Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


Körutazásos katalógus II.
Körutazásos katalógus II.


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2022.06.27 10:13
Főoldal » Képgaléria » Brunei

Brunei

Brunei

A Brunei Szultanátus vagy egyszerűen csak Brunei, malájul: Negara Brunei Darussalam (jelentése: A Béke Lakhelye), ország Délkelet-Ázsiában, Borneó szigetén. Szárazföldi határai kizárólag Malajziával vannak, a tengeri határai pedig a Dél-kínai-tengeren húzódnak.

A kőolajban és földgázban igen gazdag Brunei tagja az ASEAN-nak, az APEC-nek és a Nemzetközösségnek.

Fővárosa: Bandar Seri Begawan

Államforma: monarchia

Népessége: 428 697 fő (2017)

Területe: 5765 km²

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Brunei

 

További hasznos információ az országról

Pénznem: A brunei dollár (BND) megegyezik a szingapúri dollár (SGD) mindenkori árfolyamával, mindkét fizető eszköz elfogadott. Nemzetközileg elfogadott hitelkártyákkal hotelekben és bevásárlóközpontokban lehet fizetni.

 

Az árakról az alábbi linken tud tájékozódni: https://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Brunei&displayCurrency=HUF

 

Beutazás: A beutazók (nem muzulmán vallásúak) vámmentesen 2 üveg alkoholt és 12 doboz sört vihetnek be, kizárólag magánfogyasztásra. Cigarettát vámmenetesen nem lehet bevinni az országba.

 

Időjárás: Az ország éghajlata egyenlítői trópusi, 26oC-os évi átlaghőmérséklettel, 24-36oC közötti szélső értékekkel, magas (gyakran 90 % feletti) relatív páratartalommal. Elkülönülő évszakok nincsenek, a november-januári időszakban esik a legtöbb eső.

Brunei iszlám szultanátus, a vallási és kulturális különbségek miatt fokozottabb figyelmet kell szentelni az öltözködésre, étkezésre és viselkedésre vonatkozó szabályokat illetően. A trópusi klíma ellenére a hölgyek kerüljék az Európában elfogadott könnyű viseletet. A mecseteket csak cipő nélkül látogathatják a turisták.

 

Egészségügy: Bruneiben az alapfokú állami orvosi ellátás jó, bonyolult műtéti beavatkozásokat azonban az országon belül nem végeznek, ezekre Szingapúrban kerül sor. Az országra vonatkozó egészségügyi helyzettel kapcsolatban (kötelező és ajánlott oltások stb.) kérjük, hogy az Országos Epidemiológiai Központ nemzetközi oltóközpontjánál érdeklődjenek még elindulás előtt.

 

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?brunei

 Brunei Szultáni Palota Brunei Brunei Brunei