Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2020.08.07 14:07
Főoldal » Képgaléria » Egyesült Arab Emirátusok

Egyesült Arab Emirátusok

Egyesült Arab Emirátusok

Időzóna: GMT+4

 

Főváros: Abu-Dhabi

 

Terület: 82.880 km2

 

Népesség: 2.369.153 fő

 

Népsűrűség: 31 fő/km2

 

Népcsoportok: arab (61%), dél-ázsiai (22%), iráni (8%), egyéb (9%)

 

Közigazgatási beosztás: 7 emirátus

 

Államforma: emirátusok szövetsége

 

Fekvés: Közel-Kelet, a Perzsa- és az Omán-öböl, valamint Omán és Szaúd-Arábia határolja.

 

Országhívószám: 971

 

Autójelzés: UAE

 

Elektromosság: 220 V (240 V Abu Dhabiban), 50Hz

 

Hivatalos nyelv: arab

 

Beszélt idegen nyelvek: arab, perzsa, angol, hindi, urdu

 

Vallások: muszlim (96%), keresztény, hindu és egyéb (4%)

 

Hivatalos pénz: 1 dirham = 100 fil

 

Legfontosabb iparágak: kőolaj-finomítás, kézműipar, alumíniumkohászat

 

Vasúthálózat hossza: 0 km

 

Úthálózat hossza: 1.088 km

 

Bevezető:

 

Az arab emirátusok 1971-ben hét önálló emírség összeolvadásával jött létre. Hegyek, remek tengerpartok, sivatagok, oázisok teszik változatossá a tájat. A teveversenyek, a beduin piacok és Dubai duty free vásárlási lehetőségei pedig az iszlám életmódtól térnek el. Ha csak egyetlen országot akarunk felkeresni az Arab-öbölben, akkor válasszuk a legkönnyebb beutazást és a legfejlettebb turisztikai infrastruktúrát biztosító országot.

 

Környezet, éghajlat:

 

Az Egyesült Arab Emirátusoknak mindössze két szárazföldi szomszédja van, Szaúd-Arábia nyugatról és délről, Omán pedig keletről határolja. A 7 emírség közül Abu Dhabi a legnagyobb, Ajman pedig a legkisebb. Az ország területének nagy része sivatag, ide is átnyúlik a Föld legnagyobb homoksivatagja, a Rub" al-Khali. Az ország északi és keleti részei nyújtanak egy kis felüdülést, itt hegyek és termékeny síkságok találhatók. Májustól szeptemberig óriási pára és 40 fok körüli hőmérséklet uralkodik az ország nagy részén, csak a keleti parton és a hegyekben lehet ilyenkor elviselni az időjárást. Az év többi részén 25 fok körüli a hőmérséklet, ilyenkor azonban megerősödik a szél.

 

Látnivalók:

 

Dubai nem sok látnivalót kínál a turistáknak, de a térség leglüktetőbb, élettel teli városaként mégis évről évre több látogatót vonz. Dubai igazából két városból áll, Deirából és Dubaiból. A legjobb mód arra, hogy felfedezzük a várost, a motoros csónakbérlés, ezzel könnyedén körbehajózhatjuk a városrészeket. A legérdekesebb látnivaló a Dubai Múzeum, valamint a World Trade Center, melynek tetejéről lélegzetelállító kilátás nyílik a városra. Rengetegen keresik fel a deirai aranybazárt, amely a legnagyobb ilyen piac a Közel-Keleten. A rengeteg bevásárlóközpont kedvező árakkal várja a vásárolni is szerető turistákat.

 

Abu Dhabi szintén nem ódon épületeiről híres, az Al-Husn palota, vagy ahogyan a helyiek nevezik, az Öreg Erőd egyike a kevés 30 évesnél idősebb épületnek. A Női Kézművesek Központjában állandó kiállítás és vásár működik. A bazár nem vetekedhet a dubai bazárral, de azért érdemes felkeresni.

 

Sharjah az ország egyik legérdekesebb városa, mégis nagyon kevesen tudnak róla. Az Emirátusok legnagyobb mecsete, legérdekesebb régészeti múzeuma itt található, a gyerekeknek szórakoztató parkot építettek, a Természeti Múzeum a leglátványosabb az egész Öbölben, a bazár pedig méltó vetélytársa lehet a hasonló dubai intézménynek. Remek hely a város azok számára is, akik eredeti perzsaszőnyeget szeretnének vásárolni.

 

Ünnepek, rendezvények:

 

Az országban az iszlám vallás ünnepei a legnagyobb ünnepek. A ramadán ideje alatt napkeltétől napnyugtáig a hívők semmit sem érinthetnek a szájukhoz. Az egy hónapos böjtöt az Eid al-Fitr zárja. Ha a ramadán ideje alatt érkezünk az országba, legyünk nagyon figyelmesek, ne feledjük, hogy az emberek ilyenkor nagyon éhesek. A másik nagy ünnep, az Eid al-Adah, a mekkai zarándoklat idejét jelzi. A Próféta születésének napja és az iszlám újév szintén a nagy vallási ünnepek közé tartozik. A világi ünnepek közül az újév és a nemzeti nap (dec. 2.) emelkedik ki.

 

Magyarország helyi képviselete:

 

Abu Dhabi Nagykövetség
Cím: Monasir Area, 26th (Al Nahyan) Street No. 471. Abu Dhabi
POB 44450
Előhívó: (971)(2)
Telefon: 666-01-07
Ügyelet: 971-50- 4428 172
Fax: 666-78-77
E-mail: hungexad@emirates.net.ae

 

Forrás: Utazóna.hu

https://hu.wikipedia.org/wiki/Egyes%C3%BClt_Arab_Em%C3%ADrs%C3%A9gekEgyesült Arab Emirátusok, Dubai, Burj Al Arab Egyesült Arab Emirátusok Abu dhabi Dubai Dhaw Dubai Abu Dhabi Dubai Dubai Dubai dubai Dubai Egyesült Arab Emirátusok, Abu Dhabi, Zayed sejk mecset Egyesült Arab Emirátusok, Abu Dhabi, Zayed sejk mecset Egyesült Arab Emirátusok, Sardzsa Egyesült Arab Emirátusok, Dubai, Atlantis hotel Egyesült Arab Emirátusok, Dubai, Pálmasziget Egyesült Arab Emirátusok, Dubai látkép Egyesült Arab Emirátusok Egyesült Arab Emirátusok, jeep-szafari Dubai