Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


Körutazásos katalógus II.
Körutazásos katalógus II.


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2021.08.03 15:26
Főoldal  » Társas körutak  » Európa  » Szomjas történészek körútján

Szomjas történészek körútján

Bajorország és Csehország
Utazási időpontok:
  • 2022. május 24 - május 29

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest – Plzeň (Csehország)

Találkozó Budapesten a kora reggeli órákban, majd folyamatos utazás Plzeňbe rövid megállókkal. Érkezést követően a Plzeňi Sörgyár Múzeumban folytatjuk utunkat, ami a mai napig őrzi a sörkészítés történelmét és bemutatja Plzeň kocsmáinak történetét, illetve egy malátaboltot, malátakemencét, hengereket és egy laboratóriumot is megtekinthetünk itt. A múzeum látogatás után rövid városnézés a városban. Este szabadprogram. Szállás Plzeň körzetében.

 

2. nap: Plzeň – Bamberg (Németország)

A reggelit követően a napunkat a Pilsner Urquell sörfőzdében kezdjük, ami egyaránt lenyűgözi a sörrajongókat és a történelem szerelmeseit is. Megtekintjük azokat az eredeti helyeket, ahol 175 évvel ezelőtt megszületett a híres Pilsner Urquell sör. A túra csúcspontja a történelmi pincékben történő szűretlen Pilsner Urquell sör kóstolása. A sörfőzde látogatása után utazás Bamberg városába, aminek történelmi belvárosa a legnagyobb sértetlen állapotban megmaradt városmag Németországban, mely 1993 óta szerepel az UNESCO német világörökségi listáján. Az óvárosában olyan nevezetes épületek találhatók, mint a középkori Szent Péter és Szent György-székesegyház, a régi városháza vagy a Bambergi lovasszobor. Emellett Bamberg, a sör igazi fővárosa, közel 1000 éves sörkultúrája miatt minden sörbarátnak életétében legalább egyszer fel kell keresnie ezt a Regnitz parti települést. Szállás Bambergben.

 

3. nap: Bamberg – Nürnberg – Regensburg

Reggeli után Nürnbergbe utazunk, ahol felfedezzük Bajorország egyik legbájosabb városát. Sétánkat középkori városfalak és színes favázas épületek kísérik, mint az Albrecht Dürer-ház, a Miasszonyunk templom és a nürnbergi kastély. Délután továbbutazás Regensburgba. Regensburg óváros a Stadtamhof negyeddel  2006-ban került fel az UNESCO Világörökségi listájára. Regensburg a legépebben fennmaradt nagyváros Németországban. A folyótól a belvárosba érkezve láthatjuk Németország legősibb kőépületét, a Porta Praetoria nevű kaput, amely 179-es évekből származik. A regensburgi dóm a francia gótikus katedrálisok típusának egyetlen példája a Rajnától keletre. Középkori üvegfestészeti remekekben való gazdagsága miatt egyedülálló egész Németországban. A városnézést követően szabad program. Szállás Regensburg közelében.

 

4. nap: Regensburg – München

Reggeli, majd utazás a sör világfővárosába, Münchenbe, melynek sörcsarnokai évszázadok óta kiváló sört és ételeket szolgálnak fel. Emellett München a világ legnagyobb sörfesztiváljának, az Oktoberfestnek a szülővárosa. Így utunk egyből a Sör- és az Oktoberfest Múzeumba vezet, ahol jobban megismerkedhetünk Bajorország sörkultúrájával, ami a legrégebbi egész Németországban. Sokkal régebbi történet, mint az Oktoberfest és a sörcsarnokok. A bajorok már évszázadokkal azelőtt megtanultak kitűnő sört főzni, mielőtt a többi európai településen megkezdték volna. A sörfőzde ugyanolyan ősi intézmény itt, mint az egyház. A Sör- és az Oktoberfest Múzeum bejárását kóstolóval zárjuk. A délután hátralévő részében felfedezzük a belvárost. Mivel egy müncheni sörút sem lenne teljes a német sör nagy szentélye, a Hofbräuhaus meglátogatása nélkül, a mai közös programunkat itt zárjuk. A Hofbräuhaus a bajor kocsmai kultúra bölcsőjének, és hatalmas ivócsarnokával Németország (és egyben a világ) legnagyobb sörcsarnokának számít már több mint 500 éve, így akinek kedve tartja itt elfogyasztani egy korsó sört vagy akár egy vacsorát, az a városnézést követő szabad program keretében nyugodtan megteheti. Szabadidő. Szállás Münchenben.

 

5. nap: München – Chiemsee – Rosenheim

Reggeli, majd utazás az Inn-völgy gyöngyszeméhez, a Chiemsee-tóhoz, ahol hajóra szállunk és a Herreninselhez, ”az urak szigetére” hajózunk, ahol II. Lajos bajor király csodaszép, francia, Versailles-i mintára épült kastélya található. Ellátogatunk a szomszédos Fraueninselhez, „hölgyek szigetére” is. Ez a bájos sziget, nevét az itt épített kolostorról kapta. Majd a kora délutáni órákban visszahajózunk Prienbe és ezt követően Rosenheimbe utazunk. A rosenheimi piac első dokumentált említése 1234. évben történt. Az idő előrehaladtával a város Délkelet-Bajorország gazdasági és kulturális nagyvárosává vált. Az  óváros szíve, Max-Josefs-Platz, melyet árkádok vesznek körül, az Inn-Salzach-Stil városában található csodálatos házak pedig lenyűgözik az ide látogatókat.  Szabadidő a városban. Szállás Rosenheim közelében.

 

6. nap: Rosenheim – Budapest

Reggeli után folyamatos utazás Budapestre, rövid megállókkal. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

A változtatás jogát fenntarjuk!

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Bamberg városa

-          Regensburg óvárosaSzolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- közlekedés külön autóbusszal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodában, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

- BBP biztosításRészvételi költség:
  • Bruttó alapár: 199.000 Ft

  • Sztornó biztosítás: 2.785 Ft (a bruttó alapárra)

  • Fakultatív vacsora: 29.800 Ft

  • Egyágyas felár: 67.800 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)

  • 15-20 fő közötti felár: 28.000 Ft


Belépők a helyszínen fizetendők (Min. 20 fő esetén): kb. 50 EUR

(nyugdíjas- vagy diákkedvezményre jogosító igazolvány szükséges lehet)További tudnivalók:

Minimum létszám: 21 fő

15-20 fő közötti felár:   28.000 Ft

 

Az étkezés egyénileg történik.

Az autóbuszon való helyfoglalás a jelentkezés sorrendjében történik a helyszínen.

Az utazáshoz szükséges: érvényes személyi igazolvány vagy útlevél.


Ország bemutatása:
Németország, Bamberg
Németország, Chiemsee
Németország, Chiemsee
Németország, Pilsner
Németország, Bamberg
Németország, München
Németország, Fraueninsel
Németország, Herreninsel
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!