Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


Körutazásos katalógus II.
Körutazásos katalógus II.


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2021.08.03 15:26
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » Örményország

Örményország

Körutazás az Ararát völgyében
Utazási időpontok:
  • 2021. szeptember 20 - szeptember 26
  • 2022. május 22 - május 28

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Jerevánba. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

 

2. nap: … Jereván – Cascade – Matenadaran

Érkezés Jerevánba a hajnali órákban, transzfer a szállodába, pihenés. A főváros egyben kulturális központ, a tudomány fellegvára, a kaukázusi régió fontos ipari bázisa és a világ egyik legrégebbi városa is, mely mintegy 3.000 éves múltra tekint vissza. Reggeli, majd városnézés Jerevánban: megtekintjük a Köztársaság teret, az Mashtoc sugárutat, az Operát, a Cascade komplexumot, majd Matenadaránt, az Ősi Kéziratok Intézményét (kézirattár), ahol időszámítás előtti kéziratokat őriznek. Megnézzük az örmény népirtás halottainak az emlékművét. Vacsora. Szállás Jerevánban.

 

3. nap: Ecsmiadzin – Zvartnoszt – Jereván

Reggeli után megtekintjük az UNESCO Világörökségek részét képező Örmény Apostoli Ortodox Egyház székhelyét, Ecsmiadzint, mely az Ararát-völgy ősi városa. Ezt követően meglátogatjuk a Zvartnoszt székesegyházat, amely ugyancsak a Világörökségek része. A templom – eddig ismeretlen okokból – a 10. században összeomlott, feledésbe merült, a romterületet csak az 1900-as évek elején tárták fel. Napunk befejezéseként megismerkedünk a helyi brandy készítésének menetével. Vacsora. Szállás Jerevánban.

 

4. nap: Khor Virap – Noravank – Karahunj – Goris

Reggeli, majd utazás a Khor Virap kolostorhoz,  amely a legszentebb zarándokhely Örményországban. Gyönyörű kilátás nyílik innen a szent Ararát-hegyre. Az örmények nemzeti szimbóluma az Ararát-hegy a mai Örményországon kívül, Törökország területén emelkedik. A zsidó-keresztény hagyomány szerint Noé bárkája itt ért földet a vízözön levonulása után.  Következő megállónk során egy helyi falvacskában borkóstolón veszünk részt. Folytatjuk utunkat a Noravank kolostorhoz. Ezt követően meglátogatjuk Karahunjnál az „örmény Stonehenge”-ként ismert emlékművet. A megalitikus építmény korát 7500 évesre becsülik. Utazás Gorisba. Vacsora és szállás Gorisban.

 

5. nap: Khndzoresk – Tatev – Selim – Szeván-tó – Dilijan

Reggeli után meglátogatjuk Khndzoresket, a sziklába vájt falut, majd folytatjuk utunkat Tatev kolostoregyütteséhez, mely korábban híres oktatási központja volt az országnak, ahol híres tudósok és filozófusok tanultak. Itt található a világ leghosszabb, utasokat szállító libegő pályája. Ezt követően keresztülhaladunk a Selim karavánszerájon, a híres Selyemút fontos állomásán. Folytatjuk utunkat Noraduzba, ahol a sírkertben mintegy kilencszáz különböző korokból származó és különböző stílusban készült khachkar (örmény kőkereszt) látható. Utazás a Szeván-tóhoz, mely a világ egyik legnagyobb hegyi tava, a tengerszint felett mintegy 1.900 méteren fekszik. Megtekintjük a Sevanavank kolostort, mely egy félszigeten található. Vacsora. Szállás Dilijanban.

 

6. nap: Dilijan – Garni – Geghard – Jereván

Reggelit követően séta a város egyik legrégebbi utcáján, a Sharambeyan úton, majd meglátogatjuk Örményország legősibb pogány templomát Garniban, amelyet az ókori törzsek építettek. A garni erődítmény néhány évszázadon át az örmény királyok nyári szálláshelye volt. Meglátogatunk egy helyi családot, mely során lehetőségünk van látni és részt venni a tradícionális örmény lepény-kenyér, a „lavash” készítésében. Ellátogatunk az UNESCO Világörökségek részét képező, sziklába vájt Geghard apátsághoz. Neve magyarra fordítva „lándzsa”, a kereszten függő Krisztust megsebző dárdáról nevezték el. A kegytárgy-fegyvert évszázadokig itt őrizték. Visszautazás Jerevánba és a gyümölcspiac meglátogatása. Vacsora. Szállás Jerevánban.

 

7. nap: Jereván – Budapest

Reggel transzfer a repülőtérre és elrepülés menetrendszerinti járattal, átszállással Budapestre.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Ecsmiadzin katedrálisai és templomai, és a Zvartnost régészeti terület

-          Geghard kolostor

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-         repülőjegy illetékekkel

-         BBP biztosítás

-         közlekedés külön busszal, kisbuszokkal, helyi járművekkel

-         elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésigRészvételi költség:
  • Bruttó alapár: 368.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj 225.000 Ft + repülőjegy illetékekkel kb. 143.000 Ft)

  • Sztornó biztosítás: 5.150 Ft (a bruttó alapárra)

  • Egyágyas felár: 48.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 120 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 120 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 15 fő

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 300 HUF, 1 EUR = 355 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.


Ország bemutatása:
Örményország
Örményország
Örményország
Örményország
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!