Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


Körutazásos katalógus II.
Körutazásos katalógus II.


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2022.01.26 14:59
Főoldal  » Társas körutak  » Európa  » Veszprém – Zirc – Pápa – Majk

Veszprém – Zirc – Pápa – Majk

Barangolás Magyarország meseszép tájain
Utazási időpontok:
  • 2022. április 09 - április 09

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

Kora reggeli indulás Budapestről Veszprém, a királynék városa felé. A veszprémi vár főbb látnivalói kerülnek megtekintésre, mint például a Szaléziánum, a Szent Mihály székesegyház, a Gizella képolna  vagy I. István és Gizella szobra. A Veszprémi vár a X-XI. században alakult ki. A Veszprémi vár nem egyetlen nagy épület, hanem egy falak közé zárt város, a magyar történelem kiemelkedő jelentőségű helyszíne. A vár jól védhető, hiszen, meredek falú völgyek által elkülönített hosszúkás hegyháton épült meg. A Szent Mihály-székesegyházat Gizella királyné alapította Szent Mihály arkangyal tiszteletére. A székesegyház többször épült újjá több stílusban. Kezdetekben gótikus, majd barokk, végül neoromán stílus jegyeket hordozta. A Szaléziánum a Szent-Mihály székesegyházzal szemben található. Az épületben a földszinten és a pincében látványműhelyek találhatóak, melyek a hegedűkészítéssel, a gyertyaöntéssel, és az ostyakészítéssel ismertetik meg az idelátogatókat. A Gizella kápolna a XIII. század elején épült, gótikus stílusban. Az alsó kápolna falán apostolokat ábrázoló freskókat pillanthatunk meg, míg a felső kápolnában 11 sárkányfigura tekint le a látogatókra. A vár északi fokára érve az első magyar királyi pár, Szent István és Boldog Gizella szobra magasodik az óváros fölé, szinte védelmezve a települést és lakóit.

 

Tovább indulunk a Zirci Ciszterci Apátság felé. A zirci ciszterci apátsági templom a Bakony vidékének legimpozánsabb barokk temploma. A kívül-belül gyönyörűen felújított, aranyban úszó templom a magyarországi ciszterci rend központja. A mellette lévő kolostor épületében pedig hazánk egyik legszebb műemlékkönyvtárát látogathatjuk meg. Az apátság külön érdekessége, hogy saját sörük van. Nagyon ízletesek, több fajtából lehet válogatni. Kezdetben a Zirci Ciszterci Apátság pincéjében főzték a sört, s bár az Apátság könyvtárában találtak a sörfőzés történetére vonatkozó́ iratokat, az eredeti receptek egyelőre még nem kerültek elő̋. A jelenlegi receptek a modern sörfogyasztó ízlésének megfelelően, igényesen kerültek kidolgozásra.

 

A következő állomásunk a Pápai Kékfestő múzeum. A pápai Kékfestő Múzeum az egykori pápai Kluge-féle kékfestő üzem épületében van. Az üzem 1956-ig működött, ezután az épületegyüttes és az egész berendezés műemléki védelem alá került és 1962-ben mint múzeum nyitotta meg kapuját a látogatók előtt. A kékfestés egy textíliákon alkalmazott színmintázási technológia, amely nevét onnan kapta, hogy a minta eredeti formájában jellegzetesen kék alapon fehér színben jelenik meg.

 

Tovább indulás a Majki kamanduli remeteség felé. A remeteséget 1733-ban a vidék birtokosa, Eszterházy József alapította. A remeteség műemlékegyüttes is egyben, amely 17 cellaházból, templomtoronyból és kolostorból áll. Az épületegyüttes dunántúli nemesi családok adományaiból épült fel a némaságot fogadó rend számára. A némaságot fogadott, fehércsuhás, fejtetőjüket, kopaszra borotvált, hosszú szakállú szerzetesek a bencésektől szigorúbb rend szerint éltek. Külön elmélkedtek kis cellaházaikban, tudományokkal és művészetekkel foglalkoztak. A rend önfenntartó volt, földművelésből, és jótékonysági adományokból élt.

 

 

A remeteség megtekintése után buszra szállunk, és indulás Budapest felé. Érkezés az esti órákban Budapestre.

 

A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- közlekedés külön autóbusszal

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőRészvételi költség:
  • Bruttó alapár: 11.900 Ft

  • Sztornó biztosítás: 165 Ft (a bruttó alapárra)


Belépők a helyszínen fizetendők: kb. 6.300 Ft (nyugdíjas- vagy diákkedvezményre jogosító igazolvány szükséges lehet)További tudnivalók:

Minimum létszám: 25 fő

Az étkezés egyénileg történik.

Az autóbuszon való helyfoglalás a jelentkezés sorrendjében történik a helyszínen.

Az utazáshoz szükséges: érvényes személyi igazolvány.


Ország bemutatása:
Magyarország, Zirci Ciszterci Apátság
Magyarország, Veszprém vára
Magyarország, Veszprém vár
Magyarország, Majki kamanduli remeteség
Magyarország, Pápa Kékfestő múzeum
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!