Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2021.05.07 15:29
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » Óriás körút Kínában II. (18 nap)

Óriás körút Kínában II. (18 nap)

Shanghai – Suzhou – Guilin – Xian – Pingyao – Datong – Peking – Nagy Fal – Chengde
Utazási időpontok:
  • 2021. augusztus 05 - augusztus 22
  • 2021. október 09 - október 26
  • 2022. április 05 - április 22

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről átszállással Shanghaiba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: … Shanghai

Megérkezés Shanghaiba. Érkezést követően ismerkedés a koloniális Shanghai épületeivel és a modern városrész, Pudong jellegzetes épületeivel. Itt található a világ harmadik legmagasabb TV-tornya, a 88 emeletes Hyatt. Fakultatív programlehetőség: felmenetel egy felhőkarcolóba (helyszínen fizetendő). Vacsora egy városi étteremben. Este egy akrobata show megtekintése. Szállás Shanghaiban.

 

3. nap: Shanghai – Jade Buddha templom – Örömök kertje

Reggeli után városnézés Shanghaiban: Jade Buddha templom, amely két nagyon értékes jáde Buddha-szobornak ad otthont, amelyeket még Burmából hozott egy szerzetes. Habár maga a templom csupán 1928-ban épült, a régi klasszikus stílus azonban egyedülállóvá teszi ebben a hatalmas modern metropoliszban. Shanghai Óvárosa egy nagyon régi üzleti negyed, amelyben a turisztikai látványosságok, ajándéküzletek, éttermek, valamint a legöregebb bank, ékszerüzlet, teaház, és a cikk-cakk híd egyaránt fellelhető. A híres Örömök kertje is itt található, amelyet a XVI. században egy kínai kormányhivatalnok – mandarin – építtetett, azonban az ópiumháború idején teljesen elpusztult, és csak az 1950-es években építették újjá. Ez a lenyűgöző mandarinkert teljesen elfeledteti velünk, hogy egy 23 milliós város vesz körül bennünket. Fakultatív programlehetőség: hajókázás a Huangpu folyón, amely során Shanghai felhőkarcolóiban, épületeiben gyönyörködhetünk (helyszínen fizetendő). Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

 

4. nap: Shanghai – Shanghai Múzeum – Tongli – Suzhou

Reggeli, majd látogatás a Shanghai Múzeumban, ahol egy átfogó képet kaphatunk Kína egész történelméről és művészetéről. Séta a Bundon, amely a Huangpu folyó nyugati partján található, történelmi épületek sokaságával, szabad program, vásárlási lehetőség a Nanjing Roadon. Utazás Tongliba. A több mint 1000 éves víziváros azon a 7 szigeten fekszik, amelyeket 15 folyó alakított ki és összesen 49 kőhíd köt össze. Továbbutazunk Suzhouba, amely egy a Jangce folyó deltájában épült város, területének majdnem felét víz borítja; hatalmas csatornahálózata miatt méltán nevezik „Kelet Velencéjének”. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Suzhouban.

 

5. nap: Suzhou – Shanghai – Guilin

Reggeli után vízibuszos kirándulást teszünk a csatornán. 2500 éves történelme során több mandarinkert is épült a városban, kettőt meg is tekintünk, majd ellátogatunk (idő függvényében) egy selyemgyárba, ahol megismerkedünk a híres kínai hernyóselyem készítésével. Visszautazás Shanghaiba, majd elrepülés Guilinba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Guilinban.

 

6. nap: Guilin – Li folyó – Tű-hegyek – Yangshuo – Guilin

Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: utazás a Li folyóhoz, 5 órás hajókirándulás a varázslatos Tű-hegyek mentén. A lélegzetelállító karszt sziklaformációk, a teraszos rizsföldek övezte Li folyó egy életre szóló élmény. Érkezés Yangshuoba, majd szabad program, vásárlási lehetőség. Visszautazás Guilinba. (A program ára: 24.500 Ft.) Vacsora egy városi étteremben. Szállás Guilinban.

 

7. nap: Nádfuvola-cseppkőbarlang – Fubo-hegy – Guilin – Xian

Reggeli, majd látogatás a Nádfuvola-cseppkőbarlangban, amelyben a különböző színű megvilágításnak köszönhetően még lenyűgözőbbek a hatalmas nádsípra emlékeztető mészkőalakzatok. Ezt követően séta a Fubo-hegyre, amely félig a szárazföldön, félig vízben áll, és ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a Li folyóra. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Xianba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Xianban.

 

8. nap: Xian – Terrakotta Hadsereg – Nagy Mecset

Reggeli után a napot Xian leghíresebb látnivalójának szenteljük. A Terrakotta Harcosok és Lovak a XX. század legjelentősebb régészeti lelete volt, melynek feltárása mind a mai napig tart. A mauzóleumot Kína első császára, Csin Si Huang építtette az i.e. III. században. Rendeltetése az volt, hogy az uralkodót halála után ide helyezzék örök nyugalomra tömérdek kincseivel együtt, az életnagyságú szobrok pedig a császárt voltak hivatottak őrizni a túlvilágon. Ez a hatalmas múzeum elénk tárja a 2300 évvel ezelőtti Kína hatalmasságát és gazdagságát; a több ezer restaurált szobor látványa lenyűgöző. Visszautazás Xianba, ezután városnézés a muzulmán negyedben, a Nagy Mecset megtekintése, amelynek egyik érdekessége, hogy a tradicionális muszlim és kínai építészeti stílusokat ötvözi. Vacsora egy városi étteremben. Este fakultatív programlehetőség: egy Tang zenés-táncos show megtekintése (helyszínen fizetendő). Szállás Xianban.

 

9. nap: Vadludak Nagy Pagodája – Kősztélék Múzeuma – Xian – Pingyao

Reggeli, majd folytatjuk a városnézés Xianban, amely több mint ezer éven keresztül a birodalom fővárosa volt. Ellátogatunk a Kősztélék Múzeumába, amelyet a XI. században alapítottak, hogy megőrizzék a sztéléket. Látogatás a Vadludak Nagy Pagodájánál (kívülről). Az eredeti pagoda még a VII. században épült a híres buddhista szerzetes, Xuan Zang tiszteletére, amikor visszatért egy hosszú zarándokútról. Eredetileg a pagodában azt a közel 600 buddhista szöveget őrizték, amelyeket a szerzetes gyűjtött össze Indiában. A komplexum még ma is működik, szerzetesek élik itt mindennapjaikat. Transzfer a vasútállomásra, utazás gyorsvonattal Pingyaoba, melynek óvárosa az UNESCO Világörökségek részét képezi. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pingyaoban.

 

10. nap: Pingyao – Shuanglin templom – Qiao komplexum

Reggeli után ellátogatunk a Qiaotou faluba, ahol megnézzük a Shuanglin templomot, amely a legrégebbi festett szobrok múzeuma is. Majd megtekintjük a Qiao komplexumot, amely a híres és nagyon gazdag Qiao család egyik rezidenciája volt. Ámulatba ejtő a hatalmas komplexum, amely mindössze 1 százalékát tette ki a család vagyonának. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pingyaoban.

 

11. nap: Pingyao – Hengshan függőtemplomok – Datong

Reggeli, majd utazás Datongba. Útközben megtekintjük a Hengshan-hegyi függőtemplomokat, amelyeket a földfelszíntől több mint 50 méter magasba építettek az V. században egyedülálló módszerrel; igazi építészeti csoda. Érkezés Datongba. A várost a Han-dinasztia idején, i.e. 200-ban alapították. Virágkorát az ezt követő időszakban élte, amikor a Kína és Mongólia között közlekedő teve-karavánok itt álltak meg pihenni. A várost történelme során többször kifosztották, de minden alkalommal sikerült talpra állnia. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Datongban.

 

12. nap: Yungang sziklatemplomok – Kilenc Sárkány Fala

Reggeli, majd a Yungang sziklatemplomok megtekintése, amely Kína három legnagyobb barlangegyüttesének egyike. Egy kilométer hosszan 53 barlangban, több mint 50.000 sziklába faragott szobrot láthatunk, amelyeket az V. században készítettek. A hatalmas kőszobrok az indiai buddhista és a tradicionális kínai művészet stílusjegyeit egyaránt magukon viselik. Ezután ellátogatunk a 600 éves Kilenc Sárkány falához. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Datongban.

 

13. nap: Datong – Peking – Ég temploma

Reggeli után utazás vonattal Pekingbe. Érkezés után ellátogatunk az Ég templomába, ahová a Ming és a Qing császárok is gyalog jártak. Legnevezetesebb része, amelyet a fotókról is ismerhetünk, az Imádságok Csarnoka, melynek 4 főoszlopa a 4 évszakot reprezentálja. Itt láthatjuk még a kör alakú lépcsőzetes oltárt, ahol a kínaiak szerint a „Föld közepe” található. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

 

14. nap: Tienanmen tér – Tiltott Város – hutong túra

Reggeli, majd a városnézés: Peking szívében található Kína legnagyobb tere, a Tienanmen tér, amelyet többet között a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek emelt emlékmű, és a Mao Ce-Tung Mauzóleum vesznek körül. Miután végigsétáltunk a hatalmas téren, elérkezünk a Tiltott Város déli bejáratához. A Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztiák császári palotája volt közel ötszáz éven keresztül; rengeteg kincs és ritkaság található a ma Palota Múzeumnak nevezett komplexumban. A Tiltott Város domináns színe a sárga, mivel ez volt az uralkodói család szimbóluma. Egy egész városról lévén szó, több palotából, csarnokból és pavilonból áll. Egy különleges számítási módszer szerint eredetileg 9.999 helyiségből állt, mert a kínaiak szeretik a kilences számot. Majd megnézzük a Yonghe lámakolostort, mely a legnagyobb és legjobb állapotban lévő, még ma is működő lámakolostor Kínában, amely a XVII. században épült, azonban csak 1744-től lett a lámaigazgatás központja. Délután részt veszünk egy hutong túrán, ahol riksákba ülünk és végigjárjuk Peking központi hutongját. A hutong egy sikátorváros, amelyekből Pekingben több is épült a Tiltott Város környékén a XIII. századtól egészen a XX. század elejéig. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

 

15. nap: Peking – Nyári Palota – Nagy Fal – Chengde

Reggeli, majd a Nyári Palota megtekintése. A Peking központjától 15 kilométerre nyugatra található Nyári Palota a legnagyobb császári park, amelynek háromnegyedét víz borítja (pl. a Kunmingban lévő tavat is idevarázsolták). A palota területén a kínai építészet jellegzetességei mind megtalálhatóak: pavilonok, kertek, tornyok és hidak. A tó partján sétálva, a több mint 700 méter hosszú faragott és festett folyosón ezernyi miniatűr képecske látható a fejünk fölött, amelyek mindegyike egy-egy történetet mesél el a kínai mitológiából. A hosszú folyosót négy pavilon szakítja meg, amelyek a négy évszakot szimbolizálják. Ezután meglátogatjuk a Kínai Nagy Fal egyik szakaszát. Úgy tartja a mondás, hogy a kínai embernek életében két helyre kell elzarándokolnia: a pekingi Tiltott Városba és a Nagy Falhoz. Továbbutazás Chengdébe. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Chengdében.

 

16. nap: Chengde – Puning templom – Putuozongcheng – Peking

Reggeli, majd városnézés Chengdében: a mandala stílusban épült Puning templomegyüttes az egyik legszebb kínai kolostor-épület, amely ma is működik. Itt található a világ legnagyobb fából faragott Buddha szobra, az ezerkarú, ezerszemű Avalokittesvara Boddhisattva szobra. Putuozongcheng, a tibeti Potala palota kicsinyített másának megtekintése, majd a chengdei Nyári Palota meglátogatása, mely a mandzsu császárok uralkodói központja volt. A nemes egyszerűséggel faragott, festetlen palota-együttes ma palota múzeum. Hatalmas parkja, lótusszal fedett tavaival, hídjaival, zárt kis parkjaival, kilátóival, pavilonjaival kellemes kirándulóközpont. Kína legnagyobb palotakert-együttese az UNESCO Világörökségek részét képezi. Visszautazás Pekingbe. Vacsora egy városi étteremben. Este egy shaolin kungfu show megtekintése. Szállás Pekingben.

 

17. nap: Peking – Olimpiai helyszín …

Reggeli után transzfer a repülőtérre. Fotóstop a 2008-as Nyári Olimpiai Játékok helyszínénél. Elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

18. nap: … Budapest

Megérkezés Budapestre menetrendtől függően.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-            Suzhuo mandarinkertek

-            A Nagy Csatorna

-            Terrakotta Hadsereg

-            Chengde-i Nyári Palota

-            Pingyao óvárosa

-            Yungang barlangok

-            Ég temploma

-            Pekingi Nyári Palota

-            Tiltott Város

-            Nagy Fal

 

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-         repülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékekkel

-         BBP biztosítás

-         közlekedés külön busszal, vonattal, belső repülőjárattal

-         elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésigRészvételi költség:
  • Bruttó alapár: 859.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj 554.500 Ft + repülőjegyek illetékekkel kb. 304.500 Ft)

  • Vízum: 25.000 Ft

  • Sztornó biztosítás: 12.025 Ft (a bruttó alapárra)

  • A 6. napi fakultatív program: 24.500 Ft (hajókázás a Li folyón)

  • Egyágyas felár: 158.000 Ft (mentességről ld. az Akciók menüpontot)


Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 245 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 245 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 16 fő

Fakultatív program: minimum 10 főtől

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

Fontos! A vízumot Budapesten csak magyar útlevéllel vagy magyarországi lakcímmel rendelkezőknek készítik el! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 300 HUF, 1 EUR = 355 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.Időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:

 

Utasaink írták vendégkönyvünkbe:

"Nagyon jól szervezett utazáson vettem részt az Önök utazási irodája jóvoltábol Kinába. Az utazás szervezése lebonyolitása, az ellátás és az idegenvezetés magas színvonalú és kifogástalan volt. Köszönöm a felejthetetlen utat."

 

"Tegnap tértünk haza 13 napos kínai körutunkról az Önök szervezésében. Nagyon köszönjük a korrektséget és pontosságot, ami utunkat jellemezte. A teljes megelégedettség hangján szólhatunk csupán az elsőtől az utolsó percig! (...) Külön szeretnénk megköszönni Kuthy Katalin csodálatos munkáját, aki nélkül ez az út nem az lett volna, az ami: feledhetetlen, gyönyörű élmény."

 

"Mindenkinek csak ajánlani tudok egy ilyen utat és és egy ilyen utazási irodát, aki levette a csomagcipelés terheit a vállunkról és csak a kellemes élményeknek élhetünk. Fájó szívvel jöttünk haza, ha módunk lesz szívesen utazunk az Önök által szervezet utakra."


Ország bemutatása:
Kína - Hengshani függőtemplomok
Kína - Ég temploma, Peking
Kína - Terrakotta hadsereg, Xian
Kína - Nagy Fal
Kína - Li folyó
Kína - Nyári Palota, Chengde
Kína - Városfal, Pingyao
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!

VIDEÓ AZ ÚTRÓL