Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2021.06.23 15:33
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » Törökország ismeretlen arca

Törökország ismeretlen arca

Körutazás a Fekete-tenger partvidékén pihenéssel
Utazási időpontok:
  • 2021. szeptember 01 - szeptember 08
  • 2022. június 10 - június 17

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

 

1.nap: Budapest – Isztambul

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal Isztambulba. Érkezést követően transzfer a szállodába, majd megtekintjük az egykori Oszmán Birodalom központját a Topkapi palotát. A Topkapi palota komplexum több kisebb épületből áll, négy udvar veszi körül. A palotaegyüttes épületei az oszmán építészet jegyében készültek. Felkeressük a Szulejmán-mecsetet, amely a második legnagyobb mecset Isztambulban. Érdekessége, hogy a komplexum szállásokat, kórházat, iszlám iskolát, egy fürdőt, és konyhát is tartalmaz. Vacsora. Szállás Isztambulban.

 

2.nap: Isztambul

Reggeli, majd folytatjuk a városnézést. Megtekintjük a kék mecsetet és a Hagia Szophia-t (Aya Sofia). A Kék Mecset amely az UNESCO Világörökség része, Isztambul egyik központi mecsete a Hagia Szophiával szemben található. Nevét a kék csempékről kapta amely az építmény belső falait borítja. Az épületben található egy medresze (iskola), kórház és I. Ahmed szultán feleségének türbéje. A Hagia Sophia nevének jelentése Isteni Bölcsesség, szintén az UNESCO Világörökség részét képezi. Az eredetileg ortodox bazilika sokáig múzeumként funkcionált, 2020 júliusa óta pedig mecsetként szolgál. A délután folyamán pedig a Dolmabahce palotát látogatjuk meg. Az épületet I. Abdülmecid építette 1843-1856 között, mégpedig azért mert a Topkapai palota egy idő után picinek bizonyult. Az Oszmán Birodalom megszűnése után a köztársaság kikiáltását követően Mustafa Kemal Atatürk elnöki rezidenciaként használta. A palotában 285 szoba, 43 terem, 6 erkély, 6 hamam (török fürdő) és 1427 ablak van. Vacsora. Szállás Isztambulban.

 

3.nap: Isztambul – Gordion - Ankara

Reggeli, majd tovább indulás Ankara felé. Útközben megállunk Gordion felé. Gordion a perzsa korszakot megelőző frígiai uralom idejében volt az állam fővárosa. A város maradványait valamint a legendás Midász király sírhelyét - tumultusát látogatjuk meg. A sírból származó leletek az ankarai múzeumban vannak kiállítva. Vacsora. Szállás Ankarában.

 

4. nap: Ankara - Hattuszasz - Amasya

Reggeli, majd megtekintjük az Anatóliai Civilizációk múzeumát ahol többek között paleolitikus, neolitikus, hatti, hettita, fríg, római és lidiai kincsekből összeállított kiállítást csodálhatunk meg. Tovább utazás az egykori hettita fővárosba, Hattuszasz felé, mely. Megtekintjük az UNESCO Világörökség részét képző Hattuszasz városát. Az első településnyomok a i.e. 6 évezredből a rézkorból származnak. Egy ilyen településnyom maradványa Büyükkaya. Ez a település a legkorábban előkerült helység. Hattuszasz négy nagyobb részre osztható: Büyükkale, a Felsőváros, Alsóváros, és a Büyükkaya-hegy. Hattuszasz városa főbb látnivalói: Yazilika sziklaszentély, a Nagytemplom, az oroszlános és a királyi kapuk. A város megtekintése után Amasya városa felé vesszük az irányt. Vacsora. Szállás Amasyában.

 

5. nap:  Amasya - Safranbolu

Reggeli után városnézésre indulunk Amasyában. A városban hellenisztikus, bizánci, szeldzsuk, ilhani és oszmán emlékekkel, 2000 éves vízcsatornával, 1000 éves hídakkal, ősi elmegyógyintézet maradványaival is találkozhatunk, illetve a Pontuszi Királyság sziklasírjait is láthatjuk. A városnézést követően indulás Safranbolu felé, melyet sokan a „sáfrány” városaként emlegetnek és az UNESCO Világörökség részét képezi. Vacsora. Szállás Safranboluban.

 

6. nap: Safranbolu - Amasra

Reggeli után megtekintjük Safranbolu városát,. A Safranbolu-i bazár a régi időkben egy fontos kereskedelmi központ volt. Napjainkban is rengeteg áruval várja a látogatóit a bazár. Felkeressük a Cinci Hodzsa karavánszerájt, melyet 1645-ben építettek, a Kaymakamlar-ház, mely egy tipikus oszmán házat mutat be. Tovább indulunk és megtekintjük az Izzet Mehmet Pasa mecsetét és a Köprülü Mehmet Pasa mecsetet. Az Izzet Mehmet Pasa mecset a város piacterén található. A Köprülü Mehmet Pasa mecset méreteit tekintve egy kicsit kisebb mecset, melyben egy napóra és egy könyvtár is helyet kapott. 1659-ben kezdték el építeni.  Délután indulunk Amasra városa felé. Érkezést követően gyalogosan fedezzük fel a várost. Meglátogatjuk a kikötőt, a római kori hídat, őrtornyot, és a mecsetet. Vacsora. Szállás Amasrában.


7. nap: Amasra

Reggeli, majd egész nap szabad program, fürdés, pihenés, fakultatív programlehetőségek a helyszínen, egyénileg (általában angol nyelven). Vacsora. Szállás Amasrában. 

 

8. nap: Amasra – Ankara - Budapest

Reggeli, majd utazás Ankara felé. Transzfer a repülőtérre, és elutazás átszállással Budapestre.

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          - Isztambul történelmi negyede

-          - Hattuszasz

-          - Safranbolu

 

A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegy illetékkel

- BBP biztosítás

- közlekedés külön busszal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű idegenvezetőRészvételi költség:
  • Bruttó alapár: 344.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj 249.000 Ft + repülőjegy illetékekkel kb. 95.000 Ft)

  • Sztornó biztosítás: 4.815 Ft (a bruttó alapárra)

  • Egyágyas felár: 162.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)

  • 10-15 fő közötti létszámfelár: 24.000 Ft


Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 195 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 195 EUR/fő a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 További tudnivalók:

Minimum létszám: 16 fő.

10-15 fő közötti létszámfelár: 24.000 Ft

 

Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz.

  • Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100
  • Váci út, Tel.: (1) 465-3800

 

Fontos: az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 355 Ft, 1 USD = 300 Ft árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.


Ország bemutatása:
Safranbolu
Isztambul mecset
Isztambul
Topkapi palota
Amasya
Safranbolu III.
Isztambul-Kék mecset
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!