Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2019.09.16 14:33
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » Üzbegisztán - Türkmenisztán körutazás

Üzbegisztán - Türkmenisztán körutazás

Barangolás a Selyemút nyomán
Utazási időpontok:
  • 2020. május 10 - május 20

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről átszállással Üzbegisztánba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: … Tashkent (Üzbegisztán)

Megérkezés Üzbegisztán fővárosába, Tashkentbe. Érkezést követően városnézés: az Iparművészeti Múzeum megtekintése, a Khasti Imam komplexum meglátogatása, mely magába foglalja a Kaffal Shashi Mauzóleumot, a Barak Khan Medreszét. Folytatjuk látogatásunkat: a Muy-Mubarak Mecset egy kiemelkedően szent hely, Khodja Akhrar Vali Dzhuma Mecsete, a XVI. századi Kukeldash Medresze, valamint a XIX. századi Abdulkasim Medresze. Vacsora. Szállás Tashkentben.

 

3. nap: Tashkent – Szamarkand

Reggeli után transzfer a vasútállomásra és utazás Szamarkand városába. Érkezést követően látogatás a Guri Emír Mauzóleumánál, az azúrkék kupolás épületénél, majd Bibi Khanum Mecseténél. Vacsora és szállás Szamarkandban.

 

4. nap: Szamarkand – Bukhara

Reggeli, majd folytatjuk városnézésünket. Megtekintjük az Afrosiyab Múzeumot, majd a Registan teret, mely egykor az ősi város szíve volt. A teret három jellegzetes Iszlám stílusú medresze veszi körül – Ulug Bek medresze, Shir-Dor medresze és Tillya-Kori medresze. A tudomány és az ókori keleti művészete Szamarkand városában koncentrálódik. Délután utazás Bukharába. Vacsora. Szállás Bukharában.

 

5. nap: Bukhara

Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: megkezdjük Bukhara megismerését. A város műemlékei az UNESCO Világörökségek részét képezik. A Selyemút egykori városa a Talaszi csata után vált meghatározóvá, majd a 9. század végére az új vallás meghatározó központjává. Többek közt meglátogatjuk az Ismael Samani mauzóleumot, a Chashma Ayub Mauzóleumot, a Bolo-Hauz Mecsetet, a Citadel Ark-ot, a Poyi Kalon komplexumot a Miri Arab medreszével, a Kalon minarettel és mecsettel. Folytatjuk látogatásunkat a medreszék és mecsetek között, majd a Chor-Minor, azaz a Négy Tornyú minaret megtekintése. (A program ára: 19.800 Ft.) Vacsora. Szállás Bukharában.

 

6. nap: Bukhara – Khiva

Reggeli. A Nodir Divan Begim medresze meglátogatása. Utazás Khivába (kb. 7 óra) a misztikus vörös Kyzyl-Kum sivatagon keresztül és az egykori Khorezm Birodalom területén, melyet „ezer és száz városok egyesülésének” hívtak. Hogy mekkora titkokat temethetett maga alá ez a sivatag, az még a régészek és történészek felfedezésére vár. Egzotikus látvány tárul elénk a sivatagban bóklászó tevékkel, a jurtákkal és az Amudarya folyóval. Megérkezés Khivába. Vacsora. Szállás Khivában.

 

7. nap: Khiva

Reggelit követően gyalogos túra Khiva káprázatos városában, ahol egy keleti tündérmese részesének érezhetjük magunkat, megtekintve többek között az Ichan-Kala komplexumot, mely 12-19. századi műemlékeket foglal magába, ezzel az UNESCO Világörökség részét képezve. Láthatjuk az utolsó Khiva-i klán rezidenciáját, az Ismail Hhodja Mauzóleumot, a Muhammed Amin Khan medreszét, a Kunya-Ark várat, a Kalta Minor tornyot, a Tash-Hovli palotája, a Pahlavan Mahmud mauzóleumot és a Juma Mecsetet is. Szűk utcácskákon sétálva láthatjuk, ahogy a nemzeti örökségek és alkotások mind-mind kincsként vannak számon tartva, nagy gonddal ápolják és őrzik őket. Vacsora. Szállás Khivában.

 

8. nap: Khiva – Konyeurgencs (Türkmenisztán) – Darwaza

Reggeli után utazás a határátkelőhöz, ahonnan Türkmenisztánba folytatjuk tovább utunkat. Látogatás az UNESCO Világörökségek részét képező Konyeurgencs romvárosában. Utazás Darwazába, mely a Karakum sivatag közepén található. Érkezést követően a környék egyéni felfedezése. Megismerkedhetünk a helyi ízekkel a BBQ vacsoránk során. Szállás Darwazában egy- és kétszemélyes kemping sátrakban /ezen az éjszakán fürdési lehetőség nincs/.

 

9. nap: Darwaza – Ashgabat

Reggeli, majd látogatás a Pokol Kapujánál, az évtizedek óta lángoló kráternél. Utazás Ashgabatba. Út közben meglátogatjuk az Erbent sivatag lakóit, akik napjainkban is nagyrészt jurtákban élnek, nomád életmódot folytatva. Érkezést követően városnézés: az Anau mecset romjai, valamint az Ahalteke istálló pompás lovainak megtekintése, melyek Türkmenisztán nemzeti szimbólumai. Végül a Központi bazár meglátogatása. Vacsora. Szállás Ashgabatban.

 

10. nap: Ashgabat …

Reggeli után folytatjuk városnézésünket, mely során meglátogatjuk többek között az Ertogrul Gazy mecsetet, a Függetlenségi Parkot; Nissát, mely az UNESCO Világörökségek részét képezi az egykori erődök, paloták, templomok, ceremónia termek, és kincstári épületek sokaságával. Később megtekintjük az egykori „keménykezű” államfő Türmenbashi Mecsetét. Vacsora. Az éjjeli órákban transzfer a repülőtérre. Hazarepülés átszállással Budapestre.

 

11. nap: … Budapest

Menetrendtől függően megérkezés Budapestre.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Samarkand – a kultúrák kereszteződési pontjai

- Bukhara történelmi központja

- Ichan-Kala komplexum

- Kunya-Urgench

- Nisa pártus erődjei

 

A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- BBP biztosítás

- közlekedés külön busszal, vonattal, kisbuszokkal, helyi járművekkel

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, sátorban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésigRészvételi költség:
  • Részvételi díj: 399.000 Ft

  • Repülőjegyek és reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 245.000 Ft (változhat)

  • Vízumdíj: 28.000 Ft (Üzbegisztán, Türkmenisztán) (pontosítás alatt)

  • Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 175 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

  • Sztornó biztosítás: 9.015 Ft (a részv.díjra, repülőjegyekre és illetékekre)

  • A 5. napi fakultatív program: 19.800 Ft (Bukhara)

  • Egyágyas felár: 92.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


A 175 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatónak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 18 fő

- 12-17 fő közötti felár: 25.000 Ft

 

Fontos tudnivaló: Darwazában a sivatagban a csoport 2 személyes sátrakban alszik, melyekben nincsenek ágyak. Az ifjúkor felidézéseként hálózsákokban, matracokon történik az alvás. Ez alatt az 1 éjszaka alatt fürdőszoba használatra sincs lehetőség.

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2-2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 285 HUF, 1 EUR = 320 HUF árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

 


Ország bemutatása:
Üzbegisztán
Türkmenisztán
Bukhara
 Akhal teke
 Szamarkand
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!