Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


Körutazásos katalógus II.
Körutazásos katalógus II.


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2022.05.18 12:16
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » Shanghai és Peking a szuperexpresszel

Shanghai és Peking a szuperexpresszel

Körutazás szuperexpressz vonattal Kína két lenyűgöző metropolisza között
Utazási időpontok:
  • 2022. október 10 - október 17

Az utazás bemutatása:

Kína nem egyszerűen egy ország, sokkalta inkább nevezhető egy különleges világnak. Az egzotikumok, az ősi kultúra, az évezredes hagyományok, és a XXI. század legújabb vívmányainak egyedülálló kavalkádja.

 

Tervezett program:

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről átszállással Shanghaiba. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

 

2. nap: … Shanghai

Érkezés Shanghaiba. Vacsora egy városi étteremben. Hajókázás a Huangpu folyón, amely során Shanghai felhőkarcolóiban, épületeiben gyönyörködhetünk. Szállás Shanghaiban.

 

3. nap: Bund – Nanjing Road – Shanghai Óváros – Jade Buddha templom – Örömök kertje

Reggeli, majd városnézés: Nanjing Road, Bund, majd Jade Buddha templom, amely két nagyon értékes jáde Buddha-szobornak ad otthont, amelyeket még Burmából hozott egy szerzetes. Habár maga a templom csupán 1928-ban épült, a régi klasszikus stílus azonban egyedülállóvá teszi ebben a hatalmas modern metropoliszban. Shanghai Óvárosa egy nagyon régi üzleti negyed, amelyben a turisztikai látványosságok, ajándéküzletek, éttermek, valamint a legöregebb bank, ékszerüzlet, teaház, és a cikk-cakk híd egyaránt fellelhető. A híres Örömök kertje is itt található, amelyet a XVI. században egy kínai kormányhivatalnok – mandarin – építtetett, azonban az ópiumháború idején teljesen elpusztult, és csak az 1950-es években építették újjá. Ez a lenyűgöző mandarinkert teljesen elfeledteti velünk, hogy egy 23 milliós város vesz körül bennünket. Napközben ebéd egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

 

4. nap: Shanghai – Suzhou – mandarinkertek – Shanghai

Reggeli, majd kirándulás Suzhouba, amely egy a Jangce folyó deltájában épült város, területének majdnem felét víz borítja; hatalmas csatornahálózata miatt méltán nevezik „Kelet Velencéjének”. 2500 éves történelme során több mandarinkert is épült a városban, ezek közül kettőt tekintünk meg, majd (idő függvényében) ellátogatunk egy selyemgyárba, ahol megismerkedünk a híres kínai hernyóselyem készítésével. Vízibuszos kirándulást teszünk a csatornán. Visszautazás Shanghaiba. Vacsora egy városi étteremben. Este egy lélegzetelállító akrobata show-n veszünk részt. Szállás Shanghaiban.

 

5. nap: Shanghai – Peking – Ég temploma

Reggeli, majd transzfer a vasútállomásra. Elutazás Pekingbe a 2011 júniusában átadott szuperexpresszel, amely 300 kilométeres óránkénti sebességével kb. 4 óra alatt teszi meg a Peking - Shanghai közötti 1318 kilométeres távot. Érkezés Pekingbe, majd ellátogatunk az Ég templomába, ahová a Ming és a Qing császárok is gyalog jártak. Legnevezetesebb része, amelyet a fotókról is ismerhetünk, az Imádságok Csarnoka, melynek 4 főoszlopa a 4 évszakot reprezentálja. Itt láthatjuk még a kör alakú lépcsőzetes oltárt, ahol a kínaiak szerint a „Föld közepe” található. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

 

6. nap: Szellemek Útja – Ming sírok – Kínai Nagy Fal

Reggeli után teszünk egy sétát a Szellemek Útján, majd meglátogatunk egyet a Ming császári sírok közül, ezután megnézzük a Kínai Nagy Fal egyik szakaszát. Úgy tartja a mondás, hogy a kínai embernek életében két helyre kell elzarándokolnia: a pekingi Tiltott Városba és a Nagy Falhoz. Visszautazás Pekingbe. Napközben ebéd egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

 

7. nap: Peking – Tienanmen tér – Tiltott Város – Nyári Palota – Olimpiai helyszínek …

Reggeli, majd délelőtt a városnézés folytatása: Peking szívében helyezkedik el Kína legnagyobb tere, a Tienanmen tér, amelyet többek között a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek emelt emlékmű, és Mao Ce-tung mauzóleuma vesznek körül. Miután végigsétálunk a hatalmas téren, elérkezünk a Tiltott Város déli bejáratához. A Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztiák császári palotája volt közel ötszáz éven keresztül; rengeteg kincs és ritkaság található a ma Palota Múzeumnak nevezett komplexumban. A Tiltott Város domináns színe a sárga, mivel ez volt az uralkodói család szimbóluma. Egy egész városról lévén szó, több palotából, csarnokból és pavilonból áll. Egy különleges számítási módszer szerint eredetileg 9.999 helyiségből állt, mert a kínaiak szeretik a kilences számot. Délután a Nyári Palota megtekintése. A Peking központjától 15 kilométerre nyugatra található Nyári Palota a legnagyobb császári park, amelynek háromnegyedét víz borítja (pl. a Kunmingban lévő tavat is idevarázsolták). A palota területén a kínai építészet jellegzetességei mind megtalálhatóak: pavilonok, kertek, tornyok és hidak. A tó partján sétálva a több mint 700 méter hosszú faragott és festett folyosón ezernyi miniatűr képecske látható a fejünk fölött, amelyek mindegyike egy-egy történetet mesél el a kínai mitológiából. A hosszú folyosót négy pavilon szakítja meg, amelyek a négy évszakot szimbolizálják. Napközben ebéd egy városi étteremben. Este transzfer a repülőtérre. Útközben fotóstop a 2008-as Nyári Olimpiai Játékok helyszínénél.

 

8. nap: ... Budapest

Hajnalban elrepülés Budapestre átszállással. Érkezés menetrend szerint.

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Suzhou mandarinkertek

- A Nagy Csatorna

- Ég temploma

- Ming királyi sírok

- Nagy Fal

- Tiltott Város

- Pekingi Nyári Palota

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Az árak az év során rajtunk kívülálló okok miatt változhatnak!Szolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-         repülőjegy illetékekkel

-         szuperexpressz vonatjegy

-         BBP biztosítás

-         közlekedés külön busszal, vonattal

-         elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésigRészvételi költség:
  • Bruttó alapár: 435.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj 260.000 Ft + repülőjegy illetékekkel kb. 175.000 Ft)

  • Vízum: 25.000 Ft

  • Sztornó biztosítás: 6.090 Ft (a bruttó alapárra)

  • Egyágyas felár: 66.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 125 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 125 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 15 fő

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

Fontos! A vízumot Budapesten csak magyar útlevéllel vagy magyarországi lakcímmel rendelkezőknek készítik el! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 300 HUF, 1 EUR = 355 HUF árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.


 

Időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:

Utasaink írták vendégkönyvünkben:

 

"köszönöm a csodálatosan szervezett sanghai-peking utat önöknek.szeretném kiemelni a tapasztalt, kedves rolunk maximálisan gondoskodó idegenvezetőnek anettnek az emberségét az utasaiért mindent bevető képességét remélem még fogok utazni önökkel, mert tényleg nagy élményt jelentett számunkra ez a szép utazás"

 

"A legutóbbi Kína szuperexpresszel útjukon vettem részt október 16-23 között. A meghirdetett program mindenben teljesült, sőt a helyi és a kísérő idegenvezetők jóvoltából további kiegészítő programokon is részt vehettünk. Ezáltal sikeres és élmény dús utazáson vehettünk részt. A szerencsésen biztosított helyi idegenvezetők mellett az Iroda saját idegenvezetőjének sokoldalú felkészültsége, tájékozottsága nagyban járult hozzá az élményszerzéshez.
Józsa Anetta segítségével széleskörű ismereteket szerezhettünk a kínai látnivalókról, történelméről, társadalmáról, életmódjáról, szokásaikról, nyelvéről és sok más érdekes tudnivalókról. Ebben a nem könnyű desztinációban sikeresen oldotta meg a váratlan helyzeteket és segített át mindenkit a felmerülő problémákon. Személye sokban járult hozzá, hogy élményekben gazdagon, sikeresen élhettük át e távoli országban tett látogatásunkat.
Köszönöm AB AGRO, köszönöm Anetta!"


"Nem jellemző rám, hogy be - és feljegyzéseket írogatnék bármilyen fórumban, de most kivételt teszek. Egy hete érkeztünk meg Kínából, amelyet az Önök szervezésében volt lehetőségünk meglátogatni. Utitársammal egybehangzóan állapítottuk meg, hogy a kezdeti - itthoni - jó benyomás, csak erősödött az út folyamán. Itthon az iroda munkatársainak kedves, segítőkész, korrekt munkája tetszett. Az utazás alatt pedig a jó szervezés, a jó időkihasználás, a programok folyamatossága és végül de nem utolsósorban az idegenvezető (dr. Varga Bálint)profizmusa tette emlékezetesen széppé, izgalmassá, élvezetessé az utazást. Köszönöm a magam és utastársam nevében a szép élményt! "


„Az utazásszervező iroda maximálisan teljesítette az ígért programot. Mindez nagyrészt Dobos Miklós idegenvezetőnek is köszönhető, aki nagy gondossággal, higgadtan, barátsággal, nagy tudással, profi módon vezette a csoportot. "Miklós: Most minden összejött". Nagy élmény volt Shanghai világváros felhőkarcolóival, sok látványosságával. Láttuk, hogy Kína városainak, településeinek fejlesztésével, iparosításával milyen eredményeket ért el. A szervezés is nagyon jó volt, az autóbusz a nagy forgalomban midig ott várt bennünket, ahol kellett. A kínai segítők szintén jók voltak. A szállodák színvonala megfelelő volt. Csak így tovább, gratulálunk AB Agro!”

 

„Szeretném megköszönni a kifogástalanul megszervezett Pekingi szilveszteri utat.Az idegenvezető Katinak a munkáját csak dicsérni tudom,aki nagyon felkészült volt és látszott rajta a munkájának szeretete.Ez nagyon ritka,sajnos más idegenvezetőnek sikerült már elrontani a mesebeli utakat.Az Önök irodáját csak ajánlani tudom mindenkinek és elsősorban Katalin útjait!Köszönöm az élményeket és remélem,hogy hamarosan újra az Önök útján veszünk részt!”


Ország bemutatása:
Kína - Shanghai
Kína - szuperexpressz
Kína - Tiltott Város, Peking
Kína - Olimpiai stadion, Peking
Kína - Ég temploma, Peking
Kína - Nagy Fal
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!

VIDEÓ AZ ÚTRÓL