Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Utolsó frissítés:
2017.11.22 09:29
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » Nagykörút Indiában

Nagykörút Indiában

Az Aranyháromszög városai, a lenyűgöző Rajasthan és Mumbai (Bombay)
Utazási időpontok:
  • 2018. február 20 - március 04

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről egy átszállással Delhibe. Étkezés és éjszakázás a repülőn.

 

2. nap: … Delhi

Érkezés a reggeli órákban. Reggeli, ahol alkalom nyílik átöltözni, majd ismerkedés India fővárosával. Visszautazunk pár száz évet az időben Ó-Delhibe, mely „az igéző és változatlan Kelet dicsősége és csalárdsága, nagysága és szennye”. Megtekintjük a Jama Masjidot, India legnagyobb mecsetét, majd a brit gyarmati korban épült Új-Delhit, ahol az egykori alkirály palota, ami ma az elnöki rezidencia, a Parlament és a Titkárság épülete, a hivatali negyed található. Szemügyre vehetjük az India kaput, mely az I. Világháborúban elesett indiai katonáknak állít emléket. Végezetül megismerkedünk a modern vallásos indiai építészetet képviselő Laksmi Narajan (Birla) szentéllyel és a Qutab minarral, amely az egyik legismertebb és legkarcsúbb torony a világon és melyet a Hindusztán hetedik csodájának tartják, egy a világ örökségeként is számon tartott egykori minaret, és a közelében áll az V. századból megmaradt, nem rozsdásodó vasoszlop. Vacsora, szállás Delhiben.

 

3. nap: Delhi – Agra

Reggelit követően megtekintjüka Lotus templomot (a Sydney-i Opera­házra emlé­kez­tető, lótusz­virág for­má­jú Bahai-temp­lo­m), majd továbbutazás Agra irányában. Útközben megállunk Mathurában a hinduk egyik jelentős zarándokhelyén, Krisna isten szülőhelyén. Sikandránál vetünk egy pillantást az Agrát naggyá tevő Nagy Akbar mauzóleumára. Transzfer Agrába, vacsora és szállás Agrában.

 

4. nap: Agra

Korai reggel egy újabb Világörökségnek, a szerelem emlékműveként elhíresült Taj Mahalnak szenteljük az időt. Sah Jahan építtette feleségének, Mumtaz Mahalnak, állhatatos szerelme jeléül. A Taj Mahalt 22 éven át, 22.000 közép-ázsiai, európai és indiai munkás építette. „Ez a vörös homokkövön nyugvó óriási fehérmárvány tömeg a szó szoros értelmében ékszer.” Reggelit követően megtekintjük az Agra Erődöt, Ellátogatunk a Taj előfutárának tekinthető, első teljes egészében fehér márványból épített Itimad-ud Daula síremlékéhez. Vacsora és szállás Agrában.

 

5. nap: Agra – Fathepur Sikri  –  Jaipur

Reggeli után indulás Jaipurba. Útközben megállunk Fathepur Sikriben, a szellemvárosba, melyet 1569-ben Nagy Akbar építtetett és 14 éven át a mogul birodalom fővárosa volt. Akkoriban a mind lélekszámban, mind nagyságát tekintve még Londonnál is jelentősebb városban rubintok, gyémántok, drága selymek özöne tárult a látogató szeme elé. Érkezés Jaipurba. Vacsora, szállás Jaipurban.

 

6. nap: Jaipur

Reggeli után a napot az 1727-ben alapított, a vendégbarátságot jelképező rózsaszínben pompázó Jaipur városában töltjük. Fotóstop a Szelek Palotájánál (Hawa Mahal), amelyet Rajasthanban még a XVIII. században Pratap Singh maharadzsa építtetett. Ellátogatunk az Amber palotához, a magasan a tó felett emelkedő építményhez, melynek kupolái és tornyai Andersen meséit idézik. Megnézzük a rajastani maharadzsa által ma is lakott városi palotát és felkeressük a híres Jai Singh maharadzsa XVIII. században épített különös obszervatóriumát, a Jantar Mantart. Vacsora, szállás Jaipurban.  

 

 7. nap: Jaipur – Pushkar – Jodhpur

Reggelit követően utazás Jodhpurba, a Thar sivatag szélén elterülő, Rajasthan második legnagyobb városába. Régen királyi főváros volt, nevét Rao Jodha maharadzsa nevéről kapta, aki az országot alapította, és aki az ország első maharadzsája volt. Számos palota, vár és templom található a itt. Útközben megállunk Pushkarban. Megtekintjük a Brahma-temp­lomot, melyet a szent Pushkar tó vesz körül. A szent tónál minden nap reggel és este dob-és csengőszóval csábítják a hindu hívőket fürdésre. A víznek a hinduk fontos szerepet tulajdonítanak, ugyanis a szent víz képes a lelket minden bűntől megtisztítani. Vacsora és szállás Jodhpurban.

 

8. nap: Jodhpur

Reggeli után szabadprogram: pihenés, vásárlás, vagy fakultatív programlehetőség: megismerjük a "kék várost", Jodhpurt. Megtekintjük a Mehrangarh erődöt, mely az indigókék és fehér házak között bújik meg. Felkeressük az Umaid Bhawan pa­lo­tát,amely a jodhpuri maharadzsa jelenlegi rezidenciája is, és luxusszállodaként üzemel. Ezt követően utazás Mandoreba, ahol az egykori uralkodók mauzóleumai találhatóak. Felkeressük a Jaswant Thadat, a vékony, faragott márványlapokból épült mauzóleumot, melyet 1899-ben építetett Sardar Singh maharadzsa édesapja, II. Jashant Singh emlékére. A program ára: 14.800 Ft. Vacsora és szállás Jodhpurban.

 

9. nap: Jodhpur –  Ranakpur – Udaipur

Reggeli után utazás Udaipurba. Útközben megállunk Ranakpurban. Itt megtekintünk egy gyönyörű XV. századi márvány templom együttest (dzsaina templomegyüttes). Továbbutazás az 1559-ben alapított Udaipurba a "Kelet-Velencéjébe", mely a középkor óta számtalan írót, költőt és festőt ihletett meg. Vacsora és szállás Udaipurban.

 

10. nap: Udaipur

Reggeli után egész napos városnézés, melynek során megismerkedünk a hegyekkel körülvett és  a "tavak városának" is nevezett Udaipur városával. Megnézzük Rajasthan legnagyobb palota komplexumát (Városi Palota és Múzeum). Udaipur korábban a Mewar állam fővárosa volt (a VI. század folyamán). A várost Udai Szingh maharána alapította a Pichola-tó partján. Este csónakázás a Pichola-tavon. Vacsora és szállás Udaipurban.

 

11. nap: Udaipur – Mumbai

Reggeli után rövid szabadidő, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Mumbaiba (1995-ig Bom­bay néven volt ismert). Mumbai a világ egyik legnépesebb városa, India legforgalmasabb kikötője, valamint pénzügyi, kereskedelmi és szórakoztató központja, és a világ filmi­pa­rának leg­na­gyobb centruma (Bollywood).  Érkezést követően transzfer a szállodába. Pihenés. Vacsora és szállás Mumbaiban.

 

12. nap: Mumbai – Elephanta sziget

Reggeli, majd félnapos városnézés Mumbaiban, melynek során felkeressük többek között az India-kaput és a Viktória pá­lya­ud­vart, majd látogatást teszünk a Prin­ce of Wales Múze­umban. Délután áthajózunk az Elephanta-szigetre (Gharapuri) és megtekintjük a Sivának szentelt barlangtemplomokat (UNESCO Világörökség része), ahol megnézzük a IV-VIII. században faragott szobrokat. Amikor a portugálok megérkeztek a szigetre egy hatalmas kőből faragott elefántszobrot találtak itt (majd később Bombayba szállították a szobrot), innen ered a sziget neve. Este búcsúvacsora. A repülőtéri indulásig lelhetőség van egy kis pihenésre (1 db kétágyas szoba 4 főnek).

 

13. nap: Mumbai  – Budapest

Kora hajnalban transzfer a repülőtérre és hazarepülés egy átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén. Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

 

Az út által érintett UNESCO Világörökségek:

-        Qutab Minar

-        Taj Mahal

-        Agra Erőd

-        Fathepur Sikri

-        Jantar Mantar

-        Viktória pályaudvar (Mumbai) (Chhatrapati Shivaji Pályaudvar)

-        Elephanta sziklatemplomaSzolgáltatások:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek (nemzetközi és belső)

- BBP biztosítás

- közlekedés külön, légkondicionált autóbusszal, belföldi repülőjárattal, hajóval

- elhelyezés: középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban kétágyas szobákban, reggelikkel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető végig a helyszínen

 Részvételi költség:
  • Részvételi díj repülőjegyekkel: 389.000 Ft (nemzetközi és belső)

  • Reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 128.000 Ft (változhat)

  • Vízum: 23.000 Ft

  • Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 240 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

  • Sztornó biztosítás: 7.240 Ft (a részvételi díjra és a repülőtéri illetékekre)

  • A 8. napi fakultatív program : 14.800 Ft (Jodhpur)

  • Egyágyas felár: 125.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


A 240 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 További tudnivalók:

Minimum létszám 18 fő

Fakultatív program: min. 10 főtől

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

  • Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100
  • Váci út, Tel.: (1) 465-3800

 

Fontos: az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 290 Ft árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más áron és más szolgáltatásokkal.


Ország bemutatása:
 Udaipur, India
 Umaid Bahvan Palota, Jodhpur, India
 Mandore kert, India
 Dzsaina templom, Ranakpur, India
Királyi Palota, Udaipur, India
 India-kapu,Mumbai, India
Viktória pályaudvar, Mumbai,India
 Elephanta-barlang, India
Jaswant Thada mauzóleum, Jodhpur, India
 Taj Mahal, Agra,India
 Vörös Erőd, Delhi,India
 I'timad-ud-Daulah,Agra, India
 Lótusz-templom, Delhi, India
 Hawa Mahal, Jaipur, India
 Pushkar, India
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!