Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


Körutazásos katalógus II.
Körutazásos katalógus II.


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2021.10.22 14:09
Főoldal  » Társas körutak  » Afrika  » Kenya szafarik és Mombasa tengerpart

Kenya szafarik és Mombasa tengerpart

Körutazás tengerparti pihenéssel
Utazási időpontok:
  • 2022. január 25 - február 05

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest ...

Elrepülés Budapestről átszállással Nairobiba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: ... Nairobi

Megérkezés Kenya fővárosába, Nairobiba. Városnézés, mely során megtekintjük Nairobi legfontosabb látnivalóit. Transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Nairobiban.

 

3. nap: Amboseli Nemzeti Park

Reggeli után utazás a hósapkás Kilimandzsáró lábánál fekvő Amboseli Nemzeti Parkba. Kenya leglátogatottabb parkja teljesen sík, füves puszta, mely főképp patás állatokban és elefántokban gazdag, de persze megtalálhatóak itt a ragadozók és dögevők is, mint például a hiénák, sakálok és keselyűk. Vacsora és szállás a nemzeti park területén/közelében.

 

4. nap: Amboseli Nemzeti Park – Tsavo Nemzeti Park

Reggeli, majd utazás a Tsavo Nemzeti Parkba, mely madárvilágáról és nagyméretű emlőseiről híres. A délutánt a nyugati park területén fekete rinocéroszok, elefántok, leopárdok, bivalyok, vízilovak és oroszlánok megfigyelésével töltjük. Vacsora és szállás a nemzeti park területén/közelében.

 

5. nap: Tsavo Nemzeti Park

Reggeli, majd folytatjuk Kenya legnagyobb és legrégebbi nemzeti parkjának, a Tsavo Nemzeti Parknak a felfedezését. Délelőtt vadles a Ngutuni Rezervátumban, délután pedig a Tsavo keleti oldalával ismerkedünk meg. Vacsora és szállás a nemzeti park területén/közelében.

 

6. nap: Tsavo Nemzeti Park – Mombasa 

Hajnalban vadles a park területén, majd reggeli. Ezt követően utazás Mombasába. Érkezést követően a szálláshely elfoglalása Mombasa tengerparti részén. Vacsora és szállás Mombasában (várhatóan Travellers Beach Hotel 4* vagy hasonló).

 

7. nap: Mombasa tengerpart

Reggeli a szállodában, majd szabad program vagy délután fakultatív programlehetőség: városnézés Mombasában: a MacKinnon gyümölcs- és zöldségpiac, az Akamba fafaragó falu, ahol mintegy 2000 kenyai fafaragó látható munka közben (itt garantált minőségű faragványok vásárlásra is lehetőség van), a meseszép Shere Sawimanarayan hindu templom, valamint a történelmi óváros és a portugál hódítók által alapított Fort Jesus erőd. (A program ára: 16.000 Ft.) Vacsora és szállás az előző napi szálláshelyen.

 

8. nap: Mombasa - Malindi

Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: Malindi, a Mombasától 120 km-re felvő tengerparti kisváros meglátogatása. A Malindi Bay torkolatánál, a Galana-folyó mellett, az Indiai-óceán partján található város Kilifi megye központja. Érkezést követően városnézés: az óváros, a Vasco da Gama emlékmű, stb. meglátogatása. A nap folyamán részt veszünk egy törzsi bemutatón is. (A program ára: 28.000 Ft.) Vacsora, szállás az előző napi szálláshelyen.

 

9-10. nap: Mombasa tengerpart

Reggeli a szállodában, majd egész napos szabad program, pihenési, fürdési lehetőség. Helyszínen fakultatív programlehetőségek: krokodil farm, üvegfenekű csónakázás, katamarán hajókirándulás stb. Vacsora, szállás az előző napi szálláshelyen.

 

11-12. nap: Mombasa – Budapest

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre. Hazarepülés menetrend szerinti járattal, átszállással Budapestre vagy Bécsbe. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Fort Jesus erőd, Mombasa

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegy illetékekkel

- BBP biztosítás

- közlekedés külön busszal, dzsipekkel

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-os) szállodákban, lodge-okban kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőRészvételi költség:
  • Bruttó alapár: 925.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj 700.000 Ft + repülőjegy illetékekkel kb. 225.000 Ft)

  • Vízumok és kilépési illetékek: 20.000 Ft

  • Sztornó biztosítás: 12.950 Ft (a bruttó alapárra)

  • A 7. napi fakultatív program: 16.000 Ft (Mombasa városnézés)

  • A 8. napi fakultatív program: 28.000 Ft (Malindi)

  • Egyágyas felár: 195.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 255 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 255 USD/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 14 fő

-10-13 fő között felár: 35.000 Ft

 

Fakultatív program: minimum 10 főtől

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

Afrikában az autóbuszok mérete eltér az Európában megszokottaktól. Sokszor a buszban, illetve néhány esetben a tetőn elhelyezett csomagtartón szállítják az utasok bőröndjét. Többször dzsipekkel történik az utazás.

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!

 

Az utazás egyes látnivalói érinthetnek olyan területeket, melyek megtalálhatóak a Külgazdasági- és Külügyminisztérium I-es, illetve II-es besorolású listáján.

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 300 HUF, 1 EUR = 355 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más árakon és más szolgáltatásokkal.


Ország bemutatása:
Kenya, Amboseli Nemzeti Park
Kenya, Mombasa
Kenya, Nairobi
Kenya - lakók 2
Kenya - oroszlánok
Kenya - naplemente tájkép
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!