Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


Körutazásos katalógus II.
Körutazásos katalógus II.


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2022.01.26 15:29
Főoldal  » Társas körutak  » Európa  » Albánia

Albánia

Albánia felfedezése
Utazási időpontok:
  • 2022. május 02 - május 12

Az utazás bemutatása:

 

Jelenlegi beutazási szabályok magyar állampolgárok részére:

- Covid elleni teljes beoltottság

- angol nyelvű oltási igazolás

- belépés legkorábban a 2. dózis után 14 nappal (Johnson vakcina 1 dózis)

 

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest – Szkopje (Észak-Macedónia) 

Indulás autóbusszal kb. 7.00-kor Budapestről. Röszkénél határátlépés Szerbiába, kisebb technikai megállókkal. Érkezés Szkopjéba az esti órákban. Vacsora. Szállás Szkopjéban.

 

2. nap: Szkopje – Sveti Naum – Korça (Albánia)

Reggeli, majd indulás Sveti Naum felé. Albánia és Macedónia határán fekvő városba, mely a zarándokok egyik legnépszerűbb célpontja az országban. Buszos utunk az Ohridi-tó partján vezet végig. Útközben a Drilon Park és a Villa Art meglátogatása. A Fekete Drin itt folyik bele az Ohridi-tóba. A tó partján egy gyönyörű park található. Látogatásunkat vásárlási lehetőséggel zárjuk a bazárban, ahol Ohridi gyöngyöt, a macedón tenger gyöngyét is megvásárolhatjuk. Ezt követően tovább utazás Albániába, Korça városába. Vacsora. Szállás Korçában. Várható szálloda: British Hotel.

 

3. nap: Korça – Gjirokastra

Reggeli, majd felfedezzük Korça nevezetességeit: a Középkori Művészetek Múzeumát, majd Albánia egyik legrégibb mecsetét, a Mirahorit. Rövid sétát teszünk a régi bazárnál és megkezdjük utunkat a gyönyörű Kelcyra-torkolaton a Vjosa folyó völgyén és a Leskovik meseszép erdején keresztül Gjirokastrába, amely az UNESCO Világörökségek részét képezi. Számos helyen lehetőségünk nyílik fotókat készíteni a látványos természeti szépségekről. Utunkat megszakítjuk egy rövid látogatásra Elbasan városában. Itt igazán érezhető a muszlim hit és vallás. Érkezést követően meglátogatjuk Gjirokastrában a város fellegvárát, az ott lévő Fegyver, valamint Néprajzi Múzeumot. Elfoglaljuk szálláshelyünket, ezt követően pedig elmerülünk a török középkori bazár forgatagában, ahol még Enver Hoxa mellszobrot is beszerezhetünk. Vacsora. Szállás Gjirokastrában. Várható szálloda: Hotel Cajupi.

 

4. nap: Gjirokastra – Saranda – Butrint -Gjirokastra

Reggelinket követően kényelmesen elindulunk Saranda városába, mely a Jón tenger legnagyobb és legkedveltebb albán városa.  Útközben meglátogatjuk a Kék-szem forrást, mely a formájáról és mélykék színéről kapta a nevét. Ezután megnézzük a Mesopotam templomot, megcsodálva falait a mitológiai állatok faragványaival. Elérjük Sarandát, de nem állunk meg, hanem tovább utazunk a görög-albán határ mellé, hogy megnézzük Albánia leghíresebb régészeti feltárását, mely az UNESCO Világörökségek részét képezi, Butrintot. A városhoz trójai telepesek legendája kötődik, akik kimenekültek Trójából Aeneas vezetése alatt. A városban elsőként görög telepesek éltek. Különböző népek lakták a városkát egymást követően évszázadokon át, így a változó civilizációk különböző emlékeket hagytak hátra. Látogatásunk befejeztével visszatérünk Gjirokastrába. Vacsora. Szállás Gjirokastrában. Várható szálloda: Hotel Cajupi.

 

5. nap: Gjirokastra – Vlora – Apollonia – Berat

Reggeli után elindulunk északra a meseszép Albán Riviérán. Utunk során szinte végig a Jón-tenger partján haladunk. Megnézzük Albánia rejtélyes tengeralattjáró kikötőjét és megállunk Borsch városának egyik kávézójában, ahol az asztalok közt patakok, kisebb vízesések csörgedeznek. Eljutunk Albánia egyik legfontosabb parkjába, a Logarai Nemzeti Parkba, melyen átkelve eljutunk Vlorába, az albán függetlenség szimbólumának városába. Vlora után folytatjuk utunkat északra. Következő megállónk Apollónia, az elveszett város lesz, melyet folyamatosan tárnak fel a régészek. Ezt követően indulunk szálláshelyünkre, Beratba. Vacsora. Szállás Beratban. Várható szálloda: Grand White City.

 

6. nap: Berat – Golem (Durresi tengerpart)

Reggeli után megkezdjük Berat felfedezését, mely Albánia leglátogatottabb városa, mely az UNESCO Világörökségek részét képezi különleges építészeti stílusa miatt. A Vár és az Onufri Múzeum kerül itt megtekintésre. A berati várat különlegessé teszik a ma is falai között, hagyományos házakban élő helyi emberek. A várnak valaha 40 temploma is volt. Onufri egy híres festő mester volt a XVI. században, aki több ortodox templomban is festett Albániában és Görögországban egyaránt, speciális vörös festéket használva. Beratot elhagyva, indulunk Golembe. Itt érkezést követően elfoglaljuk szálláshelyünket. Délután, fürdés, pihenés a tengerparton. Vacsora, szállás Golemben. Várható szálloda:Klajdi Resort.

 

7. nap: Durres – Tirana – Kruja – Golem

Reggeli, majd utazás Albánia egyik legrégebbi városába, Durresbe, az Adriai-tenger partjához. A görög és római szerzők „csodálatra méltó város”-ként emlegették templomai, szobrai és emlékművei miatt. Megtekintjük az Amfiteátrumot és az Archeológiai Múzeumot. Tovább utazás Albánia fővárosába, Tiranába. Az ország gazdasági, kulturális és politikai központja, egyetemi város. Érkezést követően autóbuszos városnézés, mely során megtekintjük az Et’hem Bey mecsetet, az Óratornyot, a Scanderbeg teret, valamint a Nemzeti Történeti Múzeumot. Ezt követően tovább utazás Kruja felé, mely az ország központja volt a törökökkel szembeni ellenállás idején. A nemzet hőse, Szkander bég itt tartotta őket vissza hosszú évekig Nyugat-Európába való betörésük előtt. Meglátogatjuk a Szkander bég Múzeumot, az emlékekben gazdag Néprajzi Múzeumot és a régi bazárt, ahol a legszebb kézműves szuvenírekre tehetünk szert. Visszautazás Golembe. Vacsora. Szállás Golemben. Várható szálloda: Klajdi Resort.

 

8. nap: Golem – Shkodra – Golem

Reggeli, majd szabad program, fürdés, pihenés vagy fakultatív programlehetőség: indulás északra, a montenegrói határ közelébe, Shkodrába. Rozafa várából csodás kilátás tárul elénk a Balkán legnagyobb tavára, a Shkodrai-tóra (a várat csak gyalogosan lehet megközelíteni). Ezt követően elmegyünk a város központjába, ahol sétálunk a felújított sétálóutcán olasz és osztrák kézműves üzletek között, mely bemutatja Albánia történelmi kapcsolatát mindkét országgal. A program végeztével elmegyünk a Mesi hídhoz, a híres albán „Szamár hátú hídhoz”, melyet a törökök építettek a virágzó kereskedelem miatt. Visszautazás Golembe (A program ára: 9.800 Ft). Vacsora. Szállás Golemben. Várható szálloda: Klajdi Resort.

 

9. nap: Golem

Reggeli, majd egész nap szabad program, fürdés, pihenés a homokos Adriai tengerparton. Fakultatív lehetőség: Szkander bég Konyakgyár meglátogatása. Vacsora. Szállás Golemben. Várható szálloda: Klajdi Resort.

 

10. nap: Golem – Prozren (Koszovó) – Nis (Szerbia)

Reggeli, majd a délelőtt folyamán indulás Koszovó legszebb városába, Prizren török-albán városba. Felmenetel a várhoz. A várban négy és fél évszázadon át, 1455-től 1912-ig török katonaság táborozott. Innen fantasztikus panorámaképeket készíthetünk a távoli hegyekről. Ezt követően indulunk körutunk utolsó szálláshelyére Nisbe. Vacsora, szállás Nisben. Várható szálloda: Hotel Ambasador.

 

11. nap: Nis – Belgrád – Budapest

 

Reggeli, majd indulás Belgrádba. Érkezést követően megtekintjük a Szent Száva-templomot. Az épület egy ortodox építmény Belgrád központjában, mely a világ legnagyobb ortodox temploma. A létesítmény névadója Szent Száva a középkori Szerbia és a szerb ortodox egyház jelentős alakja. A templom belső tere, illetve annak dekorációja mind a mai napig befejezetlen maradt. Méreteit tekintve 91 méter hosszú és 81 méter széles, 70 méter magas, a kupolán található aranyozott kereszt pedig 12 méter. Ezt követőn utazás (Szeged mellett) Budapestre kisebb technikai megállókkal. Érkezés Budapestre várhatóan az esti órákban.

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Berat városa, építészeti örökségei

- Butrint romváros

- Gjirokastra városa

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- BBP biztosítás (EUB Air & Cruise TOP)

- közlekedés külön komfortos autóbusszal

- elhelyezés középkategóriájú (4*-os) szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőRészvételi költség:
  • Bruttó alapár: 288.000 Ft

  • Sztornó biztosítás: 4.170 Ft (a bruttó alapárra és a fakultatív programra)

  • A 8. napi fakultatív program: 9.800 Ft (Shkodra)

  • Egyágyas felár: 89.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 190 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 190 EUR/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 23 fő

Maximum létszám: 35 fő

 

Fakultatív program: 23 főtől

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

Fontos! Az útlevélnek vagy plasztik személyi igazolványnak a visszaérkezésig érvényesnek kell lennie.

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 355 HUF, 1 USD = 300 HUF árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.


Ország bemutatása:
Albánia, Rozafa vára
Albánia, Butrint
Albánia, Apollonia
Albánia, Berat
Albánia, Rozafa vára
Albánia, Ohridi tó
Albánia, Kék szem forrás
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!