Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2020.07.10 12:25
Főoldal  » Társas körutak  » Afrika  » Uganda - Ruanda

Uganda - Ruanda

Afrika gyöngyszemei
Utazási időpontok:
  • 2020. október 11 - október 21

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

1. nap: Budapest / Bécs …

Elrepülés átszállással Budapestről vagy Bécsből menetrendszerinti járattal Entebbébe, Ugandába. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: … Entebbe (Uganda)

Érkezés után a környék egyéni felfedezése. Transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Entebbében.

 

3. nap: Entebbe – Viktória-tó – Kampala

Reggelit követően Afrika legnagyobb tavához indulunk. Érkezés után hajókirándulás a tavon, amely során megismerhetjük a térség jellemző növény- és madárvilágát. Délután városnézés Entebbében: Elnöki Palota fényképezését követően utazás Kampalába. Megtekintjük a Parlament épületét, a Khadafi Nemzeti Mecsetet és lefotózhatjuk az UNESCO Világörökségek részét képező Bugandai királyok síremlékének helyszínét. Vacsora és szállás Kampalában.

 

4. nap: Queen Elisabeth Nemzeti Park

Reggeli, majd Uganda leglátogatottabb nemzeti parkja, a Queen Elisabeth Nemzeti Park felé vesszük az irányt. A természetvédelmi területet keletről és nyugatról egy-egy tó, északon a Rwenzori-hegyek (a Hold hegyei) övezik, melynek legmagasabb, négyezer méter feletti csúcsait gyakran hó fedi. Útközben áthaladunk az Egyenlítőn és megállunk egy rövid pihenőre az Egyenlítői emlékműnél. Vacsora és szállás a nemzeti park környékén.

 

5. nap: Queen Elisabeth Nemzeti Park – Kazinga-csatorna

Vadles a park területén. Az egykor vulkanikus terület változatos domborzatának, növényvilágának köszönhetően ma Uganda vadállományban egyik leggazdagabb része. Hajókázás a Kazinga-csatornán, amely során vízilovakat, elefántot, kaffert, kobot és más antilopfajtákat is láthatunk. A parkok sorában a Queen Elisabeth Nemzeti Park talán a leghíresebb. Az Edward- és György-tavak között épült a Kazinga-csatorna, a hatalmas vizekben rengeteg víziló nyüzsög, melyek akár a lodge-ok területére is bemerészkednek. Vacsora és szállás a nemzeti park környékén.

 

6. nap: Queen Elisabeth Nemzeti Park – Bwindi Nemzeti Park

Reggelit követően a park déli részét, az Ishasha szektort fedezzük fel, ahol egy kis szerencsével leopárdot és a híres, fügefán pihenő oroszlánokat is megfigyelhetjük. Később utazás a Bwindi Nemzeti Parkba. A park a kihalófélben lévő hegyi gorilla egyik utolsó menedékhelyeinek egyike.  Vacsora és szállás a nemzeti park környékén.

 

7. nap: Gorilla–les – Bwindi Nemzeti Park

Reggeli után szabad program vagy fakultatív programlehetőség: napunk a hegyi gorillák természetes környezetben történő megfigyelésének jegyében zajlik. A hegyi gorillák DNS állománya 97 százalékban megegyezik az emberével, ezért egyrészt olyan mellbevágó a hasonlóság, másrészt emiatt könnyen elkapják az emberi betegségeket. A közhiedelemmel ellentétben (pl.: King-Kong filmek) kifejezetten szelíd jószágok, ráadásul vegetáriánusok, így aggodalomra nincs okunk. Ebben a térségben található a világ legöregebb esőerdője, amit 1994-ben az UNESCO Világörökségek részévé nyilvánítottak. Visszautazás a szállodába. (A program ára: 215.000 Ft.) Vacsora és szállás a nemzeti park környékén.

 

8. nap: Volcanoes Nemzeti Park (Ruanda) – Kivu-tó

Reggeli után átlépjük a határt és Ruandába érkezve eljutunk a Vulcanoes Nemzeti Parkba. A Volcanoes Nemzeti Park Ruanda északnyugati részén fekszik, határos a Kongói Demokratikus Köztársaságban fekvő Virunga Nemzeti Parkkal és az ugandai Mgahinga Gorilla Nemzeti Parkkal. A nemzeti park területén emelkedik a Virunga-hegység nyolc vulkánja közül öt. A Kivu-tó egyike az Afrikai Nagy Tavaknak, Ruanda és a Kongói Demokratikus Köztársaság határán, a Nagy-hasadékvölgy nyugati (Albertine) ágában. A tó a Ruzizi-folyóba ürül, amely déli irányba, a Tanganyika-tóba folyik. Délután motorcsónakázás a tavon. A nap további részét a tó mellett töltjük. Vacsora és szállás a Kivu-tó közelében.

 

9. nap: Kivu-tó – Kigali

Reggelit követően továbbutazás Kigaliba, Ruanda fővárosába. Érkezést követően megtekintjük a Nyamata és Ntarama templomokat, valamint a népirtás emlékművet, ahol az 1994-es tömegmészárlás során több ezer ember életét vesztette. Vacsora. Szállás Kigaliban.

 

10. nap: Kigali …

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és hazarepülés átszállással menetrendszerinti járattal. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

11. nap: … Bécs / Budapest

Hazaéérkezés menetrendtől függően Bécsbe vagy Budapestre.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Bwindi Nemzeti Park

-          A Bugandai királyok síremlékének helyszíne Kasubiban

 

A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

-         repülőjegy

-         BBP biztosítás

-         közlekedés helyben a létszámtól függő nagyságú klimatizált, bérelt minibusszal,  terepjárókkal, dzsipekkel, csónakkal

-         elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, lodge-okban, kétágyas          fürdőszobás szobákban, reggelivel

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésigRészvételi költség:
  • Részvételi díj repülőjeggyel: 868.000 Ft

  • Repülőtéri illetékek és üzemanyagfelár: 145.000 Ft (változhat)

  • Vízumköltségek: 33.000 Ft (Kelet afrikai közös vízum)

  • Sztornó biztosítás: 14.180 Ft (a részvételi díjra és reptéri illetékekre)

  • A 7. napi fakultatív program: 215.000 Ft (Ezüsthátú gorillales)

  • Egyágyas felár: 188.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 280 USD (a belépőket, nemzeti park belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatónak érkezéskor, egy összegben fizetendő. (kivéve a gorillales, mert az külön árban szerepel))

 Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 14 fő

 

Afrikában az autóbuszok mérete eltér az Európában megszokottaktól. Sokszor a buszban, illetve néhány esetben a tetőn elhelyezett csomagtartón szállítják az utasok bőröndjét.

 

Figyelem! Ezen programunk fizetési feltételei az Általános Szerződési Feltételekben leírtaktól eltérnek. Az út költségét nem két, hanem három részletben kell befizetni.

Fizetési ütemezés:

I. részlet:         előleg jelentkezéskor (a végösszeg 40%-a)

II. részlet:       kb. 60 nappal indulás előtt (a végösszeg 20%-a)

III. részlet:      fennmaradó összeg – kb. 30 nappal az út indulása előtt

 

Kötelező: a sárgaláz oltás, valamint a Hepatitis A+B a hegyi gorillák látogatása miatt. Malária tabletta szedése javasolt. További tájékoztatást a Váci úti Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál.

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2-2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

 

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatással.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 285 HUF, 1 EUR = 320 HUF árfolyamig érvényesek.


Ország bemutatása:
Ruanda, Kivu-tó
Ruanda hegyi gorilla
Uganda, Kibale Forest NP
Uganda lakók 2
Uganda lakók
Uganda csimpánz
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!