Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


Körutazásos katalógus II.
Körutazásos katalógus II.


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2022.01.26 14:33
Főoldal  » Társas körutak  » Európa  » Élmények a Salzkammerguti tóvidéken

Élmények a Salzkammerguti tóvidéken

látogatással Linzben, Salzburgban és a Kremsmünsteri Apátságban
Utazási időpontok:
  • 2022. április 21 - április 24

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest - Salzburg

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Linzbe, technikai megállóval. Programunk első állomása, Felső-Ausztria tartományi székhelye, Linz városa. Itt városnézés keretében a főbb látnivalókkal (Plébániatemplom, régi Dóm, Vár, Főtér és környéke) ismerkedünk. A városnézés befejezése után jó 40 km buszút után a VIII. században III. Taszilo bajor herceg által alapított Szent Benedek-rendi apátságba, Kremsmünsterbe érkezünk. Itt vezetett túrán veszünk részt, melynek során megcsodálhatjuk az UNESCO Világörökség címre váró apátság rejtélyes és csodálatos kincseit, melyek közül a Tassilo-kehely a legértékesebb, de sok más csodálatos tárgy mellett, a kiemelkedő egyház- és kultúrtörténeti jelentőséggel bíró Codex Millenarius is itt látható. Az apátság és kolostor megtekintése után tovább utazunk a salzburgi szállásunkhoz. Este vacsora egyénileg, illetve lehetőség van a város egyéni felfedezésére.

 

2. nap: Salzburg – Wolfgangsee - Bad Ischl – Hallstatt - Salzburg

Reggeli után egész napos kirándulást teszünk a Salzkammerguti tóvidéken. Először a régió legnagyobb tavához, a Wolfgangsee-hez utazunk, ahol két megállót is teszünk. Először a tó északnyugati csücskében fekvő Sankt Gilgen kicsiny városának hangulatos, virágos, festett házakkal teli központjában teszünk egy sétát, ahol többek között a hegedülő gyermek Mozart szobrát is láthatjuk. Második megállónk a tónál Sankt Wolfgang városánál lesz, mely szintén rendkívül bájos és hangulatos. Itt megtekintjük a városka kegytemplomát, mely gótikus és barokk oltáráról nevezetes. Visszaszállunk az autóbuszba, s meg sem állunk Bad Ischl városáig. 1853-ban itt ismerkedett meg egymással Ferenc József és Wittelsbach Erzsébet, azaz Sissi. Megtekintjük a Császári Villa nevezetes termeit, kincseit, majd sétálunk a városban, ahol pillantást vethetünk többek között a Lehár-villára, s lesz lehetőségünk megkóstolni Sissi kedvenc süteményét, az eredeti Ischlert is. Újabb kb. 20 km buszozás után az 1875-ig csak víziúton vagy hegyi ösvényeken keresztül öszvérrel megközelíthető, a Hallstatti-tó délnyugati partján fekvő Hallstatt városába érkezünk. Sétánk során megtekintjük a meredek lejtőkre, cölöpökre épült tóparti épületeket, megtekintjük a Szűz Mária mennybevétele plébániatemplomot, a hozzá tartozó kis temetővel, s a Csontházzal. Némi szabadidőre is lehetőség lesz, hogy pár percre megállva egyénileg is mindenki átadhassa magát a csodálatos látványnak, hangulatnak, mely e gyönyörű helyet oly kedveltté teszi. Az esti órákban visszatérünk szálláshelyünkre.

 

3. nap: Salzburg - Bad Dürrnberg – Festungsberg - Salzburg

Reggeli után autóbuszunkkal Hallein melletti Bad Dürrnbergig utazunk, s megtekintjük a világ legrégebbi sóbányáját. Fehér védőruhákba öltözve járjuk végig a tárnákat szakavatott kísérővel, ahová kis bányavasúttel megyünk be, illetve jövünk ki. Földalatti tutajozás, s „bányacsúszdázás” is színesíti programunkat, mely minden korosztálynak ajánlott, s kellemes időtöltést, nagyszerű élményt ígér. Bányalátogatásunk után a Salzburg melletti, hatalmas parkkal körülvett, különleges vízijátékairól ismert reneszánsz Hellbrunni kastélyt tekintjük meg, majd a nap hátralévő részét Salzburg városában töltjük, melynek óvárosa része az UNESCO Világörökségnek. Városnézünket a Mirabell kertek megtekintésével kezdjük, nem maradhat ki Mozart szülőháza, valamint a Dóm sem. Felvonóval felmegyünk a Festungsberg ormán 506 méter magasságban épült Hohensalzburg várába is, mely Európa legnagyobb középkori várai közé tartozik. A vár megtekintése után visszaereszkedvén a városba szabadprogram keretében sétálhatunk, vásárolhatunk, többek között akár az eredeti ezüstpapíros Fürst-féle Mozart golyót is megkóstolhatjuk, s vihetünk belőle haza ajándékba is. Este visszatérünk már megszokott szállodánkba.

 

4. nap: Salzburg – Gmunden - Budapest

Reggeli után hazafelé vesszük az irányt, de útközben megállunk még a Salzkammerguti tóvidék ezen út során eddig még meg nem látogatott két tavánál. Először a Mondsee tó partjánál a tóval azonos nevű kisváros központjában sétálunk a díszesen festett házak között, s ugyancsak gyönyörködhetünk a főtéren álló plébániatemplom barokk homlokzatában is. Ezután programunk utolsó látványosságához, a tóvidék északi peremvidékén, a Traunsee északi partján fekvő népszerű üdülővárosba, Gmundenbe érkezünk. Kellemes sétát teszünk itt is a városban, pillantást vethetünk az Orth-i tavi és parti kastélyra is, még szippantunk párat a tiszta, sós levegőből, s ezek után már csupán technikai szünetekre állunk meg a nap további részében, s folyamatosan utazunk haza budapesti kiindulási helyszínünkre.

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-        Salzburg városának történelmi központja

-        Hallstatt–dachsteini kultúrtájSzolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-        közlekedés külön autóbusszal

-         elhelyezés középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodában, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

-        BBP biztosításRészvételi költség:
  • Bruttó alapár: 117.000 Ft

  • Sztornó biztosítás: 1.640 Ft (a bruttó alapárra)

  • Fakultatív vacsora: 12.600 Ft

  • Egyágyas felár: 38.500 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)

  • 15-20 fő közötti létszámfelár: 18.000 Ft


Helyszínen fizetendő költségek:

Belépők a helyszínen fizetendők: kb. 65,50 EUR/fő (nyugdíjas- vagy diákkedvezményre jogosító igazolvány szükséges lehet)További tudnivalók:

15-20 fő közötti felár: 18.000 Ft

 

Az étkezés egyénileg történik.

 

Az autóbuszon való helyfoglalás a jelentkezés sorrendjében történik a helyszínen.

 

Az utazáshoz szükséges: érvényes személyi igazolvány vagy útlevél.

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 355 HUF, 1 USD = 300 HUF árfolyamig érvényesek.


Ország bemutatása:
Felső-Ausztria
Felső-Ausztria
Felső-Ausztria
Felső-Ausztria
Felső-Ausztria
Felső-Ausztria
Felső-Ausztria
Felső-Ausztria
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!