Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


Körutazásos katalógus II.
Körutazásos katalógus II.


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2021.08.03 15:26
Főoldal  » Társas körutak  » Európa  » Nadap - Pákozd - Székesfehérvár - Öskü - Dinnyés

Nadap - Pákozd - Székesfehérvár - Öskü - Dinnyés

Fejér és Veszprém megyei séták
Utazási időpontok:
  • 2021. október 01 - október 01

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

 

Találkozó Budapesten a kora reggeli órákban. Indulás Nadap felé, ahol a térképészet és az építészet egyik legfontosabb meghatározójának, a magasság mérésnek magyarországi legfőbb viszonyító pontja, a Nadapi szintezési ősjegy található. Ebből mindjárt kettő is van, az un. Adria feletti szint, valamint a később meghatározott Balti szint Főalappontja. Mindkettő használatos ma is. Rendkívül szép környezetben fekszenek, közel egymáshoz, közkedvelt kiránduló helyen.

 

Továbbindulás Pákozdra, ahol az érkezést követően Miskahuszárt tekintjük meg, ami a világ legnagyobb huszárszobra, mely a maga nemében egyedülálló alkotás, 100 tonna betonból készült és 13,01 m magas. A szobor a magyar huszár szimbóluma, ennek a magyar katonai hungarikumnak az emlékműve, amely a magyar katona hősiességét és bátorságát hivatott megörökíteni. Az alkotás a győztes magyar katona jelképe is egyben, hiszen a pákozdi diadal helyén áll és arra emlékeztet: a huszár egyik kezében a győzelmi zászlót tartja, a másik kezét viszont a kardján nyugtatja, jelezve, hogy készen áll bármikor a harcra, hazája védelmére.

 

Továbbutazás Székesfehérvárra, ahol az érkezést követően a Bory Várat látogatjuk meg. A várat Bory Jenő szobrászművész és építészmérnök saját tervei és fantáziája alapján 40 nyáron keresztül, emléket emelve a hitvesi szeretetnek és művészi álmainak. Többnyire egyedül, a két kezére hagyatkozva dolgozott, legfeljebb néhány alkalmi segítséget vett igénybe. Az Európa-szerte ismert épületegyüttes napjainkban az örök szerelem szimbólumaként és a „székesfehérvári Tádzs Mahal”-ként él a köztudatban.

 

Továbbindulás Öskübe. Öskü egy barátságos település Veszprém és Várpalota között, a 8-as út, az egykori római hadiút mentén. A falu települése már a római korban is lakott volt. A környék sziklás dombját koronázza meg a kupolás tetejű kerek ösküi templom (rotunda), amelynek eredetétől régebben sok kalandos elméletet megfogalmaztak. Sokan azt gondolták, hogy eredetileg török mecset lett volna, vagy esetleg vártorony maradványa, sőt római eredetre is gyanakodtak. Az utóbbi évtizedek kutatásai középkori eredetre engednek következtetni, az Árpád-kori körtemplomok (rotundák) közé sorolják és 11. századi keletkezést feltételeznek, az 1975-1976-ban végzett műemléki helyreállítás is ezt bizonyította.

 

Továbbutazás a dinnyési Várparkba, aminek egyediségét az adja, hogy a történelmi Magyarország várait jeleníti meg eredeti anyagukból elkészített makettként: a kicsinyített várak, akárcsak eredetijük, kőből, fából, téglából, vesszőből és sárból készültek, mellyel az építő 2018-ban és 2019-ben be is került a Guinness világrekorderek közé.

 

Visszaérkezés Budapestre a kora esti órákban.

 

A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

-        közlekedés külön autóbusszal

-        magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőRészvételi költség:
  • Részvételi díj: 10.800 Ft

  • Sztronó biztosítás: 150 Ft (a részvételi díjra)


Helyszínen fizetendő költségek

Belépők a helyszínen fizetendők: kb. 2.800 Ft (nyugdíjas- vagy diákkedvezményre jogosító igazolvány szükséges lehet)További tudnivalók:

Minimum létszám: 25 fő

 

Az étkezés egyénileg történik.

 

Az autóbuszon való helyfoglalás a jelentkezés sorrendjében történik a helyszínen.

Az utazáshoz szükséges: érvényes személyi igazolvány.


Ország bemutatása:
 Öskü kerektemplom
 Bory-vár
 Miskahuszár
 Nadapi ősjegy
 Bory-vár
 Bory-vár
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!