Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


Körutazásos katalógus II.
Körutazásos katalógus II.


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2022.05.18 11:01
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » Dél-Korea körutazás (10 napos)

Dél-Korea körutazás (10 napos)

Egy különleges kultúra múltja és jelene
Utazási időpontok:
  • 2022. szeptember 17 - szeptember 26

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről átszállással Szöulba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: ... Szöul

Megérkezés Dél-Korea fővárosába, mely az ország legnagyobb városa, a világ egyik pénzügyi és kereskedelmi központja. A dél-koreaiak egynegyede lakik itt. Transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Incheonban vagy Szöulban.

 

3. nap: Szöul – Gyeongju – Yangdong

Reggelit követően utazás Gyeongjuba, ahol meglátogatjuk a Gyeongju Történelmi Körzetet, mely az UNESCO Világörökségek részét képezi. A terület templomok és paloták romjait, pagodákat foglal magába a Silla Királyság idejéből, melyet a világ egyik legnagyobb szabadtéri múzeumaként is ismernek. Ezután látogatás Yangdongban, Korea legnagyobb hagyományörző falujába, mely a Joseon Dinasztia építészetét és hagyományait mutatja be az idelátogatóknak. A falu 2010 óta az UNESCO Világörökségek részét képezi. Vacsora. Szállás Gyeongjuban.

 

4. nap: Gyeongju

Reggeli, majd megtekintjük a Sokkuram-sziklaszentélyt és a Bulguksa templomot, melyek szintén az UNESCO Világörökségek része, majd a Tumuli Parkot (Daereungwon), ahol több mint 20 kisebb-nagyobb síremléket láthatunk a Silla Királyság idejéből. Ezt követően látogatás a gránittéglából épült Chomsongdae csillagvizsgálónál, mely a legidősebb épen maradt csillagvizsgáló torony Ázsiában. Napunk zárásaként megtekintjük a Gyeongju Nemzeti Múzeumot. Vacsora. Szállás Gyeongjuban.

 

5. nap: Gyeongju – Andong – Hahoe – Wonju

Reggeli után utazás Andongba, mely a tradícionális koreai iskola tudományos központja. Ezután Hahoe falu meglátogatásával folytatjuk utazásunkat. Hahoe a Joseon-kori építészet és hagyományok őrzője, 2010 óta az UNESCO Világörökségek részét képezi. Nevét az őt körülölelő Nakdong folyó miatt kapta, elnevezésének jelentése „vízzel körülvett falu”. Meglátogatjuk a Maszk Múzeumot, ahol megismerkedhetünk az ősi koreai maszkokkal és a különböző maszkos táncok történetével. Utazás Wonjuba. Vacsora és szállás Wonjuban.

 

6. nap: Wonju – Seorak-hegy Nemzeti Park – Abai

Reggeli, majd a Seorak-hegy Nemzeti Parkba utazunk - mely kb. 2000 különleges állatfajnak és 1400 ritka növényfajnak ad otthon. Érkezést követően siklóval felmegyünk a Gwongeumseong erődhöz. Felmenetel közben gyönyörködhetünk az erdőkben. Ezután megtekintjük a Shinhungsa templomot, mely egy közel 15 méter magas aranyozott Buddha szoborról nevezetes. Délután Abai halászfaluba látogatunk, mely egy híres koreai filmforgatási helyszín, majd a nyüzsgő Daepohang kikötőt tekintjük meg. Vacsora. Szállás a nemzeti park területén.

 

7. nap: Seorak-hegy Nemzeti Park – Nami-sziget – Szöul

Reggelit követően visszautazás Szöulba. Útközben a Pukhan folyón komppal áthajózunk Nami szigetére. A félhold alakú sziget nevét Nami tábornokról kapta, aki sikeresen verte le a lázadókat Szedzso király idejében a 15. században. Egy nemzetközileg is ismert televíziós sorozat révén vált híressé és évi 2 millió koreai és külföldi látogat ide. A kínai mamutfenyőkkel és páfrányfenyőkkel tarkított szigeten a sorozat főszereplőinek szobrot is állítottak. Folytatjuk utunkat Szöulba. Vacsora, szállás Szöulban.

 

8. nap: Szöul

Reggeli, majd meglátogatjuk az 1395-ben épült, majd 1867-ben felújított Gyeongbok Palotát. Ez volt a Joseon Dinasztia Öt Nagy Palotájának központi és legnagyobb épülete, melyet a XX. században a japánok szinte teljesen leromboltak. Ezután folytatjuk városnézésünket a Népművészeti Múzeumnál, ahol további betekintést nyerhetünk ennek a különleges kultúrájú országnak a múltjába. A Gyeongbok Palota őrségváltási ceremóniáját élvezhetjük ezután. Fotóstop az Elnöki Kékháznál. Vacsora, szállás Szöulban.

 

9. nap: Szöul …

Reggelit követően az Insadong kulturális utcához látogatunk. Megtekintjük a Jogyesa templomot, mely a koreai buddhizmus központja. Ezután koreai utunk lezárásaként felpróbálhatjuk a Hanbok-ot, a tradícionális koreai viseletet. Menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

10. nap: … Budapest

Hazaérkezés Budapestre.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Gyeongju Történelmi körzet

- Korea történelmi falvai: Hahoe és Yangdong

- Sokkuram-barlang és a Bulguksa templom

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Az árak az év során rajtunk kívülálló okok miatt változhatnak!Szolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-         repülőjegy illetékekkel

-         BBP biztosítás

-         közlekedés külön busszal

-         elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésigRészvételi költség:
  • Bruttó alapár: 698.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj 500.000 Ft + repülőjegy illetékekkel kb. 198.000 Ft)

  • Sztornó biztosítás: 9.770 Ft (a bruttó alapárra)

  • Egyágyas felár: 116.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 180 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

 

A 180 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák vagy ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ezek a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendők.

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 16 fő

-         13-15 fő közötti felár: 28.000 Ft

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál.

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 300 HUF, 1 EUR = 355 HUF árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

Ország bemutatása:
 Korea
 Dél-Korea, Shinheungsa templom
 Korea
 Korea
Dél-Korea, Szöul, Nami sziget
 Korea
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!