Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2019.09.16 14:33
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » Óriáskörút Dél-Indiában

Óriáskörút Dél-Indiában

Dél-India hindu és iszlám kincsei Mumbaitól Bangalore-ig
Utazási időpontok:
  • 2020. február 20 - március 07

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről egy átszállással Mumbaiba. Étkezés és éjszakázás a repülő fedélzetén.

 

2. nap: … Mumbai

Érkezés Mumbaiba a kora reggeli órákban. Transzfer a szállodába, reggeli, átöltözési lehetőség, majd városnézés India pénzügyi, kereskedelmi és szórakoztató központjában. Meglátogatunk egy csodálatos függőkertet, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a városra. Végighaladunk a királynő nyakláncaként is ismert partszakaszon majd még az óceánparton maradva felkeressük a Mahalaxmi hindu templomot. Végezetül meglátogatjuk a Haji Ali mecsetet. Transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása, pihenés. Vacsora, szállás Mumbaiban.

 

3. nap: Mumbai

Reggeli után folytatjuk Mumbai városnak felfedezését. Felkeressük a város Fort (Erőd) negyedét, a neogótikus stílusban épült Bírósági Épületet, a Rajabai Óratornyot, a Viktória pályaudvart, a színpompás, nyüzsgő Crawford piacot és a Flóra szökőkutat. Délután áthajózunk az Elephanta-szigetre (Gharapuri) és megtekintjük a Sivának szentelt barlangtemplomokat (UNESCO Világörökség része), valamint a 4-8. században faragott szobrokat. Amikor a portugálok megérkeztek a szigetre egy hatalmas kőből faragott elefántszobrot találtak itt (később Bombayba szállították a szobrot), innen ered a sziget neve. Vacsora, szállás Mumbaiban.

 

4. nap: Mumbai - Haidarábád

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés az ország szívében található másik indiai nagyvárosba: Haidarábádba. Érkezés után városnézés, melynek során megtekintjük a város leghíresebb épületét, és szimbólumát, a Csárminárt. Ellátogatunk India egyik legnagyobb mecsetjéthez is, a tízezer hívő befogadására képes Mecca Masjid-hoz. Végezetül felkeressük a hihetetlen gyűjteménnyel rendelkező Salar Jung Múzeumot, amely több mint harmincötezer kiállítási tárggyal büszkélkedhet. Vacsora, szállás Haidarábádban.

 

5. nap: Haidarábád

Reggeli után tovább folytatjuk a város érdekességeinek felkeresését. Először India egyik leghíreseb erődjét, a Golkonda erődöt látogatjuk meg, melynek páncéltermében olyan gyémántokat őrizek egykor, mint a Kék Remény és a Koh-i-Noor. Ezt követően a Qutb Shahi királysírokhoz teszünk látogatást, melyek a város legrégebbi történeti emlékei. Szintén nagyon híres a szív alakú Hussainsagar tó, melynek közepén egy hatalmas álló Buddha szobrot láthatunk. Érdekesség, hogy a szobor megépítéséhez az amerikai szabadságszobor adta az inspirációt. Vacsora, szállás Haidarábádban.

 

6. nap: Haidarábád - Bijapur

Reggeli, majd utazás Bijapurba. Utunk során a szubkontinens belső területén, a Dekkán-fennsíkon haladunk keresztül, mialatt betekintést nyerhetünk a vidéki India életébe. Érkezés után szabadprogram, pihenés, a környék felfedezése. Vacsora, szállás Bijapurban.

 

7. nap: Bijapur

Reggeli után városnézés Bijapurban, amely egy újabb izgalmas, nyüzsgő, indiai város, számos látványos és érdekes építészeti örökséggel; mindezek többsége a 17. századi Adil Shahi dinasztiához köthető. Egésznapos városnézésünk során megtekintjük többek között a híres Gol Gumbaz mauzóleumot, melyet a Bijapuri szultán, Mohammed Adil Shah sírhelyeként építettek és 1656-ra készült el. Kupoláját a második legnagyobbnak tartják a világon. Felkeressük a Malik-e-Maidan ágyút, melyet a „Csatamező Ura”-ként is szoktak emlegetni. 55 tonnás súlyával és 8,5 méteres hosszával, a középkor legnagyobb fegyverének tartják. Hogy jelenlegi helyére kerüljön, 10 elefánt és 400 ökör vonóerejére, valamint katonák százainak megfeszített munkájára volt szükség. Ellátogatunk a Ali Adil Shah által a 16. században építtetett Egek Palotájához, a Gagan Mahalhoz, és a Nagymecsethez is. Vacsora, szállás Bijapurban.

 

8. nap: Bijapur - Badami

Reggeli a szállodában, majd utazás déli irányba, Badamiba. Útközben megállunk Aihole faluban, hogy

5-7. században épült hindu templomok egész sorát csodáljuk meg. Rövid megállót teszünk Pattadakalban is, ahol hasonlóan lenyűgöző hindu templomokat találunk ugyanazokból az időkből. Mindkét helyszín a Csálukja-dinasztia jelentős települése volt, az ő idejükben épültek a templomok is. Napunk megkoronázásaként Badamiba érkezvén felkeressük a szintén 6-7. században készült híres barlangtemplomokat. Vacsora, szállás Badamiban.

 

9. nap: Badami - Hospet

Reggeli után folytatjuk utunkat dél felé. Pihenő megállókkal délutánra érjük el Hospet városát. Itt ellátogatunk Vijashree szórakoztató falucskába, ahol betekinthetünk az indiai vidéki élet érdekességeibe és megismerkedhetünk India sajátos művészeti ágaival. Vacsora, szállás Hospetben.

 

10. nap: Hospet – Hampi - Hospet

Reggeli a szállodában, majd szabadprogram, pihenés, vásárlás, vagy fakultatív programlehetőség:  utazás Hampiba, Karnataka állam egyik történelmi településére. Hampi több, mint kétszáz éven át a hindu uralkodók fővárosa volt, fénykorát a 16. század elején élte. Az egykoron majd’ fél millió lakosú településen ma néhány ezren élnek, jelentős építészeti hagyatékai miatt azonban világörökségi helyszín. Felkeressük többek között a Vitthala templomot, mely az UNESCO Világörökség részét képezi, a Virupaksha templomot, mely a település egyik legrégebbi épülete, a régi elefánt istállót, a királynő fürdőjét, stb. A program ára: 19.500 Ft. Vacsora, szállás Hospetben.

 

11. nap: Hospet

Reggeli után az Anegundi Templomhoz látogatunk el. A Hanumannak szentelt templom egy dombtetőn fekszik, így már a távolból is jól kivehető. Hanuman, a harcos majom isten, Ráma királyfi leghűségesebb barátja, a legismertebb hindu eposz, a Rámajána központi szereplője. A híres történetet folyamatosan felolvassák a templomban, és ha valaki szeretné, akár egész napon át hallgathatja. Visszatérés a szállodába a délutáni órákban, szabadprogram, vacsora, szállás Hospetben.

 

12. nap: Hospet - Hassan

Reggeli után továbbhaladunk déli irányba. Útközben megállunk Chitradurga városának erődjénél, melyet a 17-18. században építettek. A dombtetőn épült erődöt hét fal veszi körül, melyből három a domb tövében található, négy pedig fent a dombon. A hagyomány szerint az erődnek tizenkilenc nagyobb, harmincnyolc kisebb és négy titkos bejárata van. Az erődítésfalon belül kapott helyet az ősi város, a bástyák és őrtornyok pedig mind a város védelmét szolgálták. Tizennégy templom található az erődítésfalakon belül. Az erőd meglátogatása után továbbutazás Hassan városába. Vacsora, szállás Hassanban.

 

13. nap: Hassan – Sravánabélagóla – Belur – Helbid – Hassan

Reggeli után Hassan környékét fedezzük fel. Első megállónk Sravánabélagóla, Dél-India legszentebb dzsaina zarándokhelye, és a térség fontos vallási-, kulturális- és művészeti központja. A település felett a 980 körül felállított, Gomatésvara, a dzsaina szentet ábrázoló tizennyolc méter magas szobor uralkodik. Mezítelensége az összes világi dolgokról való lemondást, merev tartása pedig a tökéletes önuralmat jelképezi. Folytatjuk utunkat Belurba, amely a Hojszala uralkodók több mint 800 évvel ezelőtti virágzó fővárosa volt. A mai kisváros ebből a korból a Csennakésvara-templomkomplexummal büszkélkedhet, amely 1133-ra készült el. Végezetül Helbidbe látogatunk, amely a 12. század folyamán volt a Hojszala uralkodók fővárosa. Megtekintjük legérdekesebb látnivalóit, a Hojszálésvara és a Kédarésvara templomokat. Vacsora, szállás Hassanban.

 

14. nap: Hassan – Bandipur

Reggeli után utazás Karnataka állam érdekes vidékein keresztül Bandipur felé. Miután elértük Bandipurt egy izgalmas safarira indulunk. Vacsora, szállás Bandipurban.

 

15. nap: Bandipur – Mysore

Reggeli a szállodában, majd utazás Srirangapatnamba. A város a Kaveri folyó egy szigetén fekszik, jelentős kulturális, építészeti és történelmi hagyatékokkal rendelkezik. Felkeressük a legérdekesebb templomokat, köztük a főtemplomot, a Srirangapathnamot, melynek legrégebbi épülete 817-re datálható. Továbbutazás Mysore városába, a szobák elfoglalása, majd délután látogatás Mysore lélegzetelállító palotájához. A gazdagon díszített falak között mi is megélhetjük a Wodeyar dinasztina idejének dicsőségét és pompáját. Végezetül a Chamundi hegyen, a 11. század folyamán épült hindu templomhoz is ellátogatunk. Vacsora, szállás Mysoreban.

 

16. nap: Mysore – Bangalore …

Reggeli, majd délelőtt a Keshava templomot látogatjuk meg Somanathapuraban, mely a Hoysala építészet egyik legszebb példája a 13. századból. Ezt követően felkeressük a Brindavan kerteket, ahol a páratlan növényvilág mellett, olyan látványosságok nyűgözik le a látogatót, mint a zenélő szökőkút, melynek muzsikája és fényjátéka esténként hallható és látható. Este vacsora, majd utazás Bangaloreba a repülőtérre.

 

17. nap: … Budapest

A hajnali órákban elrepülés átszállással Budapestre, érkezés menetrendtől függően.

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Az út által érintett UNESCO Világörökségek:

-        Viktória pályaudvar (Mumbai) (Chhatrapati Shivaji Pályaudvar)

-        Elephanta sziklatemploma

-        Hampi műemlékegyüttese (Vitthala templom)Szolgáltatások:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek (nemzetközi és belső)

- BBP biztosítás

- közlekedés külön, légkondicionált autóbusszal, belföldi repülőjárattal, hajóval

- elhelyezés: középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban kétágyas szobákban, reggelikkel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőRészvételi költség:
  • Részvételi díj repülőjegyekkel: 589.000 Ft

  • Reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 184.000 Ft (változhat)

  • Vízum: 29.000 Ft (India)

  • Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 265 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

  • Sztornó biztosítás : 10.820 Ft (a részvételi díjra és a reptéri illetékekre)

  • A 10. napi fakultatív program : 19.500 Ft (Hampi városnézés)

  • Egyágyas felár: 198.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)

  • 11-15 fő közötti felár: 35.000 Ft


A 265 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 További tudnivalók:

Minimum létszám: 16 fő

- 11-15 fő közötti felár: 35.000 Ft

Fakultatív program: minimum 10 főtől

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő  

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 320 Ft, 1 USD = 285 HUF árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

Váci út, Tel.: (1) 465-3800


Ország bemutatása:
India, Mysore
India, Mumbai, Elephanta-sziklatemplom
India,Haidarábád,Charminar
India
India, Bijapur, Gol Gumbaz mauzóleum
India, Mumbai, Haji Ali mecset
India, Hampi
India
India, Somanathapura, Keshava templom
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!