Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


Körutazásos katalógus II.
Körutazásos katalógus II.


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2022.01.26 14:44
Főoldal  » Társas körutak  » Európa  » Felvidék és Dél-Lengyelország

Felvidék és Dél-Lengyelország

Történelmi helyszínek és természeti szépségek
Utazási időpontok:
  • 2022. április 27 - május 01

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest – Besztercebánya (Szlovákia) – Vlkolinec – Nagy-Fátra Nemzeti Park – Árvaváralja – Zakopane (Lengyelország)

Indulás a kora reggeli órákban Budapestről. Utazás Besztercebányáig (kb. 180 km), ahol gyalogos városnézés a történelmi városközpontban: Gótikus Mária-templom, Szent Kereszt-templom, Mátyás-ház megtekintése kívülről. Rövid szabadidő, majd a Rózsahegy vonzáskörzetéhez tartozó Farkasdig (Vlkolinec) folytatjuk utazásunkat (kb. 55 km), ahol a Nagy-Fátra Nemzeti Park részét képező, csodálatos liptói környezetben lévő hegyi skanzent tekintjük meg. Skanzenlátogatásunk befejezése után következő megállónk Árvaváralján lesz, itt a tatárjárás után épült, a tájba 112 méteres sziklaszirten magasodó, gyönyörű környezetben lévő, gazdag történelemmel rendelkező Árva várát tekintjük meg. Miután megismerkedtünk a vár történetével, s legendáival, teleszívtuk magunkat a friss levegővel, kellemesen elfáradva visszaszállunk autóbuszunkba, s meg sem állunk a Lengyel-Tátra fővárosáig, Zakopánéig, ahol elfoglaljuk szállásunkat. Vacsoralehetőség, illetve egyéni séta, szabadidő a városban. Szállás Zakopánéban (2 éj).

 

2. nap: Zakopane – Nedec vára – Kasprówy-csúcs – Gubalowka-hegy

Reggeli a szállodában, majd kirándulás a Zakopane városától mintegy 40 km-re fekvő, a Pieninek mészkőhegységet kettészelő Dunajec folyó partján, csodálatos természeti környezetben épült Nedec várához, mely évszázadokig a Magyar Királyság legészakibb határvára volt, jelenleg a lengyel-szlovák határ közelében lengyel területen fekszik. Itt is ismerkedünk a vár történetével, miközben élvezzük a pompás kilátást a környékre (remek panoráma a czorsztyni vár romjaira, a dunajeci víztárolóra), megtekintjük a várudvaron található kocsikiállítást is. A nedeci vár megtekintése után a nap második fele is a természeti szépségeké lesz. Kirándulás a Kasprowy-csúcsra (Gáspár) felvonóval. A felvonó az 1959 méter magasságban lévő Kasprowy Wierch állomásig közlekedik, innen az 1987 méter magas csúcs néhány perces gyalogos sétával elérhető. Miután kigyönyörködtük magunkat, kb. másfél óra múlva visszatérünk a kiindulási pontra, ahonnan visszatérünk Zakopanéba. Zakopanéban rövid városnézés keretében megtekintjük a fő nevezetességeket (fatemplom, fakápolna, temető, sajtpiac). Lehetőség lesz feljutni siklóval a Gubalowka-hegyre is. A városnézés után visszatérés a szálláshelyre, majd vacsorázási lehetőség, s szabadidő, pihenés. Szállás az előző napi szálláshelyen.

 

3. nap: Zakopane – Nowy Targ – Ószandec – Újszandec – Krakkó

Reggeli, majd indulás a Magas-Tátra északi lábánal, a Fehér- és a Fekete Dunajec összefolyásánál fekvő Nowy Targ nevű kisvárosba (kb. 25 km). Rövid közös séta Lengyelország „leghidegebb” városában (Szt. Anna templom, Szt. Katalin templom, Városháza megtekintése kívülről). A séta befejeztével a kb. egy óra utazás után Ószandec (Stary Sacz) lesz a következő megállónk. Itt megtekintjük a 9000 lakosú kisváros fő nevezetességét, a IV. Béla királyunk lánya, Árpád-házi Szent Kinga által a XIII. század utolsó negyedében alapított klarissza kolostort és templomot. Kinga V. Boleszláv lengyel fejedelemhez ment feleségül, teljes hozományát a tatárjárás elleni védekezésre szentelte, s Lengyelországnak, valamint Litvániának is védőszentje. A kolostor udvarán található a Szent Kinga Háza Múzeum, itt megtekintjük a Szent Kinga kultusz emlékeit. A kolostor falai mellett álló székelykaput is megtekintjük, melyet a magyar állam ajándékozott a városnak 1999-ben Kinga szentté avatása alkalmából. Amennyiben időnk engedi Újszandec (Nowy Sacz) városházát, s bazilikáját is megnézzük. A délutáni órákban továbbutazás Krakkóba. Vacsoralehetőség, s szabadidő, pihenés. Szállás Krakkóban (2 éj).

 

4. nap: Krakkó – Wawel – óváros

Reggeli, majd az egész napot Lengyelország volt királyi fővárosában Krakkóban töltjük. A délelőttöt a krakkói várban, a Wawelben töltjük. Megtekintjük a Kincstárat, majd a vár nevezetes termeit, s a Waweli Székesegyházat. Délután gyalogos városnézés Krakkó óvárosában, a főbb nevezetességek megtekintésével (Piactér, Posztócsarnok, Szűz Mária templom, a néhai zsidónegyed, földalatti múzeum stb.). A közös városnézés után szabadidőt biztosítunk, ahol mindenki egyénileg nézelődhet, sétálhat, vásárolhat. Vacsorázási lehetőség. Szállás az előző napi szálláshelyen.

 

5. nap: Krakkó – Wieliczka – Zólyom (Szlovákia) – Budapest

Reggeli, majd búcsú a gyönyörű Visztula-parti várostól. Rövid utazás (kb. 12 km) után megállunk Wieliczkában és megtekintjük a világ egyik legrégebbi kősóbányáját, Lengyelország történelmi emlékhelyét, az 1978 óta az UNESCO Világörökségek részét képező Wieliczka sóbányát. Miközben bejárjuk a bánya legfontosabb kamráit, aknáit, belső kápolnáját, ismerkedünk annak történetével, melyben ismét előkerül majd többek között Kinga királynő, s férje V. Boleszláv fejedelem. A program végén felszállunk autóbuszunkra, s elindulunk hazafelé. Utolsó látogatásunkat a délutáni órákban Zólyom (Zvolen) környékén tartjuk (kb. 225 km). Amennyiben időnk még megengedi, meglátogatjuk a Nagy Lajos által építtetett zólyomi várat is, ahol többek között első klasszikus költőnk, Balassi Bálint is született. Zólyomi megállásunk végeztével folytatjuk utazásunkat Budapest felé. Érkezés Budapestre a késő esti órákban (kb. 160 km).

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Vlkolinec

-          Krakkó történelmi központja

-          Wieliczka sóbánya

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 Szolgáltatások:

 

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-         utazás különbusszal (a buszon min. 12 hely üresen marad!)

-         BBP biztosítás

-         elhelyezés középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésigRészvételi költség:
  • Bruttó alapár: 99.800 Ft

  • Sztornó biztosítás: 1.400 Ft (a bruttó alapárra)

  • Egyágyas felár: 32.800 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)

  • Fakultatív vacsora: 25.400 Ft


 

A belépők és a siklójegyek (retúr) a helyszínen fizetendők: kb. 365 PLN (nyugdíjas- vagy diákkedvezményre jogosító igazolvány szükséges lehet)

 

A további étkezések egyénileg történnek.

 További tudnivalók:

 

- 15-24 fő közötti felár:                                 19.000 Ft

 

Az autóbuszon való helyfoglalás a jelentkezés sorrendjében történik a helyszínen.

 

Fontos! Az utazáshoz szükséges: érvényes plasztik személyi igazolvány.

 

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.


Ország bemutatása:
Lengyelország, Krakkó utca
Zakopane, Lengyelország
Szlovákia, Besztercebánya
Szlovákia, Vlkolinec
Szlovákia, Árvai vár
Lengyelország, Kasprowy-csúcs
sajt
Lengyelország, Zakopane fatemplom
Lengyelország, Krakkó
Lengyelország, Krakkó látkép
Lengyelország, Wawel
Lengyelország, Wieliczka sóbánya
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!