Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Utolsó frissítés:
2018.02.21 15:32
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » Nagykörút Taiwan szigetén

Nagykörút Taiwan szigetén

Nagykörút Taiwan szigetén: Taipei - Nap-Hold tó - Taroko-szurdok - Hualien - Pitou-foki Nemzeti Park
Utazási időpontok:
  • 2018. május 10 - május 17

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről átszállással Taipeibe. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

 

2. nap: … Taipei

Érkezés, majd transzfer a hotelbe. Taiwan szigete napos tengerpartokat, erdőkben gazdag hegyeket, valamint csendes vidékeket kínál. A kínai és japán örökségből származó műemlékek és templomok keverednek a felhőkarcolókkal. Fővárosa a Taiwan szigetének északi részén elterülő Taipei-i-medencében fekszik, melyet hegyek vesznek körül - a legmagasabbak a várostól északkeletre elterülő Tatun-hegy és a Csisin-hegy, mindkettő 1000 méternél magasabb. Vacsora. Szállás Taipeiben.

 

3. nap: Taipei – Nap-Hold-tó

Reggeli után megkezdjük városnézésünket Taipeiben. Megtekintjük a Nemzeti Palotamúzeumot, ahol a világ legnagyobb kínai gyűjteménye található: az 5000 éves kínai császárság kézműves remekei és vagyont érő jádekövei. Ezután ellátogatunk a Mártírok Szentélyéhez, az óriási épület a mártírok bátor szellemét szimbolizálja. A pekingi Tiltott Város csarnokához hasonlító szentély az ország háborús áldozatainak állít emléket. Délután utazás a sziget belsejébe, a sziget legnagyobb édesvizű tavához, a hegyekkel övezett Nap-Hold-tóhoz, mely eredetileg két külön tengerszem volt, később vizüket felduzzasztották, így egy tóvá alakultak. Önmagában is hatalmas turisztikai látványosság. Vacsora. Szállás a Nap-Hold-tónál.

 

4. nap: Nap-Hold-tó – Taipei – Keelung – Yehliu – Taipei

Reggeli, majd hajókázás a tavon. Ezután visszautazás Taipeibe, ahol megtekintjük a Szabadság tér keleti oldalán álló Csang Kaj-Sek Emlékcsarnokot, a Csang Kaj-sek emlékére készített hófehér emlékművet, melynek északi és déli oldalán található a Nemzeti Színház és Koncertterem épülete. Látogatás a Taipei 101 nevű felhőkarcolónál, ami a város jelképévé vált és 2009-ig a világ legmagasabb, befejezett felhőkarcolója volt a maga 101 emeletével. (Felmehetünk a 89. emeleten található csillagvizsgálóhoz is, ára kb. 25 USD/fő, helyszínen fizetendő.). Vacsora. Szállás Taipeiben.

 

5. nap: Taipei – Taroko-szurdok – Hualien

Reggeli, majd ellátogatunk a Taroko-szurdokba, mely Taiwan egyik legszebb nemzeti parkjában található. A park büszkesége a Liwu-folyóból meredeken kiemelkedő, már-már függőleges márványfalú szurdok, melynek 3000 méter magas hegyormait pengeéles sziklák és őserdők tagolják. A nemzeti park különleges élővilága világhírű. Utunk során megtekintjük az Örök Tavasz Szentélyét, amely az útépítésekben elhunyt munkásoknak állít emléket, illetve egy márvány-gyárat is. Érkezés Hualienbe, a kb. 110 000 lakosú megyeszékhelyre, mely sokak szerint a legkellemesebb klímájú város Taiwan szigetén. A város mellett találhatóa Taroko szurdok, egylenyűgöző 19 km hosszú kanyon, melyet a Liwu-folyó vájt ki a környéket felépítő átalakult metamorf kőzetekből. A taroko szó a környéken élő truku bennszülöttek nyelvén azt jelenti, a "csodálatos és nagyszerű". A területen értékes márvány és jáde bányák találhatók. Vacsora. Szállás Hualienben

 

6. nap: Hualien – Pitou-foki Nemzeti Park – Taipei

Reggeli után utazás az északi partra, ahol megtekintjük a Pitou-foki Nemzeti Parkot, amely a szél és a tenger által kialakított lenyűgöző sziklaformációival ejti ámulatba a látogatót. Ezután ellátogatunk Chiufen faluba, mely egykor a taiwani aranykitermelés központja volt. Délután megtekintjük a Yehliu parkot, melynekközel 2 kilométeres tengerpartja rendkívül különleges látványt nyújt. A Pitou-foki erózió formálta bizarr homokkő képződményekhez hasonlóan az itteni sziklaalakzatok és formációk az egyes üledékrétegekben jelen lévő eltérő ásványi anyagoknak köszönhetően szokatlan színekben és formákban pompáznak, melyek közül az egyik egy óriás teknősbékát ábrázol. Ezt követően visszautazás Taipeibe. Vacsora, szállás Taipeiben.

 

7. nap: Taipei ...

Reggelit követően szabad program, majd délután látogatás a Lungshan templomnál, mely a város leghíresebb temploma, a hagyományos tajvani építészet szimbóluma, mely más régi taiwani épületekhez hasonlóan megőrizte dél-kínai jellegét. Földrengések és tűzvészek következtében többször megsérült, nem egyszer teljesen elpusztult, de a taipei-iek kitartó munkájának köszönhetően mindannyiszor eredeti pompájában helyre állították. Belső szentélyében keverednek a buddhista, taoista elemek a helyi, Matsu istennőhöz köthető díszítésekkel. Vacsora, transzfer a repülőtérre és elrepülés Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

 

8. nap: … Budapest

Hazaérkezés Budapestre.

 

A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

-         repülőjegy

-         BBP biztosítás

-         közlekedés külön busszal, hajóval

-         elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésigRészvételi költség:
  • Részvételi díj repülőjeggyel: 359.000 Ft

  • Reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 149.000 Ft (változhat)

  • Belépők és program szerinti étkezések: 145 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

  • Sztornó biztosítás: 7.110 Ft (a részvételi díjra és a reptéri illetékre)

  • Egyágyas felár: 98.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


A 145 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 4 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 16 fő

 - 10-15 fő közötti felár: 18.000 Ft

 

Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz.

  • Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100
  • Váci út, Tel.: (1) 465-3800

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. A út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 290 Ft árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.


Ország bemutatása:
Taiwan
Taiwan
Taiwan
Taiwan
Taiwan
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!