Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


Körutazásos katalógus II.
Körutazásos katalógus II.


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2021.09.17 15:45
Főoldal  » Társas körutak  » Amerika  » Brazília nagykörút az Amazonas dzsungellel

Brazília nagykörút az Amazonas dzsungellel

A metropolisztól, a vízesésen át az esőerdőig
Utazási időpontok:
  • 2021. november 01 - november 12
  • 2022. január 21 - február 01

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest – Rio de Janeiro

Elrepülés átszállással Brazíliába, Rio de Janeiro-ba. Brazília a dél-amerikai kontinens legnagyobb országa, és az egyetlen, ahol portugálul beszélnek (a többi országban a spanyol a hivatalos nyelv). Hatalmas kiterjedésének köszönhetően az ország különböző részei más és más arcát mutatják a természetnek. Esti érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás a Copacabanán.

 

2. nap: Rio de Janeiro – Corcovado

Reggelit követően városnézés a világ legszebb fekvésű városában. Felmegyünk fogaskerekűvel a Megváltó szobrához, amely a Corcovado hegy tetején magasodik, és ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a városra. Délután szabad program, pihenés a tengerparton. Szállás a Copacabanán.

 

3. nap: Rio de Janeiro – Cukorsüveghegy

Reggeli után a Rio jelképének számító Cukorsüveghegy meglátogatása. Ez Rio egyetlen része, ahonnan a Copacabana tengerpartja teljes egészében belátható. Délután szabad program, pihenés a tengerparton. Szállás a Copacabanán.

 

4. nap: Rio de Janeiro – Paraty – Rio de Janeiro

Reggeli, majd egésznapos kirándulás Paratyba, mely Brazília legszebb fekvésű óceánpartjával rendelkezik. A kis gyarmati város központja nemzeti műemléki védettséget élvez, az autóforgalom elől elzárt utcákat szépen megőrzött házak szegélyezik, és az öbölben számtalan kis sziget és barlang bújik meg. A hangulatos kisvárosban visszarepülünk az időben: nosztalgikus, történelmi tereken, szűk utcácskákon, régi templomok között sétálhatunk. Szállás a Copacabanán.

 

5. nap: Rio de Janeiro – Iguazu (brazil oldal)

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés az Iguazu vízeséshez, amely a világ legbővizűbb vízesése, melyhez mind növény-, mind állatvilágban igen változatos nemzeti park tartozik. A szubtrópusi környezetben fekvő vízesésrendszer, amelyet 275 apróbb vízesés alkot, Brazília, Paraguay és Argentína határán található. Érkezés után kiadós séta a brazil oldalon a vízesések mellett és alatt, amely az UNESCO Világörökségek részét képezi. Idő függvényében fakultatív programlehetőség: Macuco szafari, azaz motorcsónaktúra a vízesés alá. Miután a dzsungelen keresztül lesétálunk az Iguazu partjára, motorcsónakokba szállunk és az örvénylő, sistergő folyón behatolunk a 70-100 méteres dübörgő vízfalak közé (helyszínen fizetendő – kb. 95 USD). Szállás az Iguazunál.

 

6. nap: Iguazu vízesés (argentin oldal)

Reggelit követően folytatjuk látogatásunkat a világ talán legszebb vízesés láncolatánál. Kirándulás az Iguazu vízesés argentin oldalához, ahol megtekintjük az Ördög torkának nevezett részt (Gargante del Diablo). Szállás az Iguazunál.

 

7. nap: Iguazu – Manaus

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Manausba, amely 18 km-re található attól a ponttól, ahol a Rio Negro a tekintélyt parancsoló Amazonas folyóba torkollik. Este vacsora. Szállás a dzsungelben található lodge-ban.

 

8. nap: Manaus – dzsungeltúra

Reggeli, majd kirándulás a dzsungelben, ismerkedés a helyi növény- és állatvilággal. Nem esünk túlzásba, ha kijelentjük, hogy ez a terület a földi paradicsom. Sokszor áthatolhatatlan dzsungelével, élővilágával egyedülálló. Ebéd után lehetőségünk nyílik piranha-halászatra is. A piranha Dél-Amerikában honos, legvérengzőbb halfajta. Vacsora. Szállás az előző napi lodge-ban.

9. nap: Manaus – Vizek találkozása

Reggeli után egésznapos kirándulás a „Vizek találkozásához”, ahol a Rio Negro az Amazonasba ömlik, és a különböző színű vizek összekeverednek – lenyűgöző látvány. Az Amazonas Földünk legbővizűbb és egyben az egyik leghosszabb folyója. Napközben ebéd. Vacsora. Szállás az előző napi lodge-ban.

 

10. nap: Manaus – Rio de Janeiro

Reggeli. Transzfer a repülőtérre és visszarepülés Rio de Janeiro-ba. Érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás a Copacabanán.

 

11. nap: Guanabara-öböl – Rio de Janeiro …

Reggeli után transzfer a hajókikötőbe és hajókirándulás a riói Guanabara-öbölben. Este hazarepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

12. nap: … Budapest

Hazaérkezés Budapestre.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-            Rio de Janeiro: A tenger és a hegyek között elterülő "Carioca" tájak

-            Paraty és az Ilha Grande

-            Iguazu Nemzeti Park

-            Középső-Amazonas vidéke

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékekkel

- BBP utasbiztosítás

- közlekedés külön buszokkal, kisbuszokkal, belső repülőjárattal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodában, lodge-ban, kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel, a dzsungelben teljes ellátással

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

 

 Részvételi költség:
  • Bruttó alapár: 999.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj 654.000 Ft + repülőjegyek illetékekkel kb. 345.000 Ft)

  • Sztornó biztosítás: 13.985 Ft (a bruttó alapárra)

  • Egyágyas felár: 255.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők a program szerint: 225 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 225 USD a program szerinti belépőket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

A további étkezések egyénileg történnek, ebben a csoportkísérő idegenvezető segítséget nyújt (vacsoránként kb. 15-20 USD-ral lehet számolni).

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 18 fő

- 15-17 fő közötti felár: 55.000 Ft

 

Dél-Amerikában az autóbuszok mérete eltér az Európában megszokottaktól. Sokszor a buszban, illetve néhány esetben a tetőn elhelyezett csomagtartón szállítják az utasok bőröndjét.

 

Kötelező védőoltás nincs. A dzsungelbe való látogatás miatt erősen javasolt a sárgaláz elleni védőoltás! További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 300 HUF, 1 EUR = 355 HUF árfolyamig érvényesek.

Az utat  kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más áron és más szolgáltatásokkal.

 

Időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:

Brazília:


Ország bemutatása:
Brazília
Brazília
Brazília
Brazília
Brazília
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!