Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Utolsó frissítés:
2018.01.19 13:15
Főoldal » Képgaléria » Chile

Chile

Chile

Időzóna: GMT-4

 

Főváros: Santiago

 

Terület: 756.950 km2

 

Népesség: 15.153.797 fő

 

Népsűrűség: 19,8 fő/km2

 

Népcsoportok: mesztic (60%), fehér (28%), indián (7%)

Államforma: köztársaság

 

Közigazgatási beosztás: 12 körzet és a fővárosi körzet

 

Fekvés: Dél-Amerika déli partvidékén fekszik, délről az Atlanti-, nyugatról a Csendes-óceán határolja.

 

Országhívószám: 56

 

Autójelzés: RCH

 

Elektromosság: 220 V, 50 Hz

 

Hivatalos nyelv: spanyol

 

Vallások: katolikus (89%), protestáns (11%)

 

Hivatalos pénz: 1 chilei peso = 100 centavo

 

Legfontosabb iparágak: vaskohászat, acélgyártás, rézkohászat, gépkocsi-összeszerelés, vasúti járműgyártás, híradástechnikai ipar, cementipar, vegyipar, fa- és papíripar, textilipar, bőr- és cipőipar, cukoripar, húsipar

 

Vasúthálózat hossza: 6.782 km

 

Úthálózat hossza: 79.800 km

 

Bevezető:

 

Turisták hada keresi fel évről-évre Chilét. A dél-amerikai ország bővelkedik látnivalókban. Csodálatos az ország Csendes-óceán felőli partszakasza és az Andok vonulata. Habár Dél-Amerikában itt él a legnagyobb európai közösség, ősi kultúrája túlélte ezt is és évszázadok idegen uralmát is, és Napjainkban az ország egyik legnagyobb vonzerejének tartják. A kalandvágyó turisták sem unatkozhatnak, az Andok és az óceán remek adottságokkal rendelkezik ahhoz, hogy a különleges sportokat kedvelő emberek hódolhassanak veszélyes szenvedélyeiknek. Aki az élővilágot akarja jobban megismerni, annak Dél-Amerika legszebb nemzeti parkjait kell felkeresni.

 

Környezet, éghajlat:

 

4300 kilométeren keresztül húzódik a keskeny ország Dél-Amerika nyugati felén, nyugatról a Csendes-óceán, keleten az Andok biztosít természetes határvonalat. Mindössze Argentínával, Peruval és Bolíviával határos. Szélessége csak 200 kilométer, de ezalatt a 200 kilométer alatt a tengerszintről 6000 méter magasságig lehet eljutni. Hihetetlen eltérések vannak a domborzatban és ezáltal az éghajlatban is. Patagónia szinte állandóan fagyos tundra, a tengerpartján fantasztikus strandok találhatók, a hegyek egész évben hóval borítottak, ugyanakkor van az országnak olyan része is, ahol még sohasem mértek csapadékot. Az ország középső területein mediterrán éghajlat uralkodik.

 

Látnivalók:

 

Santiago az ország fővárosa, egy kicsit koszos, de rengeteg látnivalóját érdemes megtekinteni. A várost hegyek veszik körül, a Cerro San Cristobal 860 méter magas csúcsáról néz le a városra Szűz Mária csodálatos szobra. A leghíresebb látnivalók a Mercado Central, a Plaza de Armas, a Paseo Ahumada sétálóutca és a Palacio de la Moneda. Szép múzeumai közül a legnevezetesebb a Museo de Santiago és a Palacio de Bellas Artes.

 

Valparaiso Chile legnagyobb kikötője és második legnagyobb városa. A város fekvése magában megér egy utazást, de emellett még számos érdekes múzeumot és egy rendkívül látványos piacot, a Muelle Prat-ot, is talál itt az utazó.

 

Vina del Mar csillogó tengerparti üdülőhely. Szubtrópusi növényei, lovasfogatai és a századfordulón épített kiskastélyai varázslatos hátteret nyújtanak a fehér homokos tengerparthoz. A városban található a chilei Nemzeti Botanikus Kert, amely 61 hektáros területen mutatja be az egzotikus növényeket.

 

La Serena a Kolumbusz utáni kor legrégebbi települése.

 

Gasztronómia:

 

Csakúgy, mint minden ebben a fantasztikus országban, a konyhaművészet is óriási eltéréseket mutat Chilében. A legfontosabb alapanyagok a tenger gyümölcsei, a marhahús, a friss gyümölcsök és a zöldségek. A leghíresebb étel a lomo a lo pobre, amely egy óriási marhaszelet két tojással és chipsel a tetején. A parillada sem könnyű étel, de hihetetlenül finom, grillezett belsőségekből és véres hurkából áll. A curanto a harmadik chilei híresség, halszeletekből, csirkéből, bárányból, sertésből, marhából és burgonyából készítik. A chilei borok fantasztikusak, de finom a pisco sour is, amely brandyből, citromléből, tojásfehérjéből és porcukorból készült koktél.

 

Ünnepek, rendezvények:

 

A Húsvét és a Karácsony a legnagyobb ünnep az országban, de azért még más látványos rendezvények is vannak, a legnagyobbak ezek közül a Fiesta Patrias, a Nemzeti Függetlenség Napja, a Fegyveres Erők Napja és a Fiesta de la Virgin del Rosario.

 

Magyarország helyi képviselete:

 

Santiago de Chile Nagykövetség
Cím: Los Leones 2279 Providencia Santiago de Chile
Előhívó: (56)(2)
Telefon: 274-22-10, 204-79-77, 204-93-68
Ügyelet: 204-93-68
Fax: 234-12-27
E-mail: huembstg@entelchile.net

 

Magyarországi képviselet:

 

Budapest Nagykövetség
Cím: 1023 Budapest, Vérhalom u. 12-16. III.35.
Telefon: 326-3054, 326-3055
Fax: 326-3056
E-mail: echilehu@pronet.hu
Honlap: www.chile.hu

 

Forrás: Utazóna.hu

http://hu.wikipedia.org/wiki/ChileChile, Torres del Paine Nemzeti Park Chile Chile, Santiago Chile, Santiago de Chile - La Moneda Chile, Patagónia Chile, El Tatio gejzírmező Chile, atacama sivatag látkép Chile, Atacama alpakák  Santiago de Chile városkép Chile Chile Chile tájkép lovakkal Chile Chile Chile Chile Chile, Valparaiso