Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2020.08.07 14:07
Főoldal » Képgaléria » Argentína

Argentína

Argentína

Időzóna: GMT-3

 

Főváros: Buenos Aires

 

Terület: 2 766.890 km2

 

Népesség: 36.955.182 fő

 

Népsűrűség: 11,5 fő/km2

 

Népcsoportok: fehér (97%), mesztic (3%)

 

Közigazgatási beosztás: 23 tartomány, 1 szövetségi kerület

Országhívószám: 54

 

Fekvés:Dél-Amerika déli részén, Chile és Uruguay között, délkeleti részét az Atlanti-óceán határolja. Északi határai nyugatról keletre: Bolívia, Paraguay, Brazília.

 

 

Autójelzés: RA

 

Elektromosság: 220 V, 50 Hz

 

Államforma: köztársaság

 

Hivatalos nyelv: spanyol

 

Beszélt idegen nyelvek: spanyol, angol, olasz, német, francia

 

Vallások: katolikus (92%), protestáns (2%), zsidó (2%), egyéb (4%)

 

Hivatalos pénz: 1 peso = 100 centavo

 

Legfontosabb iparágak: vas- és színesfémkohászat, gépipar, vegyipar, textilipar, élelmiszeripar, bőripar, olívaolaj készítés.

 

Bevezető:

 

Az embereknek Argentínáról legelőször a tangó, a foci és a nagy puszták jutnak eszükbe, de természetesen az ország ennél lényegesen többet nyújt az ideérkezőknek. Csodálatos tájak várják a turistákat, sivatagok, az Andok vonulatai, Patagónia gyönyörű, kietlen tájai, vagy a meseszép Iguazu vízesés külön-külön is vonzó desztinációvá tenné az országot, így együtt pedig az igényes utazó számára egyszerűen kihagyhatatlanná tesznek egy argentínai utazást. A főváros, Buenos Aires a dél-amerikai fővárosok közül a legeurópaibb, építészeti emlékeinek, valamint a rengeteg európai bevándorlónak köszönhetően az ember teljesen otthon érezheti magát. Ha pedig még a focit is szereti, ismer néhány tánclépést és szereti a marhahúst, Argentínát második hazájaként fogja szeretni, ha egyáltalán visszautazik még az "első" hazájába.

 

Környezet, éghajlat:

 

Argentína a Föld nyolcadik legnagyobb országa, végighúzódik szinte a fél dél-amerikai kontinensen. Chilével, Uruguay-jal, Paraguay-jal, Brazíliával és Bolíviával határos. Négy nagy területi egységre lehet osztani, nyugaton húzódik az Andok, északon óriási termékeny alföld, az ország középső részén a híres Pampák, délen pedig Patagónia sztyeppés illetve tundrás, jeges területei találhatóak. 22 nemzeti park védi az ország felbecsülhetetlen természeti értékeit és élővilágának olyan egyedi fajtáit, mint a kajmánt, a pumát, a flamingót, vagy a pingvint.

 

Az ország éghajlata rendkívül változatos, az északi részek szubtrópusi klímájától a déli területek tundrájáig minden éghajlati öv megtalálható Argentínában. Az óceánhoz közelebb fekvő területek a legcsapadékosabbak. Az Andokban hegyvidéki éghajlat van, 3000 méter felett állandó hó uralkodik.

 

Látnivalók:

 

Buenos Airesbe a turistákat a város nyüzsgése, színei és rengeteg szórakozóhelye vonzza. A divat kedvelői a városnézést az Avenida Santa Fe bevásárló negyedben kezdjék! A történelem és a művészetek barátai látogassanak el a Metropolitana katedrálisba, ahol többek között az argentin hös, José de San Martin sírja is megtekinthető. A Teatro Colon, az operaház, nívós balettelőadásoknak, komolyzenei koncerteknek és operáknak nyújt remek színhelyet. A főváros leghíresebb múzeumai a Szépművészeti Múzeum, a Történeti Múzeum és a Museo del Cine. Jó ha tudjuk, hogy Buenos Aires nagyon drága város, ha olcsóbb szálláshelyet keresünk, a Congreso negyedben próbálkozzunk!

 

A Mar del Plata olyan csodálatos tengerpart, amilyenről csak álmodni lehet. Az Atlanti-óceán partján, a fővárostól 400 kilométerre fekszik.

 

Cordoba a főváros után a második legfontosabb politikai, gazdasági és kulturális központ. Nevezetességei közé tartozik a piac, az Iglesia katedrális, a jezsuita Iglesia de la Compania és a Museo Historicao Provincial Marques de Sobremonte, amely az ország egyik leglátványosabb történeti múzeuma.

 

Az Iguazu Nemzeti Parkban Puerto Iguazu közelében folyik össze az Iguazu és a Parana folyó. Ettől keletre található maga a vízesés, melyen másodpercenként 70 méter magasságból 5000 köbméter víz zúdul alá. Az argentin futball világhírű, emellett azonban számos egyéb sportág is remek körülmények között űzhető. Rögbizhetünk, lovaspólózhatunk, trekkingelhetünk, és jó ha tudjuk, hogy Argentínában találhatjuk a világ legjobb síterepeinek néhányát. Idősebbeknek ajánljuk a sétát és a túrázást. A bátrabbak és fittebbek kipróbálhatják a hegymászást is.

 

Gasztronómia:

 

Az argentin konyha különösen kedveli a húsokat, főleg a marhát. Legszívesebben a parrilladát fogyasztják, a vegetáriánusoknak ez a többféle grillezett húsból álló étel nem kifejezetten ajánlott. Az ízeken némi olaszos hatás is érződik, ezt leginkább a fagylaltoknál (helado) tapasztalhatjuk, Velencében sem kapunk finomabbat. Az italok közül érdemes megkóstolni a paraguayi teát.

 

Ünnepek, rendezvények:

 

A tüzes argentin temperamentum ellenére az országnak kevés nagy ünnepe van. Ezek közül a legtöbb a katolikus egyházhoz kötődő vallási ünnep. A hivatalos világi ünnepek közül a legnevezetesebb az 1810-es forradalom napja május 25-én. A malvinas napot június 10-én, Kolumbusz napját október 12-én ünneplik. A karácsonyt, az újévet és a húsvétot természetesen itt is megtartják.

 

Pénz és költségek:

 

Az ország hivatalos fizetőeszköze az argentin peso. Argentína nagyon drága üdülőhely, persze kevesebb pénzből is ki lehet jönni, de ha élvezni akarjuk a nyaralást, minimum napi 80 dollárt vigyünk magunkkal! Legkönnyebben az amerikai dollárt tudjuk beváltani, legfeljebb Buenos Airesben tudunk európai valutát pesora váltani. A hitelkártyákat széles körben elfogadják. Borravalót adhatunk, általában a számla végösszegének 10%-át szokták adni. Alkudni nem szokás az északnyugati városok kivételével.

 

Magyarország helyi képviselete:

 

Cím: Coronel Diaz 1874/78.
1425 Bueros Aires
Előhívó: (54)(11)
Telefon: 4822-07-67, 4826-41-32
Ügyelet: 4827-48-20
Fax: 4805-39-18
E-mail: hungria@escape.com.ar

 

Forrás: Utazóna.hu

http://hu.wikipedia.org/wiki/Argent%C3%ADnaArgentína Argentína, Buenos Aires - Casa Rosada Argentína Argentína Argentína Argentína Argentína Argentína Argentína Argentína tangó Argentína Argentína Argentína, San Ignacio Miní