Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


Körutazásos katalógus II.
Körutazásos katalógus II.


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2021.10.22 14:09
Főoldal  » Társas körutak  » Afrika  » Szudán

Szudán

A fekete fáraók birodalma
Utazási időpontok:
  • 2022. március 04 - március 13

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest - Kartúm

Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal Szudán, fővárosába, Kartúmba. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Kartúmban.

 

2. nap: Kartúm – Bayuda sivatag - Dongola

Reggeli, majd utazás a Bayuda sivatagot átszelve az ország belseje felé. A „Bayuda” szó az arab „abyod” -ból származik, ami fehéret jelent. Feltételezések szerint a sivatag fekete sziklái és a világos homok kontrasztja adja az elnevezés alapját. A régészeti leletek is azt bizonyítják, hogy a Bayuda sivatag már a kőkortól kezdve őrzi az emberiség nyomait. A sivatagban különféle építészeti megoldásokkal épített települések és temetők, emellett szikla faragványok és sziklarajzok találhatóak. Megérkezés Dongola városába, mely a Nílus nyugati partján fekszik. Vacsora és szállás Dongolában.

 

3. nap: Dongola – Sedeinga - Jebel Dosha - Soleb  

Reggelit követően utazás Solebbe. Sok utazó, a Dongola és Wadi Halfa között található romvárost a szudáni látnivalók csúcspontjaként tartja számon. Útközben megtekintjük a Sedeinga piramisokat, ami 80 kisebb piramisból áll, amiket 2009 és 2012 között fedeztek csak fel. Ezután Jebel Doshaba látogatunk, amely egy homokkő kiemelkedés közvetlenül a Nílus mellett. Érdekessége a benne található III. Thutmose-nak épített imaház. Vacsora és szállás tradicionális núbiai vendégházban. Érkezés Solebbe. Vacsora és szállás tradicionális núbiai vendégházban.

 

4. nap: Soleb – Sesibi – Harmadik zuhatag – Sebu - Tombos

Reggeli, majd a híres Soleb-i nekropoliszhoz látogatunk, ahol a kis sírkápolnákat piramisokkal díszítették. III. Amenhotep fáraó egy nagy homokkőből készült templomot építtetett itt, mely az egyik legismertebb templom Szudánban. A templomot Amun Re istenségnek szentelték.  Ezt követően továbbutazunk az egyiptomi Sesibi város maradványait érintve, mely a Nílus nyugati partján, Solebtől délre található. Megtekintjük Sebu közelében, a száraz folyómeder mentén, a Nílus 3. zuhatagának területén található, érdekes sziklaképződményt. Megérkezés Tombosba, ahol a Fekete Fáraók régi gránitbányái találhatóak. Vacsora és szállás tradicionális núbiai vendégházban.

 

5. nap: Tombos - Kerma – Ó-Dongola - Karima  

Reggeli után továbbutazunk Kermaba, a Kush királyság egykori központjába és az ősi Núbia egyik legnagyobb régészeti lelőhelyére. A Kush királyság, egy helyi független civilizáció volt Szudán területén, még az egyiptomi hódítás előtt, időszámításunk előtt 1550-ben. A lelőhely egyik legszebb maradványai a különleges Deffufák, amelyek egy-egy 18 méter magas sártéglából épített templom, ahol a különböző ünnepségeket az építmény tetején tartották. Ezt követően Ó-Dongolába folytatjuk utunkat, amit az ötödik században eredetileg erődítményként építettek, viszont hamar várossá nőtte ki magát. Később a kereszténység megérkezésével, Makuria fővárosává vált, és számos templomnak adott otthont. A templomok, kolostorok és a székesegyház romjai még ma is láthatóak. Továbbutazás a Núbiai sivatagon keresztül Karimába. Az élettelen sivatag egyedülálló látnivalókban gazdag. A tudósok szerint ezer évvel ezelőtt, sokkal több piramis épült Szudánban, mint Egyiptomban. Ezek közül eddig összesen 220 piramist sikerült csak a Núbiai sivatag területén feltárni. Vacsora és szállás Karima közelében. 

 

6. nap: Karima - Jebel Barkal - Nuri piramisok - Kőerdő - Karima

Reggeli után a modern Karima város szélén található, Napata romvárosához látogatunk. A lelőhely meghatározó eleme a közepén álló hatalmas sziklatömb, Jebel Barkal, amelyet egyiptomi nyelven „Tiszta Hegynek” neveztek. Ez a hegy az ősi elképzelések szerint a helyi fő istenségnek a napatai Amonnak a lakhelye, a hegyből kiemelkedő különleges formájú sziklatömb pedig valószínűleg egy ureusz kígyót jelképez. Ezután a Níluson átkelve felfedezzük a Nuri piramisokat, mely a világörökségi Napata régió régészeti helyszíneihez tartozik. Az ókori kusita uralkodók 74 romos piramisa található itt, ezek közül a legnagyobb piramis, a Nuri 1, amely 40–50 méter magas volt. Egyedi abból a tekintetből is, hogy ez az egyetlen núbiai piramis, amely két lépcsőben épült. Délután felkeressük a karimai „kőerdőt”, ahol több millió éves, megkövesedett fatörzsek maradványait találhatjuk a sivatagi homokdűnék között megbújva. Vacsora és szállás Karima közelében. 

 

7. nap:  Karima – Gazali kolostor – Bayuda sivatag - Meroe

Reggeli után utazás a Bayuda sivatagon keresztül Szudán egyik legismertebb látnivalójához, a Meroe-i piramisokhoz. Meroe régészeti lelőhely 2011 óta szerepel az UNESCO Világörökségi listáján. A területen több mint 40 piramis hegyesedik a tiszta égbolt felé. Legtöbbjük tökéletesen megőrzött állapotban található. Útközben megtekintjük a sivatag közepén található középkori, keresztény Gazali kolostort. Vacsora és szállás a Meroe-i piramisok közelében, komfortos sátortáborban.

 

8. nap: Meroe - Mussawarat Es Sufra – Naga - Kartúm

Reggeli előtt megcsodáljuk a napfelkelte színeiben is Meroe-i piramisokat. Majd reggeli után Musawwarat El Sufra egyik fő látványossága, a kőfallal körülvett „királyi” városrész a „Great Enclosure” alkotja. A régészek a falakon belül számos pompás palotát, több templomot és szentélyt tártak fel. A helyszínen két figyelemre méltó templom található, az Amunra és az Apedemakra, amely egy hellenisztikus stílusú  római pavilon mellett található. Naqa az ország egyik legnagyobb régészeti lelőhelye, ami jelzi, hogy egykoron milyen fontos város is állt itt. A város a Meroë Királyság egyik központja volt, amely hídként szolgált a mediterrán világ és Afrika között. Vacsora és szállás Kartúmban.

 

9. nap: Kartúm - Budapest

Reggeli, majd városnézés a Kék és Fehér - Nílus találkozásánál alapított fővárosban, Kartúmban. Felkeressük többek közt a Nemzeti Múzeumot, mely a terület ősi civilizációiról rendelkezik gazdag anyaggal valamint látogatást teszünk Omdurma-ban, Szudán régi fővárosában. A várost - a korábbi, jelentéktelen falu helyén - Muhammad Ahmad al-Mahdi vallási vezető alapította 1884-ben, akinek a síremléke is a városban van. A délután folyamán hajóról csodáljuk meg a Kék és a Fehér Nílus összefolyási pontját, ahonnan a Föld egyik leghosszabb folyója már csak Nílusként hömpölyög tovább. Este vacsora, majd transzfer a repülőtérre.

 

10. nap: Budapest

Elrepülés átszállással Budapestre menetrend szerinti járattal. Érkezés Budapestre menterendtől függően.

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Jebel Barkal és a Napata régió régészeti helyszínei

-          MeroéSzolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek és reptéri illetékek

- BBP biztosítás

- közlekedés külön busszal és 3-4 személyes dzsippekkel, hajóval, komppal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodákban kétágyas, fürdőszobás szobákban, komfortos sátortáborban, illetve tradicionális, egyszerű felszereltségű, 4 ágyas núbiai vendégházakban

 - magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérőRészvételi költség:
  • Bruttó alapár: 760.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj 585.000 Ft + repülőjegyek illetékekkel kb. 175.000 Ft)

  • Vízum: 35.000 Ft

  • Sztornó biztosítás: 10.640 Ft (a bruttó alapárra)

  • Egyágyas felár (kivéve a núbiai vendégházak esetén): 150.000 Ft (menetsségről ld. az Akciók menüpontot)

  • 14-16 fő közötti felár: 39.000 Ft


Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 350 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 350 EUR/fő a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 17 fő

- 14-16 fő közötti felár:          39.000 Ft

 

Figyelem! Ne feledje, hogy Szudán egy fejlődő ország, ahol az életszínvonal jóval elmarad az európaitól, a szállások és a közúthálózat minősége sok kívánnivalót hagy maga után, ezért ez a program nagyfokú rugalmasságot igényel utasainktól.

 

Az utazás egyes látnivalói érinthetnek olyan területeket, melyek megtalálhatóak a Külgazdasági- és Külügyminisztérium I-es, illetve II-es besorolású listáján.

                                         

Kötelező védőoltás nincs, de a sárgaláz oltás ajánlott. Maláriaveszély csak a déli területeken fenyeget. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

Fontos! Izraeli pecsét nem lehet az útlevélben! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!

 

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 355 Ft, 1 USD = 300 Ft árfolyamig érvényesek.


Ország bemutatása:
 piramisok
 szudán
 szudán
 szudán
 teve
 sivatag
 piramis tevével
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!