Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


Körutazásos katalógus II.
Körutazásos katalógus II.


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2022.10.06 16:40
Főoldal  » Társas körutak  » Afrika  » Szenegál-Gambia körutazás

Szenegál-Gambia körutazás

Nyugat-Afrika csodavilága
Utazási időpontok:
  • 2022. október 09 - október 19

Az utazás bemutatása:

Jelenleg érvényes előírások magyar állampolgárok részére (2022.08.11):

- Minden Szenegálba és Gambiába beutazónak QR kóddal ellátott teljes oltottságot (WHO által elismert oltóanyaggal: Astra Zeneca, Janssen, Moderna, Pfizer-BioNTech (Comirnaty) és Sinopharm) igazoló EU-s igazolást kell felmutatnia.

- Átesettséget igazoló védettségi igazolvány nem elegendő.

- A fentieknek megfelelő oltottság hiányában mindkét országba való belépés előtt egy-egy darab 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszteredményt kell felmutatni.

(A fenti QR kódos igazolások vagy teszteredmények mind angol vagy francia nyelven szükségesek kinyomtatva.)

 

 

Várható menetrend: (Turkish Airlines)

TK1038     OKT 09     Budapest – Isztambul     20:25-23:30

TK 584      OKT 10     Isztambul – Dakar          01:10-05:40

TK 597      OKT 18     Banjul – Isztambul         20:05-05:55 (OKT 19)

TK1035     OKT 19     Isztambul – Budapest    07:15-08:10

 

 

Tervezett program:

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Dakarba, Szenegál fővárosába. A nyugat-afrikai ország nevét legjelentősebb folyójáról, a Szenegálról kapta. Éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: … Dakar (Szenegál) – Gorée sziget

Reggel megérkezés Dakarba. Érkezést követően utazás komppal az egykori rabszolgaszigetre, Gorée szigetére. Az itt található múzeumban megismerhetjük miként kereskedtek 300 éven át a rabszolgákkal Nyugat-Afrikában. Napközben ebéd. Délután felfedezzük a régi és a modern, színes és pulzáló várost, mely a rabszolgakereskedők közkedvelt kikötőhelye volt. Itt ért véget a legendás Párizs – Dakar Rally. A zeg-zugos piac (afrikai maszkok, ékszerek, különféle textilek), a katedrális és a mecset egymás mellett különös hangulatot adnak a városnak. Szállás Dakarban.

 

3. nap: Dakar – Pink Lake – Bandia rezervátum – Saly

Reggeli, majd utazás dzsippekkel egy különleges ciano-baktériumot tartalmazó, rózsaszínű tóhoz, mely homokdűnék, vadregényes strandok mellett fekszik. A tó magas sótartalma miatt még ma is innen nyerik ki a sót és szállítják országszerte. Találkozhatunk az itt élő fulani emberekkel. Ezután az 1300 hektáros Bandia rezevátumban, Saly felé indulunk és a helyi vadállatok nyomait tanulmányozzuk (zsiráf, zebra, orrszarvú, különféle majmok, varacskos disznó, többféle antilop, strucc, stb.) és az öreg baobab fák történetei a mesék világába röpítenek bennünket. Napközben ebéd. Szállás Salyban.

 

4. nap: Saly – Saloum – Joal-Fadiouth – Saly

Reggeli után a Saloum-szigeteket fedezzük fel. Meglátogatunk egy helyi falucskát, akik betekintést engednek a mindennapi életükbe, valamint egy játékon is részt vehetünk, a baobab fa törzsméretének megjóslásával, majd ezt természetesen meg is mérhetjük. Ndangane kikötőjéből, „pirogue”-on (tradicionális szenegáli motorcsónak) csónakázunk, miközben a madarak vonulását figyelhetjük meg. Kikötünk egy kis szigeten, ahol egy rövid pihenőt tartunk a parton. Visszautazás Ndangane kikötőbe, majd folytatjuk utunkat Saly felé. Napközben ebéd. A part mentén elérjük Joal-Fadiouth városát, ahol Leopold Sédar Senghor, hajdani elnök és egyben költő lakott. Megérkezünk Salyba. A város Szenegál egyik legnépszerűbb üdülővárosa. Szállás Salyban.

 

5. nap: Saly – Thies – Saint-Louis

Reggeli, majd utazás Saint-Louisba. Útközben megállunk Szenegál második legnagyobb városában, Thiesben. Napközben ebéd. Megérkezés Saint-Louisba, amely a különleges hangulatot árasztó színes házaival, koloniális építészet hű emlékeivel ragadja meg a látogatót. Lovaskocsira szálluk és megismerkedünk a gyarmatok történelmével, felfedezzük kocsikázásunk során a történelmi központ nevezetességeit: Kormányzósági Palota, halászok negyede, háborús emlékmű, katolikus templom. Szállás Saint-Louisban.

 

6. nap: Langue de Barbarie Park – Saint-Louis

Reggeli után szabadprogram vagy félnapos fakultatív programlehetőség: felfedezzük a Langue da Barbarie Parkot, melyet a „madarak szigetének” is nevezik. Több kilométer hosszú és csak néhány száz méter széles földnyelv, amelynek óceán felőli része még mindig érintetlen. Többszáz féle madárfaj, pelikánok, kormorán, gémek és egyéb vízimadarak élőhelye. Délután visszautazás Saint-Louisba. (A program ára: 19.500 Ft.) Délután szabad program, pihenés. Szállás Saint-Louisban.

 

7. nap: Saint-Louis – Touba – Kaolack – Toubacouta

Reggelit követően az utunk Toubába vezet. Itt található a Mourid közösség központja. A szövetséget Cheik Amadou Bamba alapította, akinek síremlékét, a mecsetet határoló könyvtár belső udvarában találjuk. A mecset napjainkban az egyik legjelentősebb zarándokhely. Folytatjuk utunkat Toubacouta felé. Kaolackon keresztül utazunk. Napközben ebéd. Útközben láthatjuk a különböző etnikumú népcsoportok falvait. Szállás Toubacoutában.

 

8. nap: Toubacouta – Juffureh (Gambia) – Banjul

Reggeli után határátlépés és elérjük Juffureh falut, ahol Alex Haley szerző nagyapja, Kunta Kinteh élt. Továbbutazás Gambia fővárosába, Banjulba, Afrika legkisebb fővárosába, mely a Gambia-folyó egyik szigetén fekszik. Színes, vibráló életével igazi afrikai hangulatot áraszt. Napközben ebéd. Szállás Banjulban.

 

9. nap: Banjul – Makasutu – Banjul

Reggelit követően utazás Makasutuba, amely a Gambia-folyó deltájában egy ún. „szent erdő”. A mangrove erdők, szavannák és homokdűnék afrikai és európai madaraknak is, illetve sokfajta állatnak is szálláshelyet adnak. Tanulmányozhatjuk az őslakosok építészetét, szokásait, életmódját. Meglátogatjuk a krokodil tavat, majd az anglikán egyház templomát. Délután szabad program, pihenés. Szállás Banjulban.

 

10. nap: Banjul …

Reggeli után ellátogatunk a Történeti Múzeumba, majd megtekintjük az Albert piacot. Transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

11. nap: … Budapest

Érkezés menetrendtől függően Budapestre.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Gorée szigete

- Saint-Louis szigete

- Saloum-delta

 

 

Várható hotelek (vagy hasonlók):

Dakar:             Novotel Hotel

Saly:                Neptune Hotel

Saint-Louis:     Ocean y Savane Bungalow Lodge

Toubacouta:    Hotel Keur Saloum

Banjul:            Hotel Tamala Beach

 

A változás jogát fenntartjuk!

 Szolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-         repülőjegy illetékekkel

-         BBP biztosítás

-         közlekedés külön busszal, kisbuszokkal, dzsipekkel, csónakkal, komppal

-         elhelyezés helyi középkategóriájú, kb. 4*-os (esetenként 3*-os) szállodákban, lodge-okban kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésigRészvételi költség:
  • Bruttó alapár: 829.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj 605.000 Ft + repülőjegy illetékekkel kb. 224.000 Ft)

  • Sztornó biztosítás: 11.605 Ft (a bruttó alapárra - 1,4%)

  • Sztornó biztosítás: 11.880 Ft (a bruttó alapárra + fak. programra - 1,4%)

  • Sztornó biztosítás: 20.930 Ft (a br. alapárra + fak. programra + egyá. felárra - 2%)

  • A 6. napi fakultatív program: 19.500 Ft (Langue de Barbarie Park)

  • Egyágyas felár: 198.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 250 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 250 EUR/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő

 

Gambiai vízum: kb. 45-90 EUR (változó)

Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 14 fő

- 11-13 fő közötti létszámfelár:         55.000 Ft

- 8-10 fő közötti létszámfelár:           95.000 Ft

 

Egészségügyi előírás: A sárgaláz elleni védőoltás kötelező! (Ha nem oltható valaki, erről angol nyelvű igazolás szükséges az oltóorvostól.) További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál.

 

Az utazás egyes látnivalói érinthetnek olyan területeket, melyek megtalálhatóak a Külgazdasági- és Külügyminisztérium I-es, illetve II-es besorolású listáján.

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 385 HUF, 1 EUR = 395 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatással.


Ország bemutatása:
Bandia rezervátum, Szenegál
Baobab fa, Afrika
Dakar, Szenegál
Afrika, Szenegál
 Banjul
 Helyi lakosok
 Saint Louis
 Bandia rezervátum, Szenegál
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!