Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


Körutazásos katalógus II.
Körutazásos katalógus II.


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2021.08.03 15:26
Főoldal  » Társas körutak  » Európa  » Felső-Ausztria meseszerű tájai „A muzsika hangja” hangulatában

Felső-Ausztria meseszerű tájai „A muzsika hangja” hangulatában

Salzburg - Bad Ischl - Hallstatt
Utazási időpontok:
  • 2021. szeptember 20 - szeptember 24
  • 2022. június 13 - június 17

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest – Melk – Salzburg

Találkozó Budapesten a kora reggeli órákban és elutazás Salzburgba megállókkal. Az egyik megállónk során a Duna mentén található, melki Szent Benedek-rendi apátságot is meglátogatjuk, mely az UNESCO világörökségi védelmét élvezi. Az apátságban több mint 900 éve élnek szerzetesek és látják el feladataikat, az oktatást és a lelkipásztori teendőket. Naponta a világ minden tájáról érkező látogatók, hogy megcsodálják ennek az építészeti remekműnek a csodás szépségét. Érkezés Salzburgba az esti órákban. Vacsora és szállás Salzburgban.

 

2. nap: Salzburg

Reggelit követően városnézésre indulunk. Mozart szülővárosát egyedülálló barokk építészete, elbűvölő kultúrájának és az ezt körülölelő természet harmóniája teszi varázslatossá. Nem csoda, hogy 1997-től az óváros az UNESCO kiemelten védett kulturális világörökségei között kapott helyet. Városnézésünket A muzsika hangja egyik ikonikus betétdalának helyszínével, a Mirabell kert látogatásával kezdjük, ahol Maria és a gyerekek a híres Do-Re-Mi-t a kert lépcsőin, a szökőkútnál és a lugas alatt éneklik. Majd a salzburgi háztetők fölé magasodó Nonnberg apátságot tekintjük meg, ahol Maria von Kutschera nevelkedett, mielőtt feleségül vette Georg von Trapp kapitány, és ihletet adott a filmnek. Az óváros szívében található, fenséges barokk szökőkúttal ékesített Residenzplatz is ismerős lehet a filmjelenetekből. Az óvárosban sétálva Mozart szülőházát is megtekinthetjük majd. A délután folyamán a Leopoldskron kastélyhoz látogatunk, ami szintén A muzsika hangja forgatási helyszíneként vált világhírűvé. Majd a Hellbrunn kastély parkjában sétálva megtalálhatjuk a pavilont, ahol Liesl és Franz először találkoztak, és ami évente több mint 300 ezer rajongót vonz egész Európából. Este szabad program. Vacsora és szállás Salzburgban.

 

3. nap: Salzburg – Bad Ischl – Hallstatt

Reggeli után a festői Mondsee partjához indulunk, ahol megtekintjük a Szent Mihály templomot, ahol Maria és a kapitány fényűző esküvőjét forgatták. Majd az 1782 méter magas Schafberg hegycsúcsán lévő kilátó tetejéről csodáljuk meg az elénk táruló 360 fokos, felejthetetlen körpanorámát. A hegytetőre A muzsika hangjából is ismerős kisvonattal jutunk fel. Délután Bad Ischl történelmi fürdővárosába utazunk tovább. A kisváros a császári család egykori nyári menedéke volt, Ferenc József és Erzsébet rendszeresen nyaralt itt. Rezidenciájuk, a Császár Villa eredetileg Zsófia főhercegnő esküvői ajándéka volt, Ferenc József Erzsébettel 1854-ben kötött házassága alkalmából. A villa meglátogatása után rövid sétát teszünk a hangulatos belvárosban, majd folytatjuk utunkat Hallstattba, a rendkívüli szépségű elvarázsolt kisvárosba, ahol a pasztell színű házak villódzó tükörképeket vetnek a nyugodt tóra, amit mindenfelől a hatalmas hegycsúcsok vesznek körül. Vacsora és szállás Hallstattban.

 

4. nap: Hallstatt

A reggelit követően a tóparton fekvő Hallstatt festői szépségű kisvárosát fedezzük fel, ami 1997 óta a világörökség részét képezi. A barokk kisváros nevét a kelta hagyományok szerint a sóról kapta, jelentése „a só helye”. Nem meglepő hát, hogy a világ legrégebbi, ismert sóbányája is itt található. A bányába Hallstattból siklóval jutunk fel. A bányalátogatás előtt a nemrég épült SkyWalk kilátóból csodálhatjuk meg az alattunk több száz méteres mélységben elterülő táj páratlan panorámáját. A bánya meglátogatása után felfedezzük Hallstatt hangulatos belvárosát, ahol meglátogatjuk az úgynevezett Csontházat is, ahol több, mint 1200 emberi koponya található. A városnak ez a bizarr nevezetessége főként a helyhiánnyal függ össze. A templom kertjében található kis temetőből helyszűke miatt 10 évente kiássák a halottak maradványait és azok koponyáit feldíszítve a templom mögötti Csontházban őrzik tovább. Délután a kisváros egyéni felfedezése. Vacsora és szállás Hallstatt környékén.

 

5. nap: Hallstatt – Pandorf – Budapest

Reggeli után elutazás megállókkal Budapestre. Útközben megálló a Parndorfban található Outletben, ahol több mint 70 üzlet és számos kávézó és étterem várja a látogatókat és a megpihenni vágyókat. Továbbutazás Budapestre, érkezés az esti órákban.

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Salzburg történelmi belvárosa

-          Hallstatt - Salzkammergut kultúrtájSzolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-        közlekedés külön autóbusszal

-         elhelyezés középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodában, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

-        BBP biztosításRészvételi költség:
  • Bruttó alapár: 148.000 Ft

  • Sztornó biztosítás: 2.070 Ft (a bruttó alapár)

  • Egyágyas felár: 39.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


Helyszínen fizetendő költségek:

- Belépők: kb. 115 EUR (nyugdíjas- vagy diákkedvezményre jogosító igazolvány szükséges lehet)

- Program szerinti étkezések (vacsorák): 65 EUR

 További tudnivalók:

Minimum létszán: 20 fő

 

Az autóbuszon való helyfoglalás a jelentkezés sorrendjében történik a helyszínen.

Az utazáshoz szükséges: érvényes személyi igazolvány vagy útlevél.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 300 HUF, 1 EUR = 355 HUF árfolyamig érvényesek.


Ország bemutatása:
Felső-Ausztria
Felső-Ausztria
Felső-Ausztria
Felső-Ausztria
Felső-Ausztria
Felső-Ausztria
Felső-Ausztria
Felső-Ausztria
Felső-Ausztria
Felső-Ausztria
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!