjai az UNESCO Világörökség részét képezik. Az egykor itt található római települést, Cuicult, Nerva császár idején alapították, a ma itt található romok egy rendkívüli civilizációról tanúskodnak. Ez az egyik legszebben megmaradt római kori maradvány-együttes. Jól kivehető a város oszlopsorral övezett főútja, az egykori fórum, a kapitolium, a bazilika, a piac, a templomok, a régi fürdő, a diadalív és a színház. A látogatás végeztével visszautazás Setifbe. Vacsora, szállás Setifben.


7. nap: Setif – Béjaia - Algír

Reggeli után utazás Béjaiaba a Kerrata szurdok érintésével. A panorámaút mentén hasadékok, az út fölé magasodó sziklaformációk, hegyvonulatok közt húzódó folyók, a sziklák közül előbukkanó kristálytiszta vízmosások és a folyóvölgyben élő majmok csoportjai mind-mind hozzájárulnak a hely különleges atmoszférájához. Rövid városnézés Béjaiaban, az elbűvölő tengerparti városkában, mely elhelyezkedésének köszönhetően már az ókorban is kiemelkedő figyelmet kapott. Folytatjuk utunkat Algírba a Soummam völgy mentén; a környék jelentős zöldség- és gyümölcstermesztő vidék. Érkezés Algírba, vacsora, szállás Algírban.

 

8. nap: Algír - Budapest

Reggeli a szállodába, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Budapestre.

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Algír óvárosa

-          Djemila római kori romjai

 

A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

-         BBP biztosítás

-         közlekedés külön busszal

-         elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőRészvételi költség:
  • Részvételi díj: 299.000 Ft

  • Nemzetközi repülőjegy és illetékek üzemanyagfelárral: 109.000 Ft (változhat)

  • Vízumdíj: 24.000 Ft

  • Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 135 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

  • Sztornó biztosítás : 5.710 Ft (részvételi díjra, a repülőjegyre és reptéri illetékekre)

  • Egyágyas felár: 109.000 Ft (menetsségről ld. az Akciók menüpontot)


 A 135 EUR a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravalók: ajánlott 3-4 EUR/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 20 fő

14-19 fő közötti felár: 15.000 Ft

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

 

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 290 HUF, 1 EUR = 315 HUF árfolyamig érvényesek!


Ország bemutatása:
Algéria, Bejaia
Algéria, Djemila
Algéria
Algéria, Biskra
Algéria, Sétif
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!