Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


Körutazásos katalógus II.
Körutazásos katalógus II.


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2022.12.02 17:08
Főoldal  » Társas körutak  » Afrika  » Kenya szafarik és óceánparti pihenés

Kenya szafarik és óceánparti pihenés

Nairobi – Naivasha és Masai Mara Nemzeti Parkok, szafarik óceánparti (mombasai) pihenéssel
Utazási időpontok:
  • 2023. február 14 - február 28

Az utazás bemutatása:

 

Jelenlegi covid-19 beutazási szabályok magyar állampolgároknak (2022.11.24.):

- teljes oltottság szükséges (bármely oltóanyagból) - 2 dózis / Janssen 1 dózis

- ennek hiányában egy 72 óránál nem régebbi PCR teszt szükséges az utazáshoz, majd érkezéskor az utazón gyorstesztet is végeznek, melynek költsége a helyszínen fizetendő (kb. 30 USD)

 

Tervezett program:

1. nap: Február 14. Budapest …

Elrepülés Budapestről átszállással Nairobiba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: Február 15. Nairobi – Naivasha

Érkezés a hajnali órákban Nairobiba. A csomagok felvételét követően szafarikocsink megkeresése. Ezt követően indulás a Naivasha Nemzeti Parkba. A Naivasha édesvízi-tó Naivasha település mellett, Nakuru megyében, Nairobi északnyugati részén helyezkedik el, a Nagy-hasadékvölgy részeként. A tó 1890 méter tengerszint feletti magaságával Kenya legmagasabb törésvonali pontján található. A tavat és környékét vulkanikus tevékenységek formázták. A név a helyi Maasai Naiposha névből származik. A tavat és környékét felvették az UNESCOvilágörökségi javaslati listájára. A Naivasha-tó igen izgalmas szafari helyszín. Élővilága igen változatos, több mint 400 speciális madárfajnak ad otthont, többek között pelikánoknak, halászsasoknak, kormoránoknak. Népes víziló populáció él itt. Érkezést követően, pihenés, majd a helyi élővilág felfedezése, csónak, hajótúra a tavon, hogy vízközelből is megcsodálhassuk aktív élővilágát. Várható szállás: Lake Naivasha Country Club vagy hasonló. Ebéd és vacsora.

 

3. nap: Február 16. Naivasha – Maasai Mara

Reggeli a lodgeban, majd továbbutazás Kenya vadakban leggazdagabb Nemzeti Parkjába a Maasai-Marába. A mara-maszáj-szó jelentése: foltos, utalás arra, hogy fák és cserjés területek, foltok szakítják meg a füves szavannát, továbbá időnkénti felhőárnyékok jelölik a területet. A Nemzeti Park vadrezervátuma világhírű, a Serengeti (tanzán) északi folytatása. A park otthont ad a „Big five”-nak (oroszlán, orrszarvú, leopárd, kafferbivaly, elefánt). Szafarink során lencsevégre kaphatunk még legelésző zebrákat, különböző antilopfajtákat, krokodilt, vízilovat, hiénát, stb., és számtalan madárfajt is. Reggeli, ebéd, vacsora. Várható szállás: Keekorok Lodge vagy hasonló (2 éjszaka).

 

4. nap: Február 17. Maasai Mara

Ezen a napon kétszer is élvezhetjük a szafari biztosította élményeket és esélyünk van rá, hogy talákozzunk a „nagy ötös”-sel, ha ez még nem történt meg. A „Big Five” kifejezést a vadászatból vették át, mivel ezeket a fajokat lehetett a legnehezebben elejteni. Az orvvadászatot egyébként nagyon szigorúan büntetik, a vadőröknek tűzparancsuk van a vadorzók ellen. Ma már tilos a vadaktól származó csont- és bőrkereskedelem. 2019 előtt akár életfogytiglan tartó börtönbüntetés járt érte vagy 200 000 dolláros bírság. Mivel azonban ez sem bizonyult kellőképp hatékony intézkedésnek, 2019 februárjától az orvvadászat halállal büntethetővé vált, így jelentősen visszaszorult a vadorzók tevékenysége. A táj elengedhetetlen látnivalója az akácia (Acacia sp.), mely akár hat méter magasra is megnő, mivel nagy szárazság idején a talaj mélyebb rétegeiből képes a nedvességet felszívni, valamint keveset is párologtat a tövisein keresztül. A tövisei viszont nem tudják megóvni a maszáj zsiráfoktól (Giraffa camelopardalis tippelskirchi), akik hosszú nyakukat nyújtogatva legelik a felsőbb lombkoronáikat. Speciális nyelvük segítségével megeszik a leveleket, hosszú szempillájuk óvja őket a tövisektől. Reggeli, ebéd, vacsora. Ezen a napon lehetőség nyílik hőlégballonozásra, hogy fentről is megcsodálhassuk a vadvilágot (helyszínen fizetendő). Szállás az előző napi szálláshelyen.

 

5. nap: Február 18. Nairobi – Mombasa

Reggelit és a lodge elhagyását követően visszautazás Nairobiba. Itt informális városnézés után irány a reptér. A délutáni órákban (várhatóan 17.00-kor) helyi repülőjárattal elrepülés Mombasába. Megérkezést követően transzfer a Nyali beachen található Travellers Beach Hotelhez. Szobáink elfoglalását követően vacsora, szállás (9 éjszaka).

 

6. nap: Február 19. Mombasa tengerpart

Reggeli a szállodában, majd egész napos szabad program, pihenési, fürdési lehetőség. Vacsora és szállás Mombasában.

 

7. nap: Február 20. Mombasa

Reggeli a szállodában, majd szabad program egész nap vagy délután fakultatív programlehetőség: városnézés Mombasában. A MacKinnon gyümölcs- és zöldségpiac, az Akamba fafaragó falu, ahol mintegy 2000 kenyai fafaragó látható munka közben (itt garantált minőségű faragványok vásárlásra is lehetőség van), a meseszép Shere Sawimanarayan hindu templom, valamint a történelmi óváros és a portugál hódítók által alapított Fort Jesus erőd megtekintése. (Helyszínen foglalandó és fizetendő.) Vacsora és szállás az előző napi szálláshelyen.

 

8-9. nap: Február 21-22. Mombasa

Reggeli a szállodában, majd egész napos szabad program, pihenési, fürdési lehetőség. Vacsora és szállás Mombasában.

 

10. nap: Február 23. Mombasa – Malindi

Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: Malindi, a Mombasától 120 km-re fekvő tengerparti kisváros meglátogatása. A Malindi Bay torkolatánál, a Galana-folyó mellett, az Indiai-óceán partján található város Kilifi megye központja. Érkezést követően városnézés: az óváros, a Vasco da Gama emlékmű, stb. meglátogatása. A nap folyamán részt veszünk egy törzsi bemutatón is. (Helyszínen foglalandó és fizetendő.) Vacsora, szállás az előző napi szálláshelyen.

 

11. nap: Február 24. Mombasa – Krokodil farm

Reggeli a szállodában, majd a délután folyamán ellátogatunk a Mamba krokodilfarmra. Több száz krokodil található egy kis helyen, és ha szerencsénk van, nem mi leszünk az esti főfogás. Vacsora és szállás a hotelben.

 

12-13. nap: Február 25-26. Mombasa

Reggeli a szállodában, majd szabad program, pihenési, fürdési lehetőség. Vacsora, szállás.

 

14 -15. nap: Február 27-28. Mombasa … Budapest

Napközben kijelentkezés a szállodából. Délután transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállásokkal Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén. Hazaérkezés menetrendtől függően.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-                Kenyai tórendszer

-                Fort Jesus erőd, Mombasa

 

 

Várható menetrend (Turkish Airlines – Kenya Airways):

Feb. 14: TK 1034 Budapest – Isztambul     13.25-17.25     (kb. 2 ó 5 p)

Feb. 14: TK 607   Isztambul – Nairobi        20.55-03.30     (kb. 6 ó 35 p)

Feb. 18: KQ 610  Nairobi – Mombasa         17.00-18.00     (kb. 1 óra)

 

Feb. 27: KQ 611  Mombasa – Nairobi       20.45-21.45

Feb. 28: TK 608   Nairobi – Isztambul      04.55-11.25      (kb. 6 ó 30 p)

Feb. 28: TK 1033 Isztambul – Budapest   12.30-12.35      (kb. 2 ó 5 p)

 

Várható szállodák (vagy hasonlók): 

Naivasha:      1 éj Lake Naivasha Country Club

Maasai Mara: 2 éj Keekorok Lodge

Mombasa:     9 éj Travellers Beach Hotel

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegy illetékekkel a nemzetközi járatokon

- 1 db belső repülőjegy Nairobi - Mombasa útvonalon, turista osztályon

- 1 db belső repülőjegy Mombasa - Nairobi útvonalon, turista osztályon

- közlekedés külön szafari kocsikkal

- elhelyezés: szafarik alatt lodge-okban kétágyas, fürdőszobás szobákban, az óceánparton a Travellers Beach hotelben kétágyas, fürdőszobás szobákban

- ellátás: szafarik alatt teljes ellátás, az óceánparton büfé reggelik és vacsorák, ital nélkül

- krokodilfarm meglátogatása belépővel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető a helyszínen

 Részvételi költség:
  • Bruttó alapár: 1.298.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj 918.000 Ft + repülőjegy illetékekkel kb. 380.000 Ft)

  • Vízum és ügyintézési díj: 28.000 Ft

  • EUB Air&Cruise TOP BBP biztosítás: 11.100 Ft

  • Sztornó biztosítás: 25.960 Ft (a bruttó alapárra, 2%)

  • Egyágyas felár: 315.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 185 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 185 USD/fő a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló a programok alatt: ajánlott 5 USD/nap/fő

 További tudnivalók:

Minimum létszám: 8 fő (a szafari kocsi miatt)

 

Egyéb kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál.

 

Afrikában az autóbuszok/szafari buszok mérete eltér az Európában megszokottaktól. Sokszor a buszban, illetve néhány esetben a tetőn elhelyezett csomagtartón szállítják az utasok bőröndjét. Legtöbbször szafari kocsikkal történik az utazás.

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!

 

Az utazás egyes látnivalói érinthetnek olyan területeket, melyek megtalálhatóak a Külgazdasági- és Külügyminisztérium I-es, illetve II-es besorolású listáján.

 

Az árfolyamváltozások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 400 HUF árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.


Ország bemutatása:
Kenya - orrszarvú
Kenya tengerpart
Kenya - beach
Kenya - leopárd
Kenya - Mombasa 2
Kenya - Masai Mara törzs
Kenya - busz
Kenya tengerpart
Kenya - naplemente
Kenya - beach 2
Kenya - Nairobi
Kenya - szavannák
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!